X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Nati to jest rączka. Moja mama też myślała, że to stopka ☺
    Na każdym USG mała ma rączki/rączkę przy buzi 🙈

Gratulacje dla córeczki 😍

Domi jak słodko 😍

Wiecie co? W tej ciąży czuje ruchy tak intensywnie, że czuję się jakbym była pierwszy raz w ciąży 😂
    W 1 ciąży czułam tylko delikatne kopniaki. W tej ciąży te kopniaki są mocniejsze to raz, a dwa, czuć kiedy kopie, a kiedy się na przykład przeciąga 😲 I czuje te ruchy zarówno na siedząco, jak i leżąc na boku czy plecach. W 1 ciąży zazwyczaj tylko leżąc na plecach. Różnica jest kolosalna.
    O jejku, dałabym sobie rękę uciąć, że to śliczna stopka i myślę, co za akrobatka 😅
    Co do ruchów, to ja w tej ciąży też czuję bardzo intensywnie, ale i łożysko mam pierwszy raz na tylnej ścianie(poprzednio też czułam mocno ale nie tak szybko mocne ruchy). Teraz czuję ruchy jadąc samochodem, chodząc itd 🙈 dziś byłam na USG piersi i też dał popis 😅

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    O jejku, dałabym sobie rękę uciąć, że to śliczna stopka i myślę, co za akrobatka 😅
    Co do ruchów, to ja w tej ciąży też czuję bardzo intensywnie, ale i łożysko mam pierwszy raz na tylnej ścianie(poprzednio też czułam mocno ale nie tak szybko mocne ruchy). Teraz czuję ruchy jadąc samochodem, chodząc itd 🙈 dziś byłam na USG piersi i też dał popis 😅
    To mam dokładnie tak samo z ruchami ale łożysko znowu mam na przedniej ścianie. Jak pomyśle jakbym odczuwała gdybym miała na tylnej 🙈 hehe

W ogóle bardzo mnie nóżką uwiera pod zebrem. Nie mogę siedzieć... 🥺

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Mgdra, Domi jakie słodziaki!! ♥️
    Mgdra, czy to stópka na USG 🥺😍?

Upał, gorąco, non stop jezioro. Moja 5 latka zaczęła pływać sama(w rękawach ale jestem dumna 🙂)
    Ja jestem gruba i spuchnięta😅 cóż, oby do grudnia ☺️
    Co u Was dziewczyny?
    Ja dzisiaj też czuję się jak jak pączek 😃 taka pogoda zawsze zatrzymuje mi wodę, w ciąży podwójnie.

Nie mogę się doczekać tych pierwszych ruchów 😍

Nati94 lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ja dzisiaj cały dzień leżę w bólach mięśni i całego ciała, jestem strasznie słaba… Test na Covid ujemny na szczęście 💪🏼

Przyszły mi wreszcie moje zdjęcia z połówkowych! ❤️
    Uchwycony jak bierze kciuka do buzi 🥰
    1197-B19-E-8-FAE-466-B-9-B70-CA56059-F730-C.jpg

Domi zdrówka życzę 😘 może to chwilowe...

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    To mam dokładnie tak samo z ruchami ale łożysko znowu mam na przedniej ścianie. Jak pomyśle jakbym odczuwała gdybym miała na tylnej 🙈 hehe

W ogóle bardzo mnie nóżką uwiera pod zebrem. Nie mogę siedzieć... 🥺
    Oj pamiętam te ruchy, które bolały. U mnie mały jest jeszcze tak mały, że to jest miłe i przyjemne, ale czekam do 30 tc 😅 gdy dziecko ruszając się budzi nawet po nocach i nie daje spać 🙈

Poziomka, już niedługo ♥️ jaki to daje spokój..w ogóle nie myślę o detektorze.

Grażyna, jak się czujesz?

Domi, zdrówka kochana. Wypoczywaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 23:49

Poziomka9204, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tam widzę stópkę przy buzi na usg 😅

U mnie właśnie zaczął się źle dzień a w sumie już wczoraj wieczorem córka dostała gorączki 39 stopni.. po leku przeszło a teraz już znowu 38.3..
    Masakra oby nas dzisiaj przyjęli w przychodni i żeby to nie był covid..

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chryste Panie, nasz Mały tak kopie, że czasem aż mną zatrzęsie🤣 czuję ruchy w każdej pozycji ale synio ma swoje godziny aktywności. Jak leżę na płasko to jest jazda 🤣🤣

Poziomka9204, Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra też byłam pewna, że to stópka 🙈🤣

Poziomka już niedługo i poczujesz ☺️

Conte na Twoim etapie to każdy ruch może być bolesny 😅

Ja też widzę ogromną różnicę w ruchach, jako że to nie 1 ciąża z ruchami to szybciej poczułam i to już motylka a obecnie przesuwania i rozpychanie są aż bolesne momentami 😅 a i teraz u wtedy mam na przedniej ścianie łożysko to aż się boję co by było gdyby była na tylnej...
    Ale ja się z tego cieszę, bo ruchami synka przez wadę się nie nacieszyłam - nie był aktywny

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, dziękuje ze pytasz.
    Chyba za dużo ostatnio się dzieje i emocje sięgają zenitu. Do tego hormony . Niby wydaje mi się ze jest ok, a za chwile rycze o byle co.
    Czuć czuje się ok. Niestety w naturze mam wpisana chyba panikare i teraz jeszcze po badaniu przeżywam każda rzecz czy aby na pewno to jest normalne. Ciężko mi z tym ze zdecydowałam się na coś co może małemu zaszkodzić i cholernie się o niego boje.

Ale dobrze ze mały daje mocne kopniaki, wiec wierze ze wszystko jest okej. ❤️

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Nati, dziękuje ze pytasz.
    Chyba za dużo ostatnio się dzieje i emocje sięgają zenitu. Do tego hormony . Niby wydaje mi się ze jest ok, a za chwile rycze o byle co.
    Czuć czuje się ok. Niestety w naturze mam wpisana chyba panikare i teraz jeszcze po badaniu przeżywam każda rzecz czy aby na pewno to jest normalne. Ciężko mi z tym ze zdecydowałam się na coś co może małemu zaszkodzić i cholernie się o niego boje.

Ale dobrze ze mały daje mocne kopniaki, wiec wierze ze wszystko jest okej. ❤️
    Ja po prenatalnych budziłam się w nocy i szłam płakać na kolejne pół, także rozumiem..chodzi o zdrowie Twojego dziecka, więc masz prawo do każdych emocji. Wiesz ja myślę, że Staś jest genetycznie zdrowy. Wtedy mocno analizowałam statystyki, przy ryzyku pośrednim właściwie nie widziałam postów z potwierdzeniem zespołu. Jak wygląda postępowanie u zdrowego dziecka? Wiesz, na co się już nastawić? Jak chcesz się wygadać, pisz 😘 jestem z Tobą myślami♥️

Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli Staś będzie zdrowy, mamy dużo więcej spokoju. Dużo większy zapas, ze tak to powiem. Bo jeżeli miedniczki nie będą miały więcej niż 1,5 cm nie będzie robione nic, bo bardzo często wszystko unormuje się do 1 roku życia. Ewentualnie usuwa się przeszkodę operacyjnie. A jeżeli wyjdzie jakaś wada, to już na tym etapie jaki mamy teraz jest robione odbarczanie nerek, ponieważ ma ryzyko dużo większych wad i chorób.

Nati94 lubi tę wiadomość

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Jeżeli Staś będzie zdrowy, mamy dużo więcej spokoju. Dużo większy zapas, ze tak to powiem. Bo jeżeli miedniczki nie będą miały więcej niż 1,5 cm nie będzie robione nic, bo bardzo często wszystko unormuje się do 1 roku życia. Ewentualnie usuwa się przeszkodę operacyjnie. A jeżeli wyjdzie jakaś wada, to już na tym etapie jaki mamy teraz jest robione odbarczanie nerek, ponieważ ma ryzyko dużo większych wad i chorób.
    Będzie dobrze 🍀🍀🍀

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 20 tydzień
    bbaf7a0b6d2d.jpg

+5 na liczniku 😨 dieta cukrzycowa, cukry super, a waga i tak idzie w górę, może wolniej niż przy dziewczynach ale czemu niektórzy chudną na diecie CC a ja i tak będę tyć 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 10:52

Grażyna1820, Poziomka9204, Blondyna.B, Angelaaaa, Olo323, Mgdra, KlaraJa, Chrupka , conte, Milixx, milam lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie te ruchy to już są czasem nieznośne, marzę o porodzie 🤣 od dziś równo 4 tygodnie ale mam nadzieję, że we wtorek dostanę skierowanie na cc.
    Mój Stary dziś wyjeżdżą znowu na tydzień a na budowie zaczął się montaż okien 😁 jestem taka zaaferowana tym, że masakra. Cieszy mnie to przeogromnie, za chwilę też wchodzi elektryk a wczoraj też dzwonili z PGE, że zlecili prace nad naszym przyłączem i w ciągu 2 msc będziemy mieli skrzynkę także dobra passa się zaczęła i mam nadzieję, że tak dalej będzie 😁

Dziewczyny, może mi podpowiecie coś, mój Stary ma urodziny lada dzień, nie mam pomysłu na prezent, budżet do tysiaka🤔

Nati94, Grażyna1820, Blondyna.B, Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Zaczynam 20 tydzień
    bbaf7a0b6d2d.jpg

+5 na liczniku 😨 dieta cukrzycowa, cukry super, a waga i tak idzie w górę, może wolniej niż przy dziewczynach ale czemu niektórzy chudną na diecie CC a ja i tak będę tyć 🤷
    Pięknie wyglądasz 😍

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    No u mnie te ruchy to już są czasem nieznośne, marzę o porodzie 🤣 od dziś równo 4 tygodnie ale mam nadzieję, że we wtorek dostanę skierowanie na cc.
    Mój Stary dziś wyjeżdżą znowu na tydzień a na budowie zaczął się montaż okien 😁 jestem taka zaaferowana tym, że masakra. Cieszy mnie to przeogromnie, za chwilę też wchodzi elektryk a wczoraj też dzwonili z PGE, że zlecili prace nad naszym przyłączem i w ciągu 2 msc będziemy mieli skrzynkę także dobra passa się zaczęła i mam nadzieję, że tak dalej będzie 😁

Dziewczyny, może mi podpowiecie coś, mój Stary ma urodziny lada dzień, nie mam pomysłu na prezent, budżet do tysiaka🤔
    A czym się interesuje, jakaś pasja? Może coś z tym związane 🙂

👫 31lat

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak możecie napiszcie mi jeszcze raz wizyty itp. żebym nie musiała się dokopywać 😀

Uzupełnie Wam wszystko przed wylotem 😘

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Może spełnienie jakiegoś marzenia typu lot samolotem/balonem itd? A może lubi majsterkować i porządna walizka z narzędziami(ale musisz wiedzieć, co ma)🙂

Poziomko dziękuję ♥️

Ja mam wizyty 10 i 26.08 ale chyba mam wpisane, zerknę. (Tylko 10 nie ma, ale luz i tak dam znać 😅)
    Cudownego odpoczynku ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 11:19

Aneta2506, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati wyglądasz cudnie 😍 widać tylko słodka piłeczkę ! 😍

Co do prezentu, to tak jak dziewczyny piszą, albo coś szalonego, jakiś lot, skok ze spadochronem czy coś. A moze marzy się jaki kurs nurkowania. Albo w prost przeciwnie, spokojny wspólny weekend gdzieś niedaleko w jakimś spa? Wszystko zależy od tego co lubi robić :) ja mojemu kiedyś kupiłam karnet na strzelnice, No był wniebowzięty. Poszedł kilka razy, pobawił się 😁

Nati94 lubi tę wiadomość

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Ja mam wizyty 10 i 26.08 ale chyba mam wpisane, zerknę. (Tylko 10 nie ma, ale luz i tak dam znać 😅)
    Cudownego odpoczynku ♥️

Zapisałam 😘

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ