W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny moje kochane, Wy wiecie jak ważne dla mnie byłyście przez ten rok I nadal jesteście ❤️
Piszę to z ogromnym spokojem w sercu i łagodnym uśmiechem na twarzy. Czuję się dobrze. Naprawdę dobrze, poza bólem brzucha, jednak 1 dzień @ jest jaki jest 😜. Nie ma smutku, nie ma złości — one już swoje miejsce miały i swoje zrobiły. Teraz jest tylko wdzięczność.
Wdzięczność za ten czas. Za każdą z Was. Za wsparcie, śmiech, wzruszenia, za to, że czułam się tu widziana i rozumiana jak nigdzie indziej. Za nasze poranki z testami, nasze dramy o śluz, pęcherzyki i bety, nasze rozkminki o cieniu-cienia i znaczeniu snów. Za to, że byłyście moim miejscem i moim światłem.
To był ponad rok, który mnie ukształtował, Wy to wiecie, byłyście tu ze mna w trakcie mojej przemiany. Jestem dziś inną kobietą — dojrzalszą, spokojniejszą, silniejszą, ale też bardziej czułą. I choć nasze starania nie zakończyły się tym, co sobie wymarzyłam, wiem, że kończą się dokładnie tak, jak miały. Z sercem pełnym miłości i akceptacji.
Zostaję mamą jednego cudownego dziecka. I jestem szczęśliwa. Pełna. Cała dla niej. Gotowa przyjąć to, co życie mi przyniesie dalej, bez marudzenia, z jeszcze większą wdzięcznością za to co mam.
Na forum cóż noe bede pewnie jakoś mega aktywna, ale zabieram ze sobą wspomnienia o Was i będę tu na pewno zaglądać jako cichy obserwator i Wasz najwierniejszy kibic. Dziewczyny, które mówiły, że jestem promyczkiem — dziękuję. To była największa radość — móc dawać Wam choć trochę nadziei i dobra. Jeśli choć jedna z Was poczuła się dzięki mnie mniej samotna, to znaczy, że to wszystko miało sens.
Trzymam za każdą z Was mocno kciuki. Za te, które są już w ciąży. Za te, które nadal walczą. Za te, które, tak jak ja, postanowią zakończyć ten rozdział. Każda droga jest ważna. Każda z Was jest ważna.
Może właśnie ten rok to była moja lekcja, trudna, często bolesna, ale z pięknym finałem, bo jak nigdy wiem czego chce i dokąd zmierzam i wierzę, że to nie przypadek, że tu ponownie trafiłam i mogłam tu z Wami być, to Wy mi dałyście sile i wsparcie i to mnie zbudowało. Będę również za Wami tęsknić, ale pamiętajcie, że zostawiam Wam cząstkę swojej duszyczki tu, nie poczęstowałam Was ciążowymi wiruskami, ale mam nadzieję, że chociaż odrobinę zaraziłam Was dobrymi myślami i pozytywnym nastawieniem do życia, które mamy tylko jedno i o które musimy dbać każdego dnia i pod względem fizycznym i psychicznym ❤️
Dziękuję za wszystko 😘brilka, grazka0022, Marzycielka94, Gnom, AnitaK, Kokosik, Olisska, Sagi, Domel98, White1, CrazyDaisy, zorilla94, kropka_aga, ater, Morgo, Hope🍀, Loraa, assialbnn, olaa, NinaB, sandrac_94, cukrzyk1991, AnMiPe, kikix0o, S_va_88, Meggi_**, Irynka, Miracle25, Dżozu, Ilka96, emciak, Deyansu, PaulinKA, Agni97, Mardotka, Nayeli, izzou97, cysterka95, Iskiereczka00, Paulina66, Wianek, Belia, DreamBee, hope♥, Motylek93, Pustynia, Pacynka, kasialinkaa, Daisy1, Maniaaa., MoniaB lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Byłam właśnie siku i przyszła @, także Kokosik możesz mi wpisać 🩸
Darrika lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
Zosia667 wrote:O to się właśnie pokłóciliśmy, bo nawet się nie umówił, bo "głupio tak"
Jeny, współczuje, seriooo... Ale niech uwierzy mi i mojemu, nic w tym głupiego! To normalne badania, np w gamecie nas pytali czy chcemy wejść razem, ja sie nie zdecydowałam, bo bym umarła ze śmiechu tam chyba, ale może to opcja dla Was? Żeby raźniej mu było?Darrika, S_va_88, Miracle25, Dżozu lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.06 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
06.06 - Klinika (rozpisanie stymulacji)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Zosia667 wrote:O to się właśnie pokłóciliśmy, bo nawet się nie umówił, bo "głupio tak"
Marzycielka94, grazka0022, Sagi, Gnom, Darrika, olaa lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
💉 equoral, encorton, accofil, neoparin
11/06 - wizyta w klinice -
Jak ja kocham takie widoki.🥰
Morgo, assialbnn lubią tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
Darrika nie znam Cie babo, ale się wzruszyłam czytając Twoją ostatnią wiadomość 🥹❤️ życzę Ci wszystkiego najlepszego, bądź piękna, młoda, zawsze szczęśliwa, niech Ci zdrówko zawsze dopisuje, spełnią się Twoje marzenia a forum i nasza społeczność zostanie na zawsze w Twoim serduszku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 09:35
Darrika, ater, olaa, NinaB, AnitaK, MoniaB lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 % -
AnitaK wrote:Dzień dobry dziewczyny
Ja dzisiaj smutno zaczęłam dzień, bo miałam nadzieję, że jednak coś się dzisiaj na teście pojawi, ale jak zwykle nicczekam na wstrętną @.
Trzymam kciuki za pozostałe testujące
pięknego dnia wam życzę
Ale:
Puki nie ma 🙈, to piłka ⚽w grze.
Który to dzień cyklu?AnitaK lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
#rodzę w 2026 r. -
grazka0022 wrote:Jeny, współczuje, seriooo... Ale niech uwierzy mi i mojemu, nic w tym głupiego! To normalne badania, np w gamecie nas pytali czy chcemy wejść razem, ja sie nie zdecydowałam, bo bym umarła ze śmiechu tam chyba, ale może to opcja dla Was? Żeby raźniej mu było?
Dokładnie, w parensie też można wejść razem. Za pierwszym razem poszliśmy oboje, żeby mężowi było raźniej, a ja zaspokoilam swoją ciekawość co do tego jak wygląda ten pokoik 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 09:38
Marzycielka94, S_va_88, Dżozu lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 18 o rodzeństwo 🥲
1. Aromek + ovitrelle ⏳
Team #rodzew2026 -
Olisska wrote:Dokładnie, w parensie też można wejść razem. Za pierwszym razem poszliśmy oboje, żeby mężowi było raźniej, a ja zaspokoilam swoją ciekawość co do tego jak wygląda ten pokoik 😂😂😂
Ja widziałam na zdjęciach haha ale my nieraz w trakciesię potrafimy taaak śmiać, że tam nie wiem co by było... Chyba bym się zsikała, ale ja to taka niepoważna jestem generalnie, ciągle się śmieje
S_va_88, Miracle25, Dżozu, cysterka95, Olisska lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.06 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
06.06 - Klinika (rozpisanie stymulacji)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Darrika - wszystkiego co najlepsze dla Ciebie
dużo szczęścia i miiiiiiłości
Darrika lubi tę wiadomość
-
karczoch Gratuluje wyleczenia uredziada! 🥳 to teraz już niż nie przeszkodzi!
AnitaK 🫂 oby ostatni raz tak Brajan oszukał!
Darrika cudnie było towarzyszyć Ci w tej drodze! Bardzo mi przykro, że nie spotykamy się na fioletowej stronie…Trzymam mocno kciuki za realizację planu B i oczywiście dawaj nam tu znać co słychać u Ciebie 🤍✨
Dżozu ja sobie czytam i na bieżąco zapisuje w notatkach jak chcę coś jakiejś napisać 🤭
milka_91 a jak się czujesz kochana? 🤍
Darrika, AnitaK, Dżozu, MoniaB lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Marzycielka94 wrote:Grazkaaaaaaa wysyłam mocnego przytulasa, dziękuję! ❤️❤️
oo to ja też poproszę o przytulasa, bo też zagłosowałam na dmuchawce, ale bardziej potrzebuje przytulasa, bo jakieś smutki mnie dziś dopadłyMarzycielka94 lubi tę wiadomość
Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami
Hashimoto
PAI, MTHFR hetero
Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu -
grazka0022 wrote:Jeny, współczuje, seriooo... Ale niech uwierzy mi i mojemu, nic w tym głupiego! To normalne badania, np w gamecie nas pytali czy chcemy wejść razem, ja sie nie zdecydowałam, bo bym umarła ze śmiechu tam chyba, ale może to opcja dla Was? Żeby raźniej mu było?
Proponowałam, ale mimo wszytsko najpierw trzeba się w ogóle umówić, szczerze to nawet chyba na tą wizytę odwołam bo to bez sensu.
-
MoniaB wrote:Nie pogodzeni. A nawet pokłóciliśmy się bardziej. M.in. o starania właśnie i o to jak on się nie stara poprawić swoich parametrów.
Powiem Wam, że nam ciężko, bo ta niepłodność jest z nami niemal od początku związku. W poprzednim byłam 14 lat, ale się nie staraliśmy. Ale to całkiem inaczej już tak być razem dłużej i wtedy mieć takie problemy, a inaczej tak na starcie.
My od pierwszego seksu się nie zabezpieczamy, poznaliśmy się późno, chcemy mieć razem rodzinę, mamy dość mało czasu. Ale docierać się w związku i walczyć z niepłodnością to jest trudno. Wiem, że może to brzmi jak nieodpowiedzialność, ale jesteśmy ogólnie bardzo dobrani, to bardzo dobry człowiek i chciałbym takiego ojca dla naszych dzieci. Jesteśmy 2,5 roku razem, a rok po ślubie. Ale trochę u nas jest średnio jakoś ostatnio, dużo napięć.
Bo poprzedni okazał się totalnie nieodpowiedzialny.MoniaB lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
#rodzę w 2026 r. -
Olisska wrote:Dokładnie, w parensie też można wejść razem. Za pierwszym razem poszliśmy oboje, żeby mężowi było raźniej, a ja zaspokoilam swoją ciekawość co do tego jak wygląda ten pokoik 😂😂😂
Ja wysyłam mu nawet filmik jak wygląda ten pokoik, bo klinika nagrała jak to wyglada po kolei.
Była rozmowa ze tak zrobi.
A w niedzielę była mowa o grafiku na czerwiec, i mówię tylko pamiętaj że mamy tą wizytę, a on się pyta jaką wizytę....
Potem od słowa do słowa pytałam czy się umówił bo nie wiem ile tam się czeka na termin i na wynik.
I tutaj oświecony mówi, a na to trzepanie, to nie, bo to głupio tak, daj spokoj -
Zosia667 wrote:Proponowałam, ale mimo wszytsko najpierw trzeba się w ogóle umówić, szczerze to nawet chyba na tą wizytę odwołam bo to bez sensu.
Bardzo mi przykro za Twojego chłopa 🤬
Nie rozumiem takiego podejścia, albo razem albo wcale przecież…
A czy on kiedykolwiek był z Tobą u lekarza? Może jeśli usłyszy to od „profesjonalisty” to zmieni podejście? Czy nie tędy droga?Darrika, Marzycielka94, grazka0022, brilka, cysterka95, Olisska, MoniaB lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 ⌛️
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Darrika wrote:Byłam właśnie siku i przyszła @, także Kokosik możesz mi wpisać 🩸
🫂🩵Darrika lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
#rodzę w 2026 r.