W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Powderek zrobiła sobie przerwę od forum? 🥺
My jutro rano wyjeżdżamy do Włoch na jakieś 2 tyg, zabieramy pieska i mam nadzieję, że będzie super ❤️
U mnie jutro (w sumie już dziś) 17 dzień cyklu, ciekawość mnie zżera czy się uda czy nie.. Mówi się, że niby po biochemie jest łatwiej od razu zajść w ciążę, ale jakoś kiepsko to widzę.
A wy jak się czujecie dziewczyny?AnMiPe, Sagi, AnitaK, cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – cb 💔🪽
· · · · ✦・☾・✦ · · · ·
✨ ZDROWIE ✨
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
▫️niedobory – w trakcie suplementacji
· · · · ✦・☾・✦ · · · ·
✨ WYNIKI ✨
🦋 TSH: 1.6 💚
🌱 Kwas foliowy: 7.80 → 13.80 💚
🧠 B12: 185 → 404 💚
🌞 D3: 27 →…
🩸 Ferrytyna: 31
🍬 Insulina: 8
· · · · ✦・☾・✦ · · · ·
✨ SUPLEMENTACJA I LEKI ✨
💊 Metylowany kwas foliowy i B12
🌞 D3 6000
🌸 Euthyrox 50
🌿 HealthLabs: LittleMe, NewMe, OmegaMe Prenatal
🧘🏼♀️ Zoloft & Lamitrin
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
assialbnn Ja coś tam widzę! 😍 Trzymam kciuki iiii dawaj nam z ranka znać jak kolejny! ❤️
Kochane, tak na dobranoc, chciałabym wam wszystkim podziękować za dzisiejsze wsparcie. Czytając wasze odpowiedzi dzisiaj na mój lament mocno się uspokoiłam i staram się myśleć pozytywnie, widzieć też plusy że jestem w dobrych rękach i że dzięki klinice będę już bliżej celu. Bardzo wam dziękuję i życzę miłej nocki ❤️
Ssilvia, emciak, assialbnn, White1, Darrika, ater, Marzycielka94, Kokosik lubią tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅ -
SanderkaA wrote:Hejka, co do prolaktyny to trzeba pamiętać że jest ona wrażliwa na wszelkie bodźce. Dzień przed badaniem wstrzymać się od stosunków, dotykania sutek i oczywiście na badanie iść na czczo. Prolaktyna również może być podwyższona ze stresu. Najlepiej zjawić się 15 min wcześniej przed badaniem aby chwilę posiedzieć.
Skonsultowałabym z lekarzem na Twoim miejscu. Może to jedno razowe podwyższenie, lecz aby to stwierdzić to powinno się powtórzyć badanie. Lekarz pewnie podpowie.
Oczywiście wahania prolaktyny poza normy mogą przyczyniać się do problemów z płodnością ale też nie zawsze.
Z mojego życia, prolaktyna mocno zatruła mi cykle, dostałam przez nią cykle bezowulacyjne no i zaniżała mi progesteron mocno, do dzisiaj od zeszłego roku stosuje leczenie tabletkami na zbijanie jej.
Właśnie z tym na czczo to są podzielone zdania. Jak byłam raz na badaniu na czczo i pół godziny po wstaniu i wyszło źle. Potem zjadłam bardzo lekkie śniadanie żeby nie czuć tak strasznego głodu u poszłam 1.5 h od wstania o całkowicie inny wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 00:14
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
S_va_88 wrote:Czyli po mojemu to ta prosta / czynnościowa. Powstaje z największego pęcherzyka, nie pęka staje się torbielą. Ale to nie oznacza braku owulki i możliwości zajścia w ciążę.........jestem tego najlepszym przykładem.
Ciąża, torbiel 4 cm. Potem tylko rosła. Po poronieniu znikła. PS. Nie była powodem poronienia.
Ja mam taką prostą torbiel już 4 miesiące, mimo tego owulacja na dwóch jajnikach na zmianę. Potwierdzona w USG, pęcherzyk obok pęka, progesteron 13 miałam teraz to mój rekord. Lekarz podczas badania HyCoSy mi powiedział że u kobiet w wieku rozrodczym powstawanie torbieli jest więcej niż normalne. I w niczym nie przeszkadza.SanderkaA, S_va_88 lubią tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Ssilvia wrote:Właśnie z tym na czczo to są podzielone zdania. Jak byłam raz na badaniu na czczo i pół godziny po wstaniu i wyszło źle. Potem zjadłam bardzo lekkie śniadanie żeby nie czuć tak strasznego głodu u poszłam 1.5 h od wstania o całkowicie inny wynik.
Kurcze to może i ja bym przetestowała zjeść śniadanko, odczekać i wtedy badać? Akurat mam w przyszłym miesiącu ją zbadać.
Lecz kawa raczej wykluczona bo to może ją faktycznie podnieść.👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Badania 04.04:
Ssilvia wrote:Ja mam taką prostą torbiel już 4 miesiące, mimo tego owulacja na dwóch jajnikach na zmianę. Potwierdzona w USG, pęcherzyk obok pęka, progesteron 13 miałam teraz to mój rekord. Lekarz podczas badania HyCoSy mi powiedział że u kobiet w wieku rozrodczym powstawanie torbieli jest więcej niż normalne. I w niczym nie przeszkadza.
Kurcze zaczynam się zastanawiać w takim razie dlaczego mi przekreśliła szansę na ten cykl 🫣 zaczął się u mnie właśnie 19 dc przy 29 dniach trwania cyklu, może owulacja jeszcze wystąpić?
Ja zrozumiałam to tak że z pęcherzyka z którego miała być owulacja nie nastąpiła ponieważ utworzyła się torbiel. Jeszcze dla pewności się jej zapytałam czy owulacja nastąpi i czy jest jeszcze szansa ale powiedziała że już raczej bez szans jak utworzyła się torbiel.
W zeszłym roku z kolei miałam nawroty torbieli i nie chciały zniknąć a dodatkowo nie było owulacji przez to.👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Badania 04.04:
W ogóle to i wczoraj wieczorem i dzisiaj wymiotowałam 🥲 Nawet jeśli coś pykło to nierealne jest to, żeby to był jakiś objaw bo byłabym chyba ewenementem 😅
Ale sęk tkwi w tym, źe w poprzednim biochemie miałam właśnie tak, że zanim jeszcze wychodziły testy, to prawie codziennie wieczorem wymiotowałam a nawet jeszcze wtedy nie podejrzewałam ciąży. Dziwne 😅
Ah ten delulu Kiki świat 🤡K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🗓️👶
23.04 – ⏸️
08.05 - 6+4 tc – cb 💔🪽
· · · · ✦・☾・✦ · · · ·
✨ ZDROWIE ✨
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna
▫️zaburzenia lękowe
▫️migreny
▫️niedobory – w trakcie suplementacji
· · · · ✦・☾・✦ · · · ·
✨ WYNIKI ✨
🦋 TSH: 1.6 💚
🌱 Kwas foliowy: 7.80 → 13.80 💚
🧠 B12: 185 → 404 💚
🌞 D3: 27 →…
🩸 Ferrytyna: 31
🍬 Insulina: 8
· · · · ✦・☾・✦ · · · ·
✨ SUPLEMENTACJA I LEKI ✨
💊 Metylowany kwas foliowy i B12
🌞 D3 6000
🌸 Euthyrox 50
🌿 HealthLabs: LittleMe, NewMe, OmegaMe Prenatal
🧘🏼♀️ Zoloft & Lamitrin
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
SanderkaA wrote:Kurcze zaczynam się zastanawiać w takim razie dlaczego mi przekreśliła szansę na ten cykl 🫣 zaczął się u mnie właśnie 19 dc przy 29 dniach trwania cyklu, może owulacja jeszcze wystąpić?
Ja zrozumiałam to tak że z pęcherzyka z którego miała być owulacja nie nastąpiła ponieważ utworzyła się torbiel. Jeszcze dla pewności się jej zapytałam czy owulacja nastąpi i czy jest jeszcze szansa ale powiedziała że już raczej bez szans jak utworzyła się torbiel.
W zeszłym roku z kolei miałam nawroty torbieli i nie chciały zniknąć a dodatkowo nie było owulacji przez to.
Moja torbiel mi przekreśliła cykl w którym się pojawiła bo nie pękła. Ale kolejne są jak
Najbardziej normalmente. U mnie nieco za wysoka prolaktyna i tsh powodowały niepękanie pęcherzyków. Jak uregulowałam te dwa już dwa cykle pod rząd pęcherzyk pękaSanderkaA lubi tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
kikix0o wrote:W ogóle to i wczoraj wieczorem i dzisiaj wymiotowałam 🥲 Nawet jeśli coś pykło to nierealne jest to, żeby to był jakiś objaw bo byłabym chyba ewenementem 😅
Ale sęk tkwi w tym, źe w poprzednim biochemie miałam właśnie tak, że zanim jeszcze wychodziły testy, to prawie codziennie wieczorem wymiotowałam a nawet jeszcze wtedy nie podejrzewałam ciąży. Dziwne 😅
Ah ten delulu Kiki świat 🤡
Trzymam kciuki za wyjazd i odpoczynek 😉 ogólnie ja niewiedziałam że jestem w ciąży a czułam się źle, jakaś pełna i dużo spałam
PS weź test ciążowy 😁13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤
-2010--- ♥️♥️--👣👣
-2015---♥️--🧚 -
Dobrego dnia Dziewczyny!
karczoch321, Darrika, olaa, ater, Takatam, flotek, Marzycielka94, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩34 / starania na luza od 2/24; nieregularne cykle, bezowulacyjne; pasożyty - brak; infekcje - brak (mięczak zakaźny potraktowany laserem); hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, liver caps NOW (wątroba wołowa sproszkowana), pyłek pszczeli, chlorofil Aura Herbals, laktoferyna immuneral, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70 fsh 3,94/lh 2,8 prolaktyna 20.20 testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🕢Clostilbegyt i monitoring cyklu
🥸 41 / seminogram ten fertil on, wit D
🐕4 / niedobór masła -
Dzień dobry 🙂
Powtórzyłam test i kreska jest ale taka sama jak wczoraj 🙂
Czat mówi że to może być normalne zjawisko bo beta dopiero zaczęła rosnąć i podwaja się w ciągu 48h, a minęło u mnie niecałe 12 między testami.
Biorę pod uwagę że coś może być a później to znika ale wolę póki co ta bardziej optymistyczna wersje więc czekam grzecznie do kolejnego testu 🙂
Bety nie robię, ale podjadę zrobić progesteron żeby być spokojną 🙂
Dziekuje Wam za trzymanie kciuków, nie puszczajcie jeszcze ❤️❤️🤞🤞
Mam nadzieję że tym razem wszystko pójdzie w dobrym kierunku, ze szczęśliwym zakończeniem 🙂❤️karczoch321, Idawoll, Sagi, Darrika, Dżozu, Zosia667, cukrzyk1991, olaa, CrazyDaisy, Miracle25, ater, flotek, Marzycielka94, Olisska, emciak, Nayeli, cysterka95, Gnom, Meggi_**, Paulina66, Mardotka, S_va_88, S_va_88, SanderkaA, Morgo, kasialinkaa lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞 -
assialbnn wrote:Dzień dobry 🙂
Powtórzyłam test i kreska jest ale taka sama jak wczoraj 🙂
Czat mówi że to może być normalne zjawisko bo beta dopiero zaczęła rosnąć i podwaja się w ciągu 48h, a minęło u mnie niecałe 12 między testami.
Biorę pod uwagę że coś może być a później to znika ale wolę póki co ta bardziej optymistyczna wersje więc czekam grzecznie do kolejnego testu 🙂
Bety nie robię, ale podjadę zrobić progesteron żeby być spokojną 🙂
Dziekuje Wam za trzymanie kciuków, nie puszczajcie jeszcze ❤️❤️🤞🤞
Mam nadzieję że tym razem wszystko pójdzie w dobrym kierunku, ze szczęśliwym zakończeniem 🙂❤️
Ekstra!! Oby ta kreseczka ciemniała 🫶
A z ciekawości, czemu nie chcesz robić bety?assialbnn, MoniaB lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
karczoch321 wrote:Ekstra!! Oby ta kreseczka ciemniała 🫶
A z ciekawości, czemu nie chcesz robić bety?S_va_88 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
Prosiłabym o przepisanie na 31, poczekam jeszcze jeden dzień 😅🙏
ater, S_va_88 lubią tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🍀
18.06 owu ❤️❓
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi -
assialbnn wrote:Bo ostatnie doświadczenie i to co sama sobie robiłam wynikiem każdej bety powoduje u mnie paraliż 🥺 obiecałam sobie że jeśli uda nam się zajść znów w ciążę to na betę pójdę dopiero przed wizytą u lekarza. Z wizyta u lekarza też nie będę się spieszyć. Zapisałam się na 10 czerwca (zapisałam się tydzień temu) I zastanawiam się czy jeśli wszystko potoczy się dobrze i ta ciąża będzie to czy 10 to nie za wcześnie 🤔
A no jasne, rozumiem.
„Tylko spokój nas uratuje” pasuje w tej sytuacji idealnie 😀
Ja za to wstałam godzinę temu, pakuje się na szybko i biorę psa na kilka dni w górynie wybrałam tylko jeszcze kierunku 🤣
Idawoll, Sagi, ater, S_va_88, Dżozu lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Asiu trzymam kciuki, żeby TK było to, niech kreska ciemnieje i to będzie piękna, zdrowa ciąża ❤️🤞
assialbnn lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Cześć dziewczyny. Podczytuje ,, statystyki" i trzymam kciuki za wszystkie które jeszcze mają testować w tym miesiącu . 🤞🤞I czekam na wątek czerwcowy 😁
flotek, S_va_88 lubią tę wiadomość
8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Mąż niskie parametry nasienia
Starania o 3 .... -
Dziewczyny napiszcie swoją opinię o Alabie . Przyjechałam do luxmedu ale jest czynny od 7.30 a obok jest Alab i jest już otwarty. Czas oczekiwania do zniesienia ? 😆 I czy ogólnie wszystko jest ok ?👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
assialbnn wrote:Dziewczyny napiszcie swoją opinię o Alabie . Przyjechałam do luxmedu ale jest czynny od 7.30 a obok jest Alab i jest już otwarty. Czas oczekiwania do zniesienia ? 😆 I czy ogólnie wszystko jest ok ?
Ja w Alabie mam zawsze wyniki późnym popołudniem. Raz mi się zdarzyło bliżej 14, a raz bliżej 21.
No i kupuję przez badamysie.pl of kors.
Teraz badanie robiłam w sobotę i dopiero wczoraj dostałam się do wyników, bo miałam jakiś błąd. Ostatecznie napisałam do nich mejla i okazało się, że mogę pobrać bez logowania, nie podając peselu, tylko datę urodzenia. Jakbym wiedziała to wyniki miałabym już w sobotę wieczoremwięc ogólnie ja polecam
assialbnn lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2