W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Widze, ze obie mamy dzien panikary dzis... ja ostatnio zacielam sie przy goleniu i tez spanikowalam, a pozniej sobie przypomnialam o tyn zacieciu... 😱 zawal na miejscu
Obie bedziemy swirowac do srody pewnie... taki los ciazowy, co chwile cos znajdujemy
U mnie tez od wczoraj jakies bole i klucia, ale takie dosyc normalne chyba, wiec podejrzewam rozciaganie czy cos -
nick nieaktualny
-
Oby tak bylo! Czasem sa takie zjazdy nastrojow i wszystko wytwarza pierdolca w mozgu 🙄
Swoja droga odliczam do pojscia na l4 i sie wpatruje codziennie w kalendarz probujac wybrac optymalna date...
Az mnie zoladek rozbolal od tych nerwow 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2021, 18:27
-
Ja prowadziłam ciąże u lekarza, który miał umowę z lud med. Miałam usg 1 trymestru ale nie było to takie dokładne badanie. Poszłam w 3 trym do poleconego przez niego bo chciałam zdjęcia 3D i przekonałam się wtedy, że poprzednie badania nie byly prenatalnym. Aczkolwiek były wszyskie parametry zbadane jakie się bada. Lekarz nie miał certyfikatu. Bardzo mnie to sterowali aż do samego rozwiązania.8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
No wlasnie z takimi opiniami sie spotykam... no nic pojde na 2 w takim razie... chlopak juz stwierdzil, ze bez sensu isc na oba, wiec lepiej od razu na platne i nie bedzie chodzil dwa razy, wiec w srode jade sama... mam dzis dola i wszystkiego dosc 🥺
-
Rosalie wrote:No wlasnie z takimi opiniami sie spotykam... no nic pojde na 2 w takim razie... chlopak juz stwierdzil, ze bez sensu isc na oba, wiec lepiej od razu na platne i nie bedzie chodzil dwa razy, wiec w srode jade sama... mam dzis dola i wszystkiego dosc 🥺
Głowa do góry! Upewniłaś się ze ta wizyta prywatna to usg prenatalne? Bo moja znajoma cała ciążę prowadziła prywatnie a na badania prenatalne i tak musiała się wybrać do specjalnej przychodni.
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
Kasienka22 wrote:Głowa do góry! Upewniłaś się ze ta wizyta prywatna to usg prenatalne? Bo moja znajoma cała ciążę prowadziła prywatnie a na badania prenatalne i tak musiała się wybrać do specjalnej przychodni.
-
Nulka, chyba Ty pytałaś o wymioty?
Dziś pół dnia cieszyłam się ze zjadłam coś zdrowego- hummus z marchewkami. I taki dobry był!! Ale mój dzidź właśnie stwierdził ze takich rzeczy nie przyjmuje i zlecił ewakuacje 🤦🏼♀️ A już tydzień bez wymiotów był..
Co do boli i kłucia- mnie tez nieraz coś gdzieś zakłuje czy zaboli ale ja totalnie spokojna jestem, w końcu to ciąża, co chwile może coś bolec ☺️
Dip, o której jutro wstrzykują Ci czip? Będę trzymała kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻 Dawaj znać jak się czujesz!Dip88 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Nulka, chyba Ty pytałaś o wymioty?
Dziś pół dnia cieszyłam się ze zjadłam coś zdrowego- hummus z marchewkami. I taki dobry był!! Ale mój dzidź właśnie stwierdził ze takich rzeczy nie przyjmuje i zlecił ewakuacje 🤦🏼♀️ A już tydzień bez wymiotów był..
Co do boli i kłucia- mnie tez nieraz coś gdzieś zakłuje czy zaboli ale ja totalnie spokojna jestem, w końcu to ciąża, co chwile może coś bolec ☺️
Dip, o której jutro wstrzykują Ci czip? Będę trzymała kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻 Dawaj znać jak się czujesz!
Hahah … o 10:15 🤭 Ale mam stresa 😬 -
Ugh już drugą noc mam problemy ze snem przez kręgosłup lędźwiowy. Dostaje takich bóli że nijak pozycji dogodnej nie mogę znaleźć. Dziś pomogło położenie się na prawym boku mam nadzieję że maleństwo się na to za mnie nie obrazi i że mu nie zaszkodzę 🥺
-
nulka_23 wrote:Ugh już drugą noc mam problemy ze snem przez kręgosłup lędźwiowy. Dostaje takich bóli że nijak pozycji dogodnej nie mogę znaleźć. Dziś pomogło położenie się na prawym boku mam nadzieję że maleństwo się na to za mnie nie obrazi i że mu nie zaszkodzę 🥺
Czas na poduszkę ciążową spij tak jak jest Ci wygodnie, ja wciąż czasem śpie na brzuchu25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Dipp będzie wszystko dobrze. Ja obie dawki przyjęłam w ciąży i tak na prawdę ból ręki i po pierwszej dawce taka cholerna senność ale teraz nie wiem czy ja przypisywać szczepionce czy początkowi ciąży o której nie wiedziałam.
Dip88 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualnyDipp, kciuki za szczepienie! Będzie dobrze!
U mnie od wczoraj cisza, żadnych więcej plamień już nie było, ale stres przeokropny. Co chwilę w nocy się budziłam i sprawdzałam, czy nie zakrwawiłam prześcieradła. Matko, byle do jutra, bo ja to się ruszać nawet boję 😒
Martyna, może jednak z marchewką dzidzia jest na nie? Moje pogardziło ostatnio 😂Dip88 lubi tę wiadomość
-
Martyna, właśnie czekam bo mi koleżanka miała wysłać i tak trochę głupio się upominać bo wiem ile ma na głowie...
Kasiekkk, jak już to ziarenko stresu zostało zasiane to niestety ale do wizyty raczej nie minie
Dip kciuki ogromne! Żebyś miała co najwyżej ból ręki ✊✊
AnnWer i Wariancja u Was kciuki za wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 07:52
Dip88, wariancja lubią tę wiadomość
-
Kasiekk, na spokojnie, jeśli to były tylko plamki to naprawdę wyglada jak naczynko pęknięte, jak jest krwiak czy cokolwiek innego to krwi jest o wiele więcej
No właśnie z hummusem i marchewką już się żegnam, nie chce znowu próbować 😂
Przyszedł mój laktator 😎25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Moje dziecko hummus akceptuje na szczęście, myślę że z marchewką mogłoby być gorzej. Na szczęście wchodza pomidory,ogórki kiszone,borówka,jagody, szpinak, więc nie jest źle. Ja mam ciągły wstręt do wędliny, jadę prawie od początku ciąży na serach, zjem czasem jakieś mięso pieczone ewentualnie.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Eve, ja początkowo miałam awersję do wszystkich mięs, teraz na szczęście tylko do niektórych... Ale faktycznie do wielu rzeczy się zmuszam. Wczoraj zerwałam rano pomidorki koktajlowe w ogródku i postawiłam przy sobie w czasie pracy z nadzieją że je zjem. Miseczka maleńka a ja mam je jeszcze na dziś 😟
Martyna, pochwalisz się laktatorem? Masz podwójny czy pojedynczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 08:06
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie wiem, co bym jadła, gdyby nie hummus i maślanka 😍
Postaram się za bardzo nie martwić, jakoś też godzenie się z tym, że nie mam wpływu na to, co tam się dzieje trochę uspokaja.
Dzisiaj w końcu powinni wysłać moje zamówienie z jukki! ❤️ Strasznie długo jakoś się zeszło z realizacją...
No i... zdecydowanie czas na poduszkę ciążową, mam dosyć spania na zrolowanej kołdrze, strasznie ciężko się z nią przewraca z boku na bok.