X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna też jestem w trakcie lektury mamyfizjoterapeutki! Bardzo fajnie opisuje i nawet takie wyprawkowe tematy się trafiają jak np. materac :)

AnnWer, jakbym podsumowała ubranka które już mam to pewnie wyszła by kwota o wiele większa niż 400 zl a dużo tego nie ma:)

• Ves Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nadgoniłam🙂

Caro trzymam kciuki za połówkę i Kacpra 😅

Alis extra wyglądasz! Czy to spódnica ciążowa? Też się właśnie nad nią zastanawiałam, by mi do sweterków pasowała 😉 jestem za strojeniem od czasu do czasu chociażby dla lepszego humoru 😅

Golenie to jeszcze dla mnie nie problem 😉

Kasiekk - przeforsowałaś sie z tymi obcasami 😟 cieszę się że już lepiej.

Annwer też czekałam do połówkowych 😉

Belie obyś na telekonferencji usłyszała dobre wieści 😉 Pranie i Sprzątanie czeka 🤣

Ja mam worek ciuszków zarazerwowany u przyjaciółki, bo nie mam jeszcze gdzie tego trzymać 🤣 także pewnie dopiero w listopadzie będzie u mnie wielkie pranie. Aktualnie robię porządki wszędzie, żeby wygospodarować jakieś miejsce, bo też mam rzeczy pochowane po kątach, na szafie i pod ścianami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2021, 09:43

Kasienka22 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co przemyślałam chwile temu? Mam dwa kartony ubranek po siostrzeńcu na strychu ale on jest czerwcowym dzieckiem🙈 ja tak na luzie podchodziłam do ubranek a nie wiem czy tam będę miała jakieś cieplejsze ubranka czy same bodziaki na krótki rękaw 🥴 wcześniej wcale o tym nie myślałam

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka no na pewno jeszcze dużo więcej wydam, ale inaczej wydać raz 50, później 100, gdzieś po 20 a na raz zdaje się że to dużo 😃 jak przyjdą to wrzucę zdjęcia bo są słodkie 😃

relgh371eque54k9.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie już po wizycie. Akurat dziś nie przyjmował mój lekarz, byłam tylko przedłużyć zwolenienie i wziąć skierowanie na badania. W tej poradni to wszyscy chyba są mili. Mam oczywiście zrobić obciążenie plus toxo i tsh. W sobotę echo serca i sie trochę stresuje.
    Powodzenia dziś na wizytach!

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mogę założyć wieczorem grupę, bo widzę że żadna się nie zgłasza 😆
    Tylko tak:
    1. Pomóżcie wymyśleć nazwę, bo będziemy mieć też i lutowe i marcowe mamy… brak mi pomysłów 🙈
    2. Musicie dodać mnie tu do przyjaciółek, jak już zaakceptuje to na priv napiszcie mi wtedy swoje dane z fb żebym mogła was znaleźć i dodać do grupy
    3. Niech chociaż z 2-3 chętne dziewczyny jeszcze się zgłoszą na administratorów/ moderatorów do grupy czy jak to tam się zwie żeby mogły też pomagać czy dodawać coś ważniejszego na grupie 😉 Chociaż to już możemy na grupie tam obgadać, bo i tak na początku nie będę wiedziała która jest która 😂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, ja sie moge zglosic do moderowania/pomocy, jakkolwiek

Nulka, dopisz mi proszę wizytę na 18.11 oraz usg 3 trymestru na 29.11 😊

Nunakala bedzie dobrze! 🥰

Nunakala, Dip88, szeherezada lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip super ze się tym zajmiesz, mogę pomóc z moderowaniem 😊

Nunakala będzie dobrze!

Czy każda ciężarna powinna zrobić echo serduszka? Mi mój gin nic nie mówił na ten temat póki co 🤔

Nulka gratuluję wejścia w 3 trymestr 🥳 a wydaje sie jakby wczoraj każda czekała na szpilkach na pierwszą wizytę 😅

Dziewczyny co ile macie teraz już w późniejszym etapie wizyty kontrolne? 😊

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kciuki za wizytę 😍 czekamy na zdjęcia :-*

Ves ta spódniczka jest z pull&bear i ma z 5 lat 😁 ale myślę kupić ciążowa czarna i szarą 🤔 bo w sumie jeszcze tej ciąży zostało sporo.

Powiem Wam dziewczyny, że czuje sie fatalnie 😥 nocą łapie mnie kaszel, a gardło boli bo oddycham przez usta przez zatkany nos :( mam nadzieję , że sie wykuruje do końca tygodnia . Bo już mam dosyć tego leżenia. Ani na spacer wyjść ani nic zrobić nie mogę 😥 i boję sie jednak, że przeziębienie może zaszkodzić Ali. Gorączki do tej pory nie miałam.

preg.png
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziewczyny ja mogę założyć wieczorem grupę, bo widzę że żadna się nie zgłasza 😆
    Tylko tak:
    1. Pomóżcie wymyśleć nazwę, bo będziemy mieć też i lutowe i marcowe mamy… brak mi pomysłów 🙈
    2. Musicie dodać mnie tu do przyjaciółek, jak już zaakceptuje to na priv napiszcie mi wtedy swoje dane z fb żebym mogła was znaleźć i dodać do grupy
    3. Niech chociaż z 2-3 chętne dziewczyny jeszcze się zgłoszą na administratorów/ moderatorów do grupy czy jak to tam się zwie żeby mogły też pomagać czy dodawać coś ważniejszego na grupie 😉 Chociaż to już możemy na grupie tam obgadać, bo i tak na początku nie będę wiedziała która jest która 😂

Ja mogę się zgłosić na admina, i tak poza leżeniem dużo nie robię wiec mam czas 😂

Dip88 lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip jeśli nie chcecie jakiejś wymyslnej, śmiesznej nazwy, jak niektóre tytuły wątków staraniowych to może po prostu "Zimowe mamuśki 2022" i tyle 😃 ja rodzę ostatnia i jak się spóźnię 4 dni to będę wiosenna ale ciul w to 😆

Żadna się nie zgłasza, bo pewnie jak i ja nie wiedzą jak założyć super tajna grupę 😆
    ja ledwo prowadzę stronę hodowli, bo mnie wkurza 😃

Dip88, Rosalie, Papierowka, Ariadne002 lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo się robi jak są wskazania, u mnie była to zastawka, która już się domyka. Teraz te nieszczęsne torbiele splotów naczyniowych. Jeśli z dzidziusiem jest absolutnie ok to nie ma potrzeby.

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Alis, nie zaszkodzi, praktycznie kazda mama w ciazy na ktoryms etapie lapie chorobe ;)

Alis96 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, byłam z Wami na wątku majowym aktualnie 28t5d, czytam Was na bieżąco i zbieram sobie rady wyprawkowy i inne,nie udzielam się bo mam młyn pracowy żeby wszystkie projekty pokończyć i tak jestem ze wszystkimi ciążowym sprawami w totalnej d** od grudnia mam nadzieje w końcu będę na L4 i zacznę to wszystko ogarniać a widziałam ze przenosicie się na fb i nie chciałabym stracić tych cennych informacji które od Was mam, oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko to chciałabym dołączyć do grupy

Ariadne002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie wizyty miałabym co 4 tygodnie, ale przez szyjkę to u mnie wizyta po 2 tygodniach.

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny 😉 To postaram w ciągu dnia założyć grupę, ewentualnie jak nie znajdę chwili to założę wieczorem na spokojnie jak mały mi już pójdzie spać.
    AnnWer to biorę twój pomysł na nazwę 👍 Też myślałam o czymś podobnym, ale nie byłam pewna ze względu na marcowe mamy i zrobił mi się mętlik w głowie 😂

Także ja na bieżąco akceptuje teraz zaproszenia do przyjaciółek 😉

Nunakala będzie dobrze, musi być !!! Będziemy mocno trzymać kciuki ✊

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Caro Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer jak grupa będzie zamknięta to będzie można do Niej dołączyć tylko po wcześniejszym zaakceptowaniu prośby przez administratora lub moderatora, więc jesteśmy w stanie kontrolować kto dołączy do grupy 🙂 Na samym wstępie dołączą wszystkie to już będziemy wiedzieć, że jesteśmy i nikogo więcej przyjmować nie będziemy 🙂 Najlepiej też stworzyć osobne posty na każdy dzień i osobny post pod którym każda napisze swój nick, żebyśmy na początek siebie rozpoznały 🙂

Kasienka22, Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dipp wyslalam Ci link w wiadomości do profilu

preg.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebu ja Cię kojarzę! Nawet pamiętam że się udzielałaś wcześniej a jak przeszłyśmy na ten wątek to zginęłaś 😁

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mogę być adminem.
    Grupy nie umiem założyć 😉

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 311 312 313 314 315
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ