W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
https://ibb.co/LzTDKxJ
Mój kropek 🥰 5+1 . Za tydzień powinno być już wszystko widać 🙂Agole, Zamieszana93, cuddlemuffin, Magdak, Anka1312, Angelaaaa, Blond27, Artemisia_94, MałaMk, Agwinka, Gwiazdeczka 93, Koteczka82, cslza, 2+3, daruśka, RoZyCzK4, KlaraJa, Kasiooola, Ta.aga.ta, Chrupka , Kluska95, Angellka, czarneniebo, Anett93, Miśka_95, KiniuśiKinio, pluto_nova, Karciak, Monia94 lubią tę wiadomość
-
Artemisia_94 wrote:Dziewczyny ja z pytaniem do tych aktywnych fizycznie... Jak to jest z treningami? Staram się ćwiczyć, bo jednak nie podoba mi się mój brzuch 🙄 a słyszałam coś, że w ciąży nie można. Jest to prawda? Chodzi mi oczywiście o początki ciąży. Czego dokładnie nie powinno się robić? Nie chciałabym nieświadomie zaszkodzić sobie czy dziecku.
Właściwie ćwiczę już rok, z tym że przez chorowanie + korektę przegrody nosa i kolejne antybiotyki sobie musiałam odpuścić (żałuję szczerze 😤) i chcę jednak wrócić na dobre tory. Oczywiście hula hop sobie odpuszczę, wiadomo.
Ćwiczenia naprawde nic złego nie zrobią chyba, że są to treningi typowo do triatlonu itp gdzie jest ogromny wysiłek ponad siły organizmu. Pozostałe rzeczy można ćwiczyć i nawet robienie brzuszków nie zaszkodzi w zapłodnieniu naprawde. W ciąży też można ćwiczyć tylko bez napinania brzucha 😊 ja ćwiczyłam z przerwami w ciąży do ok 20 tygodnia.
Znowu wam wbijam w wątek 😅 ale chciałam pogratulować dwóch kreseczek. Ciesze się, że w końcu zrobiło sie pozytywnie 😊🍀 oby więcej takich wieści🤞Zamieszana93, Artemisia_94, Gwiazdeczka 93, cslza, Kasiooola, Kluska95, Karciak lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnyArtemisia_94 wrote:Dziewczyny ja z pytaniem do tych aktywnych fizycznie... Jak to jest z treningami? Staram się ćwiczyć, bo jednak nie podoba mi się mój brzuch 🙄 a słyszałam coś, że w ciąży nie można. Jest to prawda? Chodzi mi oczywiście o początki ciąży. Czego dokładnie nie powinno się robić? Nie chciałabym nieświadomie zaszkodzić sobie czy dziecku.
Właściwie ćwiczę już rok, z tym że przez chorowanie + korektę przegrody nosa i kolejne antybiotyki sobie musiałam odpuścić (żałuję szczerze 😤) i chcę jednak wrócić na dobre tory. Oczywiście hula hop sobie odpuszczę, wiadomo.Artemisia_94 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po wizycie, dzięki za kciuki ☺
Wszystko zrasta się prawidłowo, a najlepsze jest to że nie mam złamanego lewego żebra tak jak na sor powiedzieli tylko prawe 😅. Poprostu brak, słów. Z implantami też wszystko ok. ☺☺☺Sylka , Magdak, Zamieszana93, Nati94, Kalli95, czarneniebo, Angelaaaa, Blond27, Magdaalena91, jo_ana, Grażyna1820, Gwiazdeczka 93, Koteczka82, cslza, 2+3, RoZyCzK4, KlaraJa, Livka, Kasiooola, Ta.aga.ta, Kofii, Kluska95, KiniuśiKinio, pluto_nova, Karciak, Monia94 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
W dodatku we wtorek mam ostatni etap rozmów odnośnie awansu w pracy i teraz już sama nie wiem jak do tego podejść 🙈🙈
Ja w czwartek idę na pierwszą wizytę (powinno być serduszko)więc razem będziemy przezywać 🙈Zamieszana93, Blond27, Artemisia_94, Grażyna1820, Agwinka, cslza, 2+3, Agole, Livka, Angellka, Anett93, pluto_nova, Karciak lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:U mnie dziś podłamanie, chyba jednak nic z tego nie będzie... na dodatek głowa kolejny dzień mnie boli/nie boli, czuję taki ucisk jakby mi ktoś przywalił w głowę...
Może spróbuj rozbić sobie kulą lub wałkiem okolice barków i karku. Mnie też w ten sposób boli często głowa i okazało się, że mam strasznie napiętą tę okolice i dlatego boli mnie głowa. Polecam też znaleźć dobrego fizjoterapeutę. Będziesz się czuła jak nowaróżyczka lubi tę wiadomość
-
Artemisia_94 wrote:Dziewczyny ja z pytaniem do tych aktywnych fizycznie... Jak to jest z treningami? Staram się ćwiczyć, bo jednak nie podoba mi się mój brzuch 🙄 a słyszałam coś, że w ciąży nie można. Jest to prawda? Chodzi mi oczywiście o początki ciąży. Czego dokładnie nie powinno się robić? Nie chciałabym nieświadomie zaszkodzić sobie czy dziecku.
Właściwie ćwiczę już rok, z tym że przez chorowanie + korektę przegrody nosa i kolejne antybiotyki sobie musiałam odpuścić (żałuję szczerze 😤) i chcę jednak wrócić na dobre tory. Oczywiście hula hop sobie odpuszczę, wiadomo.
Lekarze mogą powiedzieć często że nie można co jest nieprawda i mówią tak na wszelki wypadek. Oczywiście potem trzeba ograniczyć ciężary o ćwiczenia przy których można się przewrócić np przysiady s brzuszkiem to raczej ciężko.
Ale jeśli dziewczyna nie ćwiczyła albo tylko lekko a nagle w ciąży chce się brać za treningi to nie najlepszy pomysł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 18:47
Artemisia_94 lubi tę wiadomość
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Grażyna1820 wrote:https://ibb.co/LzTDKxJ
Mój kropek 🥰 5+1 . Za tydzień powinno być już wszystko widać 🙂
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie mojego pytaniaGrażyna1820 lubi tę wiadomość
-
różyczka wrote:U mnie dzisiaj 8dpo 🙂 która jest w takim samym momencie jak ja ? 🙂
U mnie 9 lub 7 dpo 🤷🏻♀️ Apka ciagle przestawia dzień owu 🤦🏻♀️Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Witam po moim dłuższym weekendzie, właśnie wróciliśmy znad morza. Nie wszystko nadrobiłam, ale wyłapałam jedną dobrą wiadomość z tego weekendu od Zamieszanej.
Baterie podładowane, pogoda w sobotę średnia, ale wczoraj i dziś piękne słoneczko 😃 podsyłam trochę widoczków na dobry tydzień!
Apka przesunęła mi owu, ale wcale mi się nie wydaje, żeby miała rację. Wg apki jestem 5dpo, wg mnie - 7dpo 🤔
Zamieszana, przepiękne kreski! Gratuluję i trzymam kciuki! 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 19:02
Milixx, Grażyna1820, Aneta2506, jo_ana, Zamieszana93, Gwiazdeczka 93, Koteczka82, 2+3, daruśka, RoZyCzK4, Chrupka , Kluska95, czarneniebo, Anett93, pluto_nova, Karciak, Monia94 lubią tę wiadomość
-
Artemisia_94 wrote:Czy używaliście może tego testu? Dzisiaj byłam kupić w aptece, ale jakoś wybitnie słabo zaopatrzona 🙄😤 i tylko taki mieli z tych czułych rzekomo.
https://www.allecco.pl/home-check-bejbi-test-ciazowy-plytkowy-1-szt.2.jpg
Tego jeszcze nie znałam .. ale próbuj ! ❤️ -
Artemisia_94 wrote:Czy używaliście może tego testu? Dzisiaj byłam kupić w aptece, ale jakoś wybitnie słabo zaopatrzona 🙄😤 i tylko taki mieli z tych czułych rzekomo.
https://www.allecco.pl/home-check-bejbi-test-ciazowy-plytkowy-1-szt.2.jpg
Pierwsze widzę ☺ testujesz rano?15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Apka przesunęła mi owu, ale wcale mi się nie wydaje, żeby miała rację. Wg apki jestem 5dpo, wg mnie - 7dpo 🤔
Zamieszana, przepiękne kreski! Gratuluję i trzymam kciuki! 💗
U mnie jest to samo, od samego początku apka świruje w tym cyklu i zmienia owu raz do przodu raz do tylu o 2 dni. Ale też według mnie owu było wcześniej niż później 🤦🏻♀️verliebtindich lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🆘 podejrzenie adenomiozy
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Cześć Dziewczyny!
Od samego początku śledzę wątek, cieszę się, smucę i wypatruje wyników razem z Wami, ale jakoś nie miałam "śmiałości" żeby sama pisać... (poza zgłoszeniem się na testowanie) ale chyba muszę z siebie wywalić trochę rozterek.
Przede wszystkim gratuluję ⏸️ 🤰❤, trzymam kciuki za wszystkie bety i testujące, no i ściskam te, które nawiedziła 🐒.
A jak to wygląda/ło u mnie...? przez dłuuuugie lata brałam tabletki anty, bo było wygodnie, bo nie czas na dziecko, bo za wcześnie, bo najpierw ówczesny małżonek nie chciał, a jak mu się odwidziało to ja już nie chciałam... zawirowania przeokrutne, rozwód, rozpadłam się na tysiąc kawałków, słowem -psychiczny wrak.
A trzeba było życie stawiać od nowa... kroczek po kroczku zaczęłam wychodzić na prostą, ogarnęłam się, poznałam mojego niemęża 😉 i sytuacja życiowa jakoś tak się ustabilizowała (tfu! żeby nie zapeszyć).
Czas leci i zaczęliśmy rozmawiać o dziecku, decyzja o odstawieniu tabletek w 04.2021) i "bez spinania się" działamy (żadnych testow owu, jedynie w aplikacji @ zaznaczalam i zrobilam badania profilaktyczne - wszystko elegancko). Rok 2021 dobiegał końca, a tu nic (no ale gin mowila, ze cykle/owu po takim czasie z tabletkami nawet 6-9 miesiecy sie normują... mimo ze zadnych przygód po odstawieniu tabletek nie miałam) 2022 przywitał mnie infekcją i przy tej okazji kolejna wizyta u gin. Przegląd podwozia 😅 poza infekcją bez zarzutów, zaleciła robienie testow żeby "upewnic się", ze owu wróciła i suple ovarox. No i ostatnie dwa cykle testy owu pozytywne zgodnie z głosem organizmu, ❤ też bez zastrzeżeń 😅 no i o... nie mierze temp. bo mam obawy, że za bardzo się nakręcę, a charakter głupi to zamiast pomóc to się zablokuje i za bardzo będę analizować każdy szczegół. Staram się racjonalnie podchodzić do tematu, ale... co tu dużo mowic- strasznie bym chciała ujrzeć ⏸️
I jak tak czytam Wasze wpisy, Wasze starania i widze zaangażowanie to tak sobie myslę, choć to głupio zabrzmi, że "za słabo sie staram" i stąd chyba takie poczucie - "no co ja mam tu pisac..." choć absolutnie jesteście Dziewczyny cudowne i kibicuje każdej z Was całym ❤ wierząc, że każda z nas ujrzy to wyczekane maleństwo.
O matuchno, ale się rozpisałam, ale chyba potrzebowałam wyrzucić to z siebie...Artemisia_94, Aneta2506, Angelaaaa, kaszuba, Gwiazdeczka 93, Grubaska95, 2+3, daruśka, RoZyCzK4, Livka, KlaraJa, Kasiooola, Chrupka , Kalli95, Kluska95, Anett93, Miśka_95, pluto_nova, Karciak, Grażyna1820, Monia94 lubią tę wiadomość
-
Też się wetnęja ćwiczyłam regularnie prawie od 3 lat przed zajściem w ciążę. I przez cały pierwszy trymestr dalej normalnie chodziłam na zajęcia. Unikałam jedynie podskoków i zmniejszyłam intensywność. Obciążenie w treningach siłowych też nieco zredukowałam. O ile nie ma plamień albo innych przeciwwskazań, to aktywność ruchowa w ciąży jest nawet wskazana 😉 a w trakcie starań to już w ogóle, lekkie ćwiczenia, bez wyczerpujących treningów są jak najbardziej wskazane.
Powodzenia dla wszystkich staraczek, mam nadzieję, że do końca miesiąca jeszcze pojawi się sporo ciążowych kresek ❤️👌🏻Artemisia_94, Kasiooola, Anett93, pluto_nova lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Aneta2506 wrote:Pierwsze widzę ☺ testujesz rano?
Angelaaaa, cslza, 2+3, RoZyCzK4, Kasiooola, Chrupka , Kalli95, czarneniebo, Anett93, Karciak lubią tę wiadomość
-
t-quoi, kochana nawet zdrowe pary bez żadnych problemów starają się rok. Nie wiem w jakim wieku jesteście?
Ja bez badań "starałam się" prawie 3 lata, ale chyba nie byłam jeszcze gotowa emocjonalnie i duchowo że przekladalam wciąż wizyty u gina itp. dopiero po stracie mnie olśniło.
Zostań z Nami, odzywaj się, nie ma co się wstydzić, mi np. jest łatwiej będąc tutaj, wiem że ktoś mnie rozumie, wesprze dobrym słowem, bądź radą. To że nie robiłaś badań, absolutnie nie znaczy że tutaj nie pasujesz.. 😘t-quoi lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed