W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Anati wrote:Cześć dziewczyny. Korzystam z zaproszenia Nati94 na Wasz wątek, bo w maju zobaczyłam ⏸ wszystkie najistotniejsze szczegóły mam w stopce 😊
W sobotę trafiłam z 1,5 roczną córka do szpitala z silnymi wymiotami. Ona biedna leży pod kroplówkami i niestety dzień później złapało mnie, wymiotowałam cała noc, nie byłam w stanie przyjąć leków, ktore zawsze biorę, pielęgniarki wiedząc, ze jestem w ciąży poprosiły żeby mąż mnie podmienił. Spałam wczoraj cały dzień z przerwami na picie wody. Przespałam cała noc i dzisiaj czuje się lepiej. Nati94 o ile dobrze pamietam miałaś ostatnio podobna sytuacje. Oczywiście żadnych leków nie brałam. Martwie się o kropeczka bo wcześniej 3 ciąże straciłam na wczesnym etapie.
A pisałaś do lekarza?
Kasiola wizyta najlepiej za 2 tygodnie ale dobrze byłoby też sprawdzić, czy ciąża jest wewnątrzmaciczną. Myślę, że zdaj się na lekarza i napisz datę ostatniej miesiączki, kiedy i jaka wyszła beta, mniej więcej ile masz tygodni z wyliczeń, niech decyduje. Ja umowilabym się na sprawdzenie czy jest pęcherzyk na swoim miejscu, później już na serduszko.
Tak poza tym to cześć🙂 miło, że jest nas więcej -
conte wrote:Właśnie mam wrażenie, że im bardziej dbam tym jest gorzej a z drugiej strony jak przestaję dbać to sobie mowie, "Boże jakaś Ty głupia nic nie dzieje się od razu". I tak się gubię w błędnym kole😅 bo i koniec końców łapie się na tym, że mam już prawie 30 lat a nie dbam o buzię więc jak am być dobrze 🙈
-
Nati94 wrote:Najważniejsze, byś się nie odwodniła. Kup elektrolity i spróbuj pić (są ochydne niestety), jeśli nie dasz rady, wymitoy nie ustąpią to jedz na IP i powiedz jak jest, podłączą Ci kroplówki z Płynem wieloelektrolitowym, ale nie ręczę że nie zostawią na oddziale. Kurczę sądziłam, że Cię nie złapie, u nas wszyscy dorośli zdrowi a dzieci wymiotowały jeden za drugim. Nawet w rodzinie wiem, że inne dzieci chore, dorośli zdrowi.
A pisałaś do lekarza?
Kasiola wizyta najlepiej za 2 tygodnie ale dobrze byłoby też sprawdzić, czy ciąża jest wewnątrzmaciczną. Myślę, że zdaj się na lekarza i napisz datę ostatniej miesiączki, kiedy i jaka wyszła beta, mniej więcej ile masz tygodni z wyliczeń, niech decyduje. Ja umowilabym się na sprawdzenie czy jest pęcherzyk na swoim miejscu, później już na serduszko.
Tak poza tym to cześć🙂 miło, że jest nas więcej
Dziękuje za szybka odpowiedź. Pije elektrolity, bo to mi poradziły pielęgniarki na oddziale. Wczoraj przez cały dzień mimo mdłości wmuszalam w siebie małe lyczki wody. Dzisiaj obudziłam się w dużo lepszym stanie. Wymioty miałam tylko poprzedniej nocy i chyba najgorsze za mna. Wczoraj czułam się tak zle, ciagle spałam ze dzisiaj miałam pisać do lekarza, gdyby nie było poprawy. Dziękuje Ci za rady. Niestety nie miałby mnie nawet kto zawieźć do szpitala, choć w przypadku pogorszenia coś bym tu wymyśliła. Dzisiaj już udaje mi się normalnie jeść i ciagle coś pije. Mam nadzieje ze ten jeden trudniejszy dzień nam nie zaszkodził na tyle 🥺 -
15.20 dziś ja nie wiem jak wytrzymam 😅😯
Pierwszy raz M. ze mną będzie i nawet nie wiem jak to będzie wyglądać 😂KlaraJa, Anati, Domi_naturelover, conte, Szatkownicadojajek, Nati94, Milixx, Blond27, Kluska95, Grażyna1820, Angelaaaa, Mgdra, Poziomka9204, malinowamamba95, Olo323, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Hej, hej 🥰
Miałam poczekać do jutrzejszej wizyty i dopiero się wpisać do was, ale widzę, że już powoli dziewczyny przechodzą z majowego wątku do was to co mi tam 😊
Jeśli mogę to bardzo chciałabym być tutaj z wami 😍
Dzisiaj, tak samo jak u Kasioooli jest u mnie 4t3d ciąży ❤
Jutro o 18 mam wizytę u ginekologa, żeby podejrzeć czy widać pęcherzyk i czy wszystko jest w porządku 🥰
Nie ukrywam, że moje wyniki bety i progesteronu mnie troszkę wystraszyły, ale jestem dobrej myśli 😊
Cieszę się, że razem możemy przeżywać ten piekny, wyczekiwany czas ❤
Mam nadzieję, że dużo się od was nauczę, bo to moja pierwsza ciąża 🥺
Życzę wam zdrowych i dużych dzidziusiów 🥰KlaraJa, Domi_naturelover, Kasiooola, Nati94, Milixx, Blond27, Kluska95, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Blondyna.B wrote:15.20 dziś ja nie wiem jak wytrzymam 😅😯
Pierwszy raz M. ze mną będzie i nawet nie wiem jak to będzie wyglądać 😂
No to dzisiaj ja trzymam kciuki ✊❤️ mój się trochę na początku peszył ale później mu przeszło 😅 ja miałam USG przez brzuch i przez pochwę (lekarz chciał dokładniej coś tam zobaczyć) także jak było przez pochwę to mąż usiadł na krześle i już nie podchodził. Myślał że to dla mnie krępujące, a ja już u tylu ginekologów w życiu byłam że nie krępują mnie takie rzeczy, tym bardziej że teraz są te wszystkie spódniczki a kiedyś to z gołym tyłkiem chodziło się po całym pokoju i jakoś to było 😅
Witam wszystkie "nowe" dziewczyny 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 08:27
Anati, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Nati - dziękuję za odpowiedź, napisałam do swojego lekarza, że się trochę niepokoje czy wszystko jest na miejscu i zobaczymy co ona zdecyduje, o wynikach bety wiedziała, bo już ja musiałam poinformować w piątek, ze musimy odwołać zabieg histeroskopii w przyszłym tygodniu
Chrupka - idziemy tak samo zatem trzymam kciuki 🤩 ale zbieg okoliczności bo moja najlepsza przyjaciółka od dawna jest właśnie Chrupka 😁
Blondyna - trzymam mocno kciuki 💪Nati94, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Cześć Dziewczyny! Gratuluję dwóch kreseczek ❤️❤️❤️
Blondyna, kciukaski! 🤞🏼❤️ Super, że idziecie razem 😊 Ja trochę żałuję, że trafiła nam się lekarka na prenatalnych, która nic nie mówiła… Całe badanie cisza. Ja to jeszcze jakieś pojęcie miałam co się dzieje, co ona sprawdza, ale mój 💁🏼♂️ zdecydowanie mniejsze 😅 Więc pierwsze wspólne USG wyszło w sumie średnio (patrząc na wynik oczywiście pięknie 💗). Ale może kiedyś uda mu się pójść ze mną do mojego prowadzącego, który jest świetny, wszystko pokaże, wyjaśni i opowie 😃Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dziewczyny, a jak tam wasze brzuszki? U mnie stanęło w miejscu od jakiś 2 tygodni przynajmniej 🙈 Jak leżę na plecach to kości wystają zamiast brzucha 😅 Na wadze też brak zmian. Nie wiem czy ja tak naprawdę chudnę i się to jakoś „zeruje” z ciążowym przybieraniem, czy faktycznie w 14tc jeszcze żadnego „ciążowego” tycia jeszcze nie ma 🤔💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ja jutro dopiero mam prenatalne, dziś zwykła wizyta więc na pewno będzie tylko przez brzuch szybki podgląd żeby zobaczyć co tam słychać ☺️
-
Domi_naturelover wrote:Dziewczyny, a jak tam wasze brzuszki? U mnie stanęło w miejscu od jakiś 2 tygodni przynajmniej 🙈 Jak leżę na plecach to kości wystają zamiast brzucha 😅 Na wadze też brak zmian. Nie wiem czy ja tak naprawdę chudnę i się to jakoś „zeruje” z ciążowym przybieraniem, czy faktycznie w 14tc jeszcze żadnego „ciążowego” tycia jeszcze nie ma 🤔
Brzuszek ostatnio mi wywaliło i tak zostało - jak leżę to widać ale ja mam i tłuszczyk więc to inaczej niż jak ktoś jest szczupły 😁 -
Cześć Chrupka ♥️
Anati, dużo. Dużo zdrówka, będzie dobrze ♥️ pij małymi łyczkami jak radzą, do jedzenie nie musisz się zmuszać i na pewno jedz coś lekkostrawnego.
Kasiola, daj znać ♥️
Blondyna nie mogę się doczekać Twojej wizyty 😍
Ja też już na pewno mam brzuch ciążowy, wiem że niby niemożliwe ale widocznie mam trochę osłabione mięśnie brzucha i widać ewidentnie. Już o każdej porze, dziś mąż się śmiał, że już nie ukryjemy🙂Blond27, Anati, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna, trzymam kciuki 😉🤞
Mój w tej ciąży chodzi ze mną na wszystkie wizyty, o ile są poza godzinami pracy. Prenatalne miałam w środku dnia, więc nie mógł być.
Ogólnie to jakoś mnie to nie peszy - ma swój monitorek i tam ogląda za winklem, ja na swoim też widzę, lekarka opisuje że rączka, nóżka, serce, macha do nas itp. Oczywiście ma swoje 3 minuty na gorzkie żale jak się idę rozbierać i mnie czasem z czymś sprzeda, ale ogólnie to cieszę się, że jeździ ze mną 😉 po dwóch poronieniach powiedziałam, że ja sama w tym stanie kolejny raz z wizyty wracać nie będę gdyby coś wyszło nie tak, bo poprzednim razem omal nie miałam wypadku.
Domi, u mnie na chwilę wyskoczył brzuch typu wzdęcie, pobył kilka dni i teraz znów rano płasko. Jestem w fazie przejścia z 1 do 3 trym, objawy ustają, reakcje się zmieniają i już świruje znowu. Mimo, że na prenatalnych zdrowa dziewczyna wyszła1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Fajnie, że "nasz" Wątek ma coraz więcej dziewczyn, super 🥰🥰🥰🥰 witam wszystkie nowe 😘😘😘
Blondyna TRZYMAM KCIUKI 😘😘😘😘Nati94, Anati, Blondyna.B, Milixx, Chrupka , Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Słuchajcie śniło mi się dziś, że przyszły mi wyniki pappa i wszystko w normie, dziwiłam się jakim cudem to sprawdzili bo nie byłam na pobraniu i w śnie umyslilam sobie, że z ostatnich badań wzięli probówkę 😅 no i było w nich napisane, że to synek 😅 boję się to głośno mówić, ale serio czuję, że to chyba chłopiec, mam nadzieję, że chociaż raz się nie mylę🙂
Szatkownicadojajek, Milixx, cuddlemuffin lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B kciuki za wizytę. Będę zaglądać i czekać na wiadomość 🍀
Nati94 powiem Ci, że przeczucia co co oby płci mi się sprawdziły w poprzednich ciążach 😊 Teraz czuję, że będzie dziewczynka. Chociaż lepiej byłoby jak byłby chłopiec ale najważniejsze aby zdrowe 😊Blondyna.B, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Słuchajcie śniło mi się dziś, że przyszły mi wyniki pappa i wszystko w normie, dziwiłam się jakim cudem to sprawdzili bo nie byłam na pobraniu i w śnie umyslilam sobie, że z ostatnich badań wzięli probówkę 😅 no i było w nich napisane, że to synek 😅 boję się to głośno mówić, ale serio czuję, że to chyba chłopiec, mam nadzieję, że chociaż raz się nie mylę🙂
Trzymam kciuki żeby w Twoim przypadku okazał się to sen proroczy
Ja dzisiaj miałam sen, że wybraliśmy dla drugiej córki imię Pola. Jak powiedziałam mężowi to nie powiało optymizmem, bo wiem jak bardzo chciałby synka. Dla mnie płeć nie ma znaczenia, ważne żeby w zdrowiu do końca, ale rozumiem męża i bardzo chciałabym żeby czuł się spełniony jak ja ze swoją pierworodną wymarzoną córeczką. Po naszych przejściach raczej o 3cim nie będziemy myśleli…. Jak wszystko będzie dobrze to po 10 tyg planujemy zrobić NifTy ( zawsze trochę wcześniej wiadomość odnośnie płci).
Cieszę się, że do Was trafiłam. Mimo ze już mam jedno dziecko, to teraz wszystko ( każdy etap) przeżywa się na nowo. U mnie dzisiaj 4t+ 5d. W przyszłym tyg 6t + 0 mam pierwsze usg i tli się we mnie ogromna nadzieja, ze tym razem będzie bijące serduszko . ❤️✊🏻Szatkownicadojajek, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim nowym koleżankom ! Bardzo mi miło ze chcecie dołączyć do naszego wątku ❤️
Staś przesyła mocnego kopniaka i czeka na zdjęcia nowych koleżanek i kolegów ❤️Nati94, Milixx, Anati, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
-
Kazała mi potworzyć betę żeby zobaczyć jaka ma wartość, później zdecyduje czy jest szansa coś zobaczyć
Byłam w labie i czekam na wynik ❤️Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Milixx wrote:Blondyna.B kciuki za wizytę. Będę zaglądać i czekać na wiadomość 🍀
Nati94 powiem Ci, że przeczucia co co oby płci mi się sprawdziły w poprzednich ciążach 😊 Teraz czuję, że będzie dziewczynka. Chociaż lepiej byłoby jak byłby chłopiec ale najważniejsze aby zdrowe 😊Milixx, Kasiooola, Olo323 lubią tę wiadomość