W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak sobie przypomnę jak w pierwszej ciąży zobaczyłam bladą 2 kreskę, jak mega się cieszyłam, jak od razu powiedziałam mężowi.. wcale nie szłam na betę, szczerze te 10 lat temu nawet o niej nie wiedziałam 🤦♀️😜 uwierzyłam tylko temu jednemu testowi... Do gin poszłam oczywiście za wcześnie, bo serduszka jeszcze nie było, więc karty ciąży nie założyła 😉 ale to nic, zero obaw, pewniak dla mnie 😜
Dopiero przy drugim staraniu gdy kilka cykli było nie udanych, trafiłam tu.. wtedy naczytałam się o bladych testach, o fałszywie dodatnich, o becie 😁 człowiek uczy się całe życie 😁
Teraz słysząc jak mogą testy nas oszukać jestem w szoku i jak zobaczę bladziocha nie uwierzę..Aneta2506, Agole, Angelaaaa, dracaena, Kluska95, czarneniebo, Ta.aga.ta, Smerfetka_1988, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
Na pokładzie:
💙 09.2012 sn
💜 04.2015 cc
💜 05.2017 cc
09.2019 cichutko marzy mi się 4...
01.2022 starania na serio...
03.2022 BC 💔😭
16 cykl starań po BC...
17.05.23 15:15 szok ⏸️ ❤️🌈
18.05.23 beta 261,90 // prog 28,10 ❤️🙏
29.05.23 beta 29165 😲❤️ // prog 17,20 😥🙏
30.05.23 wizyta - pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, bez echa zarodka ❤️🙏
13.06.23 1,5 cm dzidzi i jest serduszko ❤️
22.06.23 [wizyta kontrolna przez plamienia] 2,44 cm i bije ❤️
03.07.23 wizyta 4 cm i bije ❤️
12.07 14:00 prenatalne
-
Angelaaaa to wszystkiego najlepszego na kolejne lata!🍾🥂🎉
P.s.lepszego 🎁nie mogliście sobie wymarzyć👶Angelaaaa lubi tę wiadomość
👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
cuddlemuffin wrote:powiem Wam, że chyba jednak nie wytrzymam do testowania w piatek i zrobie w srode.. jesli @ nie przyjdzie. faktycznie musze sie zgodzic z mezem ze dwie migreny dzien po dniu i to ze odrzuca mnie mieso np bekon dzis na sniadanie ktory normalnie uwielbiam to dziwne polaczenie objawów. poza tym mam super cere a zwykle przed miesiaczka mialam mega pryszcze.. ale do srody sprobuje wytrwac, zeby sie potem nie dopatrywac tam bog wie czego.. mam trn niby superczuly clearblue i zaczynam sie troche ( niestety) nastawiac, ze cos moze jednak jest na rzeczy.
Angelaaa ktory to twoj dpo?
Jakoś 11dpoMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Aneta2506 wrote:Miphuhiz, Kasioooola, Kropka, Daruśka jak sytuacja u Was? ☺
37 dc
okresu brak 😭
zrobiłam dziś test z myślą, że może owu się przesunęła czy coś przez to progesteron był niskie ale niestety biel
w dalszym ciągu nie czuje się okresowo, do tego ciagle dużo śluzu, kremowy, lepki na zmiane👩🏻 27 👨🏼30
👧🏼 Nikola 13.07.2018 - stan przedrzucawkowy, małowodzie - na szybko cc w piątek 13-ego 🙈😊
jeden jajowód ❌
Starania o rodzenstwo 👶 od 03.2021
03.01.22 badania w 3dc
badania nasienia 02.2022 wszystko w normie
czerwiec/lipiec 2022. 3 stymulowany
5-9 dc letrozole
8-12dc estrofem
Prenatal Uno
Wit. D 4000
Zestaw witamin B
Wit C
Olej z wiesiołka do owu
Wit E
Euthyrox 75/100 -
Aneta2506 wrote:Miphuhiz, Kasioooola, Kropka, Daruśka jak sytuacja u Was? ☺
Tempa w dół, plamie od wczoraj i test jak po domestosie ((((
Angelaaaaaa. Ja też tam widzę ⏸️
U mnir beta w jednym laboratorium kosztuje 17 zł i 4 za pobranie. Ale nie wiem czy to aktualne. W diagnostyce staram się nie robić badań, bo na początku pandemii zaczęli brać 10zl za pobranie, bo niby mają dodatkowe koszty dezynfekcji. Ale jak chodzę na pobranie krwi, to jakoś nie widzę żeby coś dodatkowo robili. Normalnie wykorzystali pandemię żeby podnieść ceny. Dziady👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
daruśka wrote:37 dc
okresu brak 😭
zrobiłam dziś test z myślą, że może owu się przesunęła czy coś przez to progesteron był niskie ale niestety biel
w dalszym ciągu nie czuje się okresowo, do tego ciagle dużo śluzu, kremowy, lepki na zmiane
Często masz taki długi cykl ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Miphuhiz wrote:U mnie dupa zbita:(
Tempa w dół, plamie od wczoraj i test jak po domestosie ((((
Angelaaaaaa. Ja też tam widzę ⏸️
U mnir beta w jednym laboratorium kosztuje 17 zł i 4 za pobranie. Ale nie wiem czy to aktualne. W diagnostyce staram się nie robić badań, bo na początku pandemii zaczęli brać 10zl za pobranie, bo niby mają dodatkowe koszty dezynfekcji. Ale jak chodzę na pobranie krwi, to jakoś nie widzę żeby coś dodatkowo robili. Normalnie wykorzystali pandemię żeby podnieść ceny. Dziady
Przykro mi 🙁 oby w następnym cyklu się udało 🍀Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Często masz taki długi cykl ?
zawsze miałam regularnie co 31 dni
od grudnia mi się mega pokręciło i wydłużyło👩🏻 27 👨🏼30
👧🏼 Nikola 13.07.2018 - stan przedrzucawkowy, małowodzie - na szybko cc w piątek 13-ego 🙈😊
jeden jajowód ❌
Starania o rodzenstwo 👶 od 03.2021
03.01.22 badania w 3dc
badania nasienia 02.2022 wszystko w normie
czerwiec/lipiec 2022. 3 stymulowany
5-9 dc letrozole
8-12dc estrofem
Prenatal Uno
Wit. D 4000
Zestaw witamin B
Wit C
Olej z wiesiołka do owu
Wit E
Euthyrox 75/100 -
-
Hej niedzielnie, w końcu miałam chwilę czasu, żeby nadrobić ☀️
Nati94, przykro mi 😢
Anka1312, kciuki za to, co tam wymyśliłaś ❤
Angela, widać widać! 😍 kciuki za jutrzejsza betę 🥰
Aneta, jak tam się czujesz, ból trochę minął?😉Angelaaaa, Aneta2506, Anka1312 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:Hej niedzielnie, w końcu miałam chwilę czasu, żeby nadrobić ☀️
Aneta, jak tam się czujesz, ból trochę minął?😉
Dziękuję za pytasz ❤
A co ty, wczoraj myślałam że jest lepiej, wyszłam na spacer i myślałam ze nie wrócę 😞 mam złamane X żebro czyli na dole, wiec nie mam za dużych problemów z oddychaniem ale z chodzeniem już tak.. Dzisiaj ból z podwójna siła.. Jutro mam kontrolę u chirurga.. Jeszczs jestem ciekawa czy lekarz się nie pomylił bo złamane mam X żebro po lewej stronie, gdzie ta mnie wcale nie boli, a cała prawa to jakaś masakra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2022, 16:34
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
A co ty, wczoraj myślałam że jest lepiej, wyszłam na spacer i myślałam ze nie wrócę 😞 mam złamane X żebro czyli na dole, wiec nie mam za dużych problemów z oddychaniem ale z chodzeniem już tak.. Dzisiaj ból z podwójna siła.. Jutro mam kontrolę u chirurga.. Jeszczs jestem ciekawa czy lekarz się nie pomylił bo złamane mam X żebro po lewej stronie, gdzie ta mnie wcale nie boli, a cała prawa to jakaś masakra...
Ojej, to słabo 😢 mam nadzieje, ze się nie pomylił, chociaż czasem ból jest w innym miejscu - moją mamę tak strasznie bolało w odcinku lędźwiowym, a okazało się, że piersiowy ma zniszczony i stąd ten ból niżej. A tata jak miał wyrostek, to go bolało w okolicy mostka. Nie wiem jak to działa 🙈 odpoczywaj dużo! 😉Aneta2506 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Hej pozwolicie ze dołączę i zadam pytanie. Mój problem to hiperinsulinemia, od pół roku jestem na metforminie, za nami jeden stymulowany cykl w styczniu aromek, ovitrelle i duphaston. Niestety bezowocnie a w kolejnym cyklu na monitorowaniu wyszła torbiel na prawym jajniku. Lekarz stwierdził że to czynnosciowa, przerywamy stymulacje i czekamy, kolejny cykl zaczął się 12 lutego w 3 dc byłam żeby sprawdzić torbiel. Niestety nadal była więc kolejny cykl czekamy..
I to zaczyna się moja historia @ powinna przyjść 4 dni temu i jej nie ma, zdarza mi się to pierwszy raz. Często sikam, jestem ospała, mam bolące sutki, na okres zawsze bolały całe piersi, wczoraj badałam temp w pochwie było 37.4, test piatek rano negatywny... ale może jednak to ciąża, aż boję się nakręcac i rozczarować 😔😔 czytałam że brak miesiączki może być spowodowany torbiela, ale skoro była już wcześniej i @ przychodzila normalnie to teraz zatrzymała by okres? Czy może to jednak fasola? Jutro idę na betę ale rozumiecie moja niecierpliwością, może ktoś miał podobnie ??Starania od 2019
Ona: lat 28
📌 hiperinsulinemia
📌hiperprolaktynemia
📌Hiperandrogenizm
📌mthfr hetero
📌V Leiden hetero
Tsh 0.655
FT4 12.72
Fsh 3.1
LH 7.01
Anty TPO 0.25
Anty TG 0.69
Estradiol 248
Testosteron 0.61 mg/ml
DHEA SO4 14.08
SHBG 149
Androstention 2.26
☑️AMH 3.38
☑️drożność sono hsg
☑️Homocysteina
💊diostinex
💊3x500mg glucophage
💊Metylowany kwas foliowy i B12
💊Acard 75mg
On lat 29
📌Morfologia 2%
☑️ Koncentracja 33,45 mln
☑️ Liczba całkowita 180,63M
☑️Ruchliwość 71.26% -
Angelaaaa wrote:Współczuję bólu Aneta ☹️ ja to bym chyba cały dzień leżała 😂
U was też taka piękna pogoda ?😍☀️☀️
Tak, cudnie.. Wyszłam posiedzieć na ławce na chwilę 😅 18 stopni ❤Angelaaaa, Agole, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Jest pięknie, ale ja niestety miałam dziś tyle roboty, że dopiero usiadłam i mam chwilę dla siebie...
U mnie temperatura na razie idzie w górę. Powiedziałam M., że mam jakieś wyjątkowo dobre przeczucia co do tego cyklu. A on na to, że nie wie czy z tymi przeczuciami to dobrze, bo w takim razie dopiero będzie płacz jak się nie uda... 😜 No cóż, ma dużo racji 🙈Angelaaaa lubi tę wiadomość
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍