W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażka świetne wieści❤️ trzymamy kciuki za pierwszym podejście i oby było udane 🤭🤞
Ja się witam w 1 dpo 😜 zaczynamy wyczekiwanie, czy sobie robię nadzieję? A i owszem i to jakie. Czy mam przy tym wątpliwości cała górę nadal? Ano mam🤣
Wczoraj najpierw sobie gadalismy prawie do 11 w nocy, na różne tematy, ale też właśnie o drugim dziecku, co czuliśmy jak się udało mimo, że na krótko, jak się czuliśmy kiedy w styczniu '24 zaliczyliśmy wpadkę i rozważaliśmy tabletkę po, rozmowa do samego rana, płacze, co robić, przecież nie planowaliśmy, po czym uznaliśmy, że bierzemy na klatę, będzie fajnie i przyszło rozczarowanie kiedy się nie udało I to było zapalnikiem do podjęcia decyzji, że tak to jest tu i teraz próbujemy. O sytuacji jaka mamy finansowej, pracowej o tym czy na pewno chcemy i dlaczego. Mąż też się zastanawia czasem, że przecież super jest jak jest, ale z drugim dzieckiem też może być wesoło. Czuję, że oboje jesteśmy gotowi i w pełnej akceptacji do każdego scenariusza. Koniec rozmowy to było, dobra, to zróbmy sobie tego bobasa 🍆🍆🍆🤣 także świeża dostawa żołnierzyków została wysłana 🤭
Nie wierzę w przypadki, wczoraj 14 dc, więc wczesna owulacja w stosunku do poprzedniej w 20 dc (w marcu się udało I owu była w 13 dc) na dzień przed moim deadlinem wyznaczonym. Możliwe też, że los jeszcze na sam koniec chce mnie zrzucić z wysokiego konia, ale mam to w nosie, jak spadnę z niego, to na miękka podusie planu B na życie i jazda 😁
Pięknego dnia dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:08
Belia, grazka0022, Bella_33, CrazyDaisy, Miracle25, Marzycielka94, Zosia667, AnMiPe, S_va_88, Meggi_**, Olisska, ater, assialbnn, emciak, izzou97, cukrzyk1991, cysterka95, NinaB lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
grazka0022 wrote:Heeej!! Nie było mnie pare dni, ale ja jak nie jestem w pracy to nie mam czasu na forum - jakkolwiek głupio to nie brzmi, ale serio, w domu to zawsze jakaś robota
Aleee to już oficjalnie - MAMY KWALIFIKACJĘ! Od przyszłego cyklu zaczynam stymulację do Invitro!!grazka0022 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Staranie na pełnej od 02.2025
⏳4 cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Runnerka wrote:Gratki!! Jakie leki bedziesz miala do stymulacji?
Mam podjechać na wizytę jeszczę i wtedy wszystko ustalamy
Też myslalam, ze wczoraj sie dowiem, ale widocznie tak to u nich wyglądaStart starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Heeej!! Nie było mnie pare dni, ale ja jak nie jestem w pracy to nie mam czasu na forum - jakkolwiek głupio to nie brzmi, ale serio, w domu to zawsze jakaś robota
Aleee to już oficjalnie - MAMY KWALIFIKACJĘ! Od przyszłego cyklu zaczynam stymulację do Invitro!!
Gratulacje 🥳🥳👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 💔, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
Luizaczek wrote:Siemka dziewczyny 🤗 czy polecacie jakieś bezpieczne globulki? Przypałętała się jeszcze do mnie infekcja 🥺
Mam podobny problem, też chyba mam jakąś infekcję. Tylko ja nie mam objawów 😕 robiłam wymaz przed histeroskopia i wczoraj Pani z kliniki dzwoniła że wyszedł dodatni i mam się zgłosić do Pani doktor..pewnie jakiś antybiotyk mnie czeka.
Jeszcze miałam nadzieję po ovitrelle na dwie kreski ale niestety nie udało się. Możliwe, że ta infekcja/zapalenie blokuje zajście w ciążę 😔 -
Grazka, moje gratulacje, trzymam kciuki, żeby ta droga była już ostatnią prostą do wymarzonego maleństwa ❤️
Właśnie zobaczyłam, że oboje z partnerem jesteście bardzo młodziutcy, u Ciebie widzę pcos. Czy znacie przyczynę swoich niepowodzeń? Badaliście może partnera? Tak pytam z ciekawości, jakie są przyczyny Waszych niepowodzeń, czy macie taką informację?✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Runnerka wrote:Czemu nie, powiedzialam ze chetnie jesli nie wymaga wyksztalcenia medycznego 😛
Btw. pozdrawiam kolezanke po fachu (tez pracowalam pare lat w ksiegowosci, potem poszlam w kontroling ale dobrze wspominam tamte czasy☺️)
Ja teraz dostałam propozycję zarządzania tym całym bajzlem. Wzięłam i teraz się modlę o L4.
Napiszesz coś więcej o kontrolingu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:47
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston
⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
🤞badanie nasienia
⏳10.06 - wizyta w klinice -
Darrika wrote:Grażka świetne wieści❤️ trzymamy kciuki za pierwszym podejście i oby było udane 🤭🤞
Ja się witam w 1 dpo 😜 zaczynamy wyczekiwanie, czy sobie robię nadzieję? A i owszem i to jakie. Czy mam przy tym wątpliwości cała górę nadal? Ano mam🤣
Wczoraj najpierw sobie gadalismy prawie do 11 w nocy, na różne tematy, ale też właśnie o drugim dziecku, co czuliśmy jak się udało mimo, że na krótko, jak się czuliśmy kiedy w styczniu '24 zaliczyliśmy wpadkę i rozważaliśmy tabletkę po, rozmowa do samego rana, płacze, co robić, przecież nie planowaliśmy, po czym uznaliśmy, że bierzemy na klatę, będzie fajnie i przyszło rozczarowanie kiedy się nie udało I to było zapalnikiem do podjęcia decyzji, że tak to jest tu i teraz próbujemy. O sytuacji jaka mamy finansowej, pracowej o tym czy na pewno chcemy i dlaczego. Mąż też się zastanawia czasem, że przecież super jest jak jest, ale z drugim dzieckiem też może być wesoło. Czuję, że oboje jesteśmy gotowi i w pełnej akceptacji do każdego scenariusza. Koniec rozmowy to było, dobra, to zróbmy sobie tego bobasa 🍆🍆🍆🤣 także świeża dostawa żołnierzyków została wysłana 🤭
Nie wierzę w przypadki, wczoraj 14 dc, więc wczesna owulacja w stosunku do poprzedniej w 20 dc (w marcu się udało I owu była w 13 dc) na dzień przed moim deadlinem wyznaczonym. Możliwe też, że los jeszcze na sam koniec chce mnie zrzucić z wysokiego konia, ale mam to w nosie, jak spadnę z niego, to na miękka podusie planu B na życie i jazda 😁
Pięknego dnia dziewczyny!
Darrika 🤞🤞 z calego serducha
Dzieki za wszystko co piszesz, mam nadzieje, ze jezeli mi pod koniec roku podchodzic do ostatniej szansy to bede miala podejscie podobne do Twojego 🥰Darrika lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 💔, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
Marzycielka94 wrote:Grazka, moje gratulacje, trzymam kciuki, żeby ta droga była już ostatnią prostą do wymarzonego maleństwa ❤️
Właśnie zobaczyłam, że oboje z partnerem jesteście bardzo młodziutcy, u Ciebie widzę pcos. Czy znacie przyczynę swoich niepowodzeń? Badaliście może partnera? Tak pytam z ciekawości, jakie są przyczyny Waszych niepowodzeń, czy macie taką informację?
Taak kochana, badaliśmy i wyniki takie średnie ma, morfologia w zależności od badania ale miedzy 1, a 3 % i fragmentacja 30%
A u mnie większość cykli bezowulacyjnych, nawet na stymulacji 3 cykle były bezowulacyjne. Ale takiej typowej przyczyny to chyba nie znamy, wydaje mi się, że to zbieg zdarzeń i uchybień w wynikach po obu stronachStart starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Taak kochana, badaliśmy i wyniki takie średnie ma, morfologia w zależności od badania ale miedzy 1, a 3 % i fragmentacja 30%
A u mnie większość cykli bezowulacyjnych, nawet na stymulacji 3 cykle były bezowulacyjne. Ale takiej typowej przyczyny to chyba nie znamy, wydaje mi się, że to zbieg zdarzeń i uchybień w wynikach po obu stronach
Oby teraz było już z górki ❤️
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
🤞badanie nasienia
Wiecie co? Przeraziłam się trochę. Nie odbierajcie tego jakoś tak personalnie, ale aż poczułam dreszcz. 😅
Darrika kończy przygodę że staraniami a pamiętam jej wątki jesienne i nie wierzę, że mogłoby się nie udać.
Grażka tyle razy była moją cyklową siostra a teraz już ivf i tu też mam ciarki, bo ja np. jeszcze nie dopuszczam do siebie myśli, że naturalnie się nie uda.
Chyba przemijający czas mnie walnął pstryczkiem w nos właśnie 🫣
PS Oczywiście bardzo się cieszę Grażko z Twojego sukcesu i nadal nie puszczam kciuków za Ciebie DarrikaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:52
S_va_88, grazka0022, Darrika, Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
@asia jak tam owulaki?
Ja już poszczę od picia (wg zaleceń Powder) jak tylko wpadnę do roboty to lecę na siku
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
🤞badanie nasienia
justina823 wrote:Mam podobny problem, też chyba mam jakąś infekcję. Tylko ja nie mam objawów 😕 robiłam wymaz przed histeroskopia i wczoraj Pani z kliniki dzwoniła że wyszedł dodatni i mam się zgłosić do Pani doktor..pewnie jakiś antybiotyk mnie czeka.
Jeszcze miałam nadzieję po ovitrelle na dwie kreski ale niestety nie udało się. Możliwe, że ta infekcja/zapalenie blokuje zajście w ciążę 😔 -
Zosia667 wrote:Nas często rozdziela uwaga - pies
Hahaha jak nie było dziecka to też moja piesiucha ZAWSZE pchała się pomiędzy nas, teraz dziecko jest po środku, więc już nie próbuje 😅🙈
Grazka gratulacje!! I powodzenia, abys duzo jajeczek wyhodowała 🥚🥚🥚Zosia667 lubi tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
24.04 - 4dc:
•TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃
Maj - nadchodzę! 🤞🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Siilike A jak u Ciebie? Jak się czujesz? 🩷
Bardzo chciałabym Ci wpisać 🌷
Ponawiałaś test, czekasz do pierwszej wizyty?
Pamiętam, że pisałaś, że wracacie do Estonii31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷 (przyrost 159%)
10.05 beta 466,08 🥹🥰 (201%) prog 40,80 🥰
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️ -
Ja dziś z niechęcią i strachem zrobiłam test sikany i całkiem biały. Jestem 13 dni po inseminacji i 12 po owulacji. Chyba dziś jeszcze zrobię betę.
Przykro mi się zrobiło. Znowu nic. A dużo ten cykl mnie kosztował. Miałam silne leki i dużo nieprzytomnych objawów. I dużo droższych leków. Ta inseminacja kosztowała z lekami ok 2 tys i dużo męczenia. I znowu chyba nic.
Wiecie jakie ja mam nieracjonalne emocje? Że mi głupio przed paniami z laboratorium, że co miesiąc, dwa przychodzę na betę i ciągle zerowa. Aż już wolę robić tylko siekane. Wiem, że to głupie, bo ich to pewnie nie interesuje, a nawet jeśli to nic w tym złego, ale jakoś tak mam. To takie moje ulubione laboratorium gdzie chodzę od lat ze wszystkim.37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
6 cs z Aromek
1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie
🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + zivafert
Wyniki moje i nasienia ok. -
AnMiPe wrote:Wiecie co? Przeraziłam się trochę. Nie odbierajcie tego jakoś tak personalnie, ale aż poczułam dreszcz. 😅
Darrika kończy przygodę że staraniami a pamiętam jej wątki jesienne i nie wierzę, że mogłoby się nie udać.
Grażka tyle razy była moją cyklową siostra a teraz już ivf i tu też mam ciarki, bo ja np. jeszcze nie dopuszczam do siebie myśli, że naturalnie się nie uda.
Chyba przemijający czas mnie walnął pstryczkiem w nos właśnie 🫣
PS Oczywiście bardzo się cieszę Grażko z Twojego sukcesu i nadal nie puszczam kciuków za Ciebie Darrika
Rozumiem Cię, ja tez dostałam takiego plaskacza jak lekarz prowadzący powiedział, że on nie widzi sensu w dalszej stymulacji i odsyła nas na invitro 😯Byłam pewna, ze do slubu nie bedziemy podchodzic do inf,a slub we wrzesniu, ale moze dobrze się stało? No i mówiąc szczerze nie spodziewałam się, że ta kwalifikacja się uda od razu, myślałam ze na jakies badania nas skierują jeszcze. Dla mnie też szybko się to dzieje wszystko
AnMiPe, Marzycielka94, Darrika, Powder lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"