W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:Ten pierwszy chyba jest kiepski, ma niemetylowane (słabo przyswajalne) formy. Drugi jakiś drogi mi się wydaje, ale nie znam się na tym składzie. Ja właśnie zamówiłam taką laktoferynę
https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Laktoferyna_LFS_95-opis42461.html#opis
Wzięłam też B12 w potężnej dawce 950 (w twoim pierwszym dla porównania dawka to 5) i to w formie metylowanej wzięłam czyli lepszej.
Dorzuciłam berberynę i kolejne 120zł nie moje 🤣 powiększę swój arsenał witaminowy
A jakieś żelazo będziesz brała do tej laktoferyny?
Dzieki za opinie o tym produkcie, brałam kiedyś mama Composita i tam w składzie był właśnie diglicynian żelaza. Wtedy też wyniki miałam lepsze. To jakiego żelaza szukać jak coś? Orientujesz się jaka forma najlepsza?Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
24.06 beta 410 | prog 25,40
26.06 beta 1217
02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
17.07 12mm ❤️
29.08 🩺 -
Morgo wrote:U mnie dzisiaj, w 24dc (mam średnio 27-29 dniowe) test ujemny.
Ale pociesza mnie to, że czuję się rozgrzeszona że chcę już zrobić jakieś badanka 😉.
Jesteśmy z mężem wciąż w górach, dzisiaj pogoda zapowiada się dobrze także w planach wyjście na szlak 💪⛰️.
U mnie 23dc (cykle średnio 24-26 dniowe)
13 dpo ovitrelle i 11 dpo owulacji... test ujemny.
Także czekam na @ mam nadzieję że przyjdzie w terminie czyli między tą środą a piątkiem, ponieważ już na 6 czerwca umówiłam badanie drożności jajowodów.
Dziś dowiedziałam się że mój ginekolog przyjmuje tylko do 10 czerwca a potem wyjeżdża na 3 miesiące. Ten fakt spowodował że zarezerwowałam już termin na 6 czerwca i wrazie W jeszcze na 10go. Bardzo zależy mi aby to on zbadał mi drożność. Mam do niego duże zaufanie. To on wykrył mi polipy w trzonie macicy i wykonał histeroskopię zabiegową.Morgo, S_va_88 lubią tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Ha! Wiedziałam, że tak będzie 🤣 cykl bez starań, a prog 7dpo miałam 21,87 🤡
Ostatanie miesiące byly na poziomie 7-13, więc jestem turbo szczęśliwa
Ogólnie z rzeczy które zmieniałam to od ponad miesiąca piję znowu inozytol (z Proton Labs), i w tym cyklu uspokoiłam się z aktywnością w drugiej fazie.
Edit: właśnie doczytałam, że luteina w sumie jest wykrywana w badaniu z krwi, myślałam, że tak jak duphaston nie jest. Więc w sumie to pewnie głównie jej zasługa. Ale i tak super 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 15:23
Darrika, cysterka95, Miracle25, S_va_88, Dżozu, olaa, Meggi_** lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
kolorlila wrote:Ekstra sa te tytuły na czerwcowy watek. Kolejny, lepszy od poprzedniego 🙊.
Ja już po kontroli. Cytologia zrobiona. Owulacja potwierdzona, tak jak myślałam z prawego jajnika. Endometrium idealnej grubości. No cóż, najtrudniejszy czas teraz. Wytrzymać i poskromić Brajana jak najdłużej🤭. Bakłażowanie było jakieś 10h po Piku, więc raczej nic z tego.
Ale kto zabroni mieć nadzieję 🙊🤭.
Dlaczego nic z tego? Idealny czas
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
AnMiPe wrote:A mnie martwią te plamienia.. 3 dni to chyba za długo (16-18 dc). Takie buro-brunatne. Jakoś się tak podłamałam w ten dzień matki.
Przepraszam, że tak wpadam… Ja też miałam plamienia w tych dniach. Wcześniej często zdarzały się, ale przed miesiączką. USG jest ok, lekarka nic nie powiedziała. Idę jutro na badania progesteronu, może coś powie (ale cukl regularny, owulacja jest, dlatego mi lekarka nie zalecała badania. Ale ciąży nadal brak)👩🏻36 🧔🏻♂️42
🍀 Początek starań 09.2024
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Plamienie miedzy miesiączkami
Letrox 100 - TSH 1,17 ✅
Prolaktyna 8,67 ✅
Progesteron 7dpo - 15,6 ng/mL (1,2 - 15,9) ✅
USG ✅
PregnaCare Ona/On, Witamina E 100mg -
ater, cysterka95, emciak, kropka_aga, Miracle25, MroziaMM, Darrika, Kirby, Chochlik12, Zosia667, sandrac_94, Lilinka, Nayeli, NinaB, Marty.Na, Pacynka, Agat99, S_va_88, cukrzyk1991, AnMiPe, CrazyDaisy, MoniaB, Marzycielka94, Daisy1, kasialinkaa, Dżozu, Paulina66, DreamBee, olaa, Meggi_** lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Hejka.
Wpadam jak zwykle z ukrycia do was, ale jakoś ograniczam forum, miałam zabieg chirurgiczny w buzi i ostatni tydzień nie myślałam zbytnio o niczym. Dziś zrobiłam owulaka ( bo już 10 DC ), a tu pik 🤡 nie spodziewałam się , ale możliwe miewam owu w 11-16dc. Idąc do brzegu, podejrzewałam u siebie problemy z progiem ( niektóre z Was pewnie mnie kojarzą), wprowadziłam suple trochę mieszania z dietą.
I chciałabym sprawdzić czy mój naturalny się podniósł. I nie wiem co robić. Mam w domu luteinę która w ostatnich 2 cyklach pchałam w siebie, ale ona wychodzi w krwi. I mam 1 opakowanie dupka ( którego brałam cykl przed luteina).
Zastanawiam się czy jest sens sprawdzac swoją ciekawość. Czy mogę np w tym cyklu brać dupka zamiast luteiny , albo czy nie brać w ogóle żadnego wspomagacza i dopiero jeśli ujrzałabym 2 kreski na teście ciążowym to dopiero wtedy go zacząć aplikować ? Jak uważacie ??
W biochemie byłam, przy progu 4.59 , i podnosił sięS_va_88, AnitaK lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
07. 2025 10 cs
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog -> mówi że wyniki super
Worek supli -
onalola wrote:Hejka.
Wpadam jak zwykle z ukrycia do was, ale jakoś ograniczam forum, miałam zabieg chirurgiczny w buzi i ostatni tydzień nie myślałam zbytnio o niczym. Dziś zrobiłam owulaka ( bo już 10 DC ), a tu pik 🤡 nie spodziewałam się , ale możliwe miewam owu w 11-16dc. Idąc do brzegu, podejrzewałam u siebie problemy z progiem ( niektóre z Was pewnie mnie kojarzą), wprowadziłam suple trochę mieszania z dietą.
I chciałabym sprawdzić czy mój naturalny się podniósł. I nie wiem co robić. Mam w domu luteinę która w ostatnich 2 cyklach pchałam w siebie, ale ona wychodzi w krwi. I mam 1 opakowanie dupka ( którego brałam cykl przed luteina).
Zastanawiam się czy jest sens sprawdzac swoją ciekawość. Czy mogę np w tym cyklu brać dupka zamiast luteiny , albo czy nie brać w ogóle żadnego wspomagacza i dopiero jeśli ujrzałabym 2 kreski na teście ciążowym to dopiero wtedy go zacząć aplikować ? Jak uważacie ??
W biochemie byłam, przy progu 4.59 , i podnosił się
Bralabym cos. Bo skoro prog byl ponizej 5 w ciazy to ba bank wymaga wsparcia. Ew. w tym cyklu dupek i sprawdz. Ale nie czekalabym na ciaze, bo prog jest potrzebny przy implantacji, nie dopiero w ciazyS_va_88 lubi tę wiadomość
-
Dorzucam dwie propozycje:
💥🍆 "Bakłażan wieczorem dał z siebie wszystko - teraz czekam, czy test zrobi widowisko!"
"Bakłażan wszedł w temat śmiało - czerwcowy test pokaże, czy cos z tego się zadziało!"ater, Miracle25, Nayeli, NinaB, Marzycielka94, Dżozu, DreamBee, olaa, Meggi_** lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny muszę się wypłakać. Właśnie wróciłam od ginekolog. Niestety w czerwcu nie zarobię testu. Zamiast owulacji, dostałam znowu torbiel. Przez prawie pół zeszłego roku się z tym bujałam. Pani doktor dodatkowo wspomniała że chciałaby już rozpocząć badania typowo dla kliniki niepłodności. Podkreśliła że im prędzej wiemy na temat płodności tym lepiej. Zaleciła brać Duphaston przez 10 dni. Następnie, po miesiączce przyjść, sprawdzić czy się torbiel wchłonęła i na wymazy a następnie po wymazach zrobić badanie drożności. Jestem ciekawa jak to będzie z Luxmedem bo do tej pory Pani doktor z Luxmedu wykonywała różne badania w ramach mojego pakietu.
Więc dzisiaj płaczę i nie mogę przestać. Nie sądziłam że przyjdzie ten czas że już będę szykować się do kliniki niepłodności. Dzisiaj pękłam i się rozbeczałam w gabinecie. Niby to nic tragicznego, wiem że jestem w dobrej opiece ale jakoś jak już oficjalnie usłyszałam o klinice niepłodności to zdałam sobie sprawę że już raczej naturalnie cudu nie będzie. Przepraszam was za moje humory dzisiaj i złe nastawienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 16:23
S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
Dziewczyny mam wyniki pakietu mcu-mlx, wyszła mi Ureaplasma sp.czy któraś z was ma leczenie tej bakterii za sobą? Miałam mieć badanie drożności w przyszły wtorek ale już wiadomo że skoro mi wyszła bakteria to nie będę miała badania.. możecie mi coś więcej powiedzieć jeśli przeszłyście to zakażenie? Zastanawiam się czy mąż nie powinien też zrobić badania.09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja letrazolem
- badanie drożności jajowodów - oba drożne
- aktualnie kolejna (3) stymulacja - clostybegyt
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
SanderkaA wrote:Dziewczyny muszę się wypłakać. Właśnie wróciłam od ginekolog. Niestety w czerwcu nie zarobię testu. Zamiast owulacji, dostałam znowu torbiel. Przez prawie pół zeszłego roku się z tym bujałam. Pani doktor dodatkowo wspomniała że chciałaby już rozpocząć badania typowo dla kliniki niepłodności. Podkreśliła że im prędzej wiemy na temat płodności tym lepiej. Zaleciła brać Duphaston przez 10 dni. Następnie, po miesiączce przyjść, sprawdzić czy się torbiel wchłonęła i na wymazy a następnie po wymazach zrobić badanie drożności. Jestem ciekawa jak to będzie z Luxmedem bo do tej pory Pani doktor z Luxmedu wykonywała różne badania w ramach mojego pakietu.
Więc dzisiaj płaczę i nie mogę przestać. Nie sądziłam że przyjdzie ten czas że już będę szykować się do kliniki niepłodności. Dzisiaj pękłam i się rozbeczałam w gabinecie. Niby to nic tragicznego, wiem że jestem w dobrej opiece ale jakoś jak już oficjalnie usłyszałam o klinice niepłodności to zdałam sobie sprawę że już raczej naturalnie cudu nie będzie. Przepraszam was za moje humory dzisiaj i złe nastawienie.
Jakiego rodzaju to torbiel? Ja mam jedną już 4 miesiące i mimo tego normalną owulację z dwóch jajników
S_va_88 lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
SanderkaA wrote:Dziewczyny muszę się wypłakać. Właśnie wróciłam od ginekolog. Niestety w czerwcu nie zarobię testu. Zamiast owulacji, dostałam znowu torbiel. Przez prawie pół zeszłego roku się z tym bujałam. Pani doktor dodatkowo wspomniała że chciałaby już rozpocząć badania typowo dla kliniki niepłodności. Podkreśliła że im prędzej wiemy na temat płodności tym lepiej. Zaleciła brać Duphaston przez 10 dni. Następnie, po miesiączce przyjść, sprawdzić czy się torbiel wchłonęła i na wymazy a następnie po wymazach zrobić badanie drożności. Jestem ciekawa jak to będzie z Luxmedem bo do tej pory Pani doktor z Luxmedu wykonywała różne badania w ramach mojego pakietu.
Więc dzisiaj płaczę i nie mogę przestać. Nie sądziłam że przyjdzie ten czas że już będę szykować się do kliniki niepłodności. Dzisiaj pękłam i się rozbeczałam w gabinecie. Niby to nic tragicznego, wiem że jestem w dobrej opiece ale jakoś jak już oficjalnie usłyszałam o klinice niepłodności to zdałam sobie sprawę że już raczej naturalnie cudu nie będzie. Przepraszam was za moje humory dzisiaj i złe nastawienie.
Nie przepraszaj, to zrozumiałe, chciałaś usłyszeć coś innego a życie przyniosło swój scenariusz.
Przytulam 🫂
Masz już jakiś plan, wymazy, drożność tego się trzymaj ♥️SanderkaA, ater, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 12mm ❤️
29.08 🩺 -
S_va_88 wrote:Hej. Cieszę się, że w pracy się układa. I tak okres wrażenia się potrafi być baaaaardzo intensywny. Ale szczerze,.........nie rezygnuj ze starań. Szkoda czasu, życia, cykli.
Jeśli możesz, to zdradź co to za mała działalność? Bardzo mnie zainteresowałaś.
I trzymam kciuki, za badania💚
Mini sklep ze swoją odzieżą 🫶🏻 ponadto od kilku dni kminie, czy nie robić prostych stron internetowych - zaproszeń ślubnych 😃 to dosyć popularny temat w większych krajach. Kminię co zrobić, żeby uniezależnić się od etatu 🤣karczoch321, Sagi, sandrac_94, ater, S_va_88, Marzycielka94, Dżozu lubią tę wiadomość
18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
karczoch321 wrote:Ha! Wiedziałam, że tak będzie 🤣 cykl bez starań, a prog 7dpo miałam 21,87 🤡
Ostatanie miesiące byly na poziomie 7-13, więc jestem turbo szczęśliwa
Ogólnie z rzeczy które zmieniałam to od ponad miesiąca piję znowu inozytol (z Proton Labs), i w tym cyklu uspokoiłam się z aktywnością w drugiej fazie.
Edit: właśnie doczytałam, że luteina w sumie jest wykrywana w badaniu z krwi, myślałam, że tak jak duphaston nie jest. Więc w sumie to pewnie głównie jej zasługa. Ale i tak super 🤩
To u mnie jeszcze innaczej, jak TSH szybowało to próg był +/- 20.
Jak się TSH obniżyło, to próg poleciał jednocyfrowy.
Dobrze wiedzieć z tą luteiną, choć ja póki co na dupku 2gi cyklkarczoch321 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
26.06 beta 1217
17.07 12mm ❤️
29.08 🩺 -
Malineczka wrote:Dziewczyny mam wyniki pakietu mcu-mlx, wyszła mi Ureaplasma sp.czy któraś z was ma leczenie tej bakterii za sobą? Miałam mieć badanie drożności w przyszły wtorek ale już wiadomo że skoro mi wyszła bakteria to nie będę miała badania.. możecie mi coś więcej powiedzieć jeśli przeszłyście to zakażenie? Zastanawiam się czy mąż nie powinien też zrobić badania.
U mnie też wykryto ureaplasme, byłam tym zaskoczona, bo wcześniej nie miałam jakichkolwiek objawow. Mąż się nie badał, ale rozpoczęliśmy razem leczenie antybiotykiem - musiałam trochę ponamawiac lekarza na podwójną dawke dla dwóch osób, ale ostatecznie przepisałleczenie trwało tydzień, w sumie przeszliśmy je gładko. Dodatkowo na kilka dni przed, w trakcie, i po braliśmy probiotyk (Multilac).
Czy kuracja była skuteczna dowiem się na dniach, bo właśnie czekam na powtórny wymaz, ale tak od strony technicznej samo leczenie to nie było nic strasznego.🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
Chochlik12 wrote:Ooo, skąd ta graficzka? 😍
Gdzieś mi mignęła na fb u koleżanki 🥰
W punkt jak dla mnie, cudowna ❤️Chochlik12, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Ssilvia wrote:Jakiego rodzaju to torbiel? Ja mam jedną już 4 miesiące i mimo tego normalną owulację z dwóch jajników
Nawet nie wiem, ta torbiel się utworzyła w trakcie owulacji która finalnie nie nastąpiła bo pęcherzyk nie zniknął. 🥺👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
karczoch321 wrote:U mnie też wykryto ureaplasme, byłam tym zaskoczona, bo wcześniej nie miałam jakichkolwiek objawow. Mąż się nie badał, ale rozpoczęliśmy razem leczenie antybiotykiem - musiałam trochę ponamawiac lekarza na podwójną dawke dla dwóch osób, ale ostatecznie przepisał
leczenie trwało tydzień, w sumie przeszliśmy je gładko. Dodatkowo na kilka dni przed, w trakcie, i po braliśmy probiotyk (Multilac).
Czy kuracja była skuteczna dowiem się na dniach, bo właśnie czekam na powtórny wymaz, ale tak od strony technicznej samo leczenie to nie było nic strasznego.
Właśnie czytam w internecie że powinniśmy antybiotyk brać razem, naszczescie mój mąż nie będzie mieć z tym problemu.
Jak na złość przełożyłam wizytę u ginekologa na za tydzień bo miałam mieć dzisiaj ale nie miałam jeszcze wyników, na wcześniejszy termin nie mam szans bo lekarz nie przyjmuje.. jak zwykle pod górkę, już nawet się nie denerwuje)
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja letrazolem
- badanie drożności jajowodów - oba drożne
- aktualnie kolejna (3) stymulacja - clostybegyt
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne