X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny pewnie już spicie ale musze to z siebie wyrzucic- jestem przerażona. Dziś caly dzien czuje sie bardzo źle, mega osłabiona, bezsilna. Wieczorem doszły bóle i skurcze w dole brzucha jak na okres, dosc silne promieniujace do pachwin i krzyża. Nie krwawie ani nie plamie przynajmniej na razie. Nie wiem co robic, gdybym byla u siebie pojechalabym do szpitala ale jestesmy na Lanzarote, wracamy w piatek.. Mam magnez, moge jutro wziac. Strasznie panikuje, ze zaraz bedzie po wszystkim.. pocieszcie plis
    Przede wszystkim to póki nie ma krwawienia i plamienia to zwykle nic złego nie znaczy. Najlepiej jakbyś wzięła no-spe w takim wypadku (pewnie nie wzięłaś ze sobą) i dużo odpoczywać - mogłaś się przeforsować. Magnez 3x1 spokojnie bierz.
    Sama też mam dni gdzie aż mi się słabo robi, zawsze byłam pogodynką a teraz to jeszcze bardziej doskwiera.

Olo323 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Zazdroszczę wyjazdu! 😍
    Patrzyłam żeby wyjechać w połowie czerwca gdzieś (nie chce w szczycie upałów) ale ceny są w tym roku z kosmosu więc chyba odpuścimy i najwyżej na jakiś weekend do nas nad morze pojedziemy...
    My rezerwowaliśmy jakoś na początku lutego, a i tak pluliśmy sobie w brodę, że nie zdecydowaliśmy się na Maroko od razu bo były bilety za 160zl w obie strony… Finalnie wyszło lepiej, bo nie pojechalibyśmy na 3 dni na pustynię w moim obecnym stanie 😂 Teraz niestety z cenami kiepsko, chyba że jakiś last uda się z biura podróży złapać

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 30 maja 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddle, może to przeforsowanie, może zwyczajnie wszystko rośnie 😊 Ja jak mam jakieś bóle, to zawsze patrzę, czy nie towarzyszy temu plamienie/krwawienie. Jak nie, to jestem spokojna.

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny pewnie już spicie ale musze to z siebie wyrzucic- jestem przerażona. Dziś caly dzien czuje sie bardzo źle, mega osłabiona, bezsilna. Wieczorem doszły bóle i skurcze w dole brzucha jak na okres, dosc silne promieniujace do pachwin i krzyża. Nie krwawie ani nie plamie przynajmniej na razie. Nie wiem co robic, gdybym byla u siebie pojechalabym do szpitala ale jestesmy na Lanzarote, wracamy w piatek.. Mam magnez, moge jutro wziac. Strasznie panikuje, ze zaraz bedzie po wszystkim.. pocieszcie plis

Po locie mogła jeszcze dojść kwestia ciśnienia, zmiany temperatury... A nawet i zaparcie, bo przecież to częste w podróży. Jakkolwiek źle to brzmi, spróbuj się uspokoić, wziąć magnez i nospe jeśli masz i dać sobie trochę czasu. Obserwuj czy ustępuje, czy się nasila.

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin ja może dzisiaj nie jestem dobra w pocieszaniu, bo sama panikuje od rana przed wizytą, ale myślę tak jak dziewczyny, że dopóki nie ma plamienia i krwawienia to nie jest źle. Sama miałam dni zupełnego braku sił, energii, nogi miałam "jak z waty" i cały czas bym leżała ale po kilku dniach to przeszło. Może to przez zmianę otoczenia, ciśnienia? Odpoczywaj

Dziewczyny ja poproszę kciuki dzisiaj 🥺🍀 stresuję się od rana a do 16 jeszcze tyle czasu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 10:25

Blond27, Milixx, Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara kciuki♥️
    Cuddle jak sytuacja? Ja też miewam, szczególnie rano, bóle i ciągnięcia w podbrzuszu. Mam nadzieję, że to raczej normalne.

Blond27, KlaraJa lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Dziewczyny ja poproszę kciuki dzisiaj 🥺🍀 stresuję się od rana a do 16 jeszcze tyle czasu....
    Mocno trzymamy 🤞❤️

Blond27, KlaraJa lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję Wam za dobre słowo, na Was naprawde można liczyć! Chyba miałyście racje, przedobrzyłam, przedwczoraj miałam urodziny (35! starość..) i bylismy na calodziennej wycieczce w zoo a potem jeszcze wieczorem basen.. Dlatego wczoraj to odchorowalam. Zaparcie swoja droga bardzo mi doskwiera ale dzis rano po wizycie w toalecie czuje sie znacznie lepiej. Oby tak zostało

Niestety brak plamienia czy krwawienia to fla mnie nie wyznacznik ze wszystko ok bo moje poronienie bylo zatrzymane i nic mi nie bylo a serduszko nie bilo.. dlatego panikuje strasznie. Dobrze, ze tu mam Was, jestescie super grupą wsparcia dziękuję.

Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny, dziękuję Wam za dobre słowo, na Was naprawde można liczyć! Chyba miałyście racje, przedobrzyłam, przedwczoraj miałam urodziny (35! starość..)

Wszystkiego najlepszego! Jaka starość?! Z mężem sobie powtarzamy, że jeżeli człowiek ma młodego ducha to nigdy się nie zestarzeje 😊

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa trzymam kciuki:)

Ja dzisiaj mam teoche mniejsze mdłości i nawet zachcianki… miałam ochotę na kanapkę z szynka, sałata i jajkiem sadzonym ( którego zwykle nie lubie) + pomidor. Mniami. A na obiad tak za mna chodziła fasolka szparagowa ze w 3 sklepach po nią byłam… i kupiłam o zgrozo po 35 zł za kg. Eh.

Przyszedł mi dzisiaj detektor. Próbowałam na szybko znaleźć ale sie nie udało. Nie nakręcam sie bo ja mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu…mam nadwagę wiec to na pewno za wczesnie. Będę próbować za kilka dni znów.

KlaraJa lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:

Ja dzisiaj mam teoche mniejsze mdłości i nawet zachcianki… miałam ochotę na kanapkę z szynka, sałata i jajkiem sadzonym ( którego zwykle nie lubie) + pomidor. Mniami. A na obiad tak za mna chodziła fasolka szparagowa ze w 3 sklepach po nią byłam… i kupiłam o zgrozo po 35 zł za kg. Eh.

Przyszedł mi dzisiaj detektor. Próbowałam na szybko znaleźć ale sie nie udało. Nie nakręcam sie bo ja mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu…mam nadwagę wiec to na pewno za wczesnie. Będę próbować za kilka dni znów.
    Ja tak sobie czasami myślę, że mam mniejsze mdlosci a za chwilę klnę pod nosem 😅 ale Tobie życzę, by odeszły w niepamięć.
    Ja dziś mam zachciankę na zupkę chińską. Mąż już jedzie i kupi. Nie wiem, czy można przy CC, nigdy nie jadłam tego świństwa poza studiami kilka razy ale tak za mną chodzi..w ogóle mam inne smaki niż z dziewczynkami, ciekawe, czy się sprawdzi, że na chłopaka można się inzcej czuć 😁

Ja też sobie dziś posłuchałam mieszkańca mojego brzucha i spostrzeżenia- przesunął się w prawo😅 fika jak szalone😅 ale nie mogłam znaleźć przez kilka minut też.

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millix wywołuje Cię do odpowiedzi, jak się czujesz maleńka?

age.png

💔11.2021 synek

Wysłany: 30 maja 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:

Bardzo dobre podejście! Ja dostałam detektor chyba w 12 tc i za pierwszym razem nie znalazłam, za trzecim też nie, a jestem szczupła :D Więc totalnie się nie martw <3

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Millix wywołuje Cię do odpowiedzi, jak się czujesz maleńka?

Ponawiam wezwanie, tez o Tobie myślałam, co tam u Ciebie?

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

Wysłany: 30 maja 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Cuddlemuffin ja może dzisiaj nie jestem dobra w pocieszaniu, bo sama panikuje od rana przed wizytą, ale myślę tak jak dziewczyny, że dopóki nie ma plamienia i krwawienia to nie jest źle. Sama miałam dni zupełnego braku sił, energii, nogi miałam "jak z waty" i cały czas bym leżała ale po kilku dniach to przeszło. Może to przez zmianę otoczenia, ciśnienia? Odpoczywaj

Czekamy ❤️

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa, kciukamy i czekamy 🍀🍀🍀

KlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ja tak nieśmiało mogę Was podczytywać?

W marcowym wątku mi nie poszło, w kwietniowym też jeszcze nie, ale w majowym zobaczyłam ⏸️.
    Jestem jeszcze wszystkiego bardzo niepewna, ❤️ już widziałam, ale było jeszcze bardzo wcześnie, tętno było 108 i mnie to martwi (byłam na USG 6w2d), że takie niskie. Choć lekarz powiedział, że powyżej 100 jest dobrze.
    No i nie mam prawie żadnych objawów (teraz jestem 8+0). To też mnie martwi. Tylko piersi bolą i mam mniej energii. Dwa czy trzy razy czułam mdlosci i tyle.
    No i przy kasłaniu i kichaniu ciągnie w podbrzuszu.

Ogólnie jestem panikarą, więc jeszcze nie umiem się cieszyć, bo wiem, że to zupełny początek i różnie może być.

Pozdrawiam Was serdecznie i jeśli pozwolicie będę tu zaglądać częściej 😘

Domi_naturelover, Angelaaaa, Blondyna.B, Nati94, Aneta2506, malinowamamba95, Mgdra, Kluska95, KlaraJa, Olo323, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa i jak tam ? 😊

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 30 maja 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:

W marcowym wątku mi nie poszło, w kwietniowym też jeszcze nie, ale w majowym zobaczyłam ⏸️.
    Jestem jeszcze wszystkiego bardzo niepewna, ❤️ już widziałam, ale było jeszcze bardzo wcześnie, tętno było 108 i mnie to martwi (byłam na USG 6w2d), że takie niskie. Choć lekarz powiedział, że powyżej 100 jest dobrze.
    No i nie mam prawie żadnych objawów (teraz jestem 8+0). To też mnie martwi. Tylko piersi bolą i mam mniej energii. Dwa czy trzy razy czułam mdlosci i tyle.

Ogólnie jestem panikarą, więc jeszcze nie umiem się cieszyć, bo wiem, że to zupełny początek i różnie może być.

Gratulacje! ❤️
    Co do tętna się nie wypowiem, bo ja usłyszałam serduszko dopiero w 12 tc i wtedy było 162 ud/min.
    Co do objawów - tylko się cieszyć 🥳 U mnie na początku bolesność piersi, mdłości przy dużym głodzie, zwiększenie apetytu i rwa kulszowa 😅 Z tego wszystkiego zostało aktualnie zmęczenie i zespół mięśnia gruszkowatego, więc z objawów też miałam niewiele 😊

Nutka85 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:

Gratulacje 🤩 i zapraszamy do naszego wątku 🤰
    Bądź dobrej myśli 😊
    Oj tak te pędy kichaniu ciągnie brzuch mnie też czasami jajniki bolą 😂😂
    Mi jakoś objawy przeszły po 10tc i zawsze ten strach jest czy wszystko jest dobrze
    Jakoś musimy żyć żeby niezwariować 😊

Nutka85 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ