X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Dziewczyny, czy ja tak nieśmiało mogę Was podczytywać?

W marcowym wątku mi nie poszło, w kwietniowym też jeszcze nie, ale w majowym zobaczyłam ⏸️.
    Jestem jeszcze wszystkiego bardzo niepewna, ❤️ już widziałam, ale było jeszcze bardzo wcześnie, tętno było 108 i mnie to martwi (byłam na USG 6w2d), że takie niskie. Choć lekarz powiedział, że powyżej 100 jest dobrze.
    No i nie mam prawie żadnych objawów (teraz jestem 8+0). To też mnie martwi. Tylko piersi bolą i mam mniej energii. Dwa czy trzy razy czułam mdlosci i tyle.
    No i przy kasłaniu i kichaniu ciągnie w podbrzuszu.

Ogólnie jestem panikarą, więc jeszcze nie umiem się cieszyć, bo wiem, że to zupełny początek i różnie może być.

Pozdrawiam Was serdecznie i jeśli pozwolicie będę tu zaglądać częściej 😘
    Zostań z nami ♥️
    Serduszko może dopiero się rozkręcało, ale tętno normalne, ufaj lekarzowi 🙂 brak objawów to tylko się cieszyć 😅 wiem, co mówię, pozdrawiam z mdłościami

Klara czekamy♥️

Zjadłam tą zupkę. Zaspokoilam żądze. 3 minuty później leżała w toalecie.

Nutka85, KlaraJa lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tu cały czas i czytam 🥰Niestety u mnie był słabszy tydzień. Miałam taki zjazd psychiczny, że szkoda gadać 😪 powoli wracam na normalne tory ale powiem Wam że ciężko było. Do tego wszystkiego syn dawał mi ostro popalić i miałam znowu zawahanie po co mi kolejne dziecko jak ja sobie z synem nie radzę 😔😔 Jeszcze do tego wszystkiego był dzień matki i już wg miałam myśli, że jestem złą matką, mogłabym być lepszą i inne takie 😔 Cały tydzień przeleżałam i nic nie robiłam, i to dosłownie. Żeby tego było mało to dopadły mnie zatoki i kaszel 🤧🤧 Męczę się od tygodnia już. I dzieciaki też mam chore więc mieszanka wybuchowa 🤯😵🥴 Dlatego tylko czytałam i nic nie pisałam żeby Wam znowu nie smucić.
    A tak po za tym. To zniknęły mi dolegliwości ciążowe. Cycki przestały boleć, mdlić też już mnie mniej mdli. Apetyt wraca do normy ale nadal mi kawa nie smakuje 🙈 Odliczam już dni do wizyty ⏳ a to jeszcze całe 9 dni 🤭

malinowamamba95, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas wszystko dobrze 😊 niskie ryzyka, wszystko co powinno być na tym etapie jest 😊 Płci jeszcze nie widać, ale tego się spodziewałam.
    Maluch nadrobił i trochę wystrzelił, bo z 11+6 zrobiło się 12+2 (a wcześniej w ogóle maluch przy pierwszym USG był mniejszy niż wynikało z miesiączki) ale to wiem że wszystko się może jeszcze zmienić.
    Śmiesznie bo na początku w ogóle się nie ruszał, widać było serduszko ale lekarz musiał zmierzyć inne parametry i chciał żeby się ruszył i tak trochę tą sondą poruszał i go "obudził" i jak już zaczął się wiercić, tak przekręcał się we wszystkie strony, machał nóżkami i rączkami. To było piękne🥺 😍 nawet mój mąż się wzruszył. Przed USG śmieszkował żeby mnie rozbawić, bo widział że się stresuję ale po wizycie widziałam że z niego też zeszło ciśnienie i przyznał, że stres był ale niesamowite uczucie zobaczyć jak się porusza.
    Zdj-cie-usg-1.jpg

Dziekuję Dziewczyny za wszystkie zaciśnięte kciuki 😘
    Nutka witamy z powrotem na wątku 😊

Nutka85, Blondyna.B, Kluska95, Nati94, Milixx, verliebtindich, malinowamamba95, conte, Aneta2506, Domi_naturelover, Mgdra, Angelaaaa, Olo323, Monk@, cuddlemuffin, milam, Wojcinka, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara piękny maluszek 😍 super, że wszystko dobrze - niedługo na pewno już poznacie płeć ☺️

Nutka zostań ile chcesz ☺️ i pytaj o co chcesz ☺️

Milixx mam nadzieję że to tylko chwilowe i też spowodowane chorobą i hormonami ❤️

KlaraJa, Nutka85, Olo323, Milixx lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wejść tu i poczytać takie dobre wieści 🤩
    Ja za to nie razem sobie z skóra twarzy... No już po prostu ręce mi opadają. Miał być ciążowy glow a tu dupa, syf na syfie 😭

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Dziewczyny u nas wszystko dobrze 😊 niskie ryzyka, wszystko co powinno być na tym etapie jest 😊 Płci jeszcze nie widać, ale tego się spodziewałam.
    Maluch nadrobił i trochę wystrzelił, bo z 11+6 zrobiło się 12+2 (a wcześniej w ogóle maluch przy pierwszym USG był mniejszy niż wynikało z miesiączki) ale to wiem że wszystko się może jeszcze zmienić.
    Śmiesznie bo na początku w ogóle się nie ruszał, widać było serduszko ale lekarz musiał zmierzyć inne parametry i chciał żeby się ruszył i tak trochę tą sondą poruszał i go "obudził" i jak już zaczął się wiercić, tak przekręcał się we wszystkie strony, machał nóżkami i rączkami. To było piękne🥺 😍 nawet mój mąż się wzruszył. Przed USG śmieszkował żeby mnie rozbawić, bo widział że się stresuję ale po wizycie widziałam że z niego też zeszło ciśnienie i przyznał, że stres był ale niesamowite uczucie zobaczyć jak się porusza.
    Zdj-cie-usg-1.jpg

Cudownie ❤

KlaraJa lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja za to nie razem sobie z skóra twarzy... No już po prostu ręce mi opadają. Miał być ciążowy glow a tu dupa, syf na syfie 😭
    Mam dokładnie to samo 😓😓😓

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja aż będę na najbliższej wizycie u kosmetyczki pytać czy jakiś zabieg można robić, bo mam takie zaskórniki i jeszcze kaszkę na czole 😑😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara super wieści ☺☺

U mnie coraz mocniej czuć ruchy. Wczoraj jak się położyłam do spania to mała fikala jak szalona. ☺

Blondyna.B, KlaraJa, Domi_naturelover, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja aż będę na najbliższej wizycie u kosmetyczki pytać czy jakiś zabieg można robić, bo mam takie zaskórniki i jeszcze kaszkę na czole 😑😔
    Ja chodziłam na oczyszczanie manualne i wodorowe, ostatnio byłam jakoś na początku maja ale teraz pogoda taka, że już nie bardzo można no ale jak w lusterko patrze to przecież sama cisnę 😅 u mnie dodatkowo problem z pękającymi naczynkami więc przy wyciskaniu muszę mocno uważać. Myje buzię żelem z peelingiem, robię maseczki, płyn micelarmy, tonik, krem, serum i jest tragedia... strefa T, skronie, linia żuchwy i szyją, szczególnie z tyłu mimo, że nie noszę rozpuszczonych włosów w te upały... plecy, brzuch... nie wiem czy to od wody czy od hormonów ale wygląda to strasznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 20:40

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja chodziłam na oczyszczanie manualne i wodorowe, ostatnio byłam jakoś na początku maja ale teraz pogoda taka, że już nie bardzo można no ale jak w lusterko patrze to przecież sama cisnę 😅 u mnie dodatkowo problem z pękającymi naczynkami więc przy wyciskaniu muszę mocno uważać. Myje buzię żelem z peelingiem, robię maseczki, płyn micelarmy, tonik, krem, serum i jest tragedia... strefa T, skronie, linia żuchwy i szyją, szczególnie z tyłu mimo, że nie noszę rozpuszczonych włosów w te upały... plecy, brzuch... nie wiem czy to od wody czy od hormonów ale wygląda to strasznie
    A jakbyś zaczęła myć twarz sama woda lub szarym mydłem? Czasami za dużo kosmetyków powoduje efekt odwrotny do oczekiwanego. Może warto spróbować 😉

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam syf na syfie. Kremy mi śmierdzą, mydła mi śmierdzą, nawet woda na twarzy powoduje mdłości 🤦 więc myję buzie jak najszybciej.

Klara gratulacje ♥️
    Millix od tego jesteśmy, żeby się wspierać.

KlaraJa, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    A jakbyś zaczęła myć twarz sama woda lub szarym mydłem? Czasami za dużo kosmetyków powoduje efekt odwrotny do oczekiwanego. Może warto spróbować 😉
    Właśnie mam wrażenie, że im bardziej dbam tym jest gorzej a z drugiej strony jak przestaję dbać to sobie mowie, "Boże jakaś Ty głupia nic nie dzieje się od razu". I tak się gubię w błędnym kole😅 bo i koniec końców łapie się na tym, że mam już prawie 30 lat a nie dbam o buzię więc jak am być dobrze 🙈

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara, piękne zdrowiutkie Dzieciątko ❤️

Co do syfków - u mnie przez ok 2 miesiące byś DRAMAT na plecach. Twarz super, może jeden syfek na 2 tygodnie i po trzech dniach znikał. Ale plecy były koszmarne, syf na syfie, aż mi wstyd było te plecy pokazywać przed moim M. 🙈 Ale od tygodnia święty spokój, praktycznie nic się nie pojawia, będę mogła wskoczyć w strój kąpielowy na wakacjach 😂

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Właśnie mam wrażenie, że im bardziej dbam tym jest gorzej a z drugiej strony jak przestaję dbać to sobie mowie, "Boże jakaś Ty głupia nic nie dzieje się od razu". I tak się gubię w błędnym kole😅 bo i koniec końców łapie się na tym, że mam już prawie 30 lat a nie dbam o buzię więc jak am być dobrze 🙈

Ja mam 31 lat i chyba cery nigdy nie miałam lepszej jak mam teraz. Nawet nie chodzi o samą ciążę, cera poprawiła mi się przed ciążą kiedy przestałam kombinować z masą kosmetyków. Nigdy na tym nie oszczędzałam, kupowałam drogie rzeczy i teraz żałuję, bo wydałam kupę kasy na kremy od znanych marek ze złymi składami. Teraz stawiam na kilka kosmetyków zamiennie - polecam Basic Lab, mają bardzo dobre składy i ostatnio polubiłam się również z Bielenda Proffesional (żółty z ceramidami fajnie nawilża). Każda cera jest inna i pewnie na każdego coś innego zadziała, u mnie sprawdziło się używanie mniejszej ilości kosmetyków ale też nigdy nie miałam większych problemów z trądzikiem. Moje koleżanki za moją radą spróbowały Basic Lab i są zadowolone pomimo tego że każda ma inną cerę i inne problemy, także polecam zaglądnąć do ich asortymentu może coś Ci wpadnie w oko😊

Monk@, Mgdra lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Zdj-cie-usg-1.jpg

Pięknie 😍

07.23 Misia 🩷👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2022, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Ja mam 31 lat i chyba cery nigdy nie miałam lepszej jak mam teraz. Nawet nie chodzi o samą ciążę, cera poprawiła mi się przed ciążą kiedy przestałam kombinować z masą kosmetyków. Nigdy na tym nie oszczędzałam, kupowałam drogie rzeczy i teraz żałuję, bo wydałam kupę kasy na kremy od znanych marek ze złymi składami. Teraz stawiam na kilka kosmetyków zamiennie - polecam Basic Lab, mają bardzo dobre składy i ostatnio polubiłam się również z Bielenda Proffesional (żółty z ceramidami fajnie nawilża). Każda cera jest inna i pewnie na każdego coś innego zadziała, u mnie sprawdziło się używanie mniejszej ilości kosmetyków ale też nigdy nie miałam większych problemów z trądzikiem. Moje koleżanki za moją radą spróbowały Basic Lab i są zadowolone pomimo tego że każda ma inną cerę i inne problemy, także polecam zaglądnąć do ich asortymentu może coś Ci wpadnie w oko😊
    Ja do mycia mam płyń milecarny i tonik z serii Garnier aloe coś tam i tylko krem nawilżający, czasem jak mi się przypomni to serum na noc z bielendy. Nie wydaje kasy na drogie kosmetyki, ja ogólnie nie maluje się nawet. Ostatnio nie chce mi się nawet rzęs tuszować więc chodzę raz na 3 tyg do znajomej na rzęsy 😆 no i żel peelingujacy mam z bebeauty z biedry taki zielony, myje nim buzię na szczoteczce silikonowej. Bardziej dbam o oczyszczenie i raczej na bazie tanich produktów, właśnie bielenda, ziaja, Garnier, tołpa.
    Ale chyba zrobię tak jak radzisz, przestanę tak dbać. Ktoś mi kiedyś radził, że do mycia twarzy dobry jest płyń do h.intymnej bo najdelikatniejszy 🤔 więc chyba będę nim myła buzię bo akurat mam z białego jelenia i krem nawilżający.

• malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie wam mega polecam dwustopniowe oczyszczanie twarzy olej + żel (uwielbiam zielonkawy cerave), później jakiś krem/serum (ja używałam pharmaceris seria chyba T). Mi to mega poprawiło stan skóry, bo już kiedyś włączyłam z trądzikiem. Nie używam żadnych płynów micelarnym i wacikow. Niestety w tej ciąży trądzik wrócił. W poprzedniej tez ale nie w takim nasileniu (miała być dziewczynka). Z kolei w pierwszej ciąży z synem miałam super gładka cerę i każdy mówił mi ze wyładniałam wiec pewnie będzie chłopak ( to tak w ramach ciekawostki - co śmieszne do 20 tyg lekarze twierdzili ze dziewczynka 😅).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 00:24

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny 🤩
    Że tak powiem ze tu wracam :) tydzień temu na majowy wątku nieśmiało pokazały się dwie cudnw kreseczki ❤️ betę robiłam 25.05 i było 31, powtarzałam w piątek i miała 88. Jednak mimo objajow typowo ciążowych, w sumie od tygodnia jest mi nie dobrze a od wczoraj już wszystko mi śmierdzi, czymś się martwię, chyba nie powinno się już mierzyć temperatury w ciąży a ta jakoś mi trochę spadła i jestem trochę przestraszona.
    Chyba zrobiłam już cały zapas testów które miałam.
    Wg Om jestem w 4t 3d, zastanawiam się czy pisać do gina o wizytę w piątek czy w następny?

Miałam wyjechać z partnerem na weekend do jego kraju, ale właśnie zdecydowałam że lepiej żebym została tutaj, na wyjazdy jeszcze przyjdzie czas.

KlaraJa, Domi_naturelover, Blond27, Grażyna1820, Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 31 maja 2022, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Korzystam z zaproszenia Nati94 na Wasz wątek, bo w maju zobaczyłam ⏸ wszystkie najistotniejsze szczegóły mam w stopce 😊
    W sobotę trafiłam z 1,5 roczną córka do szpitala z silnymi wymiotami. Ona biedna leży pod kroplówkami i niestety dzień później złapało mnie, wymiotowałam cała noc, nie byłam w stanie przyjąć leków, ktore zawsze biorę, pielęgniarki wiedząc, ze jestem w ciąży poprosiły żeby mąż mnie podmienił. Spałam wczoraj cały dzień z przerwami na picie wody. Przespałam cała noc i dzisiaj czuje się lepiej. Nati94 o ile dobrze pamietam miałaś ostatnio podobna sytuacje. Oczywiście żadnych leków nie brałam. Martwie się o kropeczka bo wcześniej 3 ciąże straciłam na wczesnym etapie.

KlaraJa, Domi_naturelover, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ