W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluje udanych wizyt ❤️ Żeby nie było, podczytuje Was cały czas ale mam 2 tygodnie na spokojnej wsi i korzystam z tego na całego leżakując cały dzień w cieniu na leżaku ❤️
Czekam na więcej wiadomości od Was ❤️❤️❤️❤️Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Też się zapisałam na wizytę 🤩 na piątek rano,udało mi się przez rejestrację, więc mam nadzieję że nie dostanę opierdziel ki że będzie za wcześnie :p będę już 5t6d,czy mysliscie ze będzie już serduszko czy za wcześnie? 🤔
11 lat temu byłam pierwszy raz na usg w 11t bo zmieniałam lekarza, przyznam że teraz się sporo zmieniło jeśli chodzi o wizyty.
Ja mam już swój stały rytm dobowy, 😂 pobudka 4 rano, trening, wcześniej do pracy, bo rano zrobię więcej jak nie dzwoni mi co minute telefon🥴
Wracam z pracy po 15, zjem obiad i potrzebuje 1,5h drzemki😂 później można się brać za życie w domu 😁26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Angelaaaa wrote:Anetka w wolnej chwili możesz mi wpisać na 28 czerwca kolejną wizytę ☺️
Wpisuje 😘Angelaaaa lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Super, gratulacje ☺
Zapisuje wizytę i napisz na kiedy masz termin 😊🍀Chrupka lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Gratulacje 😊😊😊
Napisz na kiedy termin 😊🍀15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Dziewczyny, jutro wizyya a ja cała drżę i odchodze od zmysłów, zaczelam 11tc a to dla mnie krytyczny bo pierwsza ciaza sie wlasnie na tym etapie zatrzymała.. bardzo sie boje. prosze o dobre słowo i kciuki jutro o 9:45.
powiedxialam dzis w pracy i mam duuuzy niesmak . szef przy ludziach na pokaz gratulował a potem napisal mi mega niemila wiadomosc zebym juz sie wystarała o ten zakaz pracy bo przeciez " w dzisiejszych czasach traktuje sie ciaze jak chorobe" oraz ze mam oddac klucze i zabrac swoje rzeczy. czuje sie jakby mi dal w twarz.
malinowamamba cudny dzidzius gratuluje, a zdjecie stópki przesłodkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 21:15
-
Aneta jak jesteś to zmień mi proszę datę porodu na 7.12 ☺️
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Aneta mnie następną wizytę wpisz na 27.06, a jeżeli chodzi o termin porodu to podpytam lekarza, bo tam też chyba będzie zmiana 😊
Aneta2506 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Dziewczyny cieszę się z Waszych udanych wizyt!
☺
Cuddlemuffin ale "miły" ten szef... 🥴
Trzymam jutro kciuki i czekam na wieści. Będzie dobrze 🥰
Ja jutro o 14.10 mam polowkowe. Będzie to równo 20+0. W 1 ciąży polowkowe miałam w 20+1. Będę mogła wagowo porównać obydwie dziewczyny ☺
Poza tym dzisiaj na wieczor odczułam pierwsza czkawkę maleństwa 🤪😅Olo323, KlaraJa, Chrupka lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, jutro wizyya a ja cała drżę i odchodze od zmysłów, zaczelam 11tc a to dla mnie krytyczny bo pierwsza ciaza sie wlasnie na tym etapie zatrzymała.. bardzo sie boje. prosze o dobre słowo i kciuki jutro o 9:45.
powiedxialam dzis w pracy i mam duuuzy niesmak . szef przy ludziach na pokaz gratulował a potem napisal mi mega niemila wiadomosc zebym juz sie wystarała o ten zakaz pracy bo przeciez " w dzisiejszych czasach traktuje sie ciaze jak chorobe" oraz ze mam oddac klucze i zabrac swoje rzeczy. czuje sie jakby mi dal w twarz.
malinowamamba cudny dzidzius gratuluje, a zdjecie stópki przesłodkie.
Ale cham, bardzo ci współczuję tej sytuacji. A długo jeszcze zamierzasz tam pracować czy szykujesz się na L4? Obyś jak najkrócej z tym kolesiem przebywała.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Milix czy mi się wydaje czy jakoś dawno się nie odzywałaś? -
Aneta2506 wrote:Super, gratulacje ☺
Zapisuje wizytę i napisz na kiedy masz termin 😊🍀
Wstępnie na 5 lutego, według moich obliczeń. Pewnie dokładnie się dowiem jak założy mi kartę ciąży 😊
Cuddle czekam na dobre wieści. Nie wyobrażam sobie takiego zachowania szefa.. ludzie w pracy potrafią sprawić przykrość, ale najważniejsza jesteś Ty i dzidziuś, pamiętaj o tym 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 07:37
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
cuddlemuffin wrote:Nie spie dzis od 4 rano, chyba nerwy : wizyta i te wczorajsze przejscia z szefem.. o 12 bede juz sie podpierac nosem a tu jeszcze po poludniu basen z dxieckiem..
Widzę ze nie tylko ja trafiłam na debilabardzo współczuje bo wiem co przechodzisz. Myśl o sobie i maleństwu ❤️ Czasami będzie to trudne, bo emocje robią swoje ale wierze w ciebie ❤️
-
Dziewczyny kciuki za wizyty 🤞☺️
Mgdra, Milixx, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny, jutro wizyya a ja cała drżę i odchodze od zmysłów, zaczelam 11tc a to dla mnie krytyczny bo pierwsza ciaza sie wlasnie na tym etapie zatrzymała.. bardzo sie boje. prosze o dobre słowo i kciuki jutro o 9:45.
malinowamamba cudny dzidzius gratuluje, a zdjecie stópki przesłodkie.
Jezu... Ale szef to cham... Porażka 😠 jak tak można traktować pracownika..Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Trzymam kciuki za wizyty❤️ Ja tez dzisiaj mam jedna, na której raczej nie będzie usg tylko recepty na następne tygodnie…
Co do pracy i pracodawców, nawet jak w Waszym odczuciu zostaniecie dłużej niż siły Psychiczne i fizyczne Wam na to pozwalają to i tak na koniec nikt tego nie doceni ani nie podziękuje Wam za wysilek. Wiem co mówię, bo w pierwszej ciąży zmuszałam sie do pracy w stresie, nie raz z nadgodzinami, bo były takie metody stosowane, ze inaczej sie nie dało, a skończyło sie u mnie silnymi bólami w 6stym miesiącu i strachem o dobro dzidzi. Przez kolejne 2 tygodnie na L4 spałam całe dnie i nice bo byłam tak wycieńczona, a oni po 2 tyg jeszcze dopytywali kiedy wracam do pracy. Jeśli jesteście tu na forum , nie raz widzę w stopkach trudne historie, to nikt nie wie przez co przeszłyscie żeby być w tym miejscu ( w ciąży ) , wiec tylko Wy możecie samym sobie zapewnić to bezpieczeństwo.
Współczuje przejść z szefostwem bo wiem jak to wyniszcza, ale na koniec to wszystko będzie najmniej istotne jak będziecie tuliły swoje maluszki.
Olo323 lubi tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty..cuddle bardzo mi przykro z powodu zachowania Twojego szefa.
Co do samopoczucia, to u mnie raz lepiej raz gorzej, wczoraj poszłam spać o 20 bo mnie tak mdliło, dzisiaj od rana zero mdłości(odpukać).
Tydzień do wizyty, ciągle nie wiem kto ze mną idzie i czy w ogóle bo nie chcę prosić znowu teściowej o przyjazd🙄 nie wiem jakby to było jakby wziąć ze sobą ewentualnie starszą córkę, ona jest bardzo grzeczna i będzie się słuchała, że ma przez chwilę nie patrzeć przy USG dopochwowym ale też jakoś tak boję się ją brać, bo to jednak pierwszy podgląd już takiego dziecka a nie kijanki i chcę być pewna, że jest z nią/nim ok.
Ten wczorajszy zakup super, babka dorzuciła mi jeszcze ubranek i mam z 80 szt na chłopca😅 plus nowe niechodki, kamizelka itd
Ps zamówiłam balona z konfetti xD później patrzę na zdjęcia a ten balon jest taki ogromny i kombinuję gdzie by go wystrzelić, może nad jakimś jeziorem ale co z zanieczyszczeniem, jak to posprzątać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 09:36
-
Sama się zawsze broniłam, że będę pracować jak najdłużej się da. W 1 ciąży pracowałam aż do poznania diagnozy a szefowa i tak tego nie doceniała... Powiedziała wszystkim w biurze o tym, że terminowaliśmy ciążę - bez pytania mnie czy chcę wszystkim mówić dokładnie co się stało...
Obecnie siedzę już na L4 ale szefowa wiedziała od początku jak tylko serduszko zobaczyłam, że jestem do USG 1 trymestru a zrobiłam to po to żeby trochę zwiększyć sobie zasiłek chorobowy bo niedawno miałam podwyżkę tak to od razu bym poszła na zwolnienie - niby wszyscy rozumieją co to znaczy ciąża a jednak jakoś nie traktują "inaczej" lepiej takiej pracownicy...Olo323 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ten wczorajszy zakup super, babka dorzuciła mi jeszcze ubranek i mam z 80 szt na chłopca😅 plus nowe niechodki, kamizelka itd
Ps zamówiłam balona z konfetti xD później patrzę na zdjęcia a ten balon jest taki ogromny i kombinuję gdzie by go wystrzelić, może nad jakimś jeziorem ale co z zanieczyszczeniem, jak to posprzątać 🙈
A może po prostu w domu? Jakby to był dym to spoko a to konfetti ale jednak potem wypada posprzątać jakbyś gdzieś w miejscu publicznym to robiła -
Blondyna.B wrote:Też będę szukać takich okazji 😁 sporo mam ubranek jeszcze z 1 ciąży kupionych to tylko je przejrze i dalej oddam chłopięce a uniwersalne zostawię - jeśli nie zmieni się płeć oczywiście 😅
A może po prostu w domu? Jakby to był dym to spoko a to konfetti ale jednak potem wypada posprzątać jakbyś gdzieś w miejscu publicznym to robiławięc średnio to widzę 🤷 nie wiem, pewnie tak będzie trzeba 😅 bo nie ogarniemy później tego jak wbije się w piasek albo w wodę.
Słuchajcie mam też problemy z imieniem 🤦 już znalazłam imię dla chłopca- mega podoba mi się Wojtuś, aleeee..oczywiście z naszym nazwiskiem inicjały to W.C. i znowu nie wiem co robić. Dla dziewczynki to wciąż myślę, a ostatnio do prenatalnych już mieliśmy imiona