W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
SanderkaA wrote:Hejka, co do prolaktyny to trzeba pamiętać że jest ona wrażliwa na wszelkie bodźce. Dzień przed badaniem wstrzymać się od stosunków, dotykania sutek i oczywiście na badanie iść na czczo. Prolaktyna również może być podwyższona ze stresu. Najlepiej zjawić się 15 min wcześniej przed badaniem aby chwilę posiedzieć.
Skonsultowałabym z lekarzem na Twoim miejscu. Może to jedno razowe podwyższenie, lecz aby to stwierdzić to powinno się powtórzyć badanie. Lekarz pewnie podpowie.
Oczywiście wahania prolaktyny poza normy mogą przyczyniać się do problemów z płodnością ale też nie zawsze.
Z mojego życia, prolaktyna mocno zatruła mi cykle, dostałam przez nią cykle bezowulacyjne no i zaniżała mi progesteron mocno, do dzisiaj od zeszłego roku stosuje leczenie tabletkami na zbijanie jej.
Jaki poziom prolaktyny miałaś?👧🏻30
🧔32
➡️starania od 05.2024 -
Poranny Dziennik Zdrowia
dr. Bartka Kulczyńskiego
wtorek, 27 maj 2025 — godz. 06:03
✨ Dla osób z niedoborem żelaza: 6 rad, jak podnieść jego poziom.
Dzień dobry o poranku,
deficyt żelaza w organizmie jest dość częstym zjawiskiem w naszej populacji. Na przykład – aż 1/4 kobiet w wieku pomiędzy 15. a 49. rokiem życia w Polsce ma niedokrwistość z niedoboru żelaza – a to może istotnie obniżyć komfort naszego życia.
Dlatego podam kilka sposobów na to, aby podnieść poziom żelaza i wspomóc wychodzenie z anemii z jego niedoboru, czy w ogóle żeby nie dopuścić do tego problemu.
Zanim o praktyce,
to dwa słowa o tym, jakie objawy mogą wskazywać, że mamy zbyt niski poziom żelaza we krwi. Mianowicie są to m.in.:
● przewlekłe zmęczenie, które nie ustępuje po odpoczynku;
● ciągłe uczucie zimna (m.in. zimne stopy i dłonie);
● bóle i zawroty głowy;
● zaburzenia pamięci i koncentracji;
● zwiększone wypadanie włosów i zwiększona ich łamliwość;
● bladość skóry;
● zmiana wyglądu języka na bardziej gładki i lśniący.
Ponadto – u osób z anemią nieraz obserwujemy deformację płytki paznokciowej, która przybiera kształt łyżki.
7 sposobów na walkę z anemią
Przygotowałem Państwu ściągawkę w sześciu punktach, co robić, żeby zwiększyć wysycenie organizmu żelazem.
[1] Więcej produktów zwierzęcych w diecie
Żywność pochodzenia zwierzęcego zawiera dość duże ilości żelaza w formie hemowej, która jest stosunkowo dobrze przyswajalna. Są to produkty takie jak:
chuda wołowina, chuda wieprzowina, cielęcina, wątróbka, do tego żółtka jaj i ryby.
[2] Rośliny łącz z witaminą C
Niektóre produkty roślinne również zawierają żelazo, lecz jest ono obecne w nich w postaci trudniej przyswajalnej przez organizm.
Jednak można tę przyswajalność zwiększyć – łącząc takie produkty z żywnością bogatą w witaminę C. I spośród produktów roślinnych, źródłem żelaza są np.:
soczewica, ciecierzyca, fasola biała, soja, komosa ryżowa, ryż brązowy, kasza gryczana, pestki dyni, orzechy laskowe.
Witaminę C zaś mamy w papryce, brukselce, kalafiorze, brokułach, natce pietruszki, porzeczkach, truskawkach, cytrusach.
[3] Suplementy z żelazem
W przypadku stwierdzonej już anemii ciężko z niej wyjść, jeśli nie będziemy stosowali preparatów z żelazem. Najczęściej podawaną formą chemiczną żelaza jest siarczan żelaza. Niestety u wielu osób powoduje ona skutki uboczne, w tym np. dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Wtedy warto wypróbować inne formy żelaza: glukonian lub diglicynian żelaza.
[4] Wypróbuj laktoferynę
Jest to białko, które – jak wykazali naukowcy – pomaga regulować wchłanianie żelaza w jelitach. I jak sugerują wyniki badań – żelazo warto suplementować właśnie w połączeniu z laktoferyną.
…Ale tylko jeśli chodzi o popijanie posiłków.
Związki zawarte w tych napojach obniżają przyswajalność żelaza, dlatego między zjedzeniem posiłku bogatego w żelazo a wypiciem kawy lub herbaty warto zrobić przynajmniej 2-godzinną przerwę.
[6] Zadbaj o spożycie tych składników
Nie tylko witamina C korzystnie wpływa na przyswajanie żelaza – jego wykorzystanie przez organizm człowieka zwiększają też inne składniki, w tym głównie:
miedź, witamina B2, witamina A.
Dlatego warto zadbać, by w diecie nie brakowało produktów, które dostarczają tych składników.
– dr Bartek Kulczyński
ater, SanderkaA, Miracle25 lubią tę wiadomość
🙋♀️34
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
pasożytów i infekcji (???) brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny, trądzik
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...
⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu
🧔41
seminogram 👍 ten fertil on
🐶4 -
assialbnn wrote:Krew spuszczona 🙃 czekam na wyniki 😊
Nie ukrywam że stresuje mnie cała ta sytuacja i nie czuje się zbyt pewnie w tym wszystkim 🥺
Od wczoraj zaczęły pojawiać się objawy stąd wogole mój pomysł na zrobienie testu wieczorem, więc z objawami dodatkowo mi ciężko bo wiem że to się dzieje i naprawdę błagam w myślach Boga o szczęśliwe zakończenie 🙏🤞
Trzymam kciuki 🤞assialbnn lubi tę wiadomość
-
Assialbnn trzymam kciuki 🤞
Darrika co u Ciebie?
Myślę co tam u RagazzyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 08:18
assialbnn lubi tę wiadomość
Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami
Hashimoto
PAI, MTHFR hetero
Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu -
Marzycielka 🫂🫂 przykro mi bardzo, że ten miesiąc spisany na starty i do kolejnej szansy miesiąc. Ale też dobrze, że poszliście do kliniki i dużo fajnych wiadomości od nich 🤍 niech to będzie ostatni taki zjebany cykl! Też jeśli okaże się, że jest jakaś infekcja to będziecie mieć idealny czas, żeby zdążyć wyleczyć i już sobie działać w czerwcu.
Daisy1 będzie najwyżej wyjazd z kropkiem. Super, że planujecie wyjazd! ☀️
kiki wspaniałego wyjazdu! Przywieźcie ⏸️🤭
Lilinka 🫂🫂🫂
assialbnn mocno zaciskam kciuki 🤍🌸 Który dziś dc u Ciebie?
_____
Dziewczyny pięknego dnia Wam życzę! Złapcie troszkę słońca! 🤍✨Marzycielka94, assialbnn, Darrika, olaa, Daisy1, kikix0o lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Lilinka wrote:Dziękuję 💖 chcę wykupić lekcje przypominające, może to pomoże, mam prawko od liceum, ale nie było mi do tej pory potrzebne i nie jeździłam, a jak tata lub mąż próbowali mnie uczyć to tylko wiecej stresu i nerwów mnie to kosztowało, raz nawet zgasl akumulator w aucie, co oczywiście nie bylo moja winą, ale trauma jest i krzyki taty, z którym potem pchalam samochód... więc unikam jazdy jak mogę, choć teraz cała rodzina na mnie naviska, bo zawsze trzeba mnie podwozić a niestety busy ograniczyli teraz, więc tym bardziej jestem przyparta do muru... i jeszcze ta mała dostępność lekarzy w okolicy
ale pby tym razem się udało przelamać lęk, bo też chcialabym miec ten komfort, że nie jestem dla nikogo ciężarem
Ooo tak, jazda z moim chłopem to porażka, mam z nim to samo, tylko, że już się nie drzeBo kiedyś po prostu mu się zatrzymałam na środku ulicy i powiedziałam, że albo cicho siedzi albo wysiada. No i mam spokój względny powiedzmy, ale rozumiem o czym mówisz. Te lekcje z instruktorem to super pomysł!Tylko może zbierz opinie do kogo iść, kto jest miły, żebyś kolejnej traumy się nie nabawiła
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Oszaleję!!! Dr. GPT nie jest w stanie mi doradzić 🤣 Więc przychodzę do was, niezmiennie od owulacji mam 37,4⁰, no choćbym chciała to ani wyżej ani niżej. Którejś w udanym cyklu działo się to samo? Czy to w ogóle dobry znak? Dokładnie taka sama temperatura. W pachwinach 37⁰. Ja już szaleję, odbija mi!😅🫣
P.S. Tulę za wszystkie biele w tym cyklu, tulę bardzo ❤️🩹 Tak samo tulę wszystkie kobietki w których zakwitło tylko na chwilkę 🥹 Gratuluję wszystkim którym się udało! Ja będę testować 10 dpo... Nie mogę się doczekać. Dłuży się jak nigdy wcześniejDżozu lubi tę wiadomość
Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
➡️ 21.05 Owu
⏳30-31.05 Pierwsze Testowanie
❌ 10-11 dpo negatyw
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi -
nick nieaktualny
-
SanderkaA wrote:Tulę mocno za tę wstrętną torbiel 🫶 Też dzisiaj to doznałam. I też czuję ból jajnika i to tak jakby na owulację albo po. Dziwne.
Uspokajasz mnie. Mam nadzieję że wizyta w klinice też u nas pozytywnie wpłynie i da nam nadziei. Trzymam mocno kciuki za was. Dawaj nam znać jak wyniki wymazów ❤️SanderkaA lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Wiecie co, chciałam was przestrzec przed tymi pobolewającymi jajnikami, bo u mnie właśnie tak było w okolicach 🐒 i po niej, bo w moim przypadku świadczyło to o torbieli. I to, że miałam płodny śluz, testy owu ciemniały, a temperatura wzrosla o 0,3 stopnia po mojej domniemanej owulacji o niczym nie świadczy. Pęcherzyk nie urósł, nie było dla niego miejsca, więc cały cyk starań poszedł do kosza. Jeśli coś was pobolewa, niepokoi - idźcie do gina, lepiej wydać te dwie - trzy stówki i się przejść na marne, niż coś przeoczyć. Dobrze wiemy, jak ważny w naszej sytuacji jest KAŻDY cykl starań 🫶🏻
MoniaB, ater lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
kikix0o Udanego wyjazdu ❤️ odpoczywaj
assialbnn Wow zrobisz proga i nie kusi Cię, żeby też betę przy okazji? Nie dałabym rady 🤞ale rozumiem i dalej trzymam kciuki 🤞
Lilinka ja mam prawko 13 lat, a czynnym kierowcą jestem tak naprawdę od listopada. Wcześniej jeździłam sporadycznie, raz na miesiąc, na 3, raz na tydzień. Też się bałam. Czasem dalej coś jeszcze odwalę ale pomalutku jest coraz lepiej. U mnie nie przyszło od razu. Też dasz radę 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 08:32
assialbnn, S_va_88, NinaB, kikix0o lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Lilinka wrote:Przyszła wczoraj 🐒 miałam strasznie popsuty humor, jakby było mało, że zostałam sama, bo mąż wyjechał na delegacje a moi rodzice mieszkają 100 km ode mnie, więc nawet nie mialam jak do nich pojechać, dopiero za dwa tygodnie będę mogła, gdy mąż będzie mieć wolny weekend, bo ja nie jeżdżę samochodem
teraz muszę czekać godzine na busa po pracy (konczę o 17), bo zlikwidowali jednego z przewoźników, gdzie godziny bardziej mi padowały, życie na wsi jest okropne... chyba muszę w końcu zacząć jeździć samochodem, choć panicznie się boję... ale nawet takie jeżdżenie na motoringi do innego miasta to już dla mnie wyzwanie jak nie ma mnie kto podwieźć
Ja też miałam przerwę (prawie 10 lat) zaczęłam od trasy praca-dom, potem małymi kroczkami dodawałam dalsze, trudniejsze trasy (najpierw kazda analizowałam na Google maps 🤣) dalej nie jestem wybornym kierowca ale bardzo sie ciesze ze się odważyłam, Tobie też się udaLilinka lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Calineczkaa wrote:Jeszcze pytanko, kiedy najwcześniej pojawiają się jakiekolwiek objawy? Nie wiem czy sobie coś wkręcam w głowie czy coś się zaczyna dziać 🥲
S_va_88 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ 15dpo 🤞❤️ -
ater wrote:Marzycielka 🫂🫂 przykro mi bardzo, że ten miesiąc spisany na starty i do kolejnej szansy miesiąc. Ale też dobrze, że poszliście do kliniki i dużo fajnych wiadomości od nich 🤍 niech to będzie ostatni taki zjebany cykl! Też jeśli okaże się, że jest jakaś infekcja to będziecie mieć idealny czas, żeby zdążyć wyleczyć i już sobie działać w czerwcu.
Daisy1 będzie najwyżej wyjazd z kropkiem. Super, że planujecie wyjazd! ☀️
kiki wspaniałego wyjazdu! Przywieźcie ⏸️🤭
Lilinka 🫂🫂🫂
assialbnn mocno zaciskam kciuki 🤍🌸 Który dziś dc u Ciebie?
_____
Dziewczyny pięknego dnia Wam życzę! Złapcie troszkę słońca! 🤍✨👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
Kokosik wrote:kikix0o Udanego wyjazdu ❤️ odpoczywaj
assialbnn Wow zrobisz proga i nie kusi Cię, żeby też betę przy okazji? Nie dałabym rady 🤞ale rozumiem i dalej trzymam kciuki 🤞
Lilinka ja mam prawko 13 lat, a czynnym kierowcą jestem tak naprawdę od listopada. Wcześniej jeździłam sporadycznie, raz na miesiąc, na 3, raz na tydzień. Też się bałam. Czasem dalej coś jeszcze odwalę ale pomalutku jest coraz lepiej. U mnie nie przyszło od razu. Też dasz radę 🤞
A Ty jak się czujesz? ❤️Kokosik lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
olaa wrote:Assialbnn trzymam kciuki 🤞
Darrika co u Ciebie?
Myślę co tam u Ragazzy
Ja też myślę o niej i o Powder, wiem, że chciała zrobić przerwę od forum, ale ciężko przywyknąć 😔 Mam nadzieję, że dziewczyny się trzymają 🫂
Ja się średnio czuje, tzn psychicznie ok, ale już 3 dzień gdzie mnie ta głowa pobolewa i jakąś taka się zbita czuje, plamienia nadal mam tzn podbarwiony śluz na taki jasny brąz 🤷♀️ przez to mam trochę obawy, że jeżeli jednak coś się dobrego zadziało, to tak późna implantacja znowu się skończy biochemem 🙄34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Lilinka co do jazdy autem, ja też miałam traumę. Tata jak miałam 15 lat pozwolił mi jechać autem (sam nie ma prawka) Niby mi powiedział co i jak, parking pod lidlem pusty i co odwaliłam? Pomyliłam hamulec z gazem i wjechałam w ścianę sklepu 🫢 pasów nie mieliśmy zapiętych, tacie nic się nie stało, za to ja rozcięta warga i trauma. Wtedy powiedziałam, że nigdy prawka nie zrobię i nie będę prowadzić. Do tego podwójnie za to zapłaciłam bo teraz mi się posypały zęby właśnie co te kanałowe niektóre robiłam, bo najpewniej wtedy uszkodziłam kanały i teraz jest to świetne miejsce dla bakterii, jak się pojawią infekcja 🤷♀️
W każdym razie jak poznałam swojego chłopa, to mnie zaczął cisnąć, że nie mam być trąba i zrobić prawko, kosztowało mnie to dużo nerwów I wysiłku, jak skończyłam kurs i zanim się odważyłam pójść na egzamin to minął rok (chociaż w tym czasie jeździłam skuterem do pracy, co też pozwoliło mi się dobrze oswoić z jazda po mieście) 🤣 ale zdałam za pierwszym razem i tak sobie śmigam autem od 2015 roku i jestem mężowi wdzięczna za to, że mnie pogonił do tego, bo sobie teraz nie wyobrażam życia bez auta, zwłaszcza, że jednak mieszkam na wsi, gdzie ten autobus niby mamy nawet często, ale jednak tułaczka komunikacja to koszmar jak można sobie samemu w aucie z klima śmigać i być wszędzie szybko i wygodnie.
Trzymam kciuki, żebyś się przełamała, może jakieś właśnie jazdy wykupić, poćwiczyć i jak poczujesz się trochę pewniej to ruszyć samemu w drogę 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 09:03
emciak, Lilinka lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
assialbnn wrote:Myślałam o tym przez pół sekundy kiedy stałam w kolejce w Alabie, ale równie szybko jak myśl się pojawiła tak samo szybko znikła 🙂 liczę i mam nadzieje na szczęśliwe zakończenie 🙂 a jak mam dostać w gębę to wolę raz a porządnie...
A Ty jak się czujesz? ❤️
U mnie trochę lepiej. Cały czas myślę i nastawiam się pozytywnie 🤞 nie ma innej opcjiDarrika, ater lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
White1 wrote:Jeśli boisz się jeździć autem to rozłóż ten strach na czynniki pierwsze. Jeśli np. boisz się, że uszkodzisz auto - wez autocasco, pozwól swojej głowie wziąć taką ewentualność pod uwagę, że jakby coś się stało no to trudno. Lepiej jeździć i coś uszkodzić niż nie jeździć. Jeśli boisz się samej jazdy może przejedź najpierw w mężem albo kimś bliskim jako pasażerem trasę do pracy i z powrotem. Nie musisz od razu jeździć wszędzie, jak kilka razy przejedziesz jakąś trasę, to później już się jej nie boisz. Jeśli boisz się wyprzedzać, to ustal, że robisz to tylko na pustej długiej prostej albo najlepiej w ogóle i się nie przejmuj 😊 warto
White1, Morgo lubią tę wiadomość
Rocznik '91
6 CS ✨
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
04.05 🌷
01.06 💔 -
Kokosik wrote:U mnie trochę lepiej. Cały czas myślę i nastawiam się pozytywnie 🤞 nie ma innej opcji
Kokosik lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ 15dpo 🤞❤️