W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka85 wrote:Dziewczyny, czy ja tak nieśmiało mogę Was podczytywać?
W marcowym wątku mi nie poszło, w kwietniowym też jeszcze nie, ale w majowym zobaczyłam ⏸️.
Jestem jeszcze wszystkiego bardzo niepewna, ❤️ już widziałam, ale było jeszcze bardzo wcześnie, tętno było 108 i mnie to martwi (byłam na USG 6w2d), że takie niskie. Choć lekarz powiedział, że powyżej 100 jest dobrze.
No i nie mam prawie żadnych objawów (teraz jestem 8+0). To też mnie martwi. Tylko piersi bolą i mam mniej energii. Dwa czy trzy razy czułam mdlosci i tyle.
No i przy kasłaniu i kichaniu ciągnie w podbrzuszu.
Ogólnie jestem panikarą, więc jeszcze nie umiem się cieszyć, bo wiem, że to zupełny początek i różnie może być.
Pozdrawiam Was serdecznie i jeśli pozwolicie będę tu zaglądać częściej 😘
Serduszko może dopiero się rozkręcało, ale tętno normalne, ufaj lekarzowi 🙂 brak objawów to tylko się cieszyć 😅 wiem, co mówię, pozdrawiam z mdłościami
Klara czekamy♥️
Zjadłam tą zupkę. Zaspokoilam żądze. 3 minuty później leżała w toalecie.Nutka85, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem tu cały czas i czytam 🥰Niestety u mnie był słabszy tydzień. Miałam taki zjazd psychiczny, że szkoda gadać 😪 powoli wracam na normalne tory ale powiem Wam że ciężko było. Do tego wszystkiego syn dawał mi ostro popalić i miałam znowu zawahanie po co mi kolejne dziecko jak ja sobie z synem nie radzę 😔😔 Jeszcze do tego wszystkiego był dzień matki i już wg miałam myśli, że jestem złą matką, mogłabym być lepszą i inne takie 😔 Cały tydzień przeleżałam i nic nie robiłam, i to dosłownie. Żeby tego było mało to dopadły mnie zatoki i kaszel 🤧🤧 Męczę się od tygodnia już. I dzieciaki też mam chore więc mieszanka wybuchowa 🤯😵🥴 Dlatego tylko czytałam i nic nie pisałam żeby Wam znowu nie smucić.
A tak po za tym. To zniknęły mi dolegliwości ciążowe. Cycki przestały boleć, mdlić też już mnie mniej mdli. Apetyt wraca do normy ale nadal mi kawa nie smakuje 🙈 Odliczam już dni do wizyty ⏳ a to jeszcze całe 9 dni 🤭malinowamamba95, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u nas wszystko dobrze 😊 niskie ryzyka, wszystko co powinno być na tym etapie jest 😊 Płci jeszcze nie widać, ale tego się spodziewałam.
Maluch nadrobił i trochę wystrzelił, bo z 11+6 zrobiło się 12+2 (a wcześniej w ogóle maluch przy pierwszym USG był mniejszy niż wynikało z miesiączki) ale to wiem że wszystko się może jeszcze zmienić.
Śmiesznie bo na początku w ogóle się nie ruszał, widać było serduszko ale lekarz musiał zmierzyć inne parametry i chciał żeby się ruszył i tak trochę tą sondą poruszał i go "obudził" i jak już zaczął się wiercić, tak przekręcał się we wszystkie strony, machał nóżkami i rączkami. To było piękne🥺 😍 nawet mój mąż się wzruszył. Przed USG śmieszkował żeby mnie rozbawić, bo widział że się stresuję ale po wizycie widziałam że z niego też zeszło ciśnienie i przyznał, że stres był ale niesamowite uczucie zobaczyć jak się porusza.
Dziekuję Dziewczyny za wszystkie zaciśnięte kciuki 😘
Nutka witamy z powrotem na wątku 😊Nutka85, Blondyna.B, Kluska95, Nati94, Milixx, verliebtindich, malinowamamba95, conte, Aneta2506, Domi_naturelover, Mgdra, Angelaaaa, Olo323, Monk@, cuddlemuffin, milam, Wojcinka, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Klara piękny maluszek 😍 super, że wszystko dobrze - niedługo na pewno już poznacie płeć ☺️
Nutka zostań ile chcesz ☺️ i pytaj o co chcesz ☺️
Milixx mam nadzieję że to tylko chwilowe i też spowodowane chorobą i hormonami ❤️KlaraJa, Nutka85, Olo323, Milixx lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny u nas wszystko dobrze 😊 niskie ryzyka, wszystko co powinno być na tym etapie jest 😊 Płci jeszcze nie widać, ale tego się spodziewałam.
Maluch nadrobił i trochę wystrzelił, bo z 11+6 zrobiło się 12+2 (a wcześniej w ogóle maluch przy pierwszym USG był mniejszy niż wynikało z miesiączki) ale to wiem że wszystko się może jeszcze zmienić.
Śmiesznie bo na początku w ogóle się nie ruszał, widać było serduszko ale lekarz musiał zmierzyć inne parametry i chciał żeby się ruszył i tak trochę tą sondą poruszał i go "obudził" i jak już zaczął się wiercić, tak przekręcał się we wszystkie strony, machał nóżkami i rączkami. To było piękne🥺 😍 nawet mój mąż się wzruszył. Przed USG śmieszkował żeby mnie rozbawić, bo widział że się stresuję ale po wizycie widziałam że z niego też zeszło ciśnienie i przyznał, że stres był ale niesamowite uczucie zobaczyć jak się porusza.
Nutka witamy z powrotem na wątku 😊
Cudownie ❤KlaraJa lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja za to nie razem sobie z skóra twarzy... No już po prostu ręce mi opadają. Miał być ciążowy glow a tu dupa, syf na syfie 😭
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
conte wrote:Fajnie wejść tu i poczytać takie dobre wieści 🤩
Ja za to nie razem sobie z skóra twarzy... No już po prostu ręce mi opadają. Miał być ciążowy glow a tu dupa, syf na syfie 😭 -
Klara super wieści ☺☺
U mnie coraz mocniej czuć ruchy. Wczoraj jak się położyłam do spania to mała fikala jak szalona. ☺Blondyna.B, KlaraJa, Domi_naturelover, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
nick nieaktualnyBlondyna.B wrote:Ja aż będę na najbliższej wizycie u kosmetyczki pytać czy jakiś zabieg można robić, bo mam takie zaskórniki i jeszcze kaszkę na czole 😑😔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2022, 20:40
-
conte wrote:Ja chodziłam na oczyszczanie manualne i wodorowe, ostatnio byłam jakoś na początku maja ale teraz pogoda taka, że już nie bardzo można no ale jak w lusterko patrze to przecież sama cisnę 😅 u mnie dodatkowo problem z pękającymi naczynkami więc przy wyciskaniu muszę mocno uważać. Myje buzię żelem z peelingiem, robię maseczki, płyn micelarmy, tonik, krem, serum i jest tragedia... strefa T, skronie, linia żuchwy i szyją, szczególnie z tyłu mimo, że nie noszę rozpuszczonych włosów w te upały... plecy, brzuch... nie wiem czy to od wody czy od hormonów ale wygląda to strasznie💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Ja też mam syf na syfie. Kremy mi śmierdzą, mydła mi śmierdzą, nawet woda na twarzy powoduje mdłości 🤦 więc myję buzie jak najszybciej.
Klara gratulacje ♥️
Millix od tego jesteśmy, żeby się wspierać.
KlaraJa, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMgdra wrote:A jakbyś zaczęła myć twarz sama woda lub szarym mydłem? Czasami za dużo kosmetyków powoduje efekt odwrotny do oczekiwanego. Może warto spróbować 😉
-
Klara, piękne zdrowiutkie Dzieciątko ❤️
Co do syfków - u mnie przez ok 2 miesiące byś DRAMAT na plecach. Twarz super, może jeden syfek na 2 tygodnie i po trzech dniach znikał. Ale plecy były koszmarne, syf na syfie, aż mi wstyd było te plecy pokazywać przed moim M. 🙈 Ale od tygodnia święty spokój, praktycznie nic się nie pojawia, będę mogła wskoczyć w strój kąpielowy na wakacjach 😂
KlaraJa lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
conte wrote:Właśnie mam wrażenie, że im bardziej dbam tym jest gorzej a z drugiej strony jak przestaję dbać to sobie mowie, "Boże jakaś Ty głupia nic nie dzieje się od razu". I tak się gubię w błędnym kole😅 bo i koniec końców łapie się na tym, że mam już prawie 30 lat a nie dbam o buzię więc jak am być dobrze 🙈
Ja mam 31 lat i chyba cery nigdy nie miałam lepszej jak mam teraz. Nawet nie chodzi o samą ciążę, cera poprawiła mi się przed ciążą kiedy przestałam kombinować z masą kosmetyków. Nigdy na tym nie oszczędzałam, kupowałam drogie rzeczy i teraz żałuję, bo wydałam kupę kasy na kremy od znanych marek ze złymi składami. Teraz stawiam na kilka kosmetyków zamiennie - polecam Basic Lab, mają bardzo dobre składy i ostatnio polubiłam się również z Bielenda Proffesional (żółty z ceramidami fajnie nawilża). Każda cera jest inna i pewnie na każdego coś innego zadziała, u mnie sprawdziło się używanie mniejszej ilości kosmetyków ale też nigdy nie miałam większych problemów z trądzikiem. Moje koleżanki za moją radą spróbowały Basic Lab i są zadowolone pomimo tego że każda ma inną cerę i inne problemy, także polecam zaglądnąć do ich asortymentu może coś Ci wpadnie w oko😊Monk@, Mgdra lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny u nas wszystko dobrze 😊 niskie ryzyka, wszystko co powinno być na tym etapie jest 😊 Płci jeszcze nie widać, ale tego się spodziewałam.
Nutka witamy z powrotem na wątku 😊
Pięknie 😍KlaraJa lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
nick nieaktualnyKlaraJa wrote:Ja mam 31 lat i chyba cery nigdy nie miałam lepszej jak mam teraz. Nawet nie chodzi o samą ciążę, cera poprawiła mi się przed ciążą kiedy przestałam kombinować z masą kosmetyków. Nigdy na tym nie oszczędzałam, kupowałam drogie rzeczy i teraz żałuję, bo wydałam kupę kasy na kremy od znanych marek ze złymi składami. Teraz stawiam na kilka kosmetyków zamiennie - polecam Basic Lab, mają bardzo dobre składy i ostatnio polubiłam się również z Bielenda Proffesional (żółty z ceramidami fajnie nawilża). Każda cera jest inna i pewnie na każdego coś innego zadziała, u mnie sprawdziło się używanie mniejszej ilości kosmetyków ale też nigdy nie miałam większych problemów z trądzikiem. Moje koleżanki za moją radą spróbowały Basic Lab i są zadowolone pomimo tego że każda ma inną cerę i inne problemy, także polecam zaglądnąć do ich asortymentu może coś Ci wpadnie w oko😊
Ale chyba zrobię tak jak radzisz, przestanę tak dbać. Ktoś mi kiedyś radził, że do mycia twarzy dobry jest płyń do h.intymnej bo najdelikatniejszy 🤔 więc chyba będę nim myła buzię bo akurat mam z białego jelenia i krem nawilżający.KlaraJa lubi tę wiadomość
-
Ja ogólnie wam mega polecam dwustopniowe oczyszczanie twarzy olej + żel (uwielbiam zielonkawy cerave), później jakiś krem/serum (ja używałam pharmaceris seria chyba T). Mi to mega poprawiło stan skóry, bo już kiedyś włączyłam z trądzikiem. Nie używam żadnych płynów micelarnym i wacikow. Niestety w tej ciąży trądzik wrócił. W poprzedniej tez ale nie w takim nasileniu (miała być dziewczynka). Z kolei w pierwszej ciąży z synem miałam super gładka cerę i każdy mówił mi ze wyładniałam wiec pewnie będzie chłopak ( to tak w ramach ciekawostki - co śmieszne do 20 tyg lekarze twierdzili ze dziewczynka 😅).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2022, 00:24
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Czesc dziewczyny 🤩
Że tak powiem ze tu wracamtydzień temu na majowy wątku nieśmiało pokazały się dwie cudnw kreseczki ❤️ betę robiłam 25.05 i było 31, powtarzałam w piątek i miała 88. Jednak mimo objajow typowo ciążowych, w sumie od tygodnia jest mi nie dobrze a od wczoraj już wszystko mi śmierdzi, czymś się martwię, chyba nie powinno się już mierzyć temperatury w ciąży a ta jakoś mi trochę spadła i jestem trochę przestraszona.
Chyba zrobiłam już cały zapas testów które miałam.
Wg Om jestem w 4t 3d, zastanawiam się czy pisać do gina o wizytę w piątek czy w następny?
Miałam wyjechać z partnerem na weekend do jego kraju, ale właśnie zdecydowałam że lepiej żebym została tutaj, na wyjazdy jeszcze przyjdzie czas.KlaraJa, Domi_naturelover, Blond27, Grażyna1820, Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Cześć dziewczyny. Korzystam z zaproszenia Nati94 na Wasz wątek, bo w maju zobaczyłam ⏸ wszystkie najistotniejsze szczegóły mam w stopce 😊
W sobotę trafiłam z 1,5 roczną córka do szpitala z silnymi wymiotami. Ona biedna leży pod kroplówkami i niestety dzień później złapało mnie, wymiotowałam cała noc, nie byłam w stanie przyjąć leków, ktore zawsze biorę, pielęgniarki wiedząc, ze jestem w ciąży poprosiły żeby mąż mnie podmienił. Spałam wczoraj cały dzień z przerwami na picie wody. Przespałam cała noc i dzisiaj czuje się lepiej. Nati94 o ile dobrze pamietam miałaś ostatnio podobna sytuacje. Oczywiście żadnych leków nie brałam. Martwie się o kropeczka bo wcześniej 3 ciąże straciłam na wczesnym etapie.KlaraJa, Domi_naturelover, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość