X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    To może jednak nie przyjdzie 🤗 kiedy robiłaś test? Wiem że pewnie pisałaś ale ciężko będzie mi to teraz odnaleźć. Kurczę mnie dzisiaj przy sikaniu bardzo zablokowało i poszło prawie tyle co nic, ale skoro testowa się zabarwiła to nie ma już złudzeń 🥺

Robię testy codziennie od kilku dni. Wychodzę z założenia że dopóki nie ma okresu, jest szansa. Ale jestem przyzwyczajona do krótkich cykli, szybkiej owulacji i dlatego nie wierzę że akurat u mnie coś nagle wyjdzie po terminie miesiączki.

Morgo lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Luizaczek, Pysia, Meggi tulę was mocno 🫂🫂 wszystkie wiemy jak boli ten psychiczny plaskacz zobaczenia kolejnej bieli na teście, ale wiemy też ile mamy w sobie siły, żeby podnosić się po kolejnych niepowodzeniach i tym razem nie będzie inaczej 🩷🩷🩷 (plus standardowo, dopóki nie ma okresu, to wiadomo, że wszystko się może zdarzyć!)

U mnie dzisiaj tempka jeszcze bardziej spadła 😳 35,29 dzisiaj potencjalnie wypada 7dpo. Ale poszłam późno spać, bo oglądałam Eurowizję 🤓 więc może to jakoś wpłynęło na wynik, albo już sama nie wiem co jest nie tak.
    Dodatkowo naszły mnie jakieś ciemne myśli, że co jeśli dochodzi u nas do zapłodnienia, tylko potem zarodek nie może się zagnieździć, bo moja macica jest wroga😬 i tak to się kręci w fazie lutealnej. Mój brajan podpowiada mi, że się nie udało coraz bardziej, albo to ja sobie to wmawiam dla bezpieczeństwa.
    Powiem Ci kochana że ja też czasami myślę że to przez moją poszatkowaną macicę się nie udaję. Często już miałam mega objawy że byłam pewna sukcesu.
    Ja co miesiąc łapię załamke, ale dobrze że mam wsparcie u Miśka i ciągle powtarza że nie odpuści tak szybko.

Powder lubi tę wiadomość

• Donna89 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechałam po test i robiłam dzisiaj i niestety nadal biel. Jestem wkurzona, bo na piątek mam badanie pod kątem endometriozy, a okres się spóźnia więc prawdopodobnie będę musiała je odwołać, bo ono nie może być w trakcie krwawienia/plamienia, a kolejny termin u tego lekarza dopiero w sierpniu 😭 ciągle coś pod górkę.

@kasialinka Gratuluję pięknych kreseczek! Super widok takiego testu 😍

S_va_88, kasialinkaa lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana
    Amh 1,16 🥲
  • Pysia1992 Koleżanka

Wysłany: 18 maja, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    A wiadomo skąd taki wynik AMH ? U mnie lekarka z invimedu stwierdziła, że mój wynik 0,5 to wypadkowa cukrzycy 25 lat i hashimoto oraz endometriozy + operacja na jajniku też zabrała mi trochę rezerwy. Bałam się, że mam przedwczesne wygasanie, ale wygląda na to, że nie. FSH mam raczej w normie. A u Ciebie ? Generalnie przy AMH 0,5 czy Twoim 0,7 nie jest tak na 100% powiedziane że np. za rok czy dwa czy trzy owulacje przestaną występować totalnie.

Długo się już staracie ? U mnie partner też nie chce ivf :(

Jeżeli chodzi o FSH to też miałam wysokie bo prawie 13. Miesiąc później było 9 ale ginekolog powiedziała że grudniowy wynik jest dla niej ważniejszy. Byliśmy razem u mojej ginekolog, on dalej twardo obstaje że nie chce in vitro. Wierzy uparcie że się uda przy stymulacjach.

Bardzo liczyłam na ten cykl, miałam robione sono hsg- było bardzo bolesne i moja ginekolog mówiła że musiał być czop śluzowy w jajowodzie skoro tak bardzo bolało bo normalnie to badanie nie boli. Bardzo wierzyłam ze się udało, czułam to ale po dzisiejszym teście zmiotło mnie z planszy.

Staramy się świadomie 13 cykli, a niezabezpieczamy się i liczyliśmy na cud 2.5 roku. Także już trochę czasu minęło...

Aanuszkaa, Marzycielka94, S_va_88, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w te deszczową niedzielę 🌧

Wróciłam już z konsultacji u internisty. Mam skierowanie na obciążenie glukoza i hemoglobina glikolowaną, mówi, że chciałaby tu diagnostykę pogłębić i wstrzymać się jeszcze z metformina zwłaszcza jak się staramy 🤷‍♀️ Jestem z nią tak umówiona, że czekam czy przyjdzie okres czy nie. Jak będzie ciąża to nie robić tych badań, bo dalej już przy prowadzeniu ciąży będzie temat, a jak przyjdzie @ to się umówię na obciążenie glukoza i przyjść z wynikami wtedy pomyślimy o leczniu.

Ja dzisiaj 5 dpo, brajan się wyciszył na szczęście, w sumie nie licząc dzisiejszego dnia został równo tydzień do testowania, po drodze w weekend idziemy na wystawę kotów (córka kocha koty więc co zrobić) I ten bieg rossman muszę jakoś pocisnąć te 10 km żeby rabat dobry złapać także mam nadzieję szybko zleci ten czas 🤭 wyczekuje tego dnia i z ekscytacja i trochę ze stresem bo w końcu, po ponad roku zejdę z rozdroża i zacznę iść jedna konkretną droga w końcu bez zastanawiania się co będzie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 09:59

Morgo, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia1992 wrote:
    Mamy poszerzoną diagnostykę, u niego nasienie bardzo dobre, podstawowe badania też.

U mnie insulinooporość, niedoczynność tarczycy, otyłość- mimo ze przy planowaniu ciąży schudłam 20 kg. Do tego potwierdzony brak owulacji- pęcherzyk czasem się pojawiał ale nie pękał i się zapadał. Jestem aktualnie stymulowana aromek, owulacje występują. Za nami 4 cykl. Moja ginekolog naciska na in vitro a narzeczony nie chce o tym słyszeć. Mówi że z moim AMH 0.68 w grudniu 2024 tracimy tylko czas.
    No to faktycznie jest to powód do in vitro, ale ja bym Ci jeszcze poradziła prp (mezoterapia/rewitalizacja jajników) żeby troszkę wydłużyć czas 🥰 no i przede wszystkim szczera, otwarta rozmowa z narzeczonym. Musisz mu powiedzieć co jest dla Ciebie ważne, musisz wysłuchać jego obawy, to dlaczego on nie chce słyszeć o tym.

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Morgo Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia1992 wrote:
    Mamy poszerzoną diagnostykę, u niego nasienie bardzo dobre, podstawowe badania też.

U mnie insulinooporość, niedoczynność tarczycy, otyłość- mimo ze przy planowaniu ciąży schudłam 20 kg. Do tego potwierdzony brak owulacji- pęcherzyk czasem się pojawiał ale nie pękał i się zapadał. Jestem aktualnie stymulowana aromek, owulacje występują. Za nami 4 cykl. Moja ginekolog naciska na in vitro a narzeczony nie chce o tym słyszeć. Mówi że z moim AMH 0.68 w grudniu 2024 tracimy tylko czas.

Tulę 🫂 Musi być Ci bardzo trudno. Masz wsparcie psychologa/terapeuty?
    Czy Twój narzeczony mówił dlaczego nie chce in vitro? Wiem, że i przy niższym AMH kobiety zachodzą w ciążę, to na szczęście nie jest wyrocznia, pokazuje po prostu na czym stoisz. Nie mniej in vitro daje tutaj większą szansę na ciążę.

Pysia1992, S_va_88 lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

5 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek 🫂
    Meggi 🫂
    Donna 🫂

Słoneczko jeszcze zaświeci. Ja to wiem 🩷🩷🩷

Pysia, też uważam, że warto we dwójkę porozmawiać z lekarzem, wtedy może inaczej partner spojrzy na starania, posłucha profesjonalnego zdania i zmieni swoje.

Luizaczek, Meggi_** lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
    02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • Morgo Ekspertka

Wysłany: 18 maja, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko ja tak mam, że zużywam kilka testów na cykl 😁🫣. Mimo że sobie obiecywałam to nie dawałam rady w poprzednich cyklach doczekać dnia miesiączki. Wcześniej było rozczarowanie, za to jak już się @ pojawiała to trochę już to miałam przetrawione, że się nie udało.

Ja dzisiaj czuję spore osłabienie - jestem na końcówce przeziębienia, więc pewnie przez samą infekcję. Zmęczyłam się samym spacerem na głosowanie.

S_va_88 lubi tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
    🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    AMH - 3,14
    💊 Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

5 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Myślałam, że tylko ja tak mam, że zużywam kilka testów na cykl 😁🫣. Mimo że sobie obiecywałam to nie dawałam rady w poprzednich cyklach doczekać dnia miesiączki. Wcześniej było rozczarowanie, za to jak już się @ pojawiała to trochę już to miałam przetrawione, że się nie udało.

Ja dzisiaj czuję spore osłabienie - jestem na końcówce przeziębienia, więc pewnie przez samą infekcję. Zmęczyłam się samym spacerem na głosowanie.

Ja zużywałam średnio od 3 do 5 testów na cykl 🙄😆

Morgo, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
    02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:

Ja zazwyczaj 2-3, ale w tym cyklu chyba poczekam do 14dpo, aczkolwiek korci wcześniej, żeby zdjąć z siebie presję. Dzisiaj czuję się przeziębiona, drapie mnie gardło i boję się wziąć gripeks lub neosine, żeby przypadkiem nie zasabotować zarodka…którego pewnie i tak nie ma 😬

Morgo lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Aanuszkaa Debiutantka

Wysłany: 18 maja, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia1992 wrote:
    Jeżeli chodzi o FSH to też miałam wysokie bo prawie 13. Miesiąc później było 9 ale ginekolog powiedziała że grudniowy wynik jest dla niej ważniejszy. Byliśmy razem u mojej ginekolog, on dalej twardo obstaje że nie chce in vitro. Wierzy uparcie że się uda przy stymulacjach.

Bardzo liczyłam na ten cykl, miałam robione sono hsg- było bardzo bolesne i moja ginekolog mówiła że musiał być czop śluzowy w jajowodzie skoro tak bardzo bolało bo normalnie to badanie nie boli. Bardzo wierzyłam ze się udało, czułam to ale po dzisiejszym teście zmiotło mnie z planszy.

Staramy się świadomie 13 cykli, a niezabezpieczamy się i liczyliśmy na cud 2.5 roku. Także już trochę czasu minęło...

Hej,
    Nie udzielałam się tu wcześniej ale chciałam Ci dać znać że mam praktycznie taka samą sytuację. Starania ponad rok, bardzo bolesne sono HSG i cały czas monitoringi i stymulacje (mimo że mam naturalnie owulacje). Mimo, że lekarka mówiła że na razie nie widzi wskazań poszłam na histeroskopie... I powiem Ci, że to jest pierwsza rzecz która powinnam zrobić. Miałaś może? Mi wyszły mikropolipy, przewlekłe zapalenie endometrium i mimo że wszystko wyglądało ok to tu nie było szans na zagnieżdżenie zarodka... Jestem 3 miesiące po drożności i już mi jeden jajowód zarósł przez toczące się zapalenie. Dodatkowo wszystkie wymazy miałam w normie plus idealna grubość endometrium za każdym monitoringiem. Serio polecam iść na histeroskopie bo znam już kilka takich przypadków że dopiero dobrze dobrane leczenie po histeroskopii zaoowocowało ciąża.
    Powodzenia! 😊

Pysia1992, Marzycielka94, Morgo lubią tę wiadomość

👩🏻32 l
    🧔🏻33 l

11.2023 laparoskopia - usunięcie torbieli i zrostów -> endometrioza 1 stopnia

AMH: 2.1

01.2024 ➡️ początek starań
    10.2024 ➡️ klinika niepłodności:

✅ Nasienie - ok (09.2024)
    ✅ Sono-HSG - prawy jajowód się udrożnił, lewy drożny (02.2025)
    ✅ Wyleczona infekcja - przerost Staphylococcus
    ✅❌Anty TPO, Anty TG - lekko podwyższone
    ✅ANA - negatywne
    ✅TSH, FSH, LH, DHEA-S, testosteron, estradiol
    ✅ AOA, ASA
    ❓Kir Bx - brak 4 ważnych kirów implementacyjnych -> konsultacja immunolog (czerwiec)
    ❌Ferrytyna: 10 mg/mL -> suplementacja + dieta + laktoferyna!
    ❌ Histeroskopia + Biopsja endometrium CD138 -> mikropolipowatość endometrium, przewlekłe zapalenie endometrium, ogniska adenomiozy! Wszystko usunięte 🙏🏻

➡️ Antybiotykoterapia
    ➡️ Probiotykoterapia
    ➡️ Leczenie hormonalne (miesiąc)
  • ater Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Ja zazwyczaj 2-3, ale w tym cyklu chyba poczekam do 14dpo, aczkolwiek korci wcześniej, żeby zdjąć z siebie presję. Dzisiaj czuję się przeziębiona, drapie mnie gardło i boję się wziąć gripeks lub neosine, żeby przypadkiem nie zasabotować zarodka…którego pewnie i tak nie ma 😬

Ejj koniec takiego myślenia! Na pewno coś tam się tworzy! Proszę nam tu myśleć pozytywnie 😘✨

___
    Dziewczyny tule za wszystkie biele i małpy, mam nadzieję, że to ostanie takie rozczarowanie ❤️

U mnie 11dc (szkoda, że nie 11dpo). Z rana 🍆 był. Zaraz wychodzimy na masaż i na obiad na sushi. Także czeka mega przyjemny dzień ☺️
    Zamówiłam jeszcze zapas testów, bo już nic nie miałam🙈

Powder, Sagi, Morgo, S_va_88, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Powder Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Ejj koniec takiego myślenia! Na pewno coś tam się tworzy! Proszę nam tu myśleć pozytywnie 😘✨

___
    Dziewczyny tule za wszystkie biele i małpy, mam nadzieję, że to ostanie takie rozczarowanie ❤️

U mnie 11dc (szkoda, że nie 11dpo). Z rana 🍆 był. Zaraz wychodzimy na masaż i na obiad na sushi. Także czeka mega przyjemny dzień ☺️
    Zamówiłam jeszcze zapas testów, bo już nic nie miałam🙈
    No właśnie jakoś mną miota ten cykl straszliwie. Z wewnętrznego przekonania, że to ten cykl, wpadłam w poczucie, że nigdy się nie uda 😵‍💫 w dodatku już dawno nie byłam aż tak drażliwa na wszystko i jednocześnie wyssana z energii, no tragedia po prostu.

Miłego dnia w takim razie, brzmi bardzo przyjemnie 🩷🩷

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam za wszystkie dzisiejsze biele i niepowodzenia 🫂🫂

My już po śniadanku, zaraz ruszamy na wybory 🗳

Ja sikam cały czas na testy, żeby sprawdzić czy ciemnieją i chyba jest dobrze 🥹 temperatura też utrzymuje się stabilnie w górze. Jutro lecę na powtórkę bety 🤞🏻

Sagi, Powder, ater, Luizaczek, Gnom, Meggi_**, CrazyDaisy, Kokosik, Darrika, Marzycielka94, assialbnn, cysterka95, Morgo, S_va_88, cukrzyk1991, kasialinkaa, Motylek93 lubią tę wiadomość

31 👰🏼‍♀️ 33 🤵🏻

starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024

01.2025 💔🪽 9tc
    Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.

14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
    16.05 🌱 beta 27,5 mIU/ml; prog 29,000 ng/ml
    19.05 🚀 beta 183 mIU/ml; prog 32,300 ng/ml
    21.05 🪄 beta 489 mIU/ml
    23.05 🎉 beta 1197 mIU/ml
    31.05 💫 beta 12212 mIU/ml; prog 24,700 ng/ml
    5.06 🩺 pierwsza wizyta 🌈 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️
    13.06 🩺 7+3 🫛 CRL 1,24cm; FHR 150
    24.06 🩺 9+0 🐻 CRL 2,25cm; FHR 137
    8.07 🩺 11+5 🦥 CRL 4,86cm; FHR 176
    14.07 🧬 NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
    16.07 🩺 12+5 🧬 prenatalne: CRL 6,41cm; FHR 161
    🩺 następna wizyta 🔜 7.08
    🧬 połówkowe 🔜 10.09

preg.png
  • Gnom Autorytet

Wysłany: 18 maja, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję jak ostatni frajer, bo zrobiłam wczoraj kolejny test, nie wiem na co liczyłam. 🤡 Aż mi wstyd za siebie. I w dodatku za szybko go wyrzuciłam, bo teraz patrzę po zdjęciu, że miał jeszcze tą poziomą linię, więc pink podwójnie zmarnowany. Ale raczej by coś się pojawiło od razu, nie wierzę w to czekanie 3-5 minut. 😅

Już więcej nie robię, chyba że we wtorek rano nie będzie 🐒

Na szczęście w kolejnym cyklu będę zbyt zajęta w drugim tygodniu po owulce żeby świrować, bo wyjeżdżamy. I możliwość testowania będę miała dopiero gdzieś 2-3 dni po terminie miesiączki, więc albo 🐒 przyjdzie albo nie.
    IMG-20250518-123052.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 12:32

Sagi, Powder, Marzycielka94, Belia, S_va_88, Miracle25, AnMiPe, Motylek93 lubią tę wiadomość

👒29 🎩35 🐶~7

5cs⏳

🔸PCOS
    🔸Insulinooporność (ogarnięta): Glucophage xr 1500, Inofem
    🔸Niedoczynność tarczycy: Euthyrox
    🔸Macica dwurożna
  • Pysia1992 Koleżanka

Wysłany: 18 maja, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Tulę 🫂 Musi być Ci bardzo trudno. Masz wsparcie psychologa/terapeuty?
    Czy Twój narzeczony mówił dlaczego nie chce in vitro? Wiem, że i przy niższym AMH kobiety zachodzą w ciążę, to na szczęście nie jest wyrocznia, pokazuje po prostu na czym stoisz. Nie mniej in vitro daje tutaj większą szansę na ciążę.

Nie potrafi odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie. Jedynie słyszę, że to jest sztuczne. Bez konkretnej odpowiedzi zostaje.
    Co do psychologa to właśnie szukam bo chce isc na terapię, jestem aktualnie na zwolnieniu od psychiatry bo nie wytrzymałam sytuacji w pracy.

Na mnie słowa ginekolog która mówi że nie mamy czasu działają jak wyrok. Czuje się czasem jak na tykającej bombie.

Morgo, S_va_88 lubią tę wiadomość

• Pysia1992 Koleżanka

Wysłany: 18 maja, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanuszkaa wrote:
    Hej,
    Nie udzielałam się tu wcześniej ale chciałam Ci dać znać że mam praktycznie taka samą sytuację. Starania ponad rok, bardzo bolesne sono HSG i cały czas monitoringi i stymulacje (mimo że mam naturalnie owulacje). Mimo, że lekarka mówiła że na razie nie widzi wskazań poszłam na histeroskopie... I powiem Ci, że to jest pierwsza rzecz która powinnam zrobić. Miałaś może? Mi wyszły mikropolipy, przewlekłe zapalenie endometrium i mimo że wszystko wyglądało ok to tu nie było szans na zagnieżdżenie zarodka... Jestem 3 miesiące po drożności i już mi jeden jajowód zarósł przez toczące się zapalenie. Dodatkowo wszystkie wymazy miałam w normie plus idealna grubość endometrium za każdym monitoringiem. Serio polecam iść na histeroskopie bo znam już kilka takich przypadków że dopiero dobrze dobrane leczenie po histeroskopii zaoowocowało ciąża.
    Powodzenia! 😊

A na histereskopie można iść samemu bez skierowania? Mogłabyś mi opowiedzieć na czym to badanie polega?

Myślę też o mezoterapii jajników o której pisała tu jedna z was, zrobię wszystko byleby się udało...

Morgo lubi tę wiadomość

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 18 maja, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Czat mówi że dopóki nie doszło do zagnieżdżenia to jajo/zarodek nie ma kontaktu z krwią matki 😁

Morgo lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
    16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
    progesteron 16 ng/ml ....

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 18 maja, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to DZIEN DOBRY 🩷
    Przytulam te które tego potrzebują ❤️❤️❤️🫂🫂

Zaczęłam brać progesteron 💪
    Oczywiście zapomniałam pójść do apteki za wczasu i wczoraj odwiedziłam kilka aptek w poszukiwaniu tego magicznego środka 😂 wszędzie mieli 200mg a ja potrzebowałam 100mg 🙄 ale ostatecznie się udało 🎉

Utożsamiam się z Waszymi objawami 😅 w tym przypadku z Zosi 😆 wczoraj wieczorem po stosunku, to co ze mnie wypłynęło było zabarwione bardzo delikatnie krwią różowo-brązowa 🙄 z racji że rano też pojawił się jakiś tam brązowy glutek zastanawiam się czy to po owulacyjne plamienie czy może tak mówi Czat podrazenie szyjki która podobno po owulacji jest bardziej wrażliwa 🤔

Miłego dnia 💜

Darrika, Zosia667 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
    16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
    progesteron 16 ng/ml ....

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ