X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hope<3 fajnie, że jesteś! Przesyłam dużo mocy, wierzę, że stawisz czoła wszystkim przeciwnościom i w końcu wyjdzie dla Was słoneczko ☀️

Jeśli chodzi o stany lękowe - ja nie do końca wiem co to jest, więc ciężko mi powiedzieć. W związku z tym podejrzewam, że nie doświadczyłam. Miewam tylko takie gonitwy myśli przed spaniem, raz po spotkaniu firmowym były na tyle dokuczliwe, że musiałam budzić męża i jakoś tak instynktownie poprosiłam go, żeby się na mnie położył… 😂 Wiecie, potrzebowałam poczuć wagę na ciele, żeby mnie coś przycisnęło. I pomogło mi to! Ale myślę, że to bardziej było związane z przebodźcowaniem. Ja mam też brata w spektrum autyzmu, dlatego czasami zastanawiam się, czy to nie siedzi gdzieś w genach mojej rodziny, że tak dziwnie znosimy różne bodźce.
    Z drugiej strony wokół znajomych mam dużo przypadków stanów lękowych - ale głównie wśród mężczyzn. Jeden z nich był u znachorki i ta stwierdziła, że to przez… nabiał. Że jego ciało tak reaguje skurczami i w ogóle, jemu sie wydaje że ma zawał, a to tak naprawdę idzie od jelit. Ja akurat fanką totalnej biologii nie jestem, więc trochę sceptycznie do tego podchodzę, no ale whatever works for him. Drugi kumpel z kolei zaczął u psychiatry, byl na lekach, ale niedługo, bo psychiatra wysłał go na terapię, ale w konkretnym miejscu - długo czekał na termin, ogólnie terapia była długa i kosztowna, ale podobno jakość życia się poprawiła (to wiem od jego żony akurat). Także przeraża mnie ta skala, bo widzę, że tutaj też wiele z Was się z tym boryka.

Ja Byk!!! Marzą mi się piękne posiadłości drogie samochody i pyszne jedzenie, to się wszystko zgadza hahaha 🤣 Mąż Waga, ale szczerze to nie wiem, kto jest bardziej uparty. Za to mój były to Wodnik… Nie będę się wypowiadać, wszystko co złe na jego temat już powiedziałam dawno 😂😂😂 I podejrzewam, że on na mój temat też 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:54

cysterka95 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
  • Morgo Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Mi moja psychiatra to samo mówi, że w takich nerwach i stresie to się nic nie utrzyma.

Mnie do leków przekonuje to, jak depresja poporodowa/zaburzenia lękowe u matki dewastująco wpływają na więź z dzieckiem, a tym samym jego rozwój. Skoro są na to dowody, a z kolei ryzyko związane ze stosowaniem wiekszosci SSRI jest uważane za niskie to dla mnie bilans wskazuje na większe korzyści ze stosowania leków. Jeśli bez starań o ciążę czy niebedąc w ciąży dana kobieta dostałaby leki to dla mnie bardzo duży argument za tym, że po prostu powinna je dostac niezależnie od stanu. Czasem można dać szansę samej psychoterapii, ale jakby co pamiętać że leki to też opcja.

Powder, sandrac_94, karczoch321, cysterka95, olaa, ater, Olisska lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

starania od 03.2025
  • Powder Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Mnie do leków przekonuje to, jak depresja poporodowa/zaburzenia lękowe u matki dewastująco wpływają na więź z dzieckiem, a tym samym jego rozwój. Skoro są na to dowody, a z kolei ryzyko związane ze stosowaniem wiekszosci SSRI jest uważane za niskie to dla mnie bilans wskazuje na większe korzyści ze stosowania leków. Jeśli bez starań o ciążę czy niebedąc w ciąży dana kobieta dostałaby leki to dla mnie bardzo duży argument za tym, że po prostu powinna je dostac niezależnie od stanu. Czasem można dać szansę samej psychoterapii, ale jakby co pamiętać że leki to też opcja.
    Ja jestem bardzo szczęśliwa, że temat dbania o siebie psychiatrycznie staje się coraz bardziej znormalizowany i budzi coraz mniej szumu i ekscytacji. To jest leczenie jak każde inne, a zadbanie o głowę to często prosta droga do pozbycia się wielu fizycznych dolegliwości. U mnie sama terapia nie pomagała. Działało dopóki było stabilnie w życiu. Jak pojawiał się ogromny stres w pracy, to wszystko wracało ze zdwojoną siłą niestety.
    Ciekawostka jest taka, że bardzo długo walczyli u mnie z dobraniem leków, bo miałam kosmiczne efekty uboczne i dopiero medikinet dał trop, że jestem wolnym metabolizerem. Biorę teraz 1/4 tabletki z najniższej dawki i jest o niebo lepiej 🙈

Morgo, sandrac_94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Staranie na pełnej od 02.2025

⏳4 cs in progress 🍀

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ilość i koncentracja super
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecąc na fali zmiany profilowego dodaję "świnię w pomidorach".
    Niestety wykorzystałam już limit na czacie gpt,
    a chciałam żeby miała bakłażana w pysku,
    myślałam jeszcze o tulipanie, ale nie wiem co na to czat
    także drobi się jutro tego bakłażana czy tulipana, żeby było tematycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:04

kropka_aga, Paulina66, cysterka95, sandrac_94, Bergamotka94, AnMiPe, Kokosik, Darrika, cukrzyk1991, olaa, ater, Justa28, Gnom, emciak, Powder, Joanka#, Marzycielka94, Miracle25, Meggi_**, NinaB, Olisska lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    👸02/2025 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 💊Euthyrox 12.5
    👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
    👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston, Oestrogel

⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
    🤞badanie nasienia
    ⏳10.06 - wizyta w klinice
  • Bergamotka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, moja mama też mówi że trzeba się przestać badać 😂

Ja też wracam na terapię, bo ostatnio wymiękłam trochę i jednak potrzebuje otrzeźwienia sytuacji które zawsze daje mi terapeutka.

Morgo, olaa, Pustynia lubią tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Magnez, Koenzym Q10

Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
    4cs 📌🍀

💫team #rodzew2026 🪄
  • Morgo Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pustynia - mówi że niemal KAŻDY człowiek w jakichś okresach życia doświadcza objawów lękowych. Zaburzenie powstaje wtedy gdy to się utrwala, zaczyna ci utrudniać codzienne funkcjonowanie, typowe jest też pojawienie się lęku przed lękiem, co jeszcze bardziej pogarsza sprawę. Po jakim czasie dołącza spadek nastroju bo jest to dobijające jak ciągle jesteś w napięciu, nie możesz się odprężyć, małe rzeczy kosztują cię mnóstwo energii bo Twoja psychika podchodzi do nich jak do zagrożenia życia. Na szczęście u większości ludzi nie dochodzi się do tego etapu.

Pustynia lubi tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

starania od 03.2025
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia!! W S P A N I A Ł Y awatar 👌🏻🍅🍅🍅🐷🍅🍅🍅

Bergamotka94, olaa, Zosia667, Marzycielka94, Olisska lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • olaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    A który masz dc ? I w którym zazwyczaj dostajesz @ ? I w którym miałaś owulację ? Wybacz za tyle pytań xD Statystyki :D
    Też masz jakieś plamienia ?

mam długie cykle takie nawet do 36 dni, dziś 34dc , ale ostatnio miałam cykle 28-30, po objawach dziś już może być 16dpo, ale nie mam potwierdzonej owulki monitoringiem, możliwe, że się cykl bezowulacyjny trafił - a tylko zbierało się na owulację, bo inaczej nie da się wytłumaczyć braku @ albo torbiel :( plamień nie mam

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Zosia!! W S P A N I A Ł Y awatar 👌🏻🍅🍅🍅🐷🍅🍅🍅

Dorobię jeszcze w ryjku tulipana, a w łapce bakłażana :D
    Jak czat pozwoli

kropka_aga, olaa, cysterka95, Miracle25, cukrzyk1991, Olisska lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👸02/2025 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 💊Euthyrox 12.5

🤞badanie nasienia
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój brajan odjechał w siną dal 🥺
    I już raczej nie wróci bo mam przeczucie że nic z tego 😥 złapało mnie jakieś zwatpienie . Wczoraj to plamienie, dzis rano troszkę na papierze później cisza ale znów boli mnie brzuch 😐 przychodzi momentami dość intensywny bol "menstruacyjny" i znika po czym znów wraca .
    A może progesteron znów robi robotę i tym razem wjechał w moj nastrój i nastawienie 🙄
    Ciężkie 3 dni przede mną....

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Morgo Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    U mnie sama terapia nie pomagała. Działało dopóki było stabilnie w życiu. Jak pojawiał się ogromny stres w pracy, to wszystko wracało ze zdwojoną siłą niestety.
    Ciekawostka jest taka, że bardzo długo walczyli u mnie z dobraniem leków, bo miałam kosmiczne efekty uboczne i dopiero medikinet dał trop, że jestem wolnym metabolizerem. Biorę teraz 1/4 tabletki z najniższej dawki i jest o niebo lepiej 🙈

U mnie tak samo z tym nie-działaniem do końca samej terapii! Najgorsze jest to, że terapeuci akurat lękowców chętnie do psychiatrów nie odsyłają, mi się zdarzało słyszeć, że "twoje problemy są tylko na terapię". I dopiero po 7 latach przy zaostrzeniu już mnie frustracja taka dopadła, że wybrałam się do psychiatry. Dla mnie z kolei SSRI są jak woda - przynajmniej takie mam doświadczenia z sertraliną - jestem na dużej dawce, nie mam żadnych działań ubocznych, na libido u mnie wpłynęła na plus. A mam pacjentów którzy po 25 mg chodzili po ścianach, wymiotowali i w ogóle. Kiedys na szkoleniu z psychiatrii dziecięcej usłyszałam, że taka dobra tolerancja SSRI jest typowa dla ludzi z OCD - z zaburzeń lękowych to ono najpewniej ma największą komponentę genetyczną.

31 👩‍❤️‍👨 38

starania od 03.2025
  • milka_91 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik ❤️
    beta : 788,60 prog 20,20 przyrost o 158.4%

Czy mam jeszcze powtarzać betę ? Myślałam ,żeby podjechać jeszcze w poniedziałek na samą betę ? co myślicie ?

Wizytę mam na 03.06 i też nie wiem czy nie za wcześnie 🙈 Pierwszy dzień miesiączki miałam 25.04 owulacja potwierdzona 12dc. ( 06.05)

kropka_aga, Bergamotka94, olaa, Sagi, Darrika, Morgo, AnitaK, ater, Justa28, karczoch321, emciak, Gnom, Powder, assialbnn, Zosia667, Dżozu, Pustynia, Wianek, Paulina66, Marzycielka94, cysterka95, Miracle25, White1, cukrzyk1991, Meggi_**, Mardotka, Olisska, ellevv, MroziaMM, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

👩🏻34🧔🏻‍♂️36🐶x2

19.05 13dpo ⏸️🌷🥹
    20.05 beta 305,70 prog 19,10
    22.05 beta 788,60 prog 20,20

Wizyta : 03.06 ⌛️
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_91 wrote:
    Mam wynik ❤️

Czy mam jeszcze powtarzać betę ? Myślałam ,żeby podjechać jeszcze w poniedziałek na samą betę ? co myślicie ?

Wizytę mam na 03.06 i też nie wiem czy nie za wcześnie 🙈 Pierwszy dzień miesiączki miałam 25.04 owulacja potwierdzona 12dc. ( 06.05)

Wg mnie nie. Mi gin nie kazała powtarzać przy przyroście 145% :) Sama powtórzyłam w weekend przed wizytą dla własnego spokoju. Piękny przyrost gratulacje i zapraszamy na fioletową stronę mocy :D

Ja wg OM powinnam być (na dzień wizyty) 7+3, ale że miałam późną owulację to kazało się, że jestem takie 6+4 / 6+5. U mnie serduszko było widoczne, wg mnie u Ciebie też powinno być coś widać, bo owulację miałaś szybko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:17

milka_91 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Duphaston 10mg / do 16.06

ferrytyna 23 (04.25) 😡
    TSH - 1.8 (04.25)
    FT4 1.25 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)

01.05 ⏸️
    02.05 beta 97
    04.05 beta 239
    17.05 beta 19 950, prog 35
    20.05 4mm ❤️
    16.06⌛️
  • Bergamotka94 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_91 wrote:
    Mam wynik ❤️

Milka, piękna sprawa! Gratulacje i oby tak dalej ❤️

milka_91 lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Magnez, Koenzym Q10

Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
    4cs 📌🍀

💫team #rodzew2026 🪄
  • Sagi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Chwilowo korzystam z drzemki młodego i leżę. Od rana zapitalałam w domu, bo dosłownie gdzie nie spojrzałam, tam było coś do zrobienia. Ogarnianie domu to syzyfowa praca! Człowiek ciągle coś robi i efekty znikają.
    Powinnam leżeć i odpoczywać podczas okresu jak królewna, ale szlag mnie trafiał :P

Powder, trzymam kciuki! Cieszę się, że zdecydowałaś się zrobić betę. Ile można się zadręczać ❤️‍🔥

Wodniki to super ludzie. Byki, koziorożce też w mojej topce. Rybki są fajne, ale jak je złapie melancholia, to chowajmy się :D
    Ja rak 🦀

Powder lubi tę wiadomość

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    I już raczej nie wróci bo mam przeczucie że nic z tego 😥 złapało mnie jakieś zwatpienie . Wczoraj to plamienie, dzis rano troszkę na papierze później cisza ale znów boli mnie brzuch 😐 przychodzi momentami dość intensywny bol "menstruacyjny" i znika po czym znów wraca .
    A może progesteron znów robi robotę i tym razem wjechał w moj nastrój i nastawienie 🙄

🫂🫂🫂 My jesteśmy chyba w podobnym dpo nie? Może to plamienie implantacyjne się dzieje? Wiem, ze te dni będą ciężkie, może masz coś ck mogłabyś porobić, czym zająć myśli na ten czas?

Morgo, assialbnn lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_91 wrote:
    Mam wynik ❤️

Gratulacje <3 spokojnej ciąży <3

Morgo, milka_91 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • olaa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn bóle brzucha menstruacyjne zdarzają się zarówno w ciąży jak i są zwiastunem @. Mam dobre przeczucie co do Ciebie.

Milka super przyrost, myślę, że wizyta 3.06 będzie w sam raz :)
    Zosia super awatar.

milka_91, assialbnn, Zosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Asiu - wspieram, i czuje również ten oddech Brajana przywołującego czarne chmury.
    Ponieważ jutro idę na badania to wiem, że będzie to 7dpo (chyba?) , dopóki człowiek nie liczył było jakoś łatwiej
    Nie karm Brajana proszę <3
    Liczę na tulipanki dla nas niebawem :)

assialbnn lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👸02/2025 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 💊Euthyrox 12.5

🤞badanie nasienia
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Asiu - wspieram, i czuje również ten oddech Brajana przywołującego czarne chmury.
    Ponieważ jutro idę na badania to wiem, że będzie to 7dpo (chyba?) , dopóki człowiek nie liczył było jakoś łatwiej
    Nie karm Brajana proszę <3
    Liczę na tulipanki dla nas niebawem :)

assialbnn lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👸02/2025 ❗TSH-2,730
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 💊Euthyrox 12.5

🤞badanie nasienia
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ