Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna też jestem w trakcie lektury mamyfizjoterapeutki! Bardzo fajnie opisuje i nawet takie wyprawkowe tematy się trafiają jak np. materac :)

AnnWer, jakbym podsumowała ubranka które już mam to pewnie wyszła by kwota o wiele większa niż 400 zl a dużo tego nie ma:)

• Ves Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nadgoniłam🙂

Caro trzymam kciuki za połówkę i Kacpra 😅

Alis extra wyglądasz! Czy to spódnica ciążowa? Też się właśnie nad nią zastanawiałam, by mi do sweterków pasowała 😉 jestem za strojeniem od czasu do czasu chociażby dla lepszego humoru 😅

Golenie to jeszcze dla mnie nie problem 😉

Kasiekk - przeforsowałaś sie z tymi obcasami 😟 cieszę się że już lepiej.

Annwer też czekałam do połówkowych 😉

Belie obyś na telekonferencji usłyszała dobre wieści 😉 Pranie i Sprzątanie czeka 🤣

Ja mam worek ciuszków zarazerwowany u przyjaciółki, bo nie mam jeszcze gdzie tego trzymać 🤣 także pewnie dopiero w listopadzie będzie u mnie wielkie pranie. Aktualnie robię porządki wszędzie, żeby wygospodarować jakieś miejsce, bo też mam rzeczy pochowane po kątach, na szafie i pod ścianami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:43

Kasienka22 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co przemyślałam chwile temu? Mam dwa kartony ubranek po siostrzeńcu na strychu ale on jest czerwcowym dzieckiem🙈 ja tak na luzie podchodziłam do ubranek a nie wiem czy tam będę miała jakieś cieplejsze ubranka czy same bodziaki na krótki rękaw 🥴 wcześniej wcale o tym nie myślałam

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka no na pewno jeszcze dużo więcej wydam, ale inaczej wydać raz 50, później 100, gdzieś po 20 a na raz zdaje się że to dużo 😃 jak przyjdą to wrzucę zdjęcia bo są słodkie 😃

relgh371eque54k9.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie już po wizycie. Akurat dziś nie przyjmował mój lekarz, byłam tylko przedłużyć zwolenienie i wziąć skierowanie na badania. W tej poradni to wszyscy chyba są mili. Mam oczywiście zrobić obciążenie plus toxo i tsh. W sobotę echo serca i sie trochę stresuje.
    Powodzenia dziś na wizytach!

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mogę założyć wieczorem grupę, bo widzę że żadna się nie zgłasza 😆
    Tylko tak:
    1. Pomóżcie wymyśleć nazwę, bo będziemy mieć też i lutowe i marcowe mamy… brak mi pomysłów 🙈
    2. Musicie dodać mnie tu do przyjaciółek, jak już zaakceptuje to na priv napiszcie mi wtedy swoje dane z fb żebym mogła was znaleźć i dodać do grupy
    3. Niech chociaż z 2-3 chętne dziewczyny jeszcze się zgłoszą na administratorów/ moderatorów do grupy czy jak to tam się zwie żeby mogły też pomagać czy dodawać coś ważniejszego na grupie 😉 Chociaż to już możemy na grupie tam obgadać, bo i tak na początku nie będę wiedziała która jest która 😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, ja sie moge zglosic do moderowania/pomocy, jakkolwiek

Nulka, dopisz mi proszę wizytę na 18.11 oraz usg 3 trymestru na 29.11 😊

Nunakala bedzie dobrze! 🥰

Nunakala, Dip88, szeherezada lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip super ze się tym zajmiesz, mogę pomóc z moderowaniem 😊

Nunakala będzie dobrze!

Czy każda ciężarna powinna zrobić echo serduszka? Mi mój gin nic nie mówił na ten temat póki co 🤔

Nulka gratuluję wejścia w 3 trymestr 🥳 a wydaje sie jakby wczoraj każda czekała na szpilkach na pierwszą wizytę 😅

Dziewczyny co ile macie teraz już w późniejszym etapie wizyty kontrolne? 😊

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kciuki za wizytę 😍 czekamy na zdjęcia :-*

Ves ta spódniczka jest z pull&bear i ma z 5 lat 😁 ale myślę kupić ciążowa czarna i szarą 🤔 bo w sumie jeszcze tej ciąży zostało sporo.

Powiem Wam dziewczyny, że czuje sie fatalnie 😥 nocą łapie mnie kaszel, a gardło boli bo oddycham przez usta przez zatkany nos :( mam nadzieję , że sie wykuruje do końca tygodnia . Bo już mam dosyć tego leżenia. Ani na spacer wyjść ani nic zrobić nie mogę 😥 i boję sie jednak, że przeziębienie może zaszkodzić Ali. Gorączki do tej pory nie miałam.

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny ja mogę założyć wieczorem grupę, bo widzę że żadna się nie zgłasza 😆
    Tylko tak:
    1. Pomóżcie wymyśleć nazwę, bo będziemy mieć też i lutowe i marcowe mamy… brak mi pomysłów 🙈
    2. Musicie dodać mnie tu do przyjaciółek, jak już zaakceptuje to na priv napiszcie mi wtedy swoje dane z fb żebym mogła was znaleźć i dodać do grupy
    3. Niech chociaż z 2-3 chętne dziewczyny jeszcze się zgłoszą na administratorów/ moderatorów do grupy czy jak to tam się zwie żeby mogły też pomagać czy dodawać coś ważniejszego na grupie 😉 Chociaż to już możemy na grupie tam obgadać, bo i tak na początku nie będę wiedziała która jest która 😂

Ja mogę się zgłosić na admina, i tak poza leżeniem dużo nie robię wiec mam czas 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip jeśli nie chcecie jakiejś wymyslnej, śmiesznej nazwy, jak niektóre tytuły wątków staraniowych to może po prostu "Zimowe mamuśki 2022" i tyle 😃 ja rodzę ostatnia i jak się spóźnię 4 dni to będę wiosenna ale ciul w to 😆

Żadna się nie zgłasza, bo pewnie jak i ja nie wiedzą jak założyć super tajna grupę 😆
    ja ledwo prowadzę stronę hodowli, bo mnie wkurza 😃

Dip88, Rosalie, Papierowka, Ariadne002 lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo się robi jak są wskazania, u mnie była to zastawka, która już się domyka. Teraz te nieszczęsne torbiele splotów naczyniowych. Jeśli z dzidziusiem jest absolutnie ok to nie ma potrzeby.

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Alis, nie zaszkodzi, praktycznie kazda mama w ciazy na ktoryms etapie lapie chorobe ;)

Alis96 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, byłam z Wami na wątku majowym aktualnie 28t5d, czytam Was na bieżąco i zbieram sobie rady wyprawkowy i inne,nie udzielam się bo mam młyn pracowy żeby wszystkie projekty pokończyć i tak jestem ze wszystkimi ciążowym sprawami w totalnej d** od grudnia mam nadzieje w końcu będę na L4 i zacznę to wszystko ogarniać a widziałam ze przenosicie się na fb i nie chciałabym stracić tych cennych informacji które od Was mam, oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko to chciałabym dołączyć do grupy

Ariadne002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wizyty miałabym co 4 tygodnie, ale przez szyjkę to u mnie wizyta po 2 tygodniach.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny 😉 To postaram w ciągu dnia założyć grupę, ewentualnie jak nie znajdę chwili to założę wieczorem na spokojnie jak mały mi już pójdzie spać.
    AnnWer to biorę twój pomysł na nazwę 👍 Też myślałam o czymś podobnym, ale nie byłam pewna ze względu na marcowe mamy i zrobił mi się mętlik w głowie 😂

Także ja na bieżąco akceptuje teraz zaproszenia do przyjaciółek 😉

Nunakala będzie dobrze, musi być !!! Będziemy mocno trzymać kciuki ✊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer jak grupa będzie zamknięta to będzie można do Niej dołączyć tylko po wcześniejszym zaakceptowaniu prośby przez administratora lub moderatora, więc jesteśmy w stanie kontrolować kto dołączy do grupy 🙂 Na samym wstępie dołączą wszystkie to już będziemy wiedzieć, że jesteśmy i nikogo więcej przyjmować nie będziemy 🙂 Najlepiej też stworzyć osobne posty na każdy dzień i osobny post pod którym każda napisze swój nick, żebyśmy na początek siebie rozpoznały 🙂

Kasienka22, Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dipp wyslalam Ci link w wiadomości do profilu

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu ja Cię kojarzę! Nawet pamiętam że się udzielałaś wcześniej a jak przeszłyśmy na ten wątek to zginęłaś 😁

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mogę być adminem.
    Grupy nie umiem założyć 😉

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 311 312 313 314 315
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ