W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Artemisia_94 wrote:Tak, muszę w końcu zrobić test, bo mnie rozrywa ta niepewność 😂😂 jutro robię z samego rana , bo wybieramy się na wycieczkę małą z dziećmi 😅 a mi wróciła choroba lokomocyjna znowuż 🤷 co też jest podejrzane no ! 😓 I będę w 26 dniu cyklu, 3 dni przed terminem @ ...więc mam nadzieję 🤞🤭
To kciuki na pokład ✊Blond27 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Artemisia_94 wrote:Tak, muszę w końcu zrobić test, bo mnie rozrywa ta niepewność 😂😂 jutro robię z samego rana , bo wybieramy się na wycieczkę małą z dziećmi 😅 a mi wróciła choroba lokomocyjna znowuż 🤷 co też jest podejrzane no ! 😓 I będę w 26 dniu cyklu, 3 dni przed terminem @ ...więc mam nadzieję 🤞🤭
To czekamy jutro od rana pod 🚽🤞🍀Artemisia_94, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
t-quoi wrote:Cześć Dziewczyny!
Od samego początku śledzę wątek, cieszę się, smucę i wypatruje wyników razem z Wami, ale jakoś nie miałam "śmiałości" żeby sama pisać... (poza zgłoszeniem się na testowanie) ale chyba muszę z siebie wywalić trochę rozterek.
Przede wszystkim gratuluję ⏸️ 🤰❤, trzymam kciuki za wszystkie bety i testujące, no i ściskam te, które nawiedziła 🐒.
A jak to wygląda/ło u mnie...? przez dłuuuugie lata brałam tabletki anty, bo było wygodnie, bo nie czas na dziecko, bo za wcześnie, bo najpierw ówczesny małżonek nie chciał, a jak mu się odwidziało to ja już nie chciałam... zawirowania przeokrutne, rozwód, rozpadłam się na tysiąc kawałków, słowem -psychiczny wrak.
A trzeba było życie stawiać od nowa... kroczek po kroczku zaczęłam wychodzić na prostą, ogarnęłam się, poznałam mojego niemęża 😉 i sytuacja życiowa jakoś tak się ustabilizowała (tfu! żeby nie zapeszyć).
Czas leci i zaczęliśmy rozmawiać o dziecku, decyzja o odstawieniu tabletek w 04.2021) i "bez spinania się" działamy (żadnych testow owu, jedynie w aplikacji @ zaznaczalam i zrobilam badania profilaktyczne - wszystko elegancko). Rok 2021 dobiegał końca, a tu nic (no ale gin mowila, ze cykle/owu po takim czasie z tabletkami nawet 6-9 miesiecy sie normują... mimo ze zadnych przygód po odstawieniu tabletek nie miałam) 2022 przywitał mnie infekcją i przy tej okazji kolejna wizyta u gin. Przegląd podwozia 😅 poza infekcją bez zarzutów, zaleciła robienie testow żeby "upewnic się", ze owu wróciła i suple ovarox. No i ostatnie dwa cykle testy owu pozytywne zgodnie z głosem organizmu, ❤ też bez zastrzeżeń 😅 no i o... nie mierze temp. bo mam obawy, że za bardzo się nakręcę, a charakter głupi to zamiast pomóc to się zablokuje i za bardzo będę analizować każdy szczegół. Staram się racjonalnie podchodzić do tematu, ale... co tu dużo mowic- strasznie bym chciała ujrzeć ⏸️
I jak tak czytam Wasze wpisy, Wasze starania i widze zaangażowanie to tak sobie myslę, choć to głupio zabrzmi, że "za słabo sie staram" i stąd chyba takie poczucie - "no co ja mam tu pisac..." choć absolutnie jesteście Dziewczyny cudowne i kibicuje każdej z Was całym ❤ wierząc, że każda z nas ujrzy to wyczekane maleństwo.
O matuchno, ale się rozpisałam, ale chyba potrzebowałam wyrzucić to z siebie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 19:54
Kluska95, t-quoi lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Koteczka byłaś u lekarza ? Dostałaś receptę na heparynę ?
Pisałam email do lekarza bo taki mam układ ale jeszcze nie odpisał jak tylko będę miała dam znać.jo_ana lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Dziewczyny wracam do gry i idę po grudniowego bobaska 🤭👶🤞🍀
Jaki człowiek potrafi być niezdecydowany 😅
Jeszcze 10 dni temu nie chciałam się starać, miało być zero obserwcji.. I co, i po 10 dniach zmieniam zdanie 🙈 Zobaczymy co z tego będzie.. Podchodze do tego na spokojnie i z dystansem, co los przyniesie to przyjmę 🙃 Trochę nadal nie mogę się przełamać do tego grudnia ale szkoda mi cyklu. Zobaczymy jak się mój cykl potoczy. Liczę na to, że się w końcu za zieleni 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 20:13
Magdaalena91, jo_ana, Koteczka82, cslza, verliebtindich, 2+3, daruśka, RoZyCzK4, Aneta2506, Livka, KlaraJa, Blond27, Sylka , Zamieszana93, Babova, Kasiooola, Chrupka , Kalli95, Nati94, czarneniebo, Angelaaaa, Kluska95, Smerfetka_1988, _Luna_, KiniuśiKinio, Anett93, pluto_nova, Karciak, Gwiazdeczka 93, Monia94 lubią tę wiadomość
-
AlfaCentauri wrote:Może spróbuj rozbić sobie kulą lub wałkiem okolice barków i karku. Mnie też w ten sposób boli często głowa i okazało się, że mam strasznie napiętą tę okolice i dlatego boli mnie głowa. Polecam też znaleźć dobrego fizjoterapeutę. Będziesz się czuła jak nowa
Trenuję od 3lat pole dance, fizjo to mój stały człowiek w życiu, 2x w miesiącuakurat kaptury mam rozbite, bo miałam igłowane. Ja jestem migrenowcem niestety, więc od razu jak mnie zaczyna głowa boleć biorę leki. Mam dziwne przeczucie, że to taka aura przedmigrenowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 20:17
AlfaCentauri lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
nick nieaktualny
-
Milixx wrote:Dziewczyny wracam do gry i idę po grudniowego bobaska 🤭👶🤞🍀
Jeszcze 10 dni temu nie chciałam się starać, miało być zero obserwcji.. I co, i po 10 dniach zmieniam zdanie 🙈 Zobaczymy co z tego będzie.. Podchodze do tego na spokojnie i z dystansem, co los przyniesie to przyjmę 🙃 Trochę nadal nie mogę się przełamać do tego grudnia ale szkoda mi cyklu. Zobaczymy jak się mój cykl potoczy. Liczę na to, że się w końcu za zieleni 🍀
😍✊Milixx lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 20:50
AlfaCentauri, Zamieszana93, Angelaaaa, Karciak lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:Trenuję od 3lat pole dance, fizjo to mój stały człowiek w życiu, 2x w miesiącu
akurat kaptury mam rozbite, bo miałam igłowane. Ja jestem migrenowcem niestety, więc od razu jak mnie zaczyna głowa boleć biorę leki. Mam dziwne przeczucie, że to taka aura przedmigrenowa
. Tak czy siak teraz tego neo zrobię, bo chyba w ciąży nie można
-
Jeszcze 10 dni temu nie chciałam się starać, miało być zero obserwcji.. I co, i po 10 dniach zmieniam zdanie 🙈 Zobaczymy co z tego będzie.. Podchodze do tego na spokojnie i z dystansem, co los przyniesie to przyjmę 🙃 Trochę nadal nie mogę się przełamać do tego grudnia ale szkoda mi cyklu. Zobaczymy jak się mój cykl potoczy. Liczę na to, że się w końcu za zieleni 🍀Milixx lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 08.21.
17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔
10.22- starania od nowa 🍀
17.11- ⏸️ 🥺🙏
21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
23.11- beta hCG 802
10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
28.04- (25+3) 900 g⭐
26.05 - (30+3) 1550g🧚♀️
29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
23.06 (34+3) 2400g🌷
15.07 (37+4) 3100g 🧁
26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷
-
AlfaCentauri wrote:O kurczę, też chciałam na igłowanie. Polecasz? Bo ja mimo rozbijania czuje jeszcze napięcie
. Tak czy siak teraz tego neo zrobię, bo chyba w ciąży nie można
Zdecydowanie, po 2mcach bólu w końcu zaczęłam się normalnie ruszać! Bardzo fajna sprawa, boli nieziemsko, ale warto przy przedłużającym się spinaniu mięśni.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Jeszcze 10 dni temu nie chciałam się starać, miało być zero obserwcji.. I co, i po 10 dniach zmieniam zdanie 🙈 Zobaczymy co z tego będzie.. Podchodze do tego na spokojnie i z dystansem, co los przyniesie to przyjmę 🙃 Trochę nadal nie mogę się przełamać do tego grudnia ale szkoda mi cyklu. Zobaczymy jak się mój cykl potoczy. Liczę na to, że się w końcu za zieleni 🍀Milixx lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Artemisia_94 wrote:Dziewczyny ja z pytaniem do tych aktywnych fizycznie... Jak to jest z treningami? Staram się ćwiczyć, bo jednak nie podoba mi się mój brzuch 🙄 a słyszałam coś, że w ciąży nie można. Jest to prawda? Chodzi mi oczywiście o początki ciąży. Czego dokładnie nie powinno się robić? Nie chciałabym nieświadomie zaszkodzić sobie czy dziecku.
Właściwie ćwiczę już rok, z tym że przez chorowanie + korektę przegrody nosa i kolejne antybiotyki sobie musiałam odpuścić (żałuję szczerze 😤) i chcę jednak wrócić na dobre tory. Oczywiście hula hop sobie odpuszczę, wiadomo.
Hej, ja ćwiczę już 10 lat, gdy zaszłam w ciążę w zeszłym roku na poczatku miałam ćwiczyć normalnie, unikając mięśni brzucha, zatem ja standardowo ćwiczę 30 minut na orbiteku i ok 40 minut ćwiczeń z chodakowska, wtedy miałam pilnować żeby tętno nie było za wysokie. Jednak miałam poprostu mniej sił i trening był bardziej spacerowy jak wyczynowy :p26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Milixx, witaj z powrotem! Dobrze, ze wróciłaś ❤️
Anetka, bardzo bym Cię prosiła o przepisanie mnie na testowanie na 31.03, żeby było jeszcze w marcu, bo owu mam najprawdopodobniej dopiero dzisiaj, sugerując się bólem jajnika 🤣 Straszne zawirowania w tym cyklu, ale mam nadzieje, ze może coś z tego wyjdzie przynajmniej, bo dzięki temu ❤️ było całkiem sporo 😂Aneta2506, Milixx, RoZyCzK4, Karciak lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Milixx, witaj z powrotem! Dobrze, ze wróciłaś ❤️
Anetka, bardzo bym Cię prosiła o przepisanie mnie na testowanie na 31.03, żeby było jeszcze w marcu, bo owu mam najprawdopodobniej dopiero dzisiaj, sugerując się bólem jajnika 🤣 Straszne zawirowania w tym cyklu, ale mam nadzieje, ze może coś z tego wyjdzie przynajmniej, bo dzięki temu ❤️ było całkiem sporo 😂
Mam nadzieję że wpisze Ci bobasak ✊Babova lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
kropka_123 i u Ciebie? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 21:17
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Od samego początku śledzę wątek, cieszę się, smucę i wypatruje wyników razem z Wami, ale jakoś nie miałam "śmiałości" żeby sama pisać... (poza zgłoszeniem się na testowanie) ale chyba muszę z siebie wywalić trochę rozterek.
Przede wszystkim gratuluję ⏸️ 🤰❤, trzymam kciuki za wszystkie bety i testujące, no i ściskam te, które nawiedziła 🐒.
A jak to wygląda/ło u mnie...? przez dłuuuugie lata brałam tabletki anty, bo było wygodnie, bo nie czas na dziecko, bo za wcześnie, bo najpierw ówczesny małżonek nie chciał, a jak mu się odwidziało to ja już nie chciałam... zawirowania przeokrutne, rozwód, rozpadłam się na tysiąc kawałków, słowem -psychiczny wrak.
A trzeba było życie stawiać od nowa... kroczek po kroczku zaczęłam wychodzić na prostą, ogarnęłam się, poznałam mojego niemęża 😉 i sytuacja życiowa jakoś tak się ustabilizowała (tfu! żeby nie zapeszyć).
Czas leci i zaczęliśmy rozmawiać o dziecku, decyzja o odstawieniu tabletek w 04.2021) i "bez spinania się" działamy (żadnych testow owu, jedynie w aplikacji @ zaznaczalam i zrobilam badania profilaktyczne - wszystko elegancko). Rok 2021 dobiegał końca, a tu nic (no ale gin mowila, ze cykle/owu po takim czasie z tabletkami nawet 6-9 miesiecy sie normują... mimo ze zadnych przygód po odstawieniu tabletek nie miałam) 2022 przywitał mnie infekcją i przy tej okazji kolejna wizyta u gin. Przegląd podwozia 😅 poza infekcją bez zarzutów, zaleciła robienie testow żeby "upewnic się", ze owu wróciła i suple ovarox. No i ostatnie dwa cykle testy owu pozytywne zgodnie z głosem organizmu, ❤ też bez zastrzeżeń 😅 no i o... nie mierze temp. bo mam obawy, że za bardzo się nakręcę, a charakter głupi to zamiast pomóc to się zablokuje i za bardzo będę analizować każdy szczegół. Staram się racjonalnie podchodzić do tematu, ale... co tu dużo mowic- strasznie bym chciała ujrzeć ⏸️
I jak tak czytam Wasze wpisy, Wasze starania i widze zaangażowanie to tak sobie myslę, choć to głupio zabrzmi, że "za słabo sie staram" i stąd chyba takie poczucie - "no co ja mam tu pisac..." choć absolutnie jesteście Dziewczyny cudowne i kibicuje każdej z Was całym ❤ wierząc, że każda z nas ujrzy to wyczekane maleństwo.
O matuchno, ale się rozpisałam, ale chyba potrzebowałam wyrzucić to z siebie...
Cześć 😊 powiem Ci, że ja udzielam się tutaj tylko czasami (bliżej testowania pewnie będę bardziej aktywna 🙈) aczkolwiek mnie dobrze zrobiło, że tutaj trafiłam. Zobaczyłam, że nie jestem jedyna i uspokoiłam się trochę.
Dobrze jest poczytać tutaj dziewczyny, bo można się od nich dowiedzieć dużo bardzo ciekawych i przydatnych rzeczy 😊 Widzę po kalendarzu, że wpisana jesteś na 27.03, także już niecały tydzień! Trzymam kciuki ✊✊t-quoi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny