X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • MroziaMM Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Zrobiłam. Ale tak naprawdę dzisiejszy wynik aż tak mnie nie stresuje.. w sobotę jak będę powtarzać będzie ciężko 🥺

Na spokojnie 🥰🥰

Morgo, assialbnn lubią tę wiadomość

• Morgo Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy wiecie wszystko, więc pozwolę sobie czasem podpytywać 😁. Kminię od kiedy liczyć nowy cykl - wczoraj miałam tylko niewielkie, brązowe plamienia, dzisiaj już typowy "czerwony" @, z pobolewaniem podbrzusza. Uznałybyście wczorajszy czy dzisiejszy dzień za 1?

Co do niedźwiadków to nie mam zdjęć niestety.

Ja ostatnio mojej ginekolog powiedziałam, że przyszłam bo staramy się o ciążę. I czułam wstyd jakby to nie wiem jakaś sensacja wielka była ;D. Nie skomentowała, zrobiła USG, powiedziała tylko "wszystko w porządku". Właśnie odeszła na emeryturę to się zapisałam do kogoś innego. Tym razem prywatnie bo nie namierzylam nikogo sensownego na fundusz.

Carrie12, S_va_88 lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 38

💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - obecnie w remisji
    hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
    suplementacja: Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie

4 cs o pierwszego potomka

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Dziewczyny, Wy wiecie wszystko, więc pozwolę sobie czasem podpytywać 😁. Kminię od kiedy liczyć nowy cykl - wczoraj miałam tylko niewielkie, brązowe plamienia, dzisiaj już typowy "czerwony" @, z pobolewaniem podbrzusza. Uznałybyście wczorajszy czy dzisiejszy dzień za 1?

Co do niedźwiadków to nie mam zdjęć niestety.

Ja ostatnio mojej ginekolog powiedziałam, że przyszłam bo staramy się o ciążę. I czułam wstyd jakby to nie wiem jakaś sensacja wielka była ;D. Nie skomentowała, zrobiła USG, powiedziała tylko "wszystko w porządku". Właśnie odeszła na emeryturę to się zapisałam do kogoś innego. Tym razem prywatnie bo nie namierzylam nikogo sensownego na fundusz.

Od "prawdziwego" krwawienia liczymy, czyli od dziś u Ciebie 1dc

Morgo, S_va_88 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

03.05 - 🩸

📆
    06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
    13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
    Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Asiu, swietnie Cie rozumiem. Do tego stopnia, ze jak Cie czytalam to mialam takie- Wow, ale czad. Tez bym diczekala wizyty gdybym mogla ( nie moge przez leki) Sprawdzanie przyrostu to jest tortura. ALE. Na chwile, do okolic wizyty sie uspokoisz. Inaczej bedziesz wariowac co rusz. Ciaza po stracie to jest wyzwanie, ktorego nie zrozumie nikt kto tego nie przezyl. Powtarzaj sobie jak mantre, ze wtedy to wtedy a teraz to teraz. Trzymam kciuki za Twoj spokoj 🤞💗🫂

Kokosiku- to samo. Jestesmy dzis z Toba calym sercem. Zycze Ci mimo wszystko dobrego, spokojnego dnia. Co ma byc bedzie, powiedz demonom przeszlosci Nara chlopaki, nikt was tu nie zaprasza. Bedzie pieknie 🤞💗🫂

Badzcie przy sobie dziewczyny, oddychajcie, postarajcie sie znalezc zaufanie do tego co jest, bardzo was przytulam w tych chwilach.
    Dzięki ❤️ oceniam swój stan i podejście na względny spokój 😊 naprawdę się staram zbyt dużo nie myśleć, a jeśli już to pozytywnie 😊 mam ogromną nadzieję w sobie mimo że towarzyszy mi strach. Pomogłam tej ciąży jak mogłam, cieszę się że poszłam przed owulacja do lekarza poprosić o progesteron 🙂 w poprzedniej ciąży 11 dpo wynosił tylko 7, w obecnej 11dpo wynosił 31 także to mój mały sukces 😊 powtórzę jeszcze w sb progesteron przy okazji powtórki bety 🙂

Miracle25, karczoch321 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ 15dpo 🤞❤️
  • SanderkaA Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @assialbnn kciuki mocno zaciśnięte, czuję że będzie dobrze 🥰

Dziewczyny mam do was pytanko, czy któraś z was korzystała z @ogarnij.hormony, profil na instagramie, konsultacje, opieki, prowadzone przez Panią Magdę Sikorską, dietetyczkę kliniczną? Widzę u niej spoko podejście i pomaga w płodności. Nie wiem czy zdecydować się do niej zapisać na konsultację. Boję się że wydam nie potrzebnie dodatkowe pieniążki bo ostatnio tej kasy idzie sporo od momentu starań 🥹

assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏼: 27l 🧑🏼‍🦱:29l

Starania od: 10.2024 na poważnie

👩🏼: hiperprolaktynemia
    🧑🏼‍🦱: morfologia w normie

💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.

Badania 04.04:

Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
    TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
    FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
    Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
    Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
    Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
    Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik jestem w Wami myślami i mocno wierzę że dziś bedzie Wasz kolejny szczęśliwy dzień ❤️❤️❤️💜 ściskam mocno 🫂🫂❤️❤️❤️

Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ 15dpo 🤞❤️
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Sagi a jak sobie poradziłaś z najgorszymi objawami refluksu? ja też cierpię z powodu zgagi, ale staram się nie sięgać po leki. Kiedyś brałam IPP i była straszna tragedia po odstawieniu.

Podczas ciąży nie poradziłam sobie, po prostu brzuch musiał zniknąć :D
    Nie mam jakiejś restrykcyjnej diety. Nie przejadam się, rzadko jem smażone czy ostre. Unikam mięty, szczególnie pieprzowej, bo zawiera duzo mentolu i rozluźnia zwieracz przełyku. Po niej cierpię długo i natychmiast.
    Nie biorę lekow, bo tak jak mówisz, po odstawieniu jest gorzej. Za namową ginekologa zażywałam przez chwilę rennie w ciąży. Codziennie musiałam brać coraz więcej, aż w końcu zwymiotowałam kwasem. Dziękuję za takie leczenie.
    Ipp nie można brać przed długi czas, niszczą Twój mikrobiom. Poza tym musisz dobrze trawić, kwas jest potrzebny.
    Ogólnie leki to tylko maskowanie objawów. Przede wszystkim dieta i unikanie stresu. W stresie napinasz brzuch, zwiększasz ciśnienie w jamie brzusznej i możesz sobie zepsuć ten nieszczęsny zwieracz.

Dżozu, olaa lubią tę wiadomość

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Kokosik siedzę właśnie i bije się z myślami czy zajechać do tego laboratorium czy nie 🥺
    Jedź.

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...

#rodzę w 2026 r.
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie dojrzalosc i macierzynstwo- właśnie zbieramy sie na kurwigorke robic czlowieka, bo w domu goscie a wczoraj byl pik 😅
    Takze przyjme wszystkie bezcenne porady typu w aucie czy plenerze? 🤣🤣. I trzymajcie kciuki, zeby nie skonczylo sie mandatem 🫣

grazka0022, karczoch321, kropka_aga, ater, Pustynia, Paulina66, White1, Idawoll, Sylwia_G-K, Wianek, Darrika, Gnom, Marzycielka94, Dżozu, cysterka95, Nana11, Belia, sandrac_94, AnMiPe, olaa, Mardotka, emciak, Meggi_**, Rivendell, DreamBee, cukrzyk1991, MoniaB lubią tę wiadomość

„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King

👩🏼🧔🏻‍♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
    Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik, czekamy na info? O której wizyta? Chyba, ze pisałaś...

Kokosik lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

03.05 - 🩸

📆
    06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
    13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
    Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dzięki ❤️ oceniam swój stan i podejście na względny spokój 😊 naprawdę się staram zbyt dużo nie myśleć, a jeśli już to pozytywnie 😊 mam ogromną nadzieję w sobie mimo że towarzyszy mi strach. Pomogłam tej ciąży jak mogłam, cieszę się że poszłam przed owulacja do lekarza poprosić o progesteron 🙂 w poprzedniej ciąży 11 dpo wynosił tylko 7, w obecnej 11dpo wynosił 31 także to mój mały sukces 😊 powtórzę jeszcze w sb progesteron przy okazji powtórki bety 🙂

Fajnie napisane, zrobiłaś co mogłaś, progesteron jak badałaś był piękny, samo to już rokuje super dobrze!
    No i jakby nie patrzeć wylapałaś wczesną ciążę, plamienie w 12dpo to chyba w tej sytuacji dość klasyczna sprawa, szczególnie, że to było jednorazowe.
    A strach, no cóż, pewnie w jakimś stopniu już będzie zawsze. Pomijając różne sytuacje to samo czytanie forum i wiedza o tym co może pójść nie tak daje duże pole do wyobraźni i podtrzymywania tego właśnie strachu ;)

Kokosik, czekamy na relacje z wizyty 🥺

A ja dalej czekam na okres 😫 w sumie nie przejmowałabym się tym gdyby nie ta wizyta w szpitalu w związku z drożnością w następnym tygodniu. Bardzo liczylam na to, że lekarz mnie od razu albo w jakimś bliskim terminie zaprosi na fotel i będę miała to w czerwcu z głowy. Ale jeśli nie dostanę miesiączki max jutro to nic z tego w tym cyklu.
    Ale wyczuwam tu kolejną lekcję cierpliwości od losu, więc chyba mimo wszystki zaczynam się nastawiać na termin na lipiec 🤓

assialbnn lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa_Harmonia wrote:
    W budownictwie jako kosztorysant. Obecnie jestem przy kubaturze, a przechodzę na drogi :)
    Woooow dla mnie branża "co to jest". Ale to tak samo jak ktoś mi mówi że w płacach nie mógłby pracować. Bo się nie zna.

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flotek 8dpo to jest zdecydowanie za wcześnie 🤞 nawet nie ma co brać takiego testu pod uwagę. Piłka w grze ❤️

Asiu ja też bym czekała. Zawsze możesz sikać sobie na test, będzie krecha jak dzwon za kilka dni. Wiele kobiet nawet nie wie zachodząc w ciążę o becie. Chociaż z drugiej strony, jeśli strach Cię zadręcza to lepiej sprawdzić. Mnie zadręczał i zrobiłam 4 razy, pięknie rosło, a na USG rozczarowanie. Więc nie chcę tutaj straszyć ale czy to coś da? Ciężko powiedzieć. Ja wierzę, że u Ciebie rośnie zdrowa kropusia i tego się trzymaj ❤️
    Edit. Widzę, że zrobiłaś. To trzymamy kciukasy ❤️

Morgo cykl liczymy od 🩸

Dziewczyny dziękuję ❤️ to był najgorszy tydzień w moim życiu. Ale tak samo nie robiłam bety ze strachu. Czekam do wizyty, żyję nadzieją.
    Wizyta dopiero o 19:00 🕖

karczoch321, assialbnn, Marzycielka94, Dżozu, cysterka95, olaa, CrazyDaisy, S_va_88, Meggi_** lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    W temacie dojrzalosc i macierzynstwo- właśnie zbieramy sie na kurwigorke robic czlowieka, bo w domu goscie a wczoraj byl pik 😅
    Takze przyjme wszystkie bezcenne porady typu w aucie czy plenerze? 🤣🤣. I trzymajcie kciuki, zeby nie skonczylo sie mandatem 🫣

Hahahaha bosko 🤣🤣🤣🤣 bawcie się dobrze!
    Ja bym została w aucie, trudniej jednak będzie Was przyłapać niż na zewnątrz :D

Miracle25, Marzycielka94, cysterka95, olaa lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:

Jak jest ciepło to polecam plener - wygodniej, wiecej przestrzeni, ale jak ma wiać po d**ie to lepiej w aucie 🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 10:29

Miracle25 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Duphaston 10mg / do 16.06

ferrytyna 23 (04.25) 😡
    TSH - 1.8 (04.25)
    FT4 1.25 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)

01.05 ⏸️
    02.05 beta 97
    04.05 beta 239
    17.05 beta 19 950, prog 35
    20.05 4mm ❤️
    16.06⌛️
  • Cytrynowa_Harmonia Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:

W aucie wygodniej 🤣 nic się nie wbija w tyłek, cieplej i nie ma robaczków 😅

Miracle25, S_va_88 lubią tę wiadomość

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Hej

Po miesiącu przerwy i zakazu współżycia przez za dużą ilość pęcherzyków wracam do was 😅 dziś 3/4dpo potwierdzonej na monitoringu. Gratuluję ⏸️ 🥰
    Hej. Witamy po powrocie.

😀

Kociara20996 lubi tę wiadomość

21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

#rodzę w 2026 r.
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Hahahaha bosko 🤣🤣🤣🤣 bawcie się dobrze!
    Ja bym została w aucie, trudniej jednak będzie Was przyłapać niż na zewnątrz :D

Karczoch, a Ty chyba z Wrocka, ja od niedawna.masz jakies miejscówki godne polecenia? 🤣🤣

S_va_88 lubi tę wiadomość

„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King

👩🏼🧔🏻‍♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
    Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔
  • Cytrynowa_Harmonia Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Woooow dla mnie branża "co to jest". Ale to tak samo jak ktoś mi mówi że w płacach nie mógłby pracować. Bo się nie zna.

Dokładnie tak jest. Dla mnie kosmos to już jest HR albo księgowość przy ciągle zmieniających się przepisach

S_va_88 lubi tę wiadomość

• Belia Autorytet

Wysłany: 29 maja, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Proga biorę cały czas . Zaczęłam 3dpo . Dziś już bielusi śluz więc chyba jednorazowa akcją, może faktycznie pozostałości po implantacji, wkoncu wczoraj był 12dpo więc to możliwe. Oczywiście zrobiłam test 🙈 ale z drugiego moczu bo nie miałam w domu i musiałam kupić w drodze do pracy. Test o czułości 25 . Chyba jest ok jak na 13dpo 🙂 ⬇️
    17485017855373280113524041243813.jpg
    Będzie dobrze 😌 ✊🏼

assialbnn lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3

2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ