W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
grazka0022 wrote:Darrika, jak u Ciebie kochana?
Małpa? II? Czy nic?
Byłam właśnie siku i przyszła @, także Kokosik możesz mi wpisać 🩸S_va_88 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
assialbnn wrote:Dzień dobry 😊
@Kokosik zmienisz mi ta biel na pierwszej stronie ? 🙃 Bo aż razi mnie w oczy xD
@Karczoch chętnie spakowalabym plecak i dołączyła do Ciebie 😍 najlepiej aż do wizyty u lekarza 😵💫
Kreska na tescie ciemnieje, więc chyba jest dobrze 😊 kupuje po jednym ale chyba pójdę dzisiaj do Rossmanna wezmę w ilości hurtowej 😅
Ragazza myślami jestem z Tobą ❤️🫂
Zosia trzymam kciuki i mocno przytulam ❤️
Darrika czekam niecierpliwie 🤞🙃
Trzymam kciuki aby jeszcze do końca miesiąca zakwitł jakiś tulipan na pierwszej stronie 😊❤️🤞🤞🌷🌷🌷
O mamusiu, gratuluję z całego serca 🥰🥰🥰assialbnn lubi tę wiadomość
👩34 / starania na luza od 2/24; nieregularne cykle, bezowulacyjne; pasożyty - brak; infekcje - brak (mięczak zakaźny potraktowany laserem); hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, liver caps NOW (wątroba wołowa sproszkowana), pyłek pszczeli, chlorofil Aura Herbals, laktoferyna immuneral, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70 fsh 3,94/lh 2,8 prolaktyna 20.20 testosteron 1.25 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🕢Clostilbegyt i monitoring cyklu
🥸 41 / seminogram ten fertil on, wit D
🐕4 / niedobór masła -
Miracle25 wrote:Ok, dzieki serdeczne za wyjaśnienia
Stan zapalny endometrium jako taki miałam i przeleczylam. Chodzi mi o to, ze chyba sama endomenda wywoluje stan zapalny organizmu. A mam takowy widoczny w badaniach ale nie wiadomo z czego wynika.
Dzieki, zrobie jak radzisz Ty i Crazy Daisy wspominala i zaczne od specjalistycznego usg.
Wg moich lekarzy to ze ktos ma endometriozę nie musi powodowac stanu zapalnego endo. To są niby oddzielne rzeczy. Endomenda to autoagresja, a stan zapalny - bakterie. Coś w ten deseń 😊🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11 cykl starań !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Darrika wrote:Byłam właśnie siku i przyszła @, także Kokosik możesz mi wpisać 🩸
Ściskam! 💛37💃💛🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
2024/2025 6 cykli stymulowanych ⚪⚪⚪⚪⚪⚪
1️⃣ IUI 13.02.25, Aromek + ovi ⚪
🔄 marzec - lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
🔄 kwiecień - przeziębienie, naturalnie ⚪
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
🔄 maj - badania, suple
3️⃣ IUI czerwiec?
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność dobra 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
A czy Mara_ jesteś z nami?31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 ⌛️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
AnitaK wrote:Dzień dobry dziewczyny
Ja dzisiaj smutno zaczęłam dzień, bo miałam nadzieję, że jednak coś się dzisiaj na teście pojawi, ale jak zwykle nicczekam na wstrętną @.
Trzymam kciuki za pozostałe testujące
pięknego dnia wam życzę
Przykro mi🫂
AnitaK lubi tę wiadomość
👩34 / starania na luza od 2/24; nieregularne cykle, bezowulacyjne; pasożyty - brak; infekcje - brak (mięczak zakaźny potraktowany laserem); hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, liver caps NOW (wątroba wołowa sproszkowana), pyłek pszczeli, chlorofil Aura Herbals, laktoferyna immuneral, acerola /
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🐕4 / niedobór masła -
grazka0022 wrote:Zagłosowałam na latawce dla Ciebie!
Oczywiście też mi się podoba, ale ze względu na Ciebie na latawce hihigrazka0022 lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Darrika 🫂🫂🫂 Jesteś fantastyczną Babką i Twój optymizm wielokrotnie mi dawal siłę i przykład w moich staraniach. Także przytulam bardzo mocno ale też trzymam kciuki za Twój piękny plan B, żeby Twoje marzenia i plany się wszystkie realizowały i żebyś czuła się po prostu szczęśliwa z tym jak jest 😊 A tak podglądając sobie Twoje życie po tym, co pisałaś na forum, masz naprawdę piękną Rodzinę, dom, koteczki, pasje i nic tylko zazdrościć tak fajnego poukładania sobie wszystkiego, szczególnie w głowie. Będzie nam Ciebie strasznie brakować na tym forum 🤍Dżozu, Nayeli, Darrika, NinaB, Kokosik, Gnom, ater, olaa, S_va_88, cukrzyk1991, AnMiPe, izzou97, cysterka95, Paulina66, Wianek lubią tę wiadomość
29 👩🏼
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
Mamy to! 🎉🎉🎉
08.05.2024 Beta 25
10.05.2024 Beta 94.1 , Prog 34.76
15.05.2024 Beta 886, Prog 28.3
19.05.2024 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
22.05.2024 USG, mamy serduszko 🩷 -
Miracle25 wrote:Ok, dzieki serdeczne za wyjaśnienia
Stan zapalny endometrium jako taki miałam i przeleczylam. Chodzi mi o to, ze chyba sama endomenda wywoluje stan zapalny organizmu. A mam takowy widoczny w badaniach ale nie wiadomo z czego wynika.
Dzieki, zrobie jak radzisz Ty i Crazy Daisy wspominala i zaczne od specjalistycznego usg.
A powiesz z jakich badań wynika ten stan zapalny? Ja miałam przewlekle zapalenie endometrium a w żadnych badaniach, które robiłam nie widziałam nic podejrzanego, dopiero biopsja wykazała bardzo duzy stan zapalnyStarania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
cukrzyk1991 wrote:Wg moich lekarzy to ze ktos ma endometriozę nie musi powodowac stanu zapalnego endo. To są niby oddzielne rzeczy. Endomenda to autoagresja, a stan zapalny - bakterie. Coś w ten deseń 😊
Dokładnie jest tak jak mówisz. Mamy podobną historię medyczną, bo ct1, endo III stopnia i niskie AMH. U mnie stanu zapalnego w organizmie nie ma, a Ca125<10cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Tulę mimo wszystko bardzo mocno🫂🫂🫂życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń i takiego spokoju jakim nas obdarowywałaś. Niech ta droga jaką obraliście daje Wam masę satysfakcji i radości każdego dnia 🥰❤️Darrika, NinaB, olaa lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne
-
assialbnn wrote:
Asia gratulacje, przepiękny test. Życzę każdej z nas, żeby taki zobaczyła.
No czy te pinki nie są prześliczne?assialbnn, ater, Marzycielka94, olaa, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
-
ahhh, nie dobrzeee. Tulę :*
I co? to już faktycznie koniec Twoich starań?
Darrika lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Darrika przykro mi z powodu 🐒, ściskam Cię mocno Ty nasza cudowna kobieto!! ❤️
Ps czy mogę zapytać, skąd ten deadline, że ten cykl był ostatni? Nie chce wkładać kija w mrowisko, ani do niczego namawiać, ale czy myślałaś, żeby dać sobie czas do końca roku? Albo chociaż do połowy roku czyli do czerwca ?
Na studiach jak się uczyłam to zawsze zaczynałam od pełnej lub pół pełnej godziny 😂Darrika, NinaB, ater, S_va_88, Miracle25, MoniaB lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Darrika 🫂🫂🫂 Może dacie sobie jeszcze kilka cykli ? Czy to Wasza nieprzekraczalna granica ?
MoniaB - a jakie parametry ma Twój mąż ? Dokładnie 😊
Ja też często kłócę się z mężem o kwestie płodnościowe i o drugie dziecko. To istny rollercoster emocjonalny. Próbuje go przekonywać do swoich racji. I fakt - wymuszony seks pomiędzy łzami jest strasznyDlatego od niedawna jak wiem ze zbliżają się te dni to staram sie jakos robić nastrój - obejrzymy sobie wspólnie "film", kupiłam spoko bieliznę itd. Żeby było mu "raźniej". Eh.
Darrika, olaa, S_va_88, MoniaB, Rivendell lubią tę wiadomość
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11 cykl starań !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Marzycielka94 wrote:Darrika przykro mi z powodu 🐒, ściskam Cię mocno Ty nasza cudowna kobieto!! ❤️
Ps czy mogę zapytać, skąd ten deadline, że ten cykl był ostatni? Nie chce wkładać kija w mrowisko, ani do niczego namawiać, ale czy myślałaś, żeby dać sobie czas do końca roku? Albo chociaż do połowy roku czyli do czerwca ?
Na studiach jak się uczyłam to zawsze zaczynałam od pełnej lub pół pełnej godziny 😂
Co do "od następnej pełnej" to ja mam jakieś zaburzenie chyba xD i mam to samo, zawsze, wszędzie nawet w pracy. Jest np 9:06, skończyłam jedną rzecz i teraz czekam do 9:10 aż się wezmę za kolejną...
To samo w domu, nie wiem czemu tak mamkropka_aga, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
cukrzyk1991 wrote:Wg moich lekarzy to ze ktos ma endometriozę nie musi powodowac stanu zapalnego endo. To są niby oddzielne rzeczy. Endomenda to autoagresja, a stan zapalny - bakterie. Coś w ten deseń 😊
Chodzi mi i to ( sorry, chyba nieskladnie pisze) ze endometrioza tak jak rozumiem moze powodowac stan zapalny organizmu. I ten stan zapalny moze byc widoczny w badaniach takich jak np. Profil cytokin prozapalnych.
Rozumiem ze endometrioza i stan zapalny endometrium to inne rzeczy. Zreszta stan zapalny endometrium mam wyleczonycukrzyk1991 lubi tę wiadomość
„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King
👩🏼🧔🏻♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔 -
CrazyDaisy wrote:Darrika 🫂🫂🫂 Jesteś fantastyczną Babką i Twój optymizm wielokrotnie mi dawal siłę i przykład w moich staraniach. Także przytulam bardzo mocno ale też trzymam kciuki za Twój piękny plan B, żeby Twoje marzenia i plany się wszystkie realizowały i żebyś czuła się po prostu szczęśliwa z tym jak jest 😊 A tak podglądając sobie Twoje życie po tym, co pisałaś na forum, masz naprawdę piękną Rodzinę, dom, koteczki, pasje i nic tylko zazdrościć tak fajnego poukładania sobie wszystkiego, szczególnie w głowie. Będzie nam Ciebie strasznie brakować na tym forum 🤍
Podpisuje się! Jesli można:)
Darrika 🫂🫂🫂 powodzenia z planem B!!
Ps. Mam pytanie techniczne - Dziewczyny, jaki macie sposób na odpisywanie na wiadomości na forum? Niektóre z Was robią taką jedna ładną odpowiedź na wiele postów, jak zapamietujecie która co pisała? 😎 ja obsluguję forum na telefonie, i jak odpowiadam na post to mnie wyrzuca na ostatnia stronę, dużo czasu zajmuje mi powrót do postu na którt odpowiadałam. Czy macie jakieś fajne triki o których nie wiem?Darrika, S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🐕4 / niedobór masła -
assialbnn wrote:
Gratuluję Ci ❤️assialbnn lubi tę wiadomość
-
MMM123 wrote:A powiesz z jakich badań wynika ten stan zapalny? Ja miałam przewlekle zapalenie endometrium a w żadnych badaniach, które robiłam nie widziałam nic podejrzanego, dopiero biopsja wykazała bardzo duzy stan zapalny
Ja mialam m. In. rozjechane cytokiny prozapalneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 09:09
„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King
👩🏼🧔🏻♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔