W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, Wy wiecie wszystko, więc pozwolę sobie czasem podpytywać 😁. Kminię od kiedy liczyć nowy cykl - wczoraj miałam tylko niewielkie, brązowe plamienia, dzisiaj już typowy "czerwony" @, z pobolewaniem podbrzusza. Uznałybyście wczorajszy czy dzisiejszy dzień za 1?
Co do niedźwiadków to nie mam zdjęć niestety.
Ja ostatnio mojej ginekolog powiedziałam, że przyszłam bo staramy się o ciążę. I czułam wstyd jakby to nie wiem jakaś sensacja wielka była. Nie skomentowała, zrobiła USG, powiedziała tylko "wszystko w porządku". Właśnie odeszła na emeryturę to się zapisałam do kogoś innego. Tym razem prywatnie bo nie namierzylam nikogo sensownego na fundusz.
Carrie12, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - obecnie w remisji
hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - N, prolaktyna - lekko podwyższona (do powtórki po lepiej przespanej nocy)
suplementacja: Pregna Start, Sanprobi Stress, olej z wiesiołka (faza folikularna), naturalne antyoksydanty w diecie
4 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo wrote:Dziewczyny, Wy wiecie wszystko, więc pozwolę sobie czasem podpytywać 😁. Kminię od kiedy liczyć nowy cykl - wczoraj miałam tylko niewielkie, brązowe plamienia, dzisiaj już typowy "czerwony" @, z pobolewaniem podbrzusza. Uznałybyście wczorajszy czy dzisiejszy dzień za 1?
Co do niedźwiadków to nie mam zdjęć niestety.
Ja ostatnio mojej ginekolog powiedziałam, że przyszłam bo staramy się o ciążę. I czułam wstyd jakby to nie wiem jakaś sensacja wielka była. Nie skomentowała, zrobiła USG, powiedziała tylko "wszystko w porządku". Właśnie odeszła na emeryturę to się zapisałam do kogoś innego. Tym razem prywatnie bo nie namierzylam nikogo sensownego na fundusz.
Od "prawdziwego" krwawienia liczymy, czyli od dziś u Ciebie 1dcMorgo, S_va_88 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Miracle25 wrote:Asiu, swietnie Cie rozumiem. Do tego stopnia, ze jak Cie czytalam to mialam takie- Wow, ale czad. Tez bym diczekala wizyty gdybym mogla ( nie moge przez leki) Sprawdzanie przyrostu to jest tortura. ALE. Na chwile, do okolic wizyty sie uspokoisz. Inaczej bedziesz wariowac co rusz. Ciaza po stracie to jest wyzwanie, ktorego nie zrozumie nikt kto tego nie przezyl. Powtarzaj sobie jak mantre, ze wtedy to wtedy a teraz to teraz. Trzymam kciuki za Twoj spokoj 🤞💗🫂
Kokosiku- to samo. Jestesmy dzis z Toba calym sercem. Zycze Ci mimo wszystko dobrego, spokojnego dnia. Co ma byc bedzie, powiedz demonom przeszlosci Nara chlopaki, nikt was tu nie zaprasza. Bedzie pieknie 🤞💗🫂
Badzcie przy sobie dziewczyny, oddychajcie, postarajcie sie znalezc zaufanie do tego co jest, bardzo was przytulam w tych chwilach.Miracle25, karczoch321 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ 15dpo 🤞❤️ -
@assialbnn kciuki mocno zaciśnięte, czuję że będzie dobrze 🥰
Dziewczyny mam do was pytanko, czy któraś z was korzystała z @ogarnij.hormony, profil na instagramie, konsultacje, opieki, prowadzone przez Panią Magdę Sikorską, dietetyczkę kliniczną? Widzę u niej spoko podejście i pomaga w płodności. Nie wiem czy zdecydować się do niej zapisać na konsultację. Boję się że wydam nie potrzebnie dodatkowe pieniążki bo ostatnio tej kasy idzie sporo od momentu starań 🥹assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅ -
Kokosik jestem w Wami myślami i mocno wierzę że dziś bedzie Wasz kolejny szczęśliwy dzień ❤️❤️❤️💜 ściskam mocno 🫂🫂❤️❤️❤️
Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ 15dpo 🤞❤️ -
olaa wrote:Sagi a jak sobie poradziłaś z najgorszymi objawami refluksu? ja też cierpię z powodu zgagi, ale staram się nie sięgać po leki. Kiedyś brałam IPP i była straszna tragedia po odstawieniu.
Podczas ciąży nie poradziłam sobie, po prostu brzuch musiał zniknąć
Nie mam jakiejś restrykcyjnej diety. Nie przejadam się, rzadko jem smażone czy ostre. Unikam mięty, szczególnie pieprzowej, bo zawiera duzo mentolu i rozluźnia zwieracz przełyku. Po niej cierpię długo i natychmiast.
Nie biorę lekow, bo tak jak mówisz, po odstawieniu jest gorzej. Za namową ginekologa zażywałam przez chwilę rennie w ciąży. Codziennie musiałam brać coraz więcej, aż w końcu zwymiotowałam kwasem. Dziękuję za takie leczenie.
Ipp nie można brać przed długi czas, niszczą Twój mikrobiom. Poza tym musisz dobrze trawić, kwas jest potrzebny.
Ogólnie leki to tylko maskowanie objawów. Przede wszystkim dieta i unikanie stresu. W stresie napinasz brzuch, zwiększasz ciśnienie w jamie brzusznej i możesz sobie zepsuć ten nieszczęsny zwieracz.Dżozu, olaa lubią tę wiadomość
-
W temacie dojrzalosc i macierzynstwo- właśnie zbieramy sie na kurwigorke robic czlowieka, bo w domu goscie a wczoraj byl pik 😅
Takze przyjme wszystkie bezcenne porady typu w aucie czy plenerze? 🤣🤣. I trzymajcie kciuki, zeby nie skonczylo sie mandatem 🫣grazka0022, karczoch321, kropka_aga, ater, Pustynia, Paulina66, White1, Idawoll, Sylwia_G-K, Wianek, Darrika, Gnom, Marzycielka94, Dżozu, cysterka95, Nana11, Belia, sandrac_94, AnMiPe, olaa, Mardotka, emciak, Meggi_**, Rivendell, DreamBee, cukrzyk1991, MoniaB lubią tę wiadomość
„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King
👩🏼🧔🏻♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔 -
Kokosik, czekamy na info? O której wizyta? Chyba, ze pisałaś...
Kokosik lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
assialbnn wrote:Dzięki ❤️ oceniam swój stan i podejście na względny spokój 😊 naprawdę się staram zbyt dużo nie myśleć, a jeśli już to pozytywnie 😊 mam ogromną nadzieję w sobie mimo że towarzyszy mi strach. Pomogłam tej ciąży jak mogłam, cieszę się że poszłam przed owulacja do lekarza poprosić o progesteron 🙂 w poprzedniej ciąży 11 dpo wynosił tylko 7, w obecnej 11dpo wynosił 31 także to mój mały sukces 😊 powtórzę jeszcze w sb progesteron przy okazji powtórki bety 🙂
Fajnie napisane, zrobiłaś co mogłaś, progesteron jak badałaś był piękny, samo to już rokuje super dobrze!
No i jakby nie patrzeć wylapałaś wczesną ciążę, plamienie w 12dpo to chyba w tej sytuacji dość klasyczna sprawa, szczególnie, że to było jednorazowe.
A strach, no cóż, pewnie w jakimś stopniu już będzie zawsze. Pomijając różne sytuacje to samo czytanie forum i wiedza o tym co może pójść nie tak daje duże pole do wyobraźni i podtrzymywania tego właśnie strachu
Kokosik, czekamy na relacje z wizyty 🥺
A ja dalej czekam na okres 😫 w sumie nie przejmowałabym się tym gdyby nie ta wizyta w szpitalu w związku z drożnością w następnym tygodniu. Bardzo liczylam na to, że lekarz mnie od razu albo w jakimś bliskim terminie zaprosi na fotel i będę miała to w czerwcu z głowy. Ale jeśli nie dostanę miesiączki max jutro to nic z tego w tym cyklu.
Ale wyczuwam tu kolejną lekcję cierpliwości od losu, więc chyba mimo wszystki zaczynam się nastawiać na termin na lipiec 🤓assialbnn lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Cytrynowa_Harmonia wrote:W budownictwie jako kosztorysant. Obecnie jestem przy kubaturze, a przechodzę na drogi21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
Flotek 8dpo to jest zdecydowanie za wcześnie 🤞 nawet nie ma co brać takiego testu pod uwagę. Piłka w grze ❤️
Asiu ja też bym czekała. Zawsze możesz sikać sobie na test, będzie krecha jak dzwon za kilka dni. Wiele kobiet nawet nie wie zachodząc w ciążę o becie. Chociaż z drugiej strony, jeśli strach Cię zadręcza to lepiej sprawdzić. Mnie zadręczał i zrobiłam 4 razy, pięknie rosło, a na USG rozczarowanie. Więc nie chcę tutaj straszyć ale czy to coś da? Ciężko powiedzieć. Ja wierzę, że u Ciebie rośnie zdrowa kropusia i tego się trzymaj ❤️
Edit. Widzę, że zrobiłaś. To trzymamy kciukasy ❤️
Morgo cykl liczymy od 🩸
Dziewczyny dziękuję ❤️ to był najgorszy tydzień w moim życiu. Ale tak samo nie robiłam bety ze strachu. Czekam do wizyty, żyję nadzieją.
Wizyta dopiero o 19:00 🕖
karczoch321, assialbnn, Marzycielka94, Dżozu, cysterka95, olaa, CrazyDaisy, S_va_88, Meggi_** lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Miracle25 wrote:W temacie dojrzalosc i macierzynstwo- właśnie zbieramy sie na kurwigorke robic czlowieka, bo w domu goscie a wczoraj byl pik 😅
Takze przyjme wszystkie bezcenne porady typu w aucie czy plenerze? 🤣🤣. I trzymajcie kciuki, zeby nie skonczylo sie mandatem 🫣
Hahahaha bosko 🤣🤣🤣🤣 bawcie się dobrze!
Ja bym została w aucie, trudniej jednak będzie Was przyłapać niż na zewnątrzMiracle25, Marzycielka94, cysterka95, olaa lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2 -
Miracle25 wrote:W temacie dojrzalosc i macierzynstwo- właśnie zbieramy sie na kurwigorke robic czlowieka, bo w domu goscie a wczoraj byl pik 😅
Takze przyjme wszystkie bezcenne porady typu w aucie czy plenerze? 🤣🤣. I trzymajcie kciuki, zeby nie skonczylo sie mandatem 🫣
Jak jest ciepło to polecam plener - wygodniej, wiecej przestrzeni, ale jak ma wiać po d**ie to lepiej w aucie 🤣🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 10:29
Miracle25 lubi tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Pregna Plus
Cytrynian Magnezu
Duphaston 10mg / do 16.06
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️
02.05 beta 97
04.05 beta 239
17.05 beta 19 950, prog 35
20.05 4mm ❤️
16.06⌛️ -
W aucie wygodniej 🤣 nic się nie wbija w tyłek, cieplej i nie ma robaczków 😅Miracle25, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Kociara20996 wrote:Hej
Po miesiącu przerwy i zakazu współżycia przez za dużą ilość pęcherzyków wracam do was 😅 dziś 3/4dpo potwierdzonej na monitoringu. Gratuluję ⏸️ 🥰
😀Kociara20996 lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
karczoch321 wrote:Hahahaha bosko 🤣🤣🤣🤣 bawcie się dobrze!
Ja bym została w aucie, trudniej jednak będzie Was przyłapać niż na zewnątrz
Karczoch, a Ty chyba z Wrocka, ja od niedawna.masz jakies miejscówki godne polecenia? 🤣🤣S_va_88 lubi tę wiadomość
„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King
👩🏼🧔🏻♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔 -
S_va_88 wrote:Woooow dla mnie branża "co to jest". Ale to tak samo jak ktoś mi mówi że w płacach nie mógłby pracować. Bo się nie zna.
Dokładnie tak jest. Dla mnie kosmos to już jest HR albo księgowość przy ciągle zmieniających się przepisachS_va_88 lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Proga biorę cały czas . Zaczęłam 3dpo . Dziś już bielusi śluz więc chyba jednorazowa akcją, może faktycznie pozostałości po implantacji, wkoncu wczoraj był 12dpo więc to możliwe. Oczywiście zrobiłam test 🙈 ale z drugiego moczu bo nie miałam w domu i musiałam kupić w drodze do pracy. Test o czułości 25 . Chyba jest ok jak na 13dpo 🙂 ⬇️
assialbnn lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero