X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 26 maja, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Nie mam oczywiście testów, jak to ja 😆 kupiłam jeden tylko. @ powinna być w środę jak nie przyjdzie to będę myśleć co dalej, aczkolwiek jeżeli to jakaś późna implantacją to chyba wolę, żeby w środę małpa przyszła i test to poczasiak niż żeby jeszcze na finiszu kolejna biochemiczna zaliczyć 😬
    Ktoś tu kiedyś pisał że sikał do słoiczka itd itd .... 😆
    Polecam Ci też tak zrobić xD 🤞🤞🤞❤️

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
  • Takatam Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    mam wynik badań, poziom prolaktyny za wysoki, czy to możemy byc powod nieudanych starań?
    Czy któraś z was ma problem z Prolaktyna??

Prolaktyna - 29,10 ng/ml normy: 4,79 - 23,30
    Testosteron - 66,50 ng/dl normy: 6,00 - 82,00
    CA-125 - 14,00 U/ml nirmy: 0,00 -35,00

👧🏻30
    🧔32

➡️starania od 05.2024
  • MoniaB Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc. Wczoraj tj 14 dzień cyklu dostałam mocnego krwawienia. 2 dnie wcześniej miałam monitoring który wskazywał 15mm pęcherzyk. Lekarz kazał normalnie podać Ovitrelle i powiedział że to prawdopodobnie spadek estradiolu. Dodam że brałam estrofem do 14dc. Czy któraś z Was miała taką sytuację? Krwawienie przypomina miesiączke. Jak tu się starać z takim krwawieniem?? 😭

Trudna sprawa, wydaje mi się, że powinnaś się pilnie skonsultować z lekarzem, bo to już bardziej skomplikowany przypadek w porównaniu z takimi codziennymi na forum..

37💃💛🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2022
    Strania od 04.2024
    2024/2025 6 cykli stymulowanych ⚪⚪⚪⚪⚪⚪

1️⃣ IUI 13.02.25, Aromek + ovi ⚪
    🔄 marzec - lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
    🔄 kwiecień - przeziębienie, naturalnie ⚪
    2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
    🔄 maj - badania, suple
    3️⃣ IUI czerwiec?

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność dobra 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 26 maja, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Dziewczyny muszę się wypłakać. Właśnie wróciłam od ginekolog. Niestety w czerwcu nie zarobię testu. Zamiast owulacji, dostałam znowu torbiel. Przez prawie pół zeszłego roku się z tym bujałam. Pani doktor dodatkowo wspomniała że chciałaby już rozpocząć badania typowo dla kliniki niepłodności. Podkreśliła że im prędzej wiemy na temat płodności tym lepiej. Zaleciła brać Duphaston przez 10 dni. Następnie, po miesiączce przyjść, sprawdzić czy się torbiel wchłonęła i na wymazy a następnie po wymazach zrobić badanie drożności. Jestem ciekawa jak to będzie z Luxmedem bo do tej pory Pani doktor z Luxmedu wykonywała różne badania w ramach mojego pakietu.

Więc dzisiaj płaczę i nie mogę przestać. Nie sądziłam że przyjdzie ten czas że już będę szykować się do kliniki niepłodności. Dzisiaj pękłam i się rozbeczałam w gabinecie. Niby to nic tragicznego, wiem że jestem w dobrej opiece ale jakoś jak już oficjalnie usłyszałam o klinice niepłodności to zdałam sobie sprawę że już raczej naturalnie cudu nie będzie. Przepraszam was za moje humory dzisiaj i złe nastawienie.

Ojej przykro mi bardzo :( pozwól sobie na płacz..

SanderkaA lubi tę wiadomość

👩34 / starania na luza od 2/24; nieregularne cykle, bezowulacyjne; pasożyty - brak; infekcje - brak (mięczak zakaźny potraktowany laserem); hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, liver caps NOW (wątroba wołowa sproszkowana), pyłek pszczeli, chlorofil Aura Herbals, laktoferyna immuneral, acerola /
    żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
    ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70   fsh 3,94/lh 2,8  prolaktyna 20.20   testosteron 1.25 nmol/L
    6-7 dpo / progesteron   9,3 / --->  0,17 / ---> 11,41
    estradiol    88 ---> 65 🔻
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    🕢Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ‍🥸 41 / seminogram ten fertil on, wit D
    🐕4 / niedobór masła
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    No przecież beta w którymś momencie startuje......więc🤗

Dokładnie. Rano może być biel, a wieczorem cień
    Po za tym na początku kiedy te wartości są niskie to naprawdę może być ta kreseczka raz troszkę ciemniejsza, raz jaśniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 22:12

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 ⌛️

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, jestem już po pierwszej wizycie w klinice. Na początku przeżyłam szok, bo się okazało, że w tym cyklu nie było żadnej owulacji. Na prawym jajniku, który już czuję od jakichś 2/3 tygodni, zrobiła się torbiel, która ma obecnie 5 cm… Sanderka, doskonale wiem co czujesz, bo poczułam się jakbym dostała plaskaczem w twarz...
    Na ten moment dostałam receptę i kontrola za miesiąc.
    Oprócz tego zdaniem gina jesteśmy oboje z mężem zdrowi, mamy porobione absolutnie wszystkie badania, więc prócz Mucha, na który zrobiliśmy dzisiaj wymazy, nie ma co więcej sprawdzać, wszystko jest na tip top! Co więcej, maz ma super wyniki pod kątem koncentracji i ruchu, więc dostał wiatru w żagle 🥹 morfologia nie jest najistotniejsza, bo do badania brane jest raptem kilkadziesiąt plemników, więc wynik nie jest miarodajny.
    Jak zniknie torbiel, wymazy będą czyste robimy drożność i stymulację. Dostaliśmy dużą nadzieję, że jesteśmy już naprawdę bardzo blisko i lada moment będę chodzić z brzuszkiem, i to nie z przejedzenia 🥹🩷

Marzycielko super, że masz takie pozytywne nastawienie❤️A może akurat ta torbiel przyniesie trochę oddechu i odpoczynku, nie musisz kolejny raz stresować czy udało się czy nie, a ujście tego napięcia może pozytywnie zaowocować. Trzymam kciuki za dalsze kroki ❤️

Dziewczyny przytulam za biele w ten wyjątkowy Dzień, mam nadzieję że każda z nas doczeka się w końcu, prędzej czy później swojego Dnia Matki ❤️

Asia trzymam kciuki aby to było to!😍

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

starania od 2023

Grudzień 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam o tym samym dosłownie w tym samym kontekście, wrzucimy na luz, w czerwcu jedziemy też na krótki urlop do Włoch, więc już zacieram rączki na te wszystkie włoskie przysmaki. Wierzę, szczerze wierzę, że najlepsze dopiero przed nami 🥹🩷

karczoch321, Mardotka, ater, Meggi_**, Morgo lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka - super, że wizyta dodała wam skrzydeł 😍

assia - no ja tam widzę bez wątpliwości 👀 ale wiadomo jak to z takimi cieniami. Czekamy na powtórkę, kciuki zaciśnięte 🍀

Darrika - ahhh te poczasiaki 😆 niby coś człowiek widzi a się boi widzieć żeby potem tak nie bolało. Nie pozostaje nic innego tylko czekać 🫠

Kokosik - sprawdzałam dziś w twojej stopce kiedy kolejna wizyta, tak ten czas się dłuży 😮‍💨 ale czekamy tu spokojnie razem z tobą 🤞🏻

Marzycielka94, Darrika, Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takatam wrote:
    Hej
    mam wynik badań, poziom prolaktyny za wysoki, czy to możemy byc powod nieudanych starań?
    Czy któraś z was ma problem z Prolaktyna??

Prolaktyna - 29,10 ng/ml normy: 4,79 - 23,30
    Testosteron - 66,50 ng/dl normy: 6,00 - 82,00
    CA-125 - 14,00 U/ml nirmy: 0,00 -35,00

Hejka, co do prolaktyny to trzeba pamiętać że jest ona wrażliwa na wszelkie bodźce. Dzień przed badaniem wstrzymać się od stosunków, dotykania sutek i oczywiście na badanie iść na czczo. Prolaktyna również może być podwyższona ze stresu. Najlepiej zjawić się 15 min wcześniej przed badaniem aby chwilę posiedzieć.
    Skonsultowałabym z lekarzem na Twoim miejscu. Może to jedno razowe podwyższenie, lecz aby to stwierdzić to powinno się powtórzyć badanie. Lekarz pewnie podpowie.

Oczywiście wahania prolaktyny poza normy mogą przyczyniać się do problemów z płodnością ale też nie zawsze.
    Z mojego życia, prolaktyna mocno zatruła mi cykle, dostałam przez nią cykle bezowulacyjne no i zaniżała mi progesteron mocno, do dzisiaj od zeszłego roku stosuje leczenie tabletkami na zbijanie jej.

MoniaB, Takatam lubią tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 a jak Twój spóźniający się okres? Przyszedł w końcu? Pamiętam, że miałaś plamienia i martwiłaś się czy nie będziesz musiała przesuwać wizyty u gina ale wizyta się odbyła. A 🐒 przyszła?

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    15.05 beta 4000,48 🥰
    12.06 ⌛️

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :)
    Donoszę, że do dziś jest promka w śląskich laboratoriach -13% 😎 poszalałam z badaniami...
    Ja mam tak, że bardziej interesujące są dla mnie badania i porównywanie wyników niż sikanie na testy XD nawet się do owulaków nie mogę przekonać. W tym cyklu zupełnie o nich zapominałam :/

karczoch321, ater lubią tę wiadomość

👩34 / starania na luza od 2/24; nieregularne cykle, bezowulacyjne; pasożyty - brak; infekcje - brak (mięczak zakaźny potraktowany laserem); hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, liver caps NOW (wątroba wołowa sproszkowana), pyłek pszczeli, chlorofil Aura Herbals, laktoferyna immuneral, acerola /
    żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
    ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70   fsh 3,94/lh 2,8  prolaktyna 20.20   testosteron 1.25 nmol/L
    6-7 dpo / progesteron   9,3 / --->  0,17 / ---> 11,41
    estradiol    88 ---> 65 🔻
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    🕢Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ‍🥸 41 / seminogram ten fertil on, wit D
    🐕4 / niedobór masła
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn Widzę! Trzymam kciuki za powtórkę!

assialbnn lubi tę wiadomość

17. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Donna89 a jak Twój spóźniający się okres? Przyszedł w końcu? Pamiętam, że miałaś plamienia i martwiłaś się czy nie będziesz musiała przesuwać wizyty u gina ale wizyta się odbyła. A 🐒 przyszła?

Tak, przyszła spóźniona 😡 Już myślałam, że będę musiała odwoływać wizytę ale szczęście w nieszczęściu po poronieniu moje krwawienia miesiączkowe się skróciły, więc mogłam odbyć badanie.

Kokosik trzymam też kciuki za Twojego kropka ❤️

Kokosik lubi tę wiadomość

starania od 2023

Grudzień 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a mnie przed spaniem naszło takie pytanie bo leżę i mnie jajnik ciągnie - macie czasem tak że was pobolewa jajnik po miesiączce ale jeszcze przed dniami płodnymi? Często tak mam że właśnie w okolicach 8-9 dnia cyklu czuję ból jakby owulacyjny, ale za wcześnie jeszcze na nią. Potem przechodzi i pojawia się znów w okolicach owulki 🤔 miałam tak zarówno na stymulacji jak i w naturalnych cyklach nawet gdy owulacja była późno powyżej 30 dc.

Tak mnie to zastanawia czy to tylko moja indywidualna rzecz czy z czymś to jest związane. Że może jajniki "budzą się do życia" i stąd ten ból? 😆 albo może to jakaś wskazówka do dalszej diagnostyki

Gnom, S_va_88 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kupiłam Facellki, nie wytrzymałam!! Ale testuję dopiero w piątek... Mam motywację żeby przetrwać ten tydzień w pracy 🙄

Swoją drogą chce wam złożyć życzenia, również tym mamusiom które nie mogą nimi zostać. W środku już mamusią jesteście ❤️‍🩹 To również dla was dużo miłości, przytulasów i pamięci 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 23:17

Marzycielka94, Kins, olaa, ater, AnitaK, S_va_88 lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

3.06 Nowy cykl 🍀
    18.06 owu ❤️❓

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Laski a mnie przed spaniem naszło takie pytanie bo leżę i mnie jajnik ciągnie - macie czasem tak że was pobolewa jajnik po miesiączce ale jeszcze przed dniami płodnymi? Często tak mam że właśnie w okolicach 8-9 dnia cyklu czuję ból jakby owulacyjny, ale za wcześnie jeszcze na nią. Potem przechodzi i pojawia się znów w okolicach owulki 🤔 miałam tak zarówno na stymulacji jak i w naturalnych cyklach nawet gdy owulacja była późno powyżej 30 dc.

Tak mnie to zastanawia czy to tylko moja indywidualna rzecz czy z czymś to jest związane. Że może jajniki "budzą się do życia" i stąd ten ból? 😆 albo może to jakaś wskazówka do dalszej diagnostyki

Mnie ciągle nawalają jajniki 😅
    1. W trakcie okresu generalnie boli brzuch (ciężko wyczaić co tam boli)
    2. W fazie folikularnej (po 6-7 dniu cyklu), zaczynam czuć lekkie pobolewania jajników. I bolą do owulacji
    3. Owulacja - ja odczuwam i mam 90 procent skuteczności pokrywająca się z testami owulacyjnymi 😆
    4. Po owulacji boli pęknięty pęcherzyk (około 1-2 dni)
    5. Faza luteralna (zazwyczaj robię się wzdęta i znów brzuch trochę pobolewa) 🥲

Zawsze się śmieję mojemu, że życie kobiety okraszone bez ciągłym bólem brzucha, tyle warte jest posiadanie potencjalnych dzieci hahaha

cysterka95, Gnom, S_va_88 lubią tę wiadomość

17. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 26 maja, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Oj ja tak miałam wiele razy. Średnio chodzę do gina raz na miesiąc, nigdy nie znalazł przyczyny czy to coś złego.
    Często też bolał mnie lewy jajnik, a owu była z prawego 🤷🏼‍♀️
    Ale nie jest to silny ból jednak wyczuwalny. Nie miałam go zawsze ale dość często i wygląda na to, że to nie było nic niepokojącego

cysterka95 lubi tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    15.05 beta 4000,48 🥰
    12.06 ⌛️

preg.png
  • Gnom Autorytet

Wysłany: 26 maja, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

O ja mam dokładnie to samo właśnie w tym momencie 😂 8 dzień cyklu. Zauważyłam też dzisiaj trochę rozciągliwego śluzu, więc może być tak że to jajniki się szykują po prostu.

Idę na USG w piątek to raczej się dowiem jeśli coś jest nie tak.

cysterka95 lubi tę wiadomość

👒29 🎩35 🐶~7

3cs ⏳

🔸PCOS
    🔸Insulinooporność (ogarnięta): Glucophage xr 1000, Ogestan
    🔸Niedoczynność tarczycy: Euthyrox
    🔸Macica dwurożna
  • SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, jestem już po pierwszej wizycie w klinice. Na początku przeżyłam szok, bo się okazało, że w tym cyklu nie było żadnej owulacji. Na prawym jajniku, który już czuję od jakichś 2/3 tygodni, zrobiła się torbiel, która ma obecnie 5 cm… Sanderka, doskonale wiem co czujesz, bo poczułam się jakbym dostała plaskaczem w twarz...
    Na ten moment dostałam receptę i kontrola za miesiąc.
    Oprócz tego zdaniem gina jesteśmy oboje z mężem zdrowi, mamy porobione absolutnie wszystkie badania, więc prócz Mucha, na który zrobiliśmy dzisiaj wymazy, nie ma co więcej sprawdzać, wszystko jest na tip top! Co więcej, maz ma super wyniki pod kątem koncentracji i ruchu, więc dostał wiatru w żagle 🥹 morfologia nie jest najistotniejsza, bo do badania brane jest raptem kilkadziesiąt plemników, więc wynik nie jest miarodajny.
    Jak zniknie torbiel, wymazy będą czyste robimy drożność i stymulację. Dostaliśmy dużą nadzieję, że jesteśmy już naprawdę bardzo blisko i lada moment będę chodzić z brzuszkiem, i to nie z przejedzenia 🥹🩷

Tulę mocno za tę wstrętną torbiel 🫶 Też dzisiaj to doznałam. I też czuję ból jajnika i to tak jakby na owulację albo po. Dziwne.

Uspokajasz mnie. Mam nadzieję że wizyta w klinice też u nas pozytywnie wpłynie i da nam nadziei. Trzymam mocno kciuki za was. Dawaj nam znać jak wyniki wymazów ❤️

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

Badania 04.04:

• SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Czyli po mojemu to ta prosta / czynnościowa. Powstaje z największego pęcherzyka, nie pęka staje się torbielą. Ale to nie oznacza braku owulki i możliwości zajścia w ciążę.........jestem tego najlepszym przykładem.
    Ciąża, torbiel 4 cm. Potem tylko rosła. Po poronieniu znikła. PS. Nie była powodem poronienia.

Jeju kochana ale dajesz nadzieję 🥹 Czyli skoro na dzień dzisiejszy owulki nie było to oznacza że może jeszcze się odbyć ale nie musi?

Badania 04.04:

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ