X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam strasznie dużo pizzy i zapiłam ją drinkiem 🙄 potem mnie złapały lekkie wyrzuty bo do czasu kwalifikacji na drożności w szpitalu (czyli 5.06) chciałam się mocniej pilnować ze zdrowym zyckiem, bo zdarza się, biorą na zabieg i już kolejnego dnia, więc chcę być super gotowa na kolejny cykl 🤪

No i poprosiłam czat o rozpiskę żeby jeszcze bardziej pilnować supli. Możecie zerkać czy tak będzie ok, bo ostatnio trochę nie do końca ufam czatowi 🙃

758c975de3c6d.jpghttps://zapodaj.net/plik-SfL4EZcAhQ

Wykupiłam też sobie dietę przeciwzapalną na 3 miesiące, czekam właśnie na dostęp do apki z przepisami. Mam nadzieję, że chociaż na 80% będę się jej trzymać. Szczególnie śniadań i obiadów, bo mam z tym ostatnio problem.

W ramach eksperymentu, teraz w drugiej fazie, zluzowałam z aktywnością. W sobotę planuję zbadać proga, jestem ciekawa czy będzie jakaś zmiana na plus i coś podskoczy, bo przez ostatnie miesiące zaliczam tendencję spadkową… 🥺

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 15 cs

💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

🐛 11.25 - drugi cykl z Lamettą

plan na kolejny cykl:
    •pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)
  • Powder Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, właśnie zobaczyłam na gatkach więcej tego brązowawego plamienia i na papierze też. Dziwna sprawa.

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    🔍monitorowane: 10cs

🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1)
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Potwierdzam! Miałam koleżankę wodnika, no mega kreatywna laska :D I lubiła rządzić, ale nie było to jakoś mocno, chociaz troche było widać rządzenie :D

Powder, nadal kciuków nie puszczam, bo coś tam się pojawia jednak! :D

Oj tak - cała ja - lubię rządzić xD Zgadnijcie wg kogo pomysłów jest aranżowany CAŁYYY DOM :D

grazka0022 lubi tę wiadomość

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • White1 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    W tym cyklu czy wcześniej się to zdarzyło?
    Wcześniej, w cyklu bezowulacyjnym.

Dziewczyny, bo widziałam, że jeszcze żadna nie napisała, więc ja się zgłaszam spod znaku wagi 🥰

cukrzyk1991, Powder, Wianek lubią tę wiadomość

⏳️05.2024 💉01.2025
    👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina

❌️ 01-10.25 9 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    ⏳️11.25 ostatni cykl stymulowany 🤞
    🔜 16.12.25 pierwsza wizyta IVF
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Kurczę, właśnie zobaczyłam na gatkach więcej tego brązowawego plamienia i na papierze też. Dziwna sprawa.

Kciuki za to o czym marza nasze Brajany

karczoch321, Powder, Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦳🧔🏻‍♂️ 42 🧒🏼 4 🐕 12

👼🏻👼🏻💔💔

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Oj tak - cała ja - lubię rządzić xD Zgadnijcie wg kogo pomysłów jest aranżowany CAŁYYY DOM :D

Haha zazdro, bo ja wodnik z moim mężem strzelcem, to niestety nie moge mieć wszystkiego po swojemu, tzn nie od razu. Moje pomysły stary musi przetrawić, a potem się okazuje, że no miałam rację i coś dobrze wygląda/ sprawdzą się, ale co się naczekam to moje 🤣

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam strasznie dużo pizzy i zapiłam ją drinkiem 🙄 potem mnie złapały lekkie wyrzuty bo do czasu kwalifikacji na drożności w szpitalu (czyli 5.06) chciałam się mocniej pilnować ze zdrowym zyckiem, bo zdarza się, biorą na zabieg i już kolejnego dnia, więc chcę być super gotowa na kolejny cykl 🤪

No i poprosiłam czat o rozpiskę żeby jeszcze bardziej pilnować supli. Możecie zerkać czy tak będzie ok, bo ostatnio trochę nie do końca ufam czatowi 🙃

Wykupiłam też sobie dietę przeciwzapalną na 3 miesiące, czekam właśnie na dostęp do apki z przepisami. Mam nadzieję, że chociaż na 80% będę się jej trzymać. Szczególnie śniadań i obiadów, bo mam z tym ostatnio problem.

W ramach eksperymentu, teraz w drugiej fazie, zluzowałam z aktywnością. W sobotę planuję zbadać proga, jestem ciekawa czy będzie jakaś zmiana na plus i coś podskoczy, bo przez ostatnie miesiące zaliczam tendencję spadkową… 🥺

Karczoch czemu laktoferyny nie laczysz z zelazem? 😳😳

Nue wpisaias dawek, ile buerzesz nac? L- argininy?
    Ja biore nac 600 codziennie i 1800 3-7 dc
    L- argininy biore ok 2500 ale ponoc sensowne jest 3-6000

👩🏻‍🦳🧔🏻‍♂️ 42 🧒🏼 4 🐕 12

👼🏻👼🏻💔💔

preg.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Kciuki za to o czym marza nasze Brajany
    Doktor gpt karmi moje delulu i mówi, że brązowy kolor może świadczyć o tym, że to resztki implantacji z niedzieli. Tylko pytanie, czy jakakolwiek beta by już wystartowała.

karczoch321, Bergamotka94, cysterka95, Miracle25, Olisska lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Nadrobię w uberze, ale wrzucam test. Jak na moje oko dzisiaj już nic nie widać, albo tak samo jak wczoraj 🥲 także wypadam na twarz z delululandu. Chyba odpuszczę betę i zatestuję jeszcze w sobotę, żeby sprawdzic, czy mogę się napić na swoich imieninach. Ale powiem Wam, że mimo tego dzisiejszego testu mój mózg dalej twierdzi, że jest w ciąży. To jest najgorszy brajan ze wszystkich. Jeszcze naszła mnie myśl, że przez to, że wczoraj byłam bardzo zestresowana i wręcz lękowa z emocji, to coś zaburzyłam i zniszczyłam. Wieczorem bolał mnie brzuch tak okresowo i na papierze raz znalazłam takie pomarańczowawo brązowe podbarwienie.

https://i.imgur.com/nIlaWN5.jpeg

A i ja jestem skorpionkiem 🤪
    Część skorpionku.

🫂za biel

Ale puki nie ma 🙉to ⚽w grze.

Powder lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok - przeczytałam chyba z 11 stron na raz (wczoraj nie miałam czasu :( )

Karczoch - awatar wymiata :D

Ragazza - nie wiem czy Cię to chociaż odrobinkę pocieszy ale u mnie też nie mogli znaleźć "Antka". Betę miałam na poziomie kilku tysięcy (chyba nawet powyżej 8-10k). Po czasie okazało się, że to przez endometriozę i zarodek był jednak w macicy. Też leżałam w szpitalu. Dodam tylko jednak, że nie krwawiłam i nic nie mówili o grubości mojego endo. Ale pamietam, że też sugerowali pozamaciczną, aż jeden lekarz po 5 dniach pobytu kazał włożyć mi piąstki pod pupę i nacisnął mój brzuch podczas usg przezpochwowego - i wtedy się ukazał.

Loraa - trzymam mega kciuki za wyniki <3 Oby wszystkie 4 okazały się przepiękne <3 Nie ilość, a jakość <3

Sylwia GK - tulę <3

Pustynia - u nas podobnie, ale odwrotnie. Na początku ruch słaby (a+b = 5%) z ilości 148mln, a potem odwrotnie ruch spoko (a + b = 36%) z ilości 55 mln. Mam taką teorię, że może gdy jest ich więcej to jakość jest ciut gorsza i gorzej się ruszają, a gdy mniej to odwrotnie. Ale pewnie to osobnicze.

Miracle25 lubi tę wiadomość

✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    Dostałam dziś okres dzien po odstawieniu proga. Taki prezent na ur 😤 Chyba odpuszczam na ten cykl lekarzy i myślenie bo zwariuje tym bardziej że mija właśnie rok od naszych starań a takich rocznicy mam nadzije ze więcej nie będzie:(
    🫂❤️

Takatam lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @cukrzyk1991 - o wow, jak udało Wam się tak ładnie podnieść ruchliwość i w jakim czasie?

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki <3
    Proszę o zapisanie na testowanie na 29 maja :)
    Powiem Wam, tytuł wątku bardzo wyjątkowy :D :D :D
    Patrzę na pierwszą stronę, a tam NinaB z kwiatuszkiem <3 Cudowne wieści <3 Gratulacje <3
    Dobrze pamiętam, że byłyśmy razem na lipcowych mamach?

Powder trzymam kciuki, aby to było to <3

Powder, karczoch321, Sagi, olaa, NinaB, Kokosik, flotek, S_va_88 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Karczoch czemu laktoferyny nie laczysz z zelazem? 😳😳

Nue wpisaias dawek, ile buerzesz nac? L- argininy?
    Ja biore nac 600 codziennie i 1800 3-7 dc
    L- argininy biore ok 2500 ale ponoc sensowne jest 3-6000

I dont know czemu 🫣🫣🫣
    Brałam ja dk tej pory przy okazji jedzenia z żelazem (wątróbka, zakwas). Samo żelazo dopiero nabyłam.

NAC do tej pory brałam 2x 600, a 3-7dc 3x600.
    Argininę 2x 850, ale teraz doszła mi taka w dawce 1000, więc trochę łatwiej będzie mi zwiększyć.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 15 cs

💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
    💔 09.25 - CB

🐛 11.25 - drugi cykl z Lamettą

plan na kolejny cykl:
    •pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder czekam na Twoj wynik bety i trzymam mocno kciuki 🤞🤞❤️ na test się nie przyglądam bo mnie oczy bolą 😂

Powder, Bergamotka94, Zosia667 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36
    👸 córka 2015

28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 5min mam zapukać. Umarłabym tu z nudów, gdyby nie forum. Pomagacie we wszystkich sytuacjach haha! 🩷🩷

White1, Agat99, karczoch321, Darrika, sandrac_94, AnitaK, cukrzyk1991, ater, olaa, cysterka95, NinaB, Miracle25, Justa28, Zosia667, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Santa Madonna, ile supli!!!!
    A ja uważałam że mój magnez, Prenacapsy, Wit D i Omega to dużo 😂

kropka_aga lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75, Wit. D, Prenatal Duo

4cs 📌🍀

26.05 (12 dpo) - ⏸️.
    17.06 - bije serduszko ❤️
    28.07 - prenatalne 👍 🩵 CRL 6,89 cm
    15.09 - połówkowe, 306 g chłopczyka 🩵
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Darrika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Doktor gpt karmi moje delulu i mówi, że brązowy kolor może świadczyć o tym, że to resztki implantacji z niedzieli. Tylko pytanie, czy jakakolwiek beta by już wystartowała.

Ale to przypuszczasz, że implantacją była w niedzielę? Ogólnie beta rusza około 48h po zaimplantowaniu się zarodka, więc jak mamy piątek to na pewno coś już by rusyzlp od niedzieli 🤔

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Agat99 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Powder też bym obstawiała, że to plamienie po implantacji.. trzymam kciuki!

Ja mam dziś 7 dpo i mój Brajan też już ostro daje o sobie znać.. na szczęście na weekend mamy gości i może zapomnę o nim na chwilkę i dotrwam jakoś do poniedziałkowego testowania 😜

cukrzyk1991, Powder lubią tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5 🩷
    07.01 połówkowe 🍀

preg.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Wam powiem dziewczyny, że potrzebuję Waszych rozkmin bo mnie ten cykl wykończy :( Chronologicznie :

1. Owulacja potwierdzona monitoringiem w 11 lub 12 dc
    2. Kilka dni po owulacji zaczęły się podobne objawy, jak miałam w ciąży z Antkiem
    3. 10/11 dpo zrobiłam test i miałam b. bladą kreskę (nadal tam jest, testu nie wyrzuciłam. Porównałam z innymi moimi pinkami z innych cykli - tam kresek nie ma).
    4. Poszłam tego samego dnia na betę - ujemna. Prog ponad 12. Ustąpiły mi objawy (większość, nie że wszystkie wszystkie)
    5. Również tego samego dnia i dzień wcześniej zauważyłam takie beżowo-kremowe plamienie. Nie jak okres, tylko jak podkład z kremem nivea na wkładce. Ale wydaje mi się, że skoro zwróciło moją uwagę to musiało być ciut mocniejsze niż zazwyczaj. Nie wiem.
    6. Postanowiłam czekać na @. Najbardziej zastanawiało mnie, że nie bolą mnie piersi w ogóle i nie są ciężkie. A zawsze były.
    Wczoraj 27dc. Po godzinie 15 wreszcie coś się pojawiło - na początku lekko różowy śluz. Pomyślałam, że : oho - zaczęło się. Ale do końca dnia i nocą pojawiła się dosłownie jedna smuga brązowego plamienia. Nie żywa krew jak zazwyczaj. Dziś również - kolejna smuga - i typowo ciemno-brązowa.

Mi się tak kurczę okresy nie zaczynają :( NIGDY ! Ani razu tak nie miałam :( Raczej nie plamię przed @. Zawsze jak przychodził 1dc to od razu krew i heja.

Możliwe przyczyny :
    1. cb ?
    2. torbiel ?
    3. taki cykl ?
    4. niskie AMH i zaczęły się skąpe miesiączki ? Tylko, że ja nie mam przedwczesnego wygasania jajników ponoć (chyba)

✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ