W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam strasznie dużo pizzy i zapiłam ją drinkiem 🙄 potem mnie złapały lekkie wyrzuty bo do czasu kwalifikacji na drożności w szpitalu (czyli 5.06) chciałam się mocniej pilnować ze zdrowym zyckiem, bo zdarza się, biorą na zabieg i już kolejnego dnia, więc chcę być super gotowa na kolejny cykl 🤪
No i poprosiłam czat o rozpiskę żeby jeszcze bardziej pilnować supli. Możecie zerkać czy tak będzie ok, bo ostatnio trochę nie do końca ufam czatowi 🙃
https://zapodaj.net/plik-SfL4EZcAhQ
Wykupiłam też sobie dietę przeciwzapalną na 3 miesiące, czekam właśnie na dostęp do apki z przepisami. Mam nadzieję, że chociaż na 80% będę się jej trzymać. Szczególnie śniadań i obiadów, bo mam z tym ostatnio problem.
W ramach eksperymentu, teraz w drugiej fazie, zluzowałam z aktywnością. W sobotę planuję zbadać proga, jestem ciekawa czy będzie jakaś zmiana na plus i coś podskoczy, bo przez ostatnie miesiące zaliczam tendencję spadkową… 🥺🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Kurczę, właśnie zobaczyłam na gatkach więcej tego brązowawego plamienia i na papierze też. Dziwna sprawa.💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Staranie na pełnej od 02.2025
⏳4 cs in progress 🍀
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 ilość i koncentracja super
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
grazka0022 wrote:Potwierdzam! Miałam koleżankę wodnika, no mega kreatywna laska
I lubiła rządzić, ale nie było to jakoś mocno, chociaz troche było widać rządzenie
Powder, nadal kciuków nie puszczam, bo coś tam się pojawia jednak!
Oj tak - cała ja - lubię rządzić xD Zgadnijcie wg kogo pomysłów jest aranżowany CAŁYYY DOMgrazka0022 lubi tę wiadomość
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11cs !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
assialbnn wrote:W tym cyklu czy wcześniej się to zdarzyło?
Dziewczyny, bo widziałam, że jeszcze żadna nie napisała, więc ja się zgłaszam spod znaku wagi 🥰cukrzyk1991, Powder, Wianek lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
⏳️13ty miesiąc 🤞
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% |
Morfologia 4%
Ilość 307mln (77mln/ml)
Ruch A 28% B 33% C 5%
Żywe 79%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
❌️04 Lametta + Zivafert
⏳️05 Lametta + Zivafert -
Powder wrote:Kurczę, właśnie zobaczyłam na gatkach więcej tego brązowawego plamienia i na papierze też. Dziwna sprawa.
Kciuki za to o czym marza nasze Brajanykarczoch321, Powder, Marzycielka94, ater lubią tę wiadomość
„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King
👩🏼🧔🏻♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔 -
cukrzyk1991 wrote:Oj tak - cała ja - lubię rządzić xD Zgadnijcie wg kogo pomysłów jest aranżowany CAŁYYY DOM
Haha zazdro, bo ja wodnik z moim mężem strzelcem, to niestety nie moge mieć wszystkiego po swojemu, tzn nie od razu. Moje pomysły stary musi przetrawić, a potem się okazuje, że no miałam rację i coś dobrze wygląda/ sprawdzą się, ale co się naczekam to moje 🤣cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
karczoch321 wrote:Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam strasznie dużo pizzy i zapiłam ją drinkiem 🙄 potem mnie złapały lekkie wyrzuty bo do czasu kwalifikacji na drożności w szpitalu (czyli 5.06) chciałam się mocniej pilnować ze zdrowym zyckiem, bo zdarza się, biorą na zabieg i już kolejnego dnia, więc chcę być super gotowa na kolejny cykl 🤪
No i poprosiłam czat o rozpiskę żeby jeszcze bardziej pilnować supli. Możecie zerkać czy tak będzie ok, bo ostatnio trochę nie do końca ufam czatowi 🙃
Wykupiłam też sobie dietę przeciwzapalną na 3 miesiące, czekam właśnie na dostęp do apki z przepisami. Mam nadzieję, że chociaż na 80% będę się jej trzymać. Szczególnie śniadań i obiadów, bo mam z tym ostatnio problem.
W ramach eksperymentu, teraz w drugiej fazie, zluzowałam z aktywnością. W sobotę planuję zbadać proga, jestem ciekawa czy będzie jakaś zmiana na plus i coś podskoczy, bo przez ostatnie miesiące zaliczam tendencję spadkową… 🥺
Karczoch czemu laktoferyny nie laczysz z zelazem? 😳😳
Nue wpisaias dawek, ile buerzesz nac? L- argininy?
Ja biore nac 600 codziennie i 1800 3-7 dc
L- argininy biore ok 2500 ale ponoc sensowne jest 3-6000„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King
👩🏼🧔🏻♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔 -
Miracle25 wrote:Kciuki za to o czym marza nasze Brajany
karczoch321, Bergamotka94, cysterka95, Miracle25, Olisska lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳4 cs in progress 🍀
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🧔🏻♂️ on
Powder wrote:Nadrobię w uberze, ale wrzucam test. Jak na moje oko dzisiaj już nic nie widać, albo tak samo jak wczoraj 🥲 także wypadam na twarz z delululandu. Chyba odpuszczę betę i zatestuję jeszcze w sobotę, żeby sprawdzic, czy mogę się napić na swoich imieninach. Ale powiem Wam, że mimo tego dzisiejszego testu mój mózg dalej twierdzi, że jest w ciąży. To jest najgorszy brajan ze wszystkich. Jeszcze naszła mnie myśl, że przez to, że wczoraj byłam bardzo zestresowana i wręcz lękowa z emocji, to coś zaburzyłam i zniszczyłam. Wieczorem bolał mnie brzuch tak okresowo i na papierze raz znalazłam takie pomarańczowawo brązowe podbarwienie.
https://i.imgur.com/nIlaWN5.jpeg
A i ja jestem skorpionkiem 🤪
🫂za biel
Ale puki nie ma 🙉to ⚽w grze.Powder lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
Ok - przeczytałam chyba z 11 stron na raz (wczoraj nie miałam czasu
)
Karczoch - awatar wymiata
Ragazza - nie wiem czy Cię to chociaż odrobinkę pocieszy ale u mnie też nie mogli znaleźć "Antka". Betę miałam na poziomie kilku tysięcy (chyba nawet powyżej 8-10k). Po czasie okazało się, że to przez endometriozę i zarodek był jednak w macicy. Też leżałam w szpitalu. Dodam tylko jednak, że nie krwawiłam i nic nie mówili o grubości mojego endo. Ale pamietam, że też sugerowali pozamaciczną, aż jeden lekarz po 5 dniach pobytu kazał włożyć mi piąstki pod pupę i nacisnął mój brzuch podczas usg przezpochwowego - i wtedy się ukazał.
Loraa - trzymam mega kciuki za wynikiOby wszystkie 4 okazały się przepiękne
Nie ilość, a jakość
Sylwia GK - tulę
Pustynia - u nas podobnie, ale odwrotnie. Na początku ruch słaby (a+b = 5%) z ilości 148mln, a potem odwrotnie ruch spoko (a + b = 36%) z ilości 55 mln. Mam taką teorię, że może gdy jest ich więcej to jakość jest ciut gorsza i gorzej się ruszają, a gdy mniej to odwrotnie. Ale pewnie to osobnicze.
Miracle25 lubi tę wiadomość
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
❌️ 1-6 cs
🤞 11cs !
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Takatam wrote:Dostałam dziś okres dzien po odstawieniu proga. Taki prezent na ur 😤 Chyba odpuszczam na ten cykl lekarzy i myślenie bo zwariuje tym bardziej że mija właśnie rok od naszych starań a takich rocznicy mam nadzije ze więcej nie będzie:(
Takatam lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
@cukrzyk1991 - o wow, jak udało Wam się tak ładnie podnieść ruchliwość i w jakim czasie?👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
Hej kobietki
Proszę o zapisanie na testowanie na 29 maja
Powiem Wam, tytuł wątku bardzo wyjątkowy
Patrzę na pierwszą stronę, a tam NinaB z kwiatuszkiemCudowne wieści
Gratulacje
Dobrze pamiętam, że byłyśmy razem na lipcowych mamach?
Powder trzymam kciuki, aby to było toPowder, karczoch321, Sagi, olaa, NinaB, Kokosik, flotek, S_va_88 lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
Miracle25 wrote:Karczoch czemu laktoferyny nie laczysz z zelazem? 😳😳
Nue wpisaias dawek, ile buerzesz nac? L- argininy?
Ja biore nac 600 codziennie i 1800 3-7 dc
L- argininy biore ok 2500 ale ponoc sensowne jest 3-6000
I dont know czemu 🫣🫣🫣
Brałam ja dk tej pory przy okazji jedzenia z żelazem (wątróbka, zakwas). Samo żelazo dopiero nabyłam.
NAC do tej pory brałam 2x 600, a 3-7dc 3x600.
Argininę 2x 850, ale teraz doszła mi taka w dawce 1000, więc trochę łatwiej będzie mi zwiększyć.🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Za 5min mam zapukać. Umarłabym tu z nudów, gdyby nie forum. Pomagacie we wszystkich sytuacjach haha! 🩷🩷
White1, Agat99, karczoch321, Darrika, sandrac_94, AnitaK, cukrzyk1991, ater, olaa, cysterka95, NinaB, Miracle25, Justa28, Zosia667, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳4 cs in progress 🍀
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🧔🏻♂️ on
karczoch321 wrote:Dziewczyny, ja wczoraj zjadłam strasznie dużo pizzy i zapiłam ją drinkiem 🙄 potem mnie złapały lekkie wyrzuty bo do czasu kwalifikacji na drożności w szpitalu (czyli 5.06) chciałam się mocniej pilnować ze zdrowym zyckiem, bo zdarza się, biorą na zabieg i już kolejnego dnia, więc chcę być super gotowa na kolejny cykl 🤪
W ramach eksperymentu, teraz w drugiej fazie, zluzowałam z aktywnością. W sobotę planuję zbadać proga, jestem ciekawa czy będzie jakaś zmiana na plus i coś podskoczy, bo przez ostatnie miesiące zaliczam tendencję spadkową… 🥺
Santa Madonna, ile supli!!!!
A ja uważałam że mój magnez, Prenacapsy, Wit D i Omega to dużo 😂kropka_aga lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Magnez, Koenzym Q10
Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
4cs 📌🍀
💫team #rodzew2026 🪄 -
Powder wrote:Doktor gpt karmi moje delulu i mówi, że brązowy kolor może świadczyć o tym, że to resztki implantacji z niedzieli. Tylko pytanie, czy jakakolwiek beta by już wystartowała.
Ale to przypuszczasz, że implantacją była w niedzielę? Ogólnie beta rusza około 48h po zaimplantowaniu się zarodka, więc jak mamy piątek to na pewno coś już by rusyzlp od niedzieli 🤔34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
@Powder też bym obstawiała, że to plamienie po implantacji.. trzymam kciuki!
Ja mam dziś 7 dpo i mój Brajan też już ostro daje o sobie znać.. na szczęście na weekend mamy gości i może zapomnę o nim na chwilkę i dotrwam jakoś do poniedziałkowego testowania 😜cukrzyk1991, Powder lubią tę wiadomość
04.2025 powrót do starań 🐣
01.2025 13tc 💙👼 💔 -
Ja też Wam powiem dziewczyny, że potrzebuję Waszych rozkmin bo mnie ten cykl wykończy
Chronologicznie :
1. Owulacja potwierdzona monitoringiem w 11 lub 12 dc
2. Kilka dni po owulacji zaczęły się podobne objawy, jak miałam w ciąży z Antkiem
3. 10/11 dpo zrobiłam test i miałam b. bladą kreskę (nadal tam jest, testu nie wyrzuciłam. Porównałam z innymi moimi pinkami z innych cykli - tam kresek nie ma).
4. Poszłam tego samego dnia na betę - ujemna. Prog ponad 12. Ustąpiły mi objawy (większość, nie że wszystkie wszystkie)
5. Również tego samego dnia i dzień wcześniej zauważyłam takie beżowo-kremowe plamienie. Nie jak okres, tylko jak podkład z kremem nivea na wkładce. Ale wydaje mi się, że skoro zwróciło moją uwagę to musiało być ciut mocniejsze niż zazwyczaj. Nie wiem.
6. Postanowiłam czekać na @. Najbardziej zastanawiało mnie, że nie bolą mnie piersi w ogóle i nie są ciężkie. A zawsze były.
Wczoraj 27dc. Po godzinie 15 wreszcie coś się pojawiło - na początku lekko różowy śluz. Pomyślałam, że : oho - zaczęło się. Ale do końca dnia i nocą pojawiła się dosłownie jedna smuga brązowego plamienia. Nie żywa krew jak zazwyczaj. Dziś również - kolejna smuga - i typowo ciemno-brązowa.
Mi się tak kurczę okresy nie zaczynająNIGDY ! Ani razu tak nie miałam
Raczej nie plamię przed @. Zawsze jak przychodził 1dc to od razu krew i heja.
Możliwe przyczyny :
1. cb ?
2. torbiel ?
3. taki cykl ?
4. niskie AMH i zaczęły się skąpe miesiączki ? Tylko, że ja nie mam przedwczesnego wygasania jajników ponoć (chyba)🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
❌️ 1-6 cs
🤞 11cs !
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina