X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • ater Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Dobra laski, ewidentnie coś czuję w lewym podbrzuszu, może to rzeczywiście spóźniona owulacja 🥹

Ale no co, Brajan podpowiada że A MOŻE wczesna ciąża 😂😂 Nie no ale cycki nie bolą, więc nie ma opcji, ostatnim razem w tej nieudanej ciąży to 9 dni przed okresem już mega bolały mnie 🍒

Zaraz szukam miejscówki na sika na owulaka XD

Ale wiesz, każda ciąża jest inna i też tamta nie zakończyła się dobrze, więc nie ma co porównywać ☺️

kikix0o, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • kikix0o Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Ale wiesz, każda ciąża jest inna i też tamta nie zakończyła się dobrze, więc nie ma co porównywać ☺️

Racja, ciało to nie zegarek. Ja też muszę trochę wyluzować, bo świra dostanę jak będę to tak wszystko kontrolować 🙄

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🗓️👶
    23.04 – ⏸️
    08.05 - 6+4 tc – cb 💔🪽

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ ZDROWIE ✨

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna
    ▫️zaburzenia lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory – w trakcie suplementacji

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ WYNIKI ✨

🦋 TSH: 1.6 💚
    🌱 Kwas foliowy: 7.80 → 13.80 💚
    🧠 B12: 185 → 404 💚
    🌞 D3: 27 →…
    🩸 Ferrytyna: 31
    🍬 Insulina: 8

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ SUPLEMENTACJA I LEKI ✨

💊 Metylowany kwas foliowy i B12
    🌞 D3 6000
    🌸 Euthyrox 50
    🌿 HealthLabs: LittleMe, NewMe, OmegaMe Prenatal
    🧘🏼‍♀️ Zoloft & Lamitrin

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • ater Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-0165.jpg

Już niedługo każda z nas. Mocno w to wierzę✨🌼🌷

grazka0022, Marzycielka94, kikix0o, sandrac_94, cysterka95, Bergamotka94, Powder, Sylwia_G-K, olaa, Pustynia, Kokosik, AnMiPe, Mardotka, malrzrz, kropka_aga, flotek, Wianek, Miracle25, kasialinkaa, NinaB, SanderkaA, assialbnn, cukrzyk1991, Pacynka, Meggi_**, S_va_88, hope♥, emciak, Świeżynka97, Irynka lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    My przenosimy kredyt w poniedziałek do innego banku (kwotę zostawiamy tę samą, ale skracamy z 20.5 na 16 lat!) mieszkanie w krk kupione 2 lata temu za 550k obecnie jest warte 850k 🤯

No to u nas bardzo podobnie, mieszkanie kupione też w krk 4 lata temu za 400k z hakiem, chciałabym żeby teraz tyle kosztowały 🙃 miało być przejściowe bo rozglądamy się za czymś większym może domem. Ale nawet po sprzedaży trzeba będzie się władować w duży kredyt bo w okolicy gdzie szukamy czyli obrzeża Krakowa, może okolice poza miastem to za mieszkanie 70m trzeba i tak dać milion co najmniej. Za dom wiadomo jeszcze więcej. Kosmos jakiś 💩

White1, S_va_88 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Racja, ciało to nie zegarek. Ja też muszę trochę wyluzować, bo świra dostanę jak będę to tak wszystko kontrolować 🙄

Mój lekarz mówi tak: zapominamy o poprzedniej ciąży. Przekreślany kreską, nie analizujemy, nie porównujemy. To było. Teraz jest inna historia
    Coś w tym jest, mi pomogło 🙂

ater, Marzycielka94, Bergamotka94, Powder, olaa, kikix0o, AnMiPe, Wianek, Miracle25, assialbnn, cukrzyk1991, S_va_88, emciak lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 ⌛️

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • Anulinka123 Debiutantka

Wysłany: 30 maja, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja przywitam się jeszcze tutaj, ale chciałabym dołączyć do czerwcowego wątku;) wpisanie proszę na wolnego strzelca, bo u mnie cykle nieregularne, dzisiaj mam 2dc.
    W skrocie- synek prawie 3 latka na pokładzie, od ponad roku starania na luzie, od poprzedniego trafiłam na to forum i bardziej świadome starania.
    Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym, że to forum zrzesza tyle kobiet, a nie ma tu ani grama hejtu! Poziom wypowiedzi i szacunek do drugiego człowieka jest niesamowity. Będzie mi bardzo miło być cząstka takiej społeczności :)

Marzycielka94, White1, cysterka95, Powder, olaa, Wianek, Miracle25, Gnom, cukrzyk1991, S_va_88, MoniaB lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo dla K. od: 04.2024

Ona mi pierwsza pokazała księżyc
    i pierwszy śnieg na świerkach,
    i pierwszy deszcz.
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle - wiem, że niektóre dziewczyny nie zaglądają tutaj w ogóle w weekendy, tylko nadrabiają w poniedziałek. Może zrób sobie taki detoks od piątku po pracy do niedzieli do wieczora? Pięknie to napisałaś, więc jak za nami zatęsknisz - będziemy na Ciebie czekały, choć życzę Ci, żebyś nie trafiła już na wątek miesięczny, ale na wątek ciążowy ❤️

Powder - ulżyło mi, że wróciłaś, trochę się o Ciebie martwiłyśmy. Ściskam Cie i cieszę sie, że będziesz z nami w czerwcu. Czy głosowałaś już na nowy tytuł?❤️

Bergamotko - jedz i ciesz się prawdziwym la dolce vita! Nawet czas Ci szybciej zleci w oczekiwaniu do lekarza ❤️

Kiki - skoro jesteście na wyjeździe i regularnie baklażanujecie to może odpuść te owulaki? Szkoda ganiania z siuśkami, kubeczkiem, zegarkiem do odliczania czasu i telefonu z włączonym Premom. Ciesz się wyjazdem, ja bym tak zrobiła ❤️

Sanderka - u mnie też torbiel, ale od poniedziałku biorę (pierwszy raz w życiu 🙈) AH i torbiel nie daje o sobie żadnych znaków. Nie wiem, czy już leki zaczęły działać, czy jak, ale nie mam już czestomoczu i nic mnie nie ciągnie z prawej strony. Przy okazji zapytam dziewczyny stosujące AH, czy to normalne, że gorzej u mnie z apetytem i jakiś mam taki zjazd emocjonalny? Czy to jednak za wcześnie, żeby były skutki uboczne?

Powder, olaa, kikix0o, Miracle25, S_va_88, emciak lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka - też bym jechała, takie zajęcie głowy może dobrze zrobić na tym etapie a do tego piękne Włochy 😍

Powder - tęskniłyśmy za tobą, ale przerwa w pełni uzasadniona. Dobrze że już jesteś i że jest dalszy plan działania 🫶🏻

Miracle - doskonale rozumiem, wewnętrzny spokój jest najważniejszy. A może faktycznie przerwa wystarczy i wrócisz 😀 powodzonka tak czy tak, my tu zawsze ciepło przyjmiemy cię z powrotem ❤️

Powder, Bergamotka94, Marzycielka94, Miracle25 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Sylwia_G-K Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Dobra laski, ewidentnie coś czuję w lewym podbrzuszu, może to rzeczywiście spóźniona owulacja 🥹

Ale no co, Brajan podpowiada że A MOŻE wczesna ciąża 😂😂 Nie no ale cycki nie bolą, więc nie ma opcji, ostatnim razem w tej nieudanej ciąży to 9 dni przed okresem już mega bolały mnie 🍒

Zaraz szukam miejscówki na sika na owulaka XD

My na tym samym wózku i u mnie też spóźniona, także pewnie będzie dobrze! ☺️

kikix0o lubi tę wiadomość

🙎‍♀️29 & 🤵🏻‍♂️34

💒 06.06.2025 r. 😱

Początki starań 03.2025 r. ❤️
    Cykle 23 dni

Biochem 05.2025 💔
  • Powder Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Miracle - wiem, że niektóre dziewczyny nie zaglądają tutaj w ogóle w weekendy, tylko nadrabiają w poniedziałek. Może zrób sobie taki detoks od piątku po pracy do niedzieli do wieczora? Pięknie to napisałaś, więc jak za nami zatęsknisz - będziemy na Ciebie czekały, choć życzę Ci, żebyś nie trafiła już na wątek miesięczny, ale na wątek ciążowy ❤️

Powder - ulżyło mi, że wróciłaś, trochę się o Ciebie martwiłyśmy. Ściskam Cie i cieszę sie, że będziesz z nami w czerwcu. Czy głosowałaś już na nowy tytuł?❤️

Bergamotko - jedz i ciesz się prawdziwym la dolce vita! Nawet czas Ci szybciej zleci w oczekiwaniu do lekarza ❤️

Kiki - skoro jesteście na wyjeździe i regularnie baklażanujecie to może odpuść te owulaki? Szkoda ganiania z siuśkami, kubeczkiem, zegarkiem do odliczania czasu i telefonu z włączonym Premom. Ciesz się wyjazdem, ja bym tak zrobiła ❤️

Sanderka - u mnie też torbiel, ale od poniedziałku biorę (pierwszy raz w życiu 🙈) AH i torbiel nie daje o sobie żadnych znaków. Nie wiem, czy już leki zaczęły działać, czy jak, ale nie mam już czestomoczu i nic mnie nie ciągnie z prawej strony. Przy okazji zapytam dziewczyny stosujące AH, czy to normalne, że gorzej u mnie z apetytem i jakiś mam taki zjazd emocjonalny? Czy to jednak za wcześnie, żeby były skutki uboczne?
    🥹🥹🥹
    Mam łezki w oczach. I oczywiście, że głosowałam! Pierwsze co zrobiłam 🤭🪁

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
    🔬Staranie na pełnej od 02.2025

⏳5cs in progress 🍀

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
    🔜 5.06 sono hsg

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ilość i koncentracja super
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
    🔜 30.06 ponowne badanie nasienia

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    A to chyba nie do mnie, bo nie mój temat 😀 ale zgadzam się że dla samych księży to też musi być ciężka kwestia bo jednak pomimo drogi jaką wybrali też są ludźmi z własnymi poglądami, z bliższą i dalszą rodziną w której zdarzają się różne przypadki.

Ja na razie mam opór co do IVF ale nie ze względów wiary bo z nią mi tak średnio po drodze, ale po prostu mam takie odczucia że klinika mnie w to od początku bardzo szybko pcha, bo wiadomo chcą mieć dobre statystyki. I czuję że to jeszcze za wcześnie, że nie wykorzystaliśmy wszystkich opcji. Do tego dochodzą właśnie kwestie czysto etyczne, ale byłabym w stanie się nagiąć gdyby była konieczność. Mój mąż natomiast na ten moment jest zupełnie na nie, ciężko mu to w głowie ułożyć, mówi że z jednej strony też uważa że to wspaniałe osiągnięcie nauki i super pomoc, ale z drugiej sam się boi czy nie patrzyłby inaczej na to dziecko. Że kochałby je tak samo mocno, ale ta świadomość jakie były okoliczności wokół jego powstania zawsze gdzieś by była. Ale widzę że czyta o tym, dopytuje kolegów którzy mają w tym doświadczenie więc chyba próbuje jakoś zweryfikować swoje przekonania.

Ja pierdziele Cysterko ale jestem zakręcona, to miała być odpowiedź do Cukrzyka 😂😂😂 Przepraszam za zamieszanie.

Ale przy okazji zgodzę się z Tobą, moja niechęć do in vitro też byla spowodowana dużym naciskiem ze strony ginekolog i faktem, że in vitro jest trochę traktowane na zasadzie “po co będziesz się diagnozować i poprawiać wyniki, zrobimy in vitro i po sprawie”.

Do pozostałych dziewczyn, które też poruszyły temat: ja jeśli chodzi o in vitro i kościół, to jestem bardzo ostrożna. Kwestia spowiedzi myślę że jest bardzo indywidualna, a przede wszystkim to kwestia sumienia, jak wszystko w jakiejkolwiek wierze. Są ludzie którzy chleją, stosują przemoc, a do komunii pierwsi w kolejce. A są tacy, którzy spowiadają się, bo czują, że ich codzienna modlitwa nie była zbyt gorliwa. To naprawdę wszystko zależy i jest kwestią sumienia. Wiem, że na tej moment stanowisko Kościoła w sprawie in vitro nie jest dla nas powodem, dla którego mielibyśmy do niego nie przystąpić. Są to raczej inne kwestie.

Tak, wcześniej myślałam, że do in vitro nie podejdę, ale zawsze myślałam tak z powodów agresywności tej stymulacji. Teraz zaczynam się łamać, jest mi przykro, że muszę podejmować taką decyzję, no ale tak się ułożyło życie i nie mam na to wpływu. Na pewno też nigdy nie oceniłabym nikogo kto podchodzi/nie podchodzi. Jestem na to za mała. Chyba White1 to ładnie napisała - najważniejsze to działać w zgodzie ze sobą. U mnie na początku każda cząsteczka mnie krzyczała “Nie idź w to”, teraz powoli to się zmienia. Nie powiem, czasami czuję się winna, że nie czuję tej ekscytacji in vitro, że nie jestem taka zdecydowana jak inne dziewczyny. Myślę sobie wtedy że może za mało pragnę tego dziecka skoro nie potrafię się zdecydować i walczyć i dlatego nie zachodzę w ciążę? Dużo trudnych myśli się pojawia.

No ale trzeba to wszystko przyjąć. Dzisiaj w ogóle takie mam smutne kminy. Np zawsze pragnęłam mieć 2-3 dzieci. Teraz, jeżeli kiedykolwiek uda mi się mieć choć 1, nie wiem czy zdecyduje się na kolejne. Właśnie przez traumę starań. Jeśli kiedykolwiek z tego wyjdę, to już nigdy nie chcę tu wracać, serio.

Uffff ale sobie upuściłam, przepraszam za te negatywną energię. Idę na kawkę i oby mi się poprawiło 😂🩷

olaa, cysterka95, Marzycielka94, cukrzyk1991, S_va_88 lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
  • olaa Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we Włoszech byłam tylko na nartach, wiec chętnie bym z Tobą pojechała Bergamotko :)

Anulinka witaj :)

Bergamotka94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami

Hashimoto
    PAI, MTHFR hetero

Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu
  • kikix0o Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:

Tak właśnie zrobię 🥺 Teraz zrobiłam go i dużo dużo bledszy niż wczoraj.. Więc zakładam, że pik był wczoraj skoro test wyszedł taki mocny a dzisiaj już spadło. Boli mnie podbrzusze i trochę plecy, więc może to ten dzień.

Już to olewam, nie robię tych owulaków bo się tylko irytuję. Będę 🍆 i resztę zostawiam naturze

Marzycielka94, Gnom, S_va_88 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🗓️👶
    23.04 – ⏸️
    08.05 - 6+4 tc – cb 💔🪽

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ ZDROWIE ✨

▫️zaburzenia lękowe
    ▫️migreny

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ WYNIKI ✨

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ SUPLEMENTACJA I LEKI ✨

🌞 D3 6000
    🌸 Euthyrox 50
    🧘🏼‍♀️ Zoloft & Lamitrin

_____

• boys' mum Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Dawno mnie nie było, ale postanowiłam odpocząć trochę... Psychicznie 🙈 faktycznie brałam sobie za mocno do głowy te starania...Pokłóciłam się nawet z mężem 🙈 dobrze, że to dobry i cierpliwy facet 😁 W tym cyklu raczej nici będą bo pik wyskoczył mi w 9dc. Tak przypuszczam bo to była najmocniejsza kreska. Lecz też nie szalałam z testami w tym miesiącu. ❤️ Było w 6 i 7dc bo później złapała męża kolka nerkowa... Także nie liczę na ten cykl. Co ma być to będzie... Zajęłam sobie teraz głowę czymś innym, i nie myślę obsesyjnie czy ten ból w podbrzuszu to może jednak ciąża? Plan jest taki, że w razie,,W" gdyby 🐒 nie przyszła to wtedy robię test.

S_va_88 lubi tę wiadomość

• olaa Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia to ja chętnie wypiję kawkę z Tobą i mam jeszcze coś słodkiego choć nie powinnam :)

Pustynia, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania o trzecie👶 od 05.2023 z przerwami

Hashimoto
    PAI, MTHFR hetero

Euthyrox 25, wit D, folian, probiotyki, magnez, olej z ostropestu
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder Witaj kochana! Dobrze, że jesteś! Lecimy z tym czerwcem 😎

Powder lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
    długie cykle, PCOS ❌
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
    Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
    Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
    kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
  • kikix0o Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w czerwcu zamiast tulipanków to będziemy wpisywać dziewczynom truskawki? 😀🍓

AnMiPe, cysterka95, Powder, White1, Bergamotka94, Mardotka, Kokosik, Marzycielka94, Morgo, Olisska, ater, Idawoll, olaa, Jedno_zyczenie, Pacynka, S_va_88, MoniaB, emciak, Świeżynka97 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🗓️👶
    23.04 – ⏸️
    08.05 - 6+4 tc – cb 💔🪽

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ ZDROWIE ✨

▫️zaburzenia lękowe
    ▫️migreny

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ WYNIKI ✨

· · · · ✦・☾・✦ · · · ·

✨ SUPLEMENTACJA I LEKI ✨

🌞 D3 6000
    🌸 Euthyrox 50
    🧘🏼‍♀️ Zoloft & Lamitrin

_____

• boys' mum Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Kochane dziewczyny, pisze, bo ten miesiac tu z wami bardzo duzo dla mnie znaczyl i nie chce znikac bez slowa, ale nie bede dolaczac do czerwcowego watku. Jestem typem wszystko albo nic. I bycie tutaj pochlonelo mnóstwo mojej energii. Jak ogladanie super serialu z mozliwoscia odswiezania na zywo co u bohaterow 😅. Przezywalam wasze testy, bety i usg jak własne, klelam na opornych chlopow i wsciekalam sie na niewrazliwe kolezanki. Czuje ze jednak przez bycie tu temat staran za bardzo zdominował moje życie.
    Jest mu smutno, bo sie bardzo z wami zzylam i bede na maksa tesknic. Bede podgladac tulipanki, bo nie znikam z forum, ale jednak watek miesięczny jest dla mnie zbyt intensywnym przezyciem.

Zycze wam wszystkim spelnienia marzen o dzieciorze. Niech stanie sie to w jak najbardziej wymarzony przez was sposob. A jesli ta sciezka bedzie usiana klodami- potraktujcie to jako lekcje, ktore bardzo, baaaaaardzo wam sie przydadza w byciu mama, kiedy trzeba ogarnac istote, ktora nie jest nami i stawia opor 😉.
    Czerpcie z tej wspolnoty co najlepsze. I na koniec dodam, ze zachwyca mnie to spotkanie kobiet o tak roznych pogladach ( chocby dzisiejsze in vitro), ktore decyduja sie skupic na tym co je laczy a nie tym co je dzieli

Miejcie sie dobrze 💗💗💗
    Rozumiem Cię doskonale ❤️

Miracle25 lubi tę wiadomość

• AnMiPe Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaa wrote:
    Pustynia to ja chętnie wypiję kawkę z Tobą i mam jeszcze coś słodkiego choć nie powinnam :)

Też właśnie zaparzyłam! I mam domowe ciasto z truskawkami i borówkami na pokładzie! 🤫🤫
    https://zapodaj.net/plik-eq20pCPVWU

White1, Pustynia, Mardotka, olaa, Jedno_zyczenie, S_va_88 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Powder Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Ja pierdziele Cysterko ale jestem zakręcona, to miała być odpowiedź do Cukrzyka 😂😂😂 Przepraszam za zamieszanie.

Ale przy okazji zgodzę się z Tobą, moja niechęć do in vitro też byla spowodowana dużym naciskiem ze strony ginekolog i faktem, że in vitro jest trochę traktowane na zasadzie “po co będziesz się diagnozować i poprawiać wyniki, zrobimy in vitro i po sprawie”.

Do pozostałych dziewczyn, które też poruszyły temat: ja jeśli chodzi o in vitro i kościół, to jestem bardzo ostrożna. Kwestia spowiedzi myślę że jest bardzo indywidualna, a przede wszystkim to kwestia sumienia, jak wszystko w jakiejkolwiek wierze. Są ludzie którzy chleją, stosują przemoc, a do komunii pierwsi w kolejce. A są tacy, którzy spowiadają się, bo czują, że ich codzienna modlitwa nie była zbyt gorliwa. To naprawdę wszystko zależy i jest kwestią sumienia. Wiem, że na tej moment stanowisko Kościoła w sprawie in vitro nie jest dla nas powodem, dla którego mielibyśmy do niego nie przystąpić. Są to raczej inne kwestie.

Tak, wcześniej myślałam, że do in vitro nie podejdę, ale zawsze myślałam tak z powodów agresywności tej stymulacji. Teraz zaczynam się łamać, jest mi przykro, że muszę podejmować taką decyzję, no ale tak się ułożyło życie i nie mam na to wpływu. Na pewno też nigdy nie oceniłabym nikogo kto podchodzi/nie podchodzi. Jestem na to za mała. Chyba White1 to ładnie napisała - najważniejsze to działać w zgodzie ze sobą. U mnie na początku każda cząsteczka mnie krzyczała “Nie idź w to”, teraz powoli to się zmienia. Nie powiem, czasami czuję się winna, że nie czuję tej ekscytacji in vitro, że nie jestem taka zdecydowana jak inne dziewczyny. Myślę sobie wtedy że może za mało pragnę tego dziecka skoro nie potrafię się zdecydować i walczyć i dlatego nie zachodzę w ciążę? Dużo trudnych myśli się pojawia.

No ale trzeba to wszystko przyjąć. Dzisiaj w ogóle takie mam smutne kminy. Np zawsze pragnęłam mieć 2-3 dzieci. Teraz, jeżeli kiedykolwiek uda mi się mieć choć 1, nie wiem czy zdecyduje się na kolejne. Właśnie przez traumę starań. Jeśli kiedykolwiek z tego wyjdę, to już nigdy nie chcę tu wracać, serio.

Uffff ale sobie upuściłam, przepraszam za te negatywną energię. Idę na kawkę i oby mi się poprawiło 😂🩷
    O mam bardzo podobne przemyślenia co do tego, jak zmienia się perspektywa w miarę starań. Na początku założyliśmy sobie z mężem czas, w którym się staramy, pewni że się uda, przekonani o tym, że staranie z pomocą medyczną nie jest dla nas. Rok później, jestem przed badaniem drożności i przygotowuję się do rozpoczęcia cykli stymulowanych i chcę tego, bo chcemy dziecka, a jak widać sama natura nas w tym nie wspiera. Wydaje mi się, że z in vitro jest podobnie. To po prostu kolejny krok/możliwość w podróży bobasowej. Czy się zdecydujemy? Nie wiem. Ale nie wykluczam już tej opcji aż tak drastycznie, jak wcześniej. I nie przez przekonania jej nie chciałam, a przez moją niechęć do szpitali, zastrzyków itp. Natomiast to ile razy byłam u lekarzy w związku ze staraniami trochę spłyciło mi tę niechęć I guess…🫣

I mocno zgadzam się z obawą przed kolejnym dzieckiem. Od początku chcieliśmy dwójkę, ale obecnie mam podobne przemyślenia. Nie wiem, czy w ogóle będzie nam dane jedno. I nie jestem pewna, czy miałabym w sobie tyle siły, żeby przechodzić to wszystko ponownie. 🥺

Pustynia, Miracle25, S_va_88 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 03.2024 (8cs)
    🔬Staranie na pełnej od 02.2025

⏳5cs in progress 🍀

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, kolagen, euthyrox
    🔜 5.06 sono hsg

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ilość i koncentracja super
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
    🔜 30.06 ponowne badanie nasienia

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ