W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi wiedziałam, że będzie dobrze🥰🥰🥰
Olo gratuluję chłopca, same chłopy na wątku 😆 (chyba)
Ja dziewczynki byłam u internisty dostałam full badań (pakiet z luxmedzie) i pewnie na tygodnie sobie zrobię, byłam też na oczyszczaniu wodorowym twarzy buźka jak pupa niemowlaka.
A co do USG piersi moja ginekolog jak bylam w ciąży (bo ja nigdy nie robiłam) mówiła że są dwie szkoły i ona nie zaleca robić w ciąży już USG piersi..... Ale nie wiem? Ja zapisałam się też w czerwcu na USG piersi 👍
Aaa i dostałam L4 jeszcze tydzień ( od rodzinnej) ale lekarka chciała mi dać więcej, mówiła żebym dzwoniła to mi wypisze po czymś takim bez żadnego problemu. A mi się badań nie chce robić do pracy stać w tych kolejkach.... I chyba wrócę już w drugim tyg czerwca
I wiecie co że dopiero od czwartku przestałam plamić, dzisiaj taka kawa z mlekiem. Generalnie plamiłam tak z tydzień taka końcówka okresu jakby, a wcześniej normalnie. Więc w sumie dwa tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2022, 15:03
Domi_naturelover, Olo323, malinowamamba95 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Domi wiedziałam, że będzie dobrze🥰🥰🥰
Ja dziewczynki byłam u internisty dostałam full badań (pakiet z luxmedzie) i pewnie na tygodnie sobie zrobię, byłam też na oczyszczaniu wodorowym twarzy buźka jak pupa niemowlaka.
A co do USG piersi moja ginekolog jak bylam w ciąży (bo ja nigdy nie robiłam) mówiła że są dwie szkoły i ona nie zaleca robić w ciąży już USG piersi..... Ale nie wiem? Ja zapisałam się też w czerwcu na USG piersi 👍
Aaa i dostałam L4 jeszcze tydzień ale lekarka chciała mi dać więcej, mówiła żebym dzwoniła to mi wypisze po czymś takim bez żadnego problemu. A mi się badań nie chce robić do pracy stać w tych kolejkach.... I chyba wrócę już w drugim tyg czerwcaBlond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Jak tam po USG?
A za 2 tygodnie połówkowe 😊
Nati nie mów hop, może akurat się trafi rodzynek 🥰Blond27, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Z cycorkami wszystko dobrze 😂😂
Aaa i dostałam L4 jeszcze tydzień ( od rodzinnej) ale lekarka chciała mi dać więcej, mówiła żebym dzwoniła to mi wypisze po czymś takim bez żadnego problemu. A mi się badań nie chce robić do pracy stać w tych kolejkach.... I chyba wrócę już w drugim tyg czerwca
Korzystaj, dbaj o siebie, odpoczywaj ile potrzebujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2022, 15:48
Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Pięknie! Będzie Synuś! Macie już typy imion?
Z imionami się nie możemy dogadać, bo zastanawialiśmy się nad imionami dla chłopca, bo ja od początku mowiłam, ze będzie chłopak 😅
Do dzisiaj wygrywał Kuba ale mąż dziś słusznie zauważył, ze mamy bardzo podobne nazwisko i brzmi to groteskowo i tez już mi się zaczyna nie podobać 😂
Wiec zaczynamy od nowa 🙈👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
I wiecie co że dopiero od czwartku przestałam plamić, dzisiaj taka kawa z mlekiem. Generalnie plamiłam tak z tydzień taka końcówka okresu jakby, a wcześniej normalnie. Więc w sumie dwa tygodnie.
Dokładnie, bierz i korzystaj- jeśli czujesz ze potrzebujesz, to jest czas dla Ciebie ❤️ Każdy na pewno zrozumie 😊Blond27 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Domi_naturelover wrote:Dziewczyny, właśnie dzwoniła babeczka z wynikami prenatalnych - wyniki prawidłowe, żadnych odchyleń od norm
Niestety dokładny opis dostanę jak oryginał przyjdzie pocztą, ale chyba już nie ma się czym martwić, prawda? 🙏🏻
Prawda 💕Domi_naturelover lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Będzie CHŁOPIEC! 🥰
Tak jak czułam 😅
Maluszek już ma 186 gram ❤️
Super 💙 napisz datę porodu to Cię wpisze na listę, nie wiem czemu Cię nie ma 🤔Olo323 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja dzisiaj mam dzień spania, dosłownie spałabym cały dzień. W nocy nie umiałam spać a jak już zasnęłam to wstyd się przyznać i spałam do 13…. A teraz już znów jestem śpiąca. Myślałam ze to przez wysoki cukier ale cukier naczczo 77, po posiłku 119 wiec wszystko dobrze.
Mgdra super ze z piersiami wszystko ok! Ja miałam usg w listopadzie ale tez lekarka maca mi co jakiś czas czy wszystko ok.
Blond bierz l4 ile potrzebujesz. Ja siedziałam po pierwszym poronieniu jakieś 3-4 tyg a po 2 wzięłam tez 4 tyg macierzyńskiego. Potrzebowałam regeneracji.
Olo gratulacje synka!
Ja to wam powiem ze w tej ciąży sama nie wiem czy czuje coś na temat płci. Chyba boje się zawieźć. W pierwszej ciąży czułam od początku ze będzie synek, pomimo tego ze do połówkowych 2 lekarzy powiedziało ze dziewczynka. W poprzedniej ciąży za to czułam od razu ze to dziewczynka. Teraz tez czuje ze może dziewczynka ale jakoś nie tak mocno i czasem myśle ze pewnie chłopak. Chyba boje się zawieźć. Marze o córeczce ale z drugiej strony racjonalnie myśle ze ważne żeby było zdrowe i płeć nie jest ważna… No i mówię sobie jakie plusy z 2 chłopców. Zobaczymy. Za 2 tyg się pewnie dowiem po sanco.Blond27, Blondyna.B, Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Domi_naturelover, malinowamamba95, KlaraJa, Angelaaaa, Mgdra, Nati94, Milixx, Kalli95, Blond27, Szatkownicadojajek, Grażyna1820, Kluska95, Dominika96, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość
-
No cudo ❤️
Ja właśnie zjadłam dwa kawałki ciasta z truskawkami mojej teściowej 😂 zaraz pęknęBlondyna.B lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Blond bierz L4 ile tylko potrzebujesz! Ja byłam na macierzyńskim 2 miesiące i to było bardzo pomocne akurat taki czas na poukładanie sobie wszystkiego w głowie
Olo gratuluję synka 💙☺️ ah te imiona.. my będziemy myśleć jak będą jakieś podejrzenia płci. Ostatnio to był praktycznie pierwszy strzał jakie imię wybraliśmy - Maksymilian
Malinowa taka prawda, że nawet po stratach mówi się że najważniejsze zdrowie ale jednak ma się jakieś marzenia co do płci. Mi też zawsze się córeczka marzyła ale z synka też się ucieszyłam wbrew pozorom ☺️
Aneta jak tam się czujesz??☺️Blond27, malinowamamba95, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Wooo, dziewczyny ale jazda 😅 Daję słowo, że wręcz w kilka godzin pojawiła mi się Linea Negra 🤯😄 O ile większy brzuch można zwalić jeszcze na najedzenie się i wzdęcia, to właśnie zyskałam ewidentny ciążowy dowód 🤣
Blondyna.B, Angelaaaa, Nati94, Milixx, Mgdra, Blond27, Grażyna1820, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Wooo, dziewczyny ale jazda 😅 Daję słowo, że wręcz w kilka godzin pojawiła mi się Linea Negra 🤯😄 O ile większy brzuch można zwalić jeszcze na najedzenie się i wzdęcia, to właśnie zyskałam ewidentny ciążowy dowód 🤣
Ja do tego 23 tygodnia w 1 ciąży się nie doczekałam, nawet pępek mi nie zrobił się wypukły 😅 -
Blondyna.B wrote:Woo szybko 😁
Ja do tego 23 tygodnia w 1 ciąży się nie doczekałam, nawet pępek mi nie zrobił się wypukły 😅Ja jutro wchodzę w 14 💪🏼 Ale to leci 🤯
Blondyna.B, Blond27 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Blond też uważam, że powinnaś brać wolne tyle ile potrzebujesz. Najważniejsze żebyś Ty czuła się gotowa❤️
Blondyna cóż za piękne ciasto 🤤 mnie ostatnio jak wyszedł zakalec to odechciało się piec, ale u Ciebie pewnie wyszło perfect 🍀
Ja dzisiaj odebrałam wyniki pappy, wolnej podjednostki beta, plgf i mocz. Powiem Wam, że tę pappe i wolną podjednostkę nie umiem przeczytać. Widzę tylko że tygodnie się zgadzają, także nie drąże tematu i poczekam na opinie lekarza w poniedziałek.
Martwi mnie tylko plgf bo on jest za nisko, na szczęście nie mam białka w moczu oraz codziennie badam sobie ciśnienie i zawsze mam prawidłowe, także mam nadzieję że uda się to podrasować jakimiś lekami... Niestety wiem, że mój organizm silnie reaguje na stres. Wiedziałam o tym wcześniej, bo miałam już inne problemy zdrowotne związane ze stresem przed ciążą, ale miałam nadzieję że jak się bardziej wyluzowałam teraz to trochę się to poprawi. Przed tym jak w ogóle pomyślałam sobie o wynikach krwi miałam ciśnienie idealne, zaraz jak przyszły ciśnienie skoczyło mi do ponad 140, na szczęście szybko spadło. Miałam nie brać już zwolnienia i normalnie pracować ale moja praca łączy się z dość dużą ilością stresu i zastanawiam się czy lekarz sam nie będzie chciał mnie wysłać już na to zwolnienie.
No nic, pozostaje mi czekać do poniedziałku z nadzieją, że z maluszkiem będzie wszystko dobrze 🍀Blond27 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Domi_naturelover wrote:Wooo, dziewczyny ale jazda 😅 Daję słowo, że wręcz w kilka godzin pojawiła mi się Linea Negra 🤯😄 O ile większy brzuch można zwalić jeszcze na najedzenie się i wzdęcia, to właśnie zyskałam ewidentny ciążowy dowód 🤣
Nie było mi dane jej mieć w 1 ciazy. W 2 też ani widać ani słychać 😜💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
nick nieaktualny
-
conte wrote:Właśnie ja nie mam ani linii ani wystającego pępka a zostało mi 14 tygodni 🤔😅💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Łoooo jaaciee daj kawałek 🤤🤤🤤Blondyna.B lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30