X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam strasznie dużo pizzy i zapiłam ją drinkiem 🙄 potem mnie złapały lekkie wyrzuty bo do czasu kwalifikacji na drożności w szpitalu (czyli 5.06) chciałam się mocniej pilnować ze zdrowym zyckiem, bo zdarza się, biorą na zabieg i już kolejnego dnia, więc chcę być super gotowa na kolejny cykl 🤪

No i poprosiłam czat o rozpiskę żeby jeszcze bardziej pilnować supli. Możecie zerkać czy tak będzie ok, bo ostatnio trochę nie do końca ufam czatowi 🙃

758c975de3c6d.jpghttps://zapodaj.net/plik-SfL4EZcAhQ

Wykupiłam też sobie dietę przeciwzapalną na 3 miesiące, czekam właśnie na dostęp do apki z przepisami. Mam nadzieję, że chociaż na 80% będę się jej trzymać. Szczególnie śniadań i obiadów, bo mam z tym ostatnio problem.

W ramach eksperymentu, teraz w drugiej fazie, zluzowałam z aktywnością. W sobotę planuję zbadać proga, jestem ciekawa czy będzie jakaś zmiana na plus i coś podskoczy, bo przez ostatnie miesiące zaliczam tendencję spadkową… 🥺

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • Powder Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, właśnie zobaczyłam na gatkach więcej tego brązowawego plamienia i na papierze też. Dziwna sprawa.

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Staranie na pełnej od 02.2025

⏳4 cs in progress 🍀

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ilość i koncentracja super
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Potwierdzam! Miałam koleżankę wodnika, no mega kreatywna laska :D I lubiła rządzić, ale nie było to jakoś mocno, chociaz troche było widać rządzenie :D

Powder, nadal kciuków nie puszczam, bo coś tam się pojawia jednak! :D

Oj tak - cała ja - lubię rządzić xD Zgadnijcie wg kogo pomysłów jest aranżowany CAŁYYY DOM :D

grazka0022 lubi tę wiadomość

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
    🤞 11cs !

✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    W tym cyklu czy wcześniej się to zdarzyło?
    Wcześniej, w cyklu bezowulacyjnym.

Dziewczyny, bo widziałam, że jeszcze żadna nie napisała, więc ja się zgłaszam spod znaku wagi 🥰

cukrzyk1991, Powder, Wianek lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25
    ⏳️13ty miesiąc 🤞

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% |
    Morfologia 4%
    Ilość 307mln (77mln/ml)
    Ruch A 28% B 33% C 5%
    Żywe 79%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ❌️04 Lametta + Zivafert
    ⏳️05 Lametta + Zivafert
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Kurczę, właśnie zobaczyłam na gatkach więcej tego brązowawego plamienia i na papierze też. Dziwna sprawa.

Kciuki za to o czym marza nasze Brajany

karczoch321, Powder, Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość

„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King

👩🏼🧔🏻‍♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
    Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Oj tak - cała ja - lubię rządzić xD Zgadnijcie wg kogo pomysłów jest aranżowany CAŁYYY DOM :D

Haha zazdro, bo ja wodnik z moim mężem strzelcem, to niestety nie moge mieć wszystkiego po swojemu, tzn nie od razu. Moje pomysły stary musi przetrawić, a potem się okazuje, że no miałam rację i coś dobrze wygląda/ sprawdzą się, ale co się naczekam to moje 🤣

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam strasznie dużo pizzy i zapiłam ją drinkiem 🙄 potem mnie złapały lekkie wyrzuty bo do czasu kwalifikacji na drożności w szpitalu (czyli 5.06) chciałam się mocniej pilnować ze zdrowym zyckiem, bo zdarza się, biorą na zabieg i już kolejnego dnia, więc chcę być super gotowa na kolejny cykl 🤪

No i poprosiłam czat o rozpiskę żeby jeszcze bardziej pilnować supli. Możecie zerkać czy tak będzie ok, bo ostatnio trochę nie do końca ufam czatowi 🙃

Wykupiłam też sobie dietę przeciwzapalną na 3 miesiące, czekam właśnie na dostęp do apki z przepisami. Mam nadzieję, że chociaż na 80% będę się jej trzymać. Szczególnie śniadań i obiadów, bo mam z tym ostatnio problem.

W ramach eksperymentu, teraz w drugiej fazie, zluzowałam z aktywnością. W sobotę planuję zbadać proga, jestem ciekawa czy będzie jakaś zmiana na plus i coś podskoczy, bo przez ostatnie miesiące zaliczam tendencję spadkową… 🥺

Karczoch czemu laktoferyny nie laczysz z zelazem? 😳😳

Nue wpisaias dawek, ile buerzesz nac? L- argininy?
    Ja biore nac 600 codziennie i 1800 3-7 dc
    L- argininy biore ok 2500 ale ponoc sensowne jest 3-6000

„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King

👩🏼🧔🏻‍♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
    Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔
  • Powder Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Kciuki za to o czym marza nasze Brajany
    Doktor gpt karmi moje delulu i mówi, że brązowy kolor może świadczyć o tym, że to resztki implantacji z niedzieli. Tylko pytanie, czy jakakolwiek beta by już wystartowała.

karczoch321, Bergamotka94, cysterka95, Miracle25, Olisska lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

⏳4 cs in progress 🍀

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni

🧔🏻‍♂️ on

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Nadrobię w uberze, ale wrzucam test. Jak na moje oko dzisiaj już nic nie widać, albo tak samo jak wczoraj 🥲 także wypadam na twarz z delululandu. Chyba odpuszczę betę i zatestuję jeszcze w sobotę, żeby sprawdzic, czy mogę się napić na swoich imieninach. Ale powiem Wam, że mimo tego dzisiejszego testu mój mózg dalej twierdzi, że jest w ciąży. To jest najgorszy brajan ze wszystkich. Jeszcze naszła mnie myśl, że przez to, że wczoraj byłam bardzo zestresowana i wręcz lękowa z emocji, to coś zaburzyłam i zniszczyłam. Wieczorem bolał mnie brzuch tak okresowo i na papierze raz znalazłam takie pomarańczowawo brązowe podbarwienie.

https://i.imgur.com/nIlaWN5.jpeg

A i ja jestem skorpionkiem 🤪
    Część skorpionku.

🫂za biel

Ale puki nie ma 🙉to ⚽w grze.

Powder lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...

#rodzę w 2026 r.
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok - przeczytałam chyba z 11 stron na raz (wczoraj nie miałam czasu :( )

Karczoch - awatar wymiata :D

Ragazza - nie wiem czy Cię to chociaż odrobinkę pocieszy ale u mnie też nie mogli znaleźć "Antka". Betę miałam na poziomie kilku tysięcy (chyba nawet powyżej 8-10k). Po czasie okazało się, że to przez endometriozę i zarodek był jednak w macicy. Też leżałam w szpitalu. Dodam tylko jednak, że nie krwawiłam i nic nie mówili o grubości mojego endo. Ale pamietam, że też sugerowali pozamaciczną, aż jeden lekarz po 5 dniach pobytu kazał włożyć mi piąstki pod pupę i nacisnął mój brzuch podczas usg przezpochwowego - i wtedy się ukazał.

Loraa - trzymam mega kciuki za wyniki <3 Oby wszystkie 4 okazały się przepiękne <3 Nie ilość, a jakość <3

Sylwia GK - tulę <3

Pustynia - u nas podobnie, ale odwrotnie. Na początku ruch słaby (a+b = 5%) z ilości 148mln, a potem odwrotnie ruch spoko (a + b = 36%) z ilości 55 mln. Mam taką teorię, że może gdy jest ich więcej to jakość jest ciut gorsza i gorzej się ruszają, a gdy mniej to odwrotnie. Ale pewnie to osobnicze.

Miracle25 lubi tę wiadomość

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🤞 11cs !

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    Dostałam dziś okres dzien po odstawieniu proga. Taki prezent na ur 😤 Chyba odpuszczam na ten cykl lekarzy i myślenie bo zwariuje tym bardziej że mija właśnie rok od naszych starań a takich rocznicy mam nadzije ze więcej nie będzie:(
    🫂❤️

Takatam lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...

#rodzę w 2026 r.
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @cukrzyk1991 - o wow, jak udało Wam się tak ładnie podnieść ruchliwość i w jakim czasie?

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023

ona:
    - suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
    - badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
    - regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
    - brak chorób przewlekłych
    - walka ze stresem

on:
    - suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
    - WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
    * morfologia 2% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 %
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki <3
    Proszę o zapisanie na testowanie na 29 maja :)
    Powiem Wam, tytuł wątku bardzo wyjątkowy :D :D :D
    Patrzę na pierwszą stronę, a tam NinaB z kwiatuszkiem <3 Cudowne wieści <3 Gratulacje <3
    Dobrze pamiętam, że byłyśmy razem na lipcowych mamach?

Powder trzymam kciuki, aby to było to <3

Powder, karczoch321, Sagi, olaa, NinaB, Kokosik, flotek, S_va_88 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Karczoch czemu laktoferyny nie laczysz z zelazem? 😳😳

Nue wpisaias dawek, ile buerzesz nac? L- argininy?
    Ja biore nac 600 codziennie i 1800 3-7 dc
    L- argininy biore ok 2500 ale ponoc sensowne jest 3-6000

I dont know czemu 🫣🫣🫣
    Brałam ja dk tej pory przy okazji jedzenia z żelazem (wątróbka, zakwas). Samo żelazo dopiero nabyłam.

NAC do tej pory brałam 2x 600, a 3-7dc 3x600.
    Argininę 2x 850, ale teraz doszła mi taka w dawce 1000, więc trochę łatwiej będzie mi zwiększyć.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder czekam na Twoj wynik bety i trzymam mocno kciuki 🤞🤞❤️ na test się nie przyglądam bo mnie oczy bolą 😂

Powder, Bergamotka94, Zosia667 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Powder Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 5min mam zapukać. Umarłabym tu z nudów, gdyby nie forum. Pomagacie we wszystkich sytuacjach haha! 🩷🩷

White1, Agat99, karczoch321, Darrika, sandrac_94, AnitaK, cukrzyk1991, ater, olaa, cysterka95, NinaB, Miracle25, Justa28, Zosia667, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

⏳4 cs in progress 🍀

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni

🧔🏻‍♂️ on

• Bergamotka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Santa Madonna, ile supli!!!!
    A ja uważałam że mój magnez, Prenacapsy, Wit D i Omega to dużo 😂

kropka_aga lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Magnez, Koenzym Q10

Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
    4cs 📌🍀

💫team #rodzew2026 🪄
  • Darrika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Doktor gpt karmi moje delulu i mówi, że brązowy kolor może świadczyć o tym, że to resztki implantacji z niedzieli. Tylko pytanie, czy jakakolwiek beta by już wystartowała.

Ale to przypuszczasz, że implantacją była w niedzielę? Ogólnie beta rusza około 48h po zaimplantowaniu się zarodka, więc jak mamy piątek to na pewno coś już by rusyzlp od niedzieli 🤔

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Agat99 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Powder też bym obstawiała, że to plamienie po implantacji.. trzymam kciuki!

Ja mam dziś 7 dpo i mój Brajan też już ostro daje o sobie znać.. na szczęście na weekend mamy gości i może zapomnę o nim na chwilkę i dotrwam jakoś do poniedziałkowego testowania 😜

cukrzyk1991, Powder lubią tę wiadomość

04.2025 powrót do starań 🐣

01.2025 13tc 💙👼 💔
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Wam powiem dziewczyny, że potrzebuję Waszych rozkmin bo mnie ten cykl wykończy :( Chronologicznie :

1. Owulacja potwierdzona monitoringiem w 11 lub 12 dc
    2. Kilka dni po owulacji zaczęły się podobne objawy, jak miałam w ciąży z Antkiem
    3. 10/11 dpo zrobiłam test i miałam b. bladą kreskę (nadal tam jest, testu nie wyrzuciłam. Porównałam z innymi moimi pinkami z innych cykli - tam kresek nie ma).
    4. Poszłam tego samego dnia na betę - ujemna. Prog ponad 12. Ustąpiły mi objawy (większość, nie że wszystkie wszystkie)
    5. Również tego samego dnia i dzień wcześniej zauważyłam takie beżowo-kremowe plamienie. Nie jak okres, tylko jak podkład z kremem nivea na wkładce. Ale wydaje mi się, że skoro zwróciło moją uwagę to musiało być ciut mocniejsze niż zazwyczaj. Nie wiem.
    6. Postanowiłam czekać na @. Najbardziej zastanawiało mnie, że nie bolą mnie piersi w ogóle i nie są ciężkie. A zawsze były.
    Wczoraj 27dc. Po godzinie 15 wreszcie coś się pojawiło - na początku lekko różowy śluz. Pomyślałam, że : oho - zaczęło się. Ale do końca dnia i nocą pojawiła się dosłownie jedna smuga brązowego plamienia. Nie żywa krew jak zazwyczaj. Dziś również - kolejna smuga - i typowo ciemno-brązowa.

Mi się tak kurczę okresy nie zaczynają :( NIGDY ! Ani razu tak nie miałam :( Raczej nie plamię przed @. Zawsze jak przychodził 1dc to od razu krew i heja.

Możliwe przyczyny :
    1. cb ?
    2. torbiel ?
    3. taki cykl ?
    4. niskie AMH i zaczęły się skąpe miesiączki ? Tylko, że ja nie mam przedwczesnego wygasania jajników ponoć (chyba)

5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️

❌️ 1-6 cs
    🤞 11cs !

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ