W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny człowiek uczy się całe życie i uczy się obserwować swoje ciało i objawy związane np z okresem płodności 😊
Zauważyłam na papierze dziś rano troszeczkę zabarwionego na brązowo glutkowego śluzu 🙃 dosłownie ociupinke. Mam nadzieję że to dowód na to że owulacja była 🤞😊 tylko kiedy? 😅 niestety nie udało nam się wczoraj kontynuować maratonu bo mój człowiek przecenił swoje możliwości 😵💫 praca i starania o kolejne dziecko okazały się wcale nie takie proste i padł jak dziecko 😂 nie miałam serca go budzić 🙂Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Dziewczyny człowiek uczy się całe życie i uczy się obserwować swoje ciało i objawy związane np z okresem płodności 😊
Zauważyłam na papierze dziś rano troszeczkę zabarwionego na brązowo glutkowego śluzu 🙃 dosłownie ociupinke. Mam nadzieję że to dowód na to że owulacja była 🤞😊 tylko kiedy? 😅 niestety nie udało nam się wczoraj kontynuować maratonu bo mój człowiek przecenił swoje możliwości 😵💫 praca i starania o kolejne dziecko okazały się wcale nie takie proste i padł jak dziecko 😂 nie miałam serca go budzić 🙂
Asia ja właśnie mam takiego glutka po owu, już kilka razy to zaobserwowałam🤔
Myślę, że to co już wpuścił 🍆to Wam wystarczy z pewnością! ✨
assialbnn, Marzycielka94, Kokosik lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
❕MTHFR hetero, PAI hetero
•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Marzycielka94 wrote:Hej Morgo
napisz cos wiecej o sobie, ile masz lat, od kiedy sie staracie, czy macie stwierdzona przyczynę niepowodzeń etc
no i witamy serdecznie, juz dzis trzymamy za Ciebie kciuki! ❤️
Dziękuję
Mam 31 l, mój partner 38. Staramy się niedługo, bo dopiero 3 cykl, ale ciąża to dla mnie coś wyczekiwanego od lat. Po prostu do tej pory nie było na to gotowości takiej po prostu "życiowej"... czułam, że buduję kolejny i kolejny pomost pod to, ale decyzja była odkładana przez nas na bliżej nieokreśloną przyszłość. Teraz teoretycznie czas na to jest super - mamy umowy o pracę, niewiele trosk, wewnętrznie poukładaliśmy sobie to i owo. No, ale wiadomo - to jest coś nie do zaplanowania w wielu przypadkach. Nie umiem we wrzucanie na luz, nie-myślenie i inne takie. Zawsze czerpałam siły z tworzenia społeczności - nierzadko internetowych, więc i teraz chcę pójść taką drogą.malrzrz, ater, assialbnn, Rivendell, Powder, Darrika, Miracle25, Marzycielka94, snieżka, cysterka95, Kokosik, S_va_88, Sagi lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
AMH - 3,14
💊 Mama DHA Premium Plus, N-acetylocysteina 2 x 600 mg
8 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Hejka, hejka! Starałam się nadrabiać podczas urlopu ale nie zawsze się udawało😅 gratuluję wszystkim ⏸️, za 🐒 i oszukańce duży przytulas.
Pojechaliśmy do Karpacza, wróciliśmy w czwartek ja oczywiście chora, dodatkowo spaliliśmy sobie z mężem nosy i czoło bo jednak słońce było mocniejsze niż zakładaliśmy a krem z filtrem w plecaku😵💫 wczoraj przespałam praktycznie cały dzień ale dzisiaj już czuję się znacznie lepiej. Wieczorem zrobię test owulacyjny. To mój 9dc i póki co nie czuję żadnych skutków ubocznych odstawienia AH, zobaczymy co dzisiaj pokaże test😁Morgo, Darrika, Marzycielka94, kasialinkaa lubią tę wiadomość
👩26l 🧑29l 🐈🐈
Odstawienie AH po 3,5 roku 05.25
08.25💔 -
assialbnn wrote:Zauważyłam na papierze dziś rano troszeczkę zabarwionego na brązowo glutkowego śluzu 🙃 dosłownie ociupinke. Mam nadzieję że to dowód na to że owulacja była 🤞😊 tylko kiedy? 😅
To ja dzień przed wyliczoną przez apkę owulacją (nie monitoruję swojego cyklu po objawach itd.) miałam na bieliźnie taką niemałą kroplę krwi - nie wiem, czy mi się to kiedykolwiek zdarzyło w środku cyklu. Też mam nadzieję, że może, może to akurat owu31 👩❤️👨 38
AMH - 3,14
Cześć Morgo🤍✨powodzenia w staraniach i mam nadzieję, że długo tu nie pobędziesz, uciekniesz tworzyć społeczność na ciążowych forach.
Dodaj sobie stopkę w wolnej chwili, będzie łatwiej zapamiętać CięMorgo, Miracle25, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
❕MTHFR hetero, PAI hetero
•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Lucy321 wrote:Pojechaliśmy do Karpacza, wróciliśmy w czwartek ja oczywiście chora, dodatkowo spaliliśmy sobie z mężem nosy i czoło bo jednak słońce było mocniejsze niż zakładaliśmy a krem z filtrem w plecaku😵💫 wczoraj przespałam praktycznie cały dzień ale dzisiaj już czuję się znacznie lepiej. Wieczorem zrobię test owulacyjny. To mój 9dc i póki co nie czuję żadnych skutków ubocznych odstawienia AH, zobaczymy co dzisiaj pokaże test😁
Ja też chora. Od 3 cykli coś mi się trafia w dni płodne, niestety. Albo jakiś duży stresor, albo sraka, albo przeziębienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 10:22
S_va_88 lubi tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
AMH - 3,14
nick nieaktualnyKokosik wrote:Malineczka a jak u Ciebie? Czekasz na okres, testujesz jeszcze te cienie? Jak się czujesz?
Luizaczek, Lucy321 a co u Was dziewczyny?
Dzisiaj 12 dpo i czekam chyba do dnia @ z testemMorgo, Kokosik lubią tę wiadomość
-
ater wrote:Asia ja właśnie mam takiego glutka po owu, już kilka razy to zaobserwowałam🤔
Myślę, że to co już wpuścił 🍆to Wam wystarczy z pewnością! ✨
Pociesza mnie tylko fakt że w dzień testowania będę mogła zatestowac i nie przywita mnie miesiaczka jak w poprzednim cyklu 🙂 progesteron da mi szanse 🙃 a wynik testu jaki by nie był taki jest mi pisany 😶
Miłego dnia ❤️Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
-
Morgo wrote:To ja dzień przed wyliczoną przez apkę owulacją (nie monitoruję swojego cyklu po objawach itd.) miałam na bieliźnie taką niemałą kroplę krwi - nie wiem, czy mi się to kiedykolwiek zdarzyło w środku cyklu. Też mam nadzieję, że może, może to akurat owu
-
Hej, podczytuje Was od początku maja ale post Morgo zachęcił mnie żeby też się przedstawić ☺️
Mam 30l, mąż 38. Za nami 6 cykli starań naturalnych, bezskutecznie 😢 U mnie zdiagnozowana niedoczynność tarczycy + endometrioza III st., 2.5 roku temu przeszłam zabieg laparoskopii.
O macierzyństwie marzę od zawsze, jednak dopiero teraz przyszedł na to dobry moment z uwagi na różne życiowe okoliczności.
W najbliższym otoczeniu wszyscy znajomi są już rodzicami, najczęściej to szybkie i bezproblemowe ciąże (nawet z 1 cs), zostaliśmy jako ostatni bastionZaczęło mi brakować w pewnym momencie zrozumienia i tak trafiłam tutaj 😊
Sagi, Morgo, Darrika, Powder, Miracle25, Marzycielka94, Wianek, Zosia667, malrzrz, ater, cysterka95, assialbnn, Malineczka, emciak, Meggi_**, Kokosik, cukrzyk1991, Olisska, S_va_88, milka_91 lubią tę wiadomość
👩🏼 30 🧔🏻♂️38
🍼starania o pierwsze od 11/2024 ✨
🚺niedoczynność tarczycy, endometrioza III st.
💊euthyrox, prenacare start, omega 3, wit.D
🗓️cykle 29-31 dni
🩺 [05/2025] badania 7dpo:
– Progesteron: 15,5 ng/ml ✔️
– Estradiol: 148 pg/ml ✔️
– Ferrytyna: 49 ng/ml ✔️
– Żelazo: 109 µg/dl ✔️
– Homocysteina: 6,60 µmol/l ✔️
– Wit. D3 (25(OH)): 79 ng/ml ✔️
🚹 przed rozpoczęciem diagnostyki -
assialbnn wrote:Ja apkom totalnie nie ufam, a już napewno nie w to kiedy wyliczaja mi owulacje 😁 zazwyczaj przypisują ją na 14-16 dc a u mnie ona pojawia się minimum 16 dc . Robię testy owulacyjne i to na ich podstawie jestem w stanie wiedzieć z dużym trafieniem kiedy będę miała owulacje 🙂 zresztą chyba wszystkie tutaj je robimy więc polecam i Tobie 😜
Miałam podejście do nich, ale wychodziły ujemne i straciłam cierpliwość. Może dam im jeszcze szansę w kolejnym cyklu jeśli się nie uda teraz.Wianek, assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
AMH - 3,14
Morgo, Rivendell (kocham za nick), witamy w naszych skromnych progach! 🩷🩷 obyście nie zagrzały tu za długo miejsca i przeszły na fioletową stronę 🍀
Co do testów, Morgo, daj im szansę i początkowo nawalaj nimi przez pół cyklu, żeby w ogóle określić, kiedy owulujesz. Potem jak już wiesz, kiedy mniej więcej spodziewać się owu, to one się szybciej wybarwiają. Jakie miewasz cykle, regularne, dłuższe, krótsze? To pozwoli Ci oszacować też.Rivendell, Wianek, Morgo, assialbnn, Gnom, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 8cs
🔜 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta) -
Morgo wrote:Miałam podejście do nich, ale wychodziły ujemne i straciłam cierpliwość. Może dam im jeszcze szansę w kolejnym cyklu jeśli się nie uda teraz.
Hejka! 🩷 Jeśli masz w miarę regularne cykle, to może wystarczy mierzenie temperatury? Co prawda to potwierdza owulację po czasie, ale jeśli wiesz kiedy się jej spodziewać i kiedy działać, to może być wystarczające. Dodatkowo temperatura potwierdza owulację, testy niestety nie.
Powodzonka 🥰🩷Powder, Morgo, Rivendell lubią tę wiadomość
👧🏻 '97 👦🏻 '96
🍼 starania o pierwsze dziecko od 10/2024
📆 cykl 27-28 dni
🩸 [03/2025] badania 7dpo:
– Progesteron: 25,59 ng/ml ✔️
🩺 [04/2025] badania 4dc:
– TSH: 1,691 µIU/ml ✔️
– FT3: 2,93 pg/ml ✔️
– FT4: 1,16 ng/dl ✔️
– FSH: 6,62 mIU/ml ✔️
– LH: 4,56 mIU/ml ✔️
– Prolaktyna: 25,30 ng/ml 🔶
– Ferrytyna: 19,99 ng/ml ❗
– Homocysteina: 7,94 µmol/l ✔️
– Wit. D3 (25(OH)): 33,00 ng/ml 🔶
💊 Suplementacja:
🌸 Kwas foliowy
🩸 Ascofer + Wit. C
🌿 Olej z wiesiołka
🔬 Wyniki partnera – seminogram [04/2025]:
- Objętość: 3,0 ml ✔️
- pH: 7,9 ✔️
- Koncentracja: 171,4 mln/ml ✔️
- Całkowita liczba: 517,7 mln ✔️
- Ruch postępowy (a + b): 50,5% ✔️
- Morfologia: 10% prawidłowych ✔️
- Upłynnienie, lepkość, aglutynacja: prawidłowe ✔️ -
assialbnn wrote:Dziewczyny człowiek uczy się całe życie i uczy się obserwować swoje ciało i objawy związane np z okresem płodności 😊
Zauważyłam na papierze dziś rano troszeczkę zabarwionego na brązowo glutkowego śluzu 🙃 dosłownie ociupinke. Mam nadzieję że to dowód na to że owulacja była 🤞😊 tylko kiedy? 😅 niestety nie udało nam się wczoraj kontynuować maratonu bo mój człowiek przecenił swoje możliwości 😵💫 praca i starania o kolejne dziecko okazały się wcale nie takie proste i padł jak dziecko 😂 nie miałam serca go budzić 🙂
Asiu oby to było to 🤞 teraz najgorszy czas odliczania 😬
U nas też nie było bakłażana na kolację, na śniadaniu również nie zawitał, chyba mamy już dosyć i pora na zmianę menu.
U mnie dziś utrzymuje się to plamienie i nie wiem co o tym myślęćassialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Wianek wrote:Hejka! 🩷 Jeśli masz w miarę regularne cykle, to może wystarczy mierzenie temperatury? Co prawda to potwierdza owulację po czasie, ale jeśli wiesz kiedy się jej spodziewać i kiedy działać, to może być wystarczające. Dodatkowo temperatura potwierdza owulację, testy niestety nie.
Powodzonka 🥰🩷
Hm, mierzenie temp. brzmi spoko. Muszę poczytać o tym więcej. Mam cykle 27-29 dni.Rivendell, Wianek, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
AMH - 3,14
Wianek wrote:Hejka! 🩷 Jeśli masz w miarę regularne cykle, to może wystarczy mierzenie temperatury? Co prawda to potwierdza owulację po czasie, ale jeśli wiesz kiedy się jej spodziewać i kiedy działać, to może być wystarczające. Dodatkowo temperatura potwierdza owulację, testy niestety nie.
Powodzonka 🥰🩷
Mierzę temperaturę przez cały cykl w ustach pod językiem i polecam ❤️ Wymaga nieco mobilizacji, ale po kilku cyklach można wyłapać pewne prawidłowości.Wianek, Morgo, Powder lubią tę wiadomość
👩🏼 30 🧔🏻♂️38
🗓️cykle 29-31 dni
Morgo wrote:Hm, mierzenie temp. brzmi spoko. Muszę poczytać o tym więcej. Mam cykle 27-29 dni.
Dobrze jest też obserwować śluz 😊
Mi mierzenie temp co prawda w ciążę jeszcze zajść nie pomogło xD Ale było pomocne chociażby w diagnostyce niedoczynności tarczycy. No i pomaga wyznaczyć dzień, kiedy najlepiej badać proga, czyli 7 dpo.Morgo, Wianek lubią tę wiadomość
👩🏼 30 🧔🏻♂️38
🗓️cykle 29-31 dni
Rivendell wrote:Hej, podczytuje Was od początku maja ale post Morgo zachęcił mnie żeby też się przedstawić ☺️
Mam 30l, mąż 38. Za nami 6 cykli starań naturalnych, bezskutecznie 😢 U mnie zdiagnozowana niedoczynność tarczycy + endometrioza III st., 2.5 roku temu przeszłam zabieg laparoskopii.
O macierzyństwie marzę od zawsze, jednak dopiero teraz przyszedł na to dobry moment z uwagi na różne życiowe okoliczności.
W najbliższym otoczeniu wszyscy znajomi są już rodzicami, najczęściej to szybkie i bezproblemowe ciąże (nawet z 1 cs), zostaliśmy jako ostatni bastionZaczęło mi brakować w pewnym momencie zrozumienia i tak trafiłam tutaj 😊
Hejo, fajnie, że też napisałaś. U mnie podobnie z tym czekaniem na dobry moment, odwlekaniem decyzji, długim budowaniem "gniazda"
. U mnie też sporo ciąż, dzieci wokoło, nie mam "na żywo" obecnie nikogo kto jest w procesie starań. Ale jak się udaje zgłębić temat to wychodzi, że jednym się udało za 1, innym za 4, a jeszcze innym za 13 cyklem, gdy już przekroczyli drzwi kliniki niepłodności.
Rivendell lubi tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
AMH - 3,14
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu