W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
AnMiPe wrote:A jak to jest w tym programie, płaci się za cokolwiek i część jest refundowana, czy wszystko, od wizyty po transfer już finansują? 💰
Przepraszam, że tak dopytuje, ale wolę też mieć tą wiedzę z tyłu głowy ⏰️
Wizyty, punkcja, badania krwi, wymazy mucha, cytologia, badania nasienia, transfery są darmowe, dopłaca się za leki. Niektóre są refundowane 100%, inne nie. Jak będę wykupować po tej wizycie w czerwcu to napiszę jakie ceny mniej więcej jak to wypada
Edit: No i badanie zarodków jest płatne, ale nie trzeba tego robić tylko jeśli chceszWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:59
malrzrz, Marzycielka94, MoniaB, AnMiPe, Olisska lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Marzycielka94 wrote:AnMiPe i Olisska - wiecie co, ja tu nie jestem może długo, bo udzielam się od wątku styczniowego, ale jak sobie pomyślę, że to już 10 cykl starań, we wrześniu strzeli równy rok, a nie mam pewności, kiedy i czy się uda, to też jakiś taki smutek (?) mnie bierze? Faktycznie od stycznia widziałam mnóstwo nicków, niektóre bardziej pamiętam, niektóre mniej, ale rotacja jest duża, a też nie chciałabym się zasiedzieć… jakaś taka nostalgia mnie ogarnęła 😅
Marzycielka94, AnMiPe, Olisska, cysterka95 lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
⏳️05 Lametta + Zivafert -
Zosia667 wrote:@asia jak tam owulaki?
Ja już poszczę od picia (wg zaleceń Powder) jak tylko wpadnę do roboty to lecę na siku
Ja chora, mój człowiek tyra do 20 z takiego napewno będzie dziecko 😆😆😁😁😁🍆🍆🤞🤞🤞🤞🤞🤞👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Gnom wrote:Trochę zazdro, u mnie Brajan siedzi cicho i czuję się całkowicie normalnie, więc mam w głowie że nic z tego. Powiedziałam sobie że test najwcześniej w piątek 11dpo i nawet mnie nie kusi. 😐
U mnie progesteron działa na pełnej, bo od kilku dni codziennie mam bardzo intensywne sny. Już drugi raz od owulacji śniło mi się, że miałam pozytywny test, do tego śniło mi się dziś, że urodziłam i opiekowałam się noworodkiem 🥺
Próbuję sama siebie przekonać, że jak będę miała 10dpo biel to do ostatecznego testowania w sobotę zdążę się z tym pogodzić 😅ater, Gnom lubią tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill. -
grazka0022 wrote:Wizyty, punkcja, badania krwi, wymazy mucha, cytologia, badania nasienia, transfery są darmowe, dopłaca się za leki. Niektóre są refundowane 100%, inne nie. Jak będę wykupować po tej wizycie w czerwcu to napiszę jakie ceny mniej więcej jak to wypada
Edit: No i badanie zarodków jest płatne, ale nie trzeba tego robić tylko jeśli chcesz👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
White1 wrote:Właśnie też o tym myślałam jak czytałam. Mimo, że zaczęłam udzielać się pod koniec grudnia (kurcze za tydzień czy dwa minie już pół roku) to forum podczytywałam bez udzielania się drugie tyle, bo od czerwca. Po prostu aż do grudnia kiedy miałam wizytę w klinice i rozpisaną stymulację uważałam, że trochę nie zasługuję na to, żeby się udzielać i nie zasługuję na miano starań skoro moje cykle są 60 dniowe, a śluzem, temperaturą i wiecznie pozytywnymi owulakami nigdy nie wyłapałam owulacji. Staż na forum to jedno, a staż w staraniach to drugie niestety
ater, Bergamotka94, White1, Powder, Olisska, emciak lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Oh jednak nie dodaje mi się link a chciałam wrzucić grafikę w tym temacie, trudno. Może do czasu pozytywnego testu będę mieć już taką możliwość 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:15
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
team #rodzew2026✨ -
Hej! Byłam rano na monitoringu po lamette (haha, słownik zmienia na almette
) i mam do Was pytanie: czy któraś z Was miała zlecony tadalafil dopochwowo na wzmocnienie endometrium? Jestem świeża w temacie i nie słyszałam o takim zastosowaniu leków na potencję, więc miałam trochę śmieszków i jednocześnie zdziwienia 🫣 lekarz mnie zapewnił, że od lat stosują to off label, ale ciekawa jestem, czy któraś z Was miała i czy faktycznie to pomogło
Mam sporo naprodukowanych pęcherzyków, ale są jeszcze dość niewielkie (do 12 mm, 10 dzień cyklu), no a endometrium musiałoby podwoić grubość w ciągu najbliższego tygodnia i trochę się tym zmartwiłamteraz 3,5 mm.
Kolejne USG za 2 dni 🫡cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 + 🧑🏻🦱 +🐕🦺
👩🏻🦰 33
🧑🏻🦱41
Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
👩🏻🦰🧑🏻🦱 - wyniki badań ok
04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle
05.2025 - lecimy z drugim cyklem ➡️ lametta + ovitrelle -
Paulina66 wrote:U mnie progesteron działa na pełnej, bo od kilku dni codziennie mam bardzo intensywne sny. Już drugi raz od owulacji śniło mi się, że miałam pozytywny test, do tego śniło mi się dziś, że urodziłam i opiekowałam się noworodkiem 🥺
Próbuję sama siebie przekonać, że jak będę miała 10dpo biel to do ostatecznego testowania w sobotę zdążę się z tym pogodzić 😅
Wiesz, że my tu zawsze doradzimy, żeby robić 🤪Paulina66, Marzycielka94, Sagi, Gnom lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
team #rodzew2026✨ -
White1 wrote:Ja też mam pytanko, a nawet dwa - czy robiłaś wcześniej drożność? Czy lekarz proponował IUI przed IVF?
To tak 1. Drożność - byłam na drożności, ale nie udało się wykonać badania, bo dali mi tabletki dopochwowe dzien przed (pozdro, super pomysł) i dostałam krwawienia takiego jak na okres. Potem juz nie powtarzałam, a 2.IUI nie proponowano, mysle ze wzgledu na to ze "zwykłą" stymulacją ciężko u mnie wywołać owulacjeWhite1 lubi tę wiadomość
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
Zosia667 wrote:Ja teraz dostałam propozycję zarządzania tym całym bajzlem. Wzięłam i teraz się modlę o L4.
Napiszesz coś więcej o kontrolingu?
To domyslam sie, ze podobnie jak u mnie, wziecie urlopu na początku miesiaca u Ciebie nie jest proste bo zamykacie miesiac? 😉 czym konkretnie sie zajmujesz jako ksiegowa?Zosia667 lubi tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
Tarczyca 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Cytologia - NILM 🆗
Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 ➡️ IVF (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f➡️ punkcja 12.05 🔬➡️ pobranych 10 🥚➡️ zaplodnionych 8🥚➡️15.05 transfer 🍀 -
malrzrz wrote:Hej! Byłam rano na monitoringu po lamette (haha, słownik zmienia na almette
) i mam do Was pytanie: czy któraś z Was miała zlecony tadalafil dopochwowo na wzmocnienie endometrium? Jestem świeża w temacie i nie słyszałam o takim zastosowaniu leków na potencję, więc miałam trochę śmieszków i jednocześnie zdziwienia 🫣 lekarz mnie zapewnił, że od lat stosują to off label, ale ciekawa jestem, czy któraś z Was miała i czy faktycznie to pomogło
Mam sporo naprodukowanych pęcherzyków, ale są jeszcze dość niewielkie (do 12 mm, 10 dzień cyklu), no a endometrium musiałoby podwoić grubość w ciągu najbliższego tygodnia i trochę się tym zmartwiłamteraz 3,5 mm.
Kolejne USG za 2 dni 🫡malrzrz lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
assialbnn wrote:Chyba wyżej nie chce dodać się link 😐😐😐
Zrobię jeszcze jestem owu koło 13.
https://zapodaj.net/plik-3QMK8SLu9o
Mi się pokazuje ten wyżej zdjęcie normalnie ☺️
Ale to co ja chciałam wstawić mi się nie pokazywało xdassialbnn lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
team #rodzew2026✨ -
malrzrz wrote:Hej! Byłam rano na monitoringu po lamette (haha, słownik zmienia na almette
Kolejne USG za 2 dni 🫡
Ja miałam Sildenafil dopochwowo, to tez lek na potencje, u mnie mega spoko zadziałał, brałam razem z Estrofememmalrzrz lubi tę wiadomość
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
03.05 - 🩸
📆
Jesli jestescie ciekawe kosztow lekow to ja na leki do stymulacji wydalam ok. 520 zl + 220zl na Ovitrelle (jest pelnoplatny) + ok. 100 zl na leki po punkcji.
Lekow do stymulacji nie zuzylam w calosci, ale i tak raczej bylyby do wyrzucenia, gdybym musiala podejsc jeszcze raz do stymulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:31
grazka0022 lubi tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
Tarczyca 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne, owulacje potwierdzone
Cytologia - NILM 🆗
Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
15 cs - 0 ⏸️
01-03.2025 3 x IUI ❌
04-05.2025 ➡️ IVF (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f➡️ punkcja 12.05 🔬➡️ pobranych 10 🥚➡️ zaplodnionych 8🥚➡️15.05 transfer 🍀 -
Runnerka wrote:Haha, mnie ostatnio lekarz tez zapytal czym sie zajmuje, bo szuka lekarza do kliniki😂 oczywiscie wiem, ze to bylo ironicznie, pewnie wkurzylo go moje wypytywanie o wszystko i wymadrzanie sie wiedza zaczerpnieta z ovufriend 😝
Wrócę jeszcze do tego wątku, mam nadzieję, że będziesz mogła to otworzyć:
https://www.instagram.com/reel/DI_L2JiKoc6/?igsh=MXJsanJ5bTZ5bXBxcA==
😂Runnerka lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Hejka 😊
Miracle bardzo mi przykro 🫂🫂niech @ szybko minie i ten cykl będzie szczęśliwy🤞🏼
grażka gratulacje zakwalifikowania się 😁oby za pierwszą procedurą się udało🤞🏼
Darrika mocne kciuki za Twoje testowanie, na wszystkie tulipanki czekam z niecierpliwością ale Twój byłby pięknym dopełnieniem🍀
Kciuki za testujące i tule za biele i @ 🤞🏼🫂
Wierzę, że niedługo wróci tu wysyp tulipanów🔥🔥grazka0022, Powder, assialbnn, Darrika, Miracle25 lubią tę wiadomość
-
Grazka cudowne wieści! ❤️ życzę wam powodzenia na tej drodze!
Darrika szczególnie mocno trzymam kciuki za ciebie w tym cyklu🤞🏼🤞🏼🌷
Miracle bardzo bardzo mi przykro 🫂
Ja mam właśnie pik więc mam nadzieję, że owulka zaczeka do wieczora 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:35
grazka0022, Powder, emciak, Darrika, Nayeli, Miracle25, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 14.05 ginekolog (USG, wymazy, cytologia)
🔜 czerwiec HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team ✨rodzew2026✨✊🏼