W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Chrupka wrote:Witam wszystkie brzuchatki ❤
U mnie bardzo mało czasu ostatnio, dlatego rzadko się udzielam.
Domi pięknie wyglądasz, ciąża Ci służy 🥰Zazdroszczę odpoczynku 😍
Kasiola tak jak dziewczyny mowią - skoro już ćwiczyłaś to myślę, że kropkowi będzie to służyć 😊
Co do objawów ciąży to ja właśnie nie mam takich typowych. Jedynie humory jak przed miesiączką, czasami ból brzucha, nabrzmiałe piersi.
Wczoraj po grilu było mi strasznie niedobrze cały wieczór, a wszyscy się dobrze czuli. Wiem, że jest wcześnie, ale jakoś się martwię..
W sobotę byłam zbadać bete, wyszła 1914, więc chyba przyrost w normie (w stopce).
Dzisiaj mam wizytę u lekarza o 19 to zobaczymy jak to wszystko wygląda i czy na pokładzie dalej dwa kropki 🥰
Miłego i słonecznego poniedziałku! 😎
Kasiola, tak jak mówią dziewczyny 😊 Możesz jedynie doczytać jakie ćwiczenia są niewskazane. Ja jak byłam u fizjo pierwszy raz, to kazała mi robić część ćwiczeń bez rotacji ciała aż do końca I trymestru. Nie dopytałam czemu, ale zwracała na to uwagę 😊
Chrupka, czekamy na wieści z wizyty 🥰 Wieczorem znowu tu zajrzę i mam nadzieję, że będą czekały same dobre wiadomości 😊🤞🏼
A jak tam reszta dziewczyn? Jak się czujecie? 😊 Dolegliwości odpuszczają? Zaraz większość będzie w II trymestrze, oby łaskawszym niż I 🤞🏼💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Chrupka mnie mdliło już na drugi dzień od zrobienia 1 testu ciążowego i obecnie odpuszcza - jeszcze tylko po niektórych daniach mi niedobrze albo zwracam. Objawy też są różne, raz silniejsze raz mocniejsze ☺️
To czekamy na wiadomości, pęcherzyk już będzie widać na pewno 🤞
Domi ja już dużo lepiej się czuję, wczoraj mi plecy mega dokuczały ale nie spałam w swoim łóżku i to prawdopodobnie od tego...
Muszę dziś w ciągu dnia wyrwać się do przychodni odebrać wyniki PAPP-A. Czekają już od soboty i dłużej nie wytrzymam żeby poczekać 😅Blond27, Domi_naturelover, KlaraJa, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna trzymam kciuki za wynik!
Ja od czwartku wracam do pracy 😜Blondyna.B lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blondyna.B wrote:
Domi ja już dużo lepiej się czuję, wczoraj mi plecy mega dokuczały ale nie spałam w swoim łóżku i to prawdopodobnie od tego...
Muszę dziś w ciągu dnia wyrwać się do przychodni odebrać wyniki PAPP-A. Czekają już od soboty i dłużej nie wytrzymam żeby poczekać 😅
Czekamy na wieści w takim razie! 🤞🏼💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Chrupka - trzymam kciuki za wizytę i zazdraszczam, ja jeszcze obiecałam sobie ze poczekam cały tydzień 🌺 z wizytą
Ja się czuje w kratkę, o tyle ile weekendy są w miarę, to jak wracam do trybu z pracą tak mecze się. Od rana jest mi dzisiaj nie dobrze, odbija mi się po wodzie a jest taki upał że nie wiem jak wytrzymam do 15.
Dzisiaj ćwiczenia tylko w wersji początkującej, przynajmniej opanuje technikę, na więcej nie było mocy
Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia 🍓Chrupka lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
U mnie ostatni tydzień był najgorszy w całej ciąży. Albo się czymś strułam, albo jakiś wirus, ale zaliczyłam kilkudniowe rewolucje. Do tego doszły nasilone mdłości (a przecież miały być mniejsze) i epizod migreny (dwa dni bólu głowy, jedno popołudnie dramat, bo światłowstręt nawet). Nie wiem co się stało, że ten tydzień tak tragicznie się skumulował, ale czuję się jakbym zaliczyła jakiś rozwój wsteczny a nie wejście w 2. trymestr.
Na koniec tygodnia wylatujemy na urlop, a ja nie wiem czy jestem gotowa żeby wybrać się w jakąkolwiek podróż. A tak się na to cieszyłam 😒
Rozważam czy nie podejść na wizytę, bo dużo niedobrych rzeczy w jednym czasie się zadziało i nie wiem czy to dzieciakowi się mogło jakoś negatywnie przysłużyć. Zwłaszcza, jeśli to coś zewnętrznego mnie tak przeturlało, a nie zbieg negatywnych okoliczności.1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
ja wczoraj mialam mega kryzys, potwornie mnie mdliło, byłam totalnie bez sił, wiekszość dnia przeleżałam z przerwą na sprzatniecie łazienki i dwa prania ( nadrabiamy nadal po urlopie) , do tego od rana bol glowy. ale podjelam decyzje- jutro mówie w pracy o ciazy. Trudno, niech sie dzieje co chce, najwyzej bedą wiedziec czemu w razie co ide na zwolnienie jak cos sie sypnie.. choc oczywiscie mam nadzieje, ze Kropek ma sie dobrze.. nie moge sie doczekac srody
Blond27, Szatkownicadojajek, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czego spodziewać się na wizycie kontrolnej wraz z odbiorem badań histopatologicznych (mam w środę o 10.30, proszę o kciuki) ?Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Blond27 wrote:Dziewczyny czego spodziewać się na wizycie kontrolnej wraz z odbiorem badań histopatologicznych (mam w środę o 10.30, proszę o kciuki) ?
Możliwe, że już się dowiesz kiedy możecie zacząć się starać ale może przed miesiączką lekarz nie będzie chciał mówić.
Z wyników histopatologicznych dowiesz się że byłaś w ciąży i czy nie było zaśniadu albo zakażenia - nic więcej one nie mówią...Blond27 lubi tę wiadomość
-
Dzięki blondyna 😘 Właśnie nie dostałam jeszcze miesiączki, w środę osbior a 21.06 mam wizytę u gina ma nadzieję, że ta miesiączka przyjdzie.Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Kasiooola wrote:Chrupka - trzymam kciuki za wizytę i zazdraszczam, ja jeszcze obiecałam sobie ze poczekam cały tydzień 🌺 z wizytą
Ja się czuje w kratkę, o tyle ile weekendy są w miarę, to jak wracam do trybu z pracą tak mecze się. Od rana jest mi dzisiaj nie dobrze, odbija mi się po wodzie a jest taki upał że nie wiem jak wytrzymam do 15.
Dzisiaj ćwiczenia tylko w wersji początkującej, przynajmniej opanuje technikę, na więcej nie było mocy
Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia 🍓
Sama poczekałabym tydzień jeszcze, żeby serduszko móc usłyszeć, ale muszę iść ze względu na wykluczenie pozamacicznej.
Z drugiej strony mogę podglądnąć czy wszystko jest w porządku z kropkiem/kropkami 😊
Kasiooola lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Sama poczekałabym tydzień jeszcze, żeby serduszko móc usłyszeć, ale muszę iść ze względu na wykluczenie pozamacicznej.
Z drugiej strony mogę podglądnąć czy wszystko jest w porządku z kropkiem/kropkami 😊Anati lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kasiooola wrote:Chrupka - trzymam kciuki za wizytę i zazdraszczam, ja jeszcze obiecałam sobie ze poczekam cały tydzień 🌺 z wizytą
Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia 🍓
Ja od początku nie mam problemów z mdłościami czy wymiotami, ale niektóre potrawy w hotelu powodowały mega nudności. Coś robione na maśle nie jest aktualnie dla mnie 😅Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
Poziomka9204 wrote:Ja na początku podglądałam kropka tak często, że ciężko mi teraz będzie wytrzymać do 21.06 🙈 jakoś tak człowiek spokojniejszy kiedy wie czy tam wszystko dobrze. Ja w piątek zaczęłam 3 miesiąc, jak ten czas szybko leci 🙂
O kurcze, a dopiero co na forum były Twoje dwie kreski 😊
Leci faktycznie ten czas, chociaż jak narazie dla mnie się dłuży, bo czekam na bicie serduszka 😊Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Wyniki wyszły idealnie i jednak w dniu USG coś system nawalił bo teraz mam termin na 7.12 i to jest ten oficjalny ☺️
Oliwia23, Olo323, Domi_naturelover, Angelaaaa, Kluska95, KlaraJa, Milixx, Chrupka , malinowamamba95, conte, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Chrupka wrote:O kurcze, a dopiero co na forum były Twoje dwie kreski 😊
Leci faktycznie ten czas, chociaż jak narazie dla mnie się dłuży, bo czekam na bicie serduszka 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 15:07
Chrupka lubi tę wiadomość
👫 33lata
Blondyna.B wrote:Wyniki wyszły idealnie i jednak w dniu USG coś system nawalił bo teraz mam termin na 7.12 i to jest ten oficjalny ☺️
No to było bardzo dziwne, że crl większe od mojego, a termin duzo później 🤔 najważniejsze, że wszystko git ❤️❤️Blondyna.B lubi tę wiadomość
👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Cześć Dziewczyny 🥰
Ja weekend miałam dość ciężki, mogłabym caaaały przespać 😅
Ogólnie zaczęłam mierzyć sobie ciśnienie i wciąż mam bardzo niskie np wczoraj miałam 76/52 chce pomierzyć jeszcze przez ten tydzień i zadzwonię do mojego lekarza.
Dzisiaj byłam na drugiej wizycie fizjouro i dziś już jest naprawdę super, ogroooomna ulga 🥰
Napomniała, ze mam całkiem mały brzuszek i żebym się cieszyła 😅
Podała mi tez na podobno super położna z naszego miasta i coś wspomniała ze od 21 tygodnia należy się opieka położnej środowiskowej.
Kiedy mogę do niej zadzwonić i jak to w ogóle wyglada, coś wiecie?👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Cześć Dziewczyny 🥰
Ja weekend miałam dość ciężki, mogłabym caaaały przespać 😅
Ogólnie zaczęłam mierzyć sobie ciśnienie i wciąż mam bardzo niskie np wczoraj miałam 76/52 chce pomierzyć jeszcze przez ten tydzień i zadzwonię do mojego lekarza.
Dzisiaj byłam na drugiej wizycie fizjouro i dziś już jest naprawdę super, ogroooomna ulga 🥰
Napomniała, ze mam całkiem mały brzuszek i żebym się cieszyła 😅
Podała mi tez na podobno super położna z naszego miasta i coś wspomniała ze od 21 tygodnia należy się opieka położnej środowiskowej.
Kiedy mogę do niej zadzwonić i jak to w ogóle wyglada, coś wiecie? -
Olo323 wrote:Podała mi tez na podobno super położna z naszego miasta i coś wspomniała ze od 21 tygodnia należy się opieka położnej środowiskowej.
Kiedy mogę do niej zadzwonić i jak to w ogóle wyglada, coś wiecie?
Sama w 1 ciąży znalazłam fajną w okolicy i rzeczywiście miałyśmy się widywać na kilka wizyt przed porodem i to na NFZ. Warto podpytać skoro masz kogoś takiego ☺️