W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki za jutrzejsze wizyty ✊ czekam na wieści 🍀
Blondyna.B, Milixx lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Nati94 wrote:Lekarz nie może wypisać zwolnienia na całą ciążę bo się z tego nie wytłumaczy. Musi przedłużać co 4 tygodnie z wpisem z dolegliwościami. Ja idę na zwolnienie dość szybko, jak pojawi się serduszko albo zacznę wymiotować(tak czy siak, dźwigam a mi kuźwa nie chcą dostosować stanowiska bo gadałam w poprzedniej ciąży)
U mnie w pracy mam dużo wyjazdów służbowych po Polsce i też wiem, że mi nie dostosują stanowiskaw umowie mam wpisane województwa, w których pracuję więc firma się zabezpieczyła na takie okoliczności jak ciężarne pracownice (swoją drogą ma ktoś jeszcze taką umowę?). Rozmawiałam z mężem i będę chciała iść na zwolnienie prawdopodobnie w czerwcu, po USG w 13tc. On uważa, że to szybko, ja bym chętnie poszła już teraz 🤷♀️
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
nick nieaktualnyMgdra wrote:Ooo l4 już do końca ciąży Ci wypisze??
U nas nie ma szans. Zawsze od wizyty do wizyty.
Kiedy poczułaś pierwsze ruchy? Ja w 18+1 dokładnie.
Ciekawe jak teraz. Nie mogę się doczekac, bo to jest niesamowite uczucie.
Moja córcia była taka malusia że ruchy wyczuwalam tylko ja.
A ruchy zaczęłam czuć jakoś w 18 tc, 16+6 miałam wizytę, 17+3 byliśmy na urlopie z Narzeczonym i wtedy wydawało mi się, że czułam ruchy ale nie bylam pewna, że to dzidzius 🙂 dzis już nie ma wątpliwości 😁 u nas Synio miesiąc temu miał 190gram, zobaczymy w czwartek jak urósł 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2022, 21:52
Mgdra, Nati94, Kalli95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneta2506 wrote:A dopiero co pamiętam jak pisałaś o wyrzuconym teście chyba w pracy do śmieci bo pokazywał cień cienia... A tu już połowa 😃😃😃 kropku, kop kop mamusie, mały wojownik rośnie 💪
cslza, Mgdra lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:U mnie w pracy mam dużo wyjazdów służbowych po Polsce i też wiem, że mi nie dostosują stanowiska
w umowie mam wpisane województwa, w których pracuję więc firma się zabezpieczyła na takie okoliczności jak ciężarne pracownice (swoją drogą ma ktoś jeszcze taką umowę?). Rozmawiałam z mężem i będę chciała iść na zwolnienie prawdopodobnie w czerwcu, po USG w 13tc. On uważa, że to szybko, ja bym chętnie poszła już teraz 🤷♀️
To mój mąż dla odmiany jak tylko zobaczył pozytywny test to już chciał żebym szła na zwolnienie, mimo ze wie, ze nie mam ciężkiej pracy a i nawet biuro mam bliziutko domu (śmieszna historia ogólnie, kupiliśmy dom a trzy miesiące później dostalam ofertę pracy, gdzie biuro mieści się 2,5km od domu😅 śmieje się, ze to znak 😊)
Niestety życie inne scenariusze pisze, od tej grypy co złapałam czyli od 6 tygodnia na zwolnieniu 🤷♀️
Ale powiem szczerze, ze teraz jestem całe dnie tak zmęczona, męczą mnie mdłości, ze nie wiem jak miałabym funkcjonować w pracy, wiec tak musiało być 😊cslza lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nati94 wrote:Lekarz nie może wypisać zwolnienia na całą ciążę bo się z tego nie wytłumaczy. Musi przedłużać co 4 tygodnie z wpisem z dolegliwościami. Ja idę na zwolnienie dość szybko, jak pojawi się serduszko albo zacznę wymiotować(tak czy siak, dźwigam a mi kuźwa nie chcą dostosować stanowiska bo gadałam w poprzedniej ciąży)
Domi, ja też dziś jestem strasznie senna a spałam do 9 (przy dzieciach to wyczyn 🤭 wywaliłam wszystkich z łóżka i poszłam dalej spać 🙂)
Co do brzucha, to ja mam wzdęty.
Ruchy u mnie w 2 ciąży w 14+6 tygodniu, pamiętam 🤭
Jak ja Wam zazdroszczę, że.jesteście już w 5+ tygodniu 😍
Obecnie byłam na wychowawczym, a szefowa zgodziła się przerwać urlop wychowawczy i przejść na l4.
Ja mam wrażenie że gdzieś dołem brzucha coś mi bulgota ale to jest niemożliwością żeby czuć coś tak wcześnie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2022, 22:04
Nati94 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Dziewczyny a tak z innej beczki - polecacie jakieś fajne profile na IG związane z ciążą? 😊 Zaufaj położnej jest fajne, ale to tak na końcówkę ciąży raczej, mama ginekolog oczywiście też spoko. Śledzicie może jeszcze jakieś profile? 😊
Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Olo323 wrote:To mój mąż dla odmiany jak tylko zobaczył pozytywny test to już chciał żebym szła na zwolnienie, mimo ze wie, ze nie mam ciężkiej pracy a i nawet biuro mam bliziutko domu (śmieszna historia ogólnie, kupiliśmy dom a trzy miesiące później dostalam ofertę pracy, gdzie biuro mieści się 2,5km od domu😅 śmieje się, ze to znak 😊)
Niestety życie inne scenariusze pisze, od tej grypy co złapałam czyli od 6 tygodnia na zwolnieniu 🤷♀️
Ale powiem szczerze, ze teraz jestem całe dnie tak zmęczona, męczą mnie mdłości, ze nie wiem jak miałabym funkcjonować w pracy, wiec tak musiało być 😊
Ja też właśnie zazwyczaj ledwo na oczy patrzę, a tu robota ciężka umysłowo, bo kontroluję pracę lekarzy i sprawdzam dokumentację medyczną pacjentów 🤷♀️ trzeba być na prawdę mocno skoncentrowanym, a u mnie ciężko ostatnio z myśleniem 😅Olo323, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Ja też właśnie zazwyczaj ledwo na oczy patrzę, a tu robota ciężka umysłowo, bo kontroluję pracę lekarzy i sprawdzam dokumentację medyczną pacjentów 🤷♀️ trzeba być na prawdę mocno skoncentrowanym, a u mnie ciężko ostatnio z myśleniem 😅
Wiem o co chodzi, bo jak w tamtym miesiącu liczyłam premię naszym handlowcom (ja robię tabele w exelu, podliczam wyniki, prowizje itd i gotowa wartość premii wysyłam do zarządu, wiec co wyliczę to dostaną) to sprawdzałam każda daną bardziej niż chyba na początku jak zaczynałam prace 😂😂cslza lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Dziewczyny- trzymam kciuki za wizyty🍀✊
Dajcie koniecznie znać! 🥰.Ola., Blondyna.B, Milixx, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
cslza wrote:Ja też właśnie zazwyczaj ledwo na oczy patrzę, a tu robota ciężka umysłowo, bo kontroluję pracę lekarzy i sprawdzam dokumentację medyczną pacjentów 🤷♀️ trzeba być na prawdę mocno skoncentrowanym, a u mnie ciężko ostatnio z myśleniem 😅
Ja jestem pielęgniarką. Pracuję na oddziale 35- łóżkowym. Mamy dużo pacjentów leżących. W moim przypadku praca to po prostu ryzyko dla ciąży- nie będę już nawet wymieniać badań, po których pacjenci promieniują i ciężarne nawet nie powinny się zbliżać. Mam nadzieję, że w tydzień- dwa żadne takie nie wpadnie, bo wolałabym nie mówić nikomu, póki się nie upewnię, że mocno urosła beta chociaż.
Ale na razie niech rośnie beta i doktor powie, co mam brać a czego nie, będę spokojniejszacslza, Mgdra lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Podziwiam za umiejętność rozczytywania lekarzy. Ja wciąż się uczę 🤭 chyba, że macie wszystko w systemie?
Ja jestem pielęgniarką. Pracuję na oddziale 35- łóżkowym. Mamy dużo pacjentów leżących. W moim przypadku praca to po prostu ryzyko dla ciąży- nie będę już nawet wymieniać badań, po których pacjenci promieniują i ciężarne nawet nie powinny się zbliżać. Mam nadzieję, że w tydzień- dwa żadne takie nie wpadnie, bo wolałabym nie mówić nikomu, póki się nie upewnię, że mocno urosła beta chociaż.
Ale na razie niech rośnie beta i doktor powie, co mam brać a czego nie, będę spokojniejsza
Z tym rozczytywaniem to nie są łatwe sprawy, czasem potrzebuję zaufanej Pani pielęgniarki do pomocyserio, bez pielęgniarek nic by się w szpitalu nie wydarzyło, szacun za tak ciężką i niedocenianą pracę! Sama się zastanawiam żeby iść jeszcze na studium pielęgniarskie lub położnictwo
z drugiej strony ja już po 30, z 2 dzieci będzie ciężko studiować...
Nati94 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Kalli95 wrote:A tak w ogóle to ja juz jakos od ponad tygodnia mam codziennie takie bole jak przed okresem tak około dwa razy dziennie a oprócz tego jakos od tygodnia kłuje mnie macica? jak coś dłużej porobie w domu albo szybko wstane czy czasem jak kichne mam nadzieje ze to normalne bo wizyte mam dopiero 6 maja 😱
Czekalam aż Ci ktoś odpisze, ale się chyba nie doczekam 😅ja mam to samo... ale Ty jesteś dużo dalej... mam nadzieję, że to nic złego.
Dzis przyznam, że już mialam schizę i czarne myśli... bo cycki nie bolaly, bo spac się nie chce... 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2022, 23:19
Kalli95 lubi tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Domi_naturelover wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki - polecacie jakieś fajne profile na IG związane z ciążą? 😊 Zaufaj położnej jest fajne, ale to tak na końcówkę ciąży raczej, mama ginekolog oczywiście też spoko. Śledzicie może jeszcze jakieś profile? 😊
Podpinam się, tez bardzo chciałabym znaleźć wartościowe profile 😊 mamaginekolog to wiadomo, a zaufajpoloznej właśnie takie na końcówkę, a coś na teraz? 😊👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
cslza wrote:U mnie w pracy mam dużo wyjazdów służbowych po Polsce i też wiem, że mi nie dostosują stanowiska
w umowie mam wpisane województwa, w których pracuję więc firma się zabezpieczyła na takie okoliczności jak ciężarne pracownice (swoją drogą ma ktoś jeszcze taką umowę?). Rozmawiałam z mężem i będę chciała iść na zwolnienie prawdopodobnie w czerwcu, po USG w 13tc. On uważa, że to szybko, ja bym chętnie poszła już teraz 🤷♀️
Ja tak mam niestety, jest to zapis pozorny bo ja głównie siedzę w biurze i nie ma to nic wspólnego ze stanem faktycznym. Czasami jeżdżę na drugi koniec Polski, ale jest to sporadyczne więc jeżeli nie będą chcieli uznać tych wyjazdów jako delegacji, w które nie mogą mnie w ciąży wysłać bez mojej zgody, to będę próbowała obliczać nadgodziny, których nie mogę robić, a jeżeli to nie przyjedzie bo najczęściej załatwiają mi hotel to pozostaje L4 albo poprostu rozmowa, że po pracy mam umówioną wizytę u lekarza i nie mogę jej przesunąć. Nie wiem jak to będzie, wszystko wyjdzie w praniu pewnie. Jak nie będą ze mną fair to poprostu pójdę na L4 na bardzo długo.🤷Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Oliwia23 wrote:Czekalam aż Ci ktoś odpisze, ale się chyba nie doczekam 😅ja mam to samo... ale Ty jesteś dużo dalej... mam nadzieję, że to nic złego.
Dzis przyznam, że już mialam schizę i czarne myśli... bo cycki nie bolaly, bo spac się nie chce... 🤦🏼♀️ -
Kalli95 wrote:A tak w ogóle to ja juz jakos od ponad tygodnia mam codziennie takie bole jak przed okresem tak około dwa razy dziennie a oprócz tego jakos od tygodnia kłuje mnie macica? jak coś dłużej porobie w domu albo szybko wstane czy czasem jak kichne mam nadzieje ze to normalne bo wizyte mam dopiero 6 maja 😱
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:To normalne zjawisko, macica cały czas bardzo szybko rośnie i się rozciąga ☺️ z czasem jest to silniejsze i lekarz mówi żeby brać magnez bo łagodzi takie bóle. Jeśli brzuch się nie spina to nic złego nie oznacza
-
Co do zwolnienia to tak lekarz z wizyty na wizytę przepisuje a w pewnym momencie ciąży może już dać do dnia porodu ale nie pamiętam od kiedy - niektórzy lekarze po prostu mają już w tym doświadczenie a inni się boją kontroli 😉
Mój M. też chciałby żebym poszła na zwolnienie ale poczekam do 12-13 tygodnia żeby ryzyko odeszło. No i u nas koleżanka dopiero co odeszła to tylko powiem o ciąży szefowej (jak dziś będzie wszystko ok) żeby miała na uwadze i szybciej szukała nowej osoby. Czuję się coraz gorzej i mniej siły a po przejściach jeszcze mi tylko brakuje stresu w pracy 😉
Oprócz tego incydentu wczoraj nic nie leciało. Musiałam się zadrapać przy aplikacji luteiny - czas skrócić paznokcie 😂