W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, płaczę jak czytam wasze wpisy i gdy wracam do mojego 🥹❤️ Bardzo Wam dziękuję za te słowa.
Możliwe, że naprawdę coś z tym zrobimy jak już ogarniemy codzienność. Chciałabym by jak najmniej kobiet spotkała taka sytuacja, bo jak dla mnie - coś takiego może skończyć się depresją poporodową, a to nie jest katar czy ból gardła, tylko naprawdę poważna sprawa…
Ja czuję się psychicznie naprawdę dobrze póki co, chyba to dlatego, że gdzieś to wszystko z siebie wyrzucam i jestem w tym totalnie szczera.
I powiem Wam - szczęście niesamowite! Tak kochamy tego naszego Maluszka, jutro już będziemy w domku się wszyscy tulić 🥹❤️Poziomka9204, Kalli95, Grażyna1820, Livka, cslza, Nati94, Izet, conte, Chrupka , Kluska95, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
cslza wrote:Domi jesteś super dzielna i gratuluję!!! Ja bym osobiście napisała skargę i udostępniła historię z oznaczeniem ich na social mediach...
Moja kuzynka też niestety urodziła bez ZZO, bo nikt nie wierzył, że poród u niej tak szybko przebiegał. Jak upadła na korytarzu i zaczęła przeć to wtedy jej uwierzyli od odejścia wód do urodzenia dziecka minęły 2h i tak na prawdę od 3cm do pełnego rozwarcia 35minut...
Niby tyle się mówi o rodzeniu po ludzku, a jak przychodzi co do czego to traktują nas jak psa albo gorzejcslza, Poziomka9204, Chrupka , Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Poziomka9204 wrote:Domi jesteś dzielna! ❤️
Ostatnio spotkałam znajomą po drugim porodzie, miała cesarkę "na życzenie" u swojego lekarza prowadzącego. Powiedziała, że po pierwszym porodzie naturalnym czuła się poniżona, sponiewierana i nigdy więcej nie chciała tego przechodzić. Ciążę miała kilka dni przenoszoną, dziecko było już duże, musieli wywoływać poród, ból nie do opisania. Po takich opowieściach jak Twoja i koleżanki wcale się nie dziwię, że dziewczyny później boją się rodzić naturalnie 😔
Bardzi dziękuję Ci za tą relację, mam nadzieję, że Antoś rekompensuje Ci te ciężkie chwile 😊❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Położne - na medal! Naprawdę robota niesamowita. Teraz na oddziale - też super, kobiety anioły! I to samo powiedzieliśmy po porodzie - opieka naprawdę na najwyższym poziomie, ale… ktoś wyżej ewidentnie leci w kulki, a tekst „brakuje anestezjologów” jest dla mnie po prostu żałosny. Brakuje? To nie zapewniajcie, że zawsze są i tyle w temacie 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2022, 19:51
Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj była położna i Ala przybiera 24g na dzień i waży 3270g ale mówi że wszystko w normie ☺️ 5 stycznia ma szczepienie i będą jeszcze raz sprawdzać czy wędzidełko do podcięcia czy nie 🤷♀️
W sobotę jedziemy do fizjo bo już ma stwierdzoną asymetrię 😔 mam nadzieję że szybko to wyleczymyKalli95, Grażyna1820, Blondyna.B, cslza, Nati94, Poziomka9204, conte, Chrupka , Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Domi_naturelover wrote:Położne - na medal! Naprawdę robota niesamowita. Teraz na oddziale - też super, kobiety anioły! I to samo powiedzieliśmy po porodzie - opieka naprawdę na najwyższym poziomie, ale… ktoś wyżej ewidentnie leci w kulki, a tekst „brakuje anestezjologów” jest dla mnie po prostu żałosny. Brakuje? To nie zapewniajcie, że zawsze są i tyle w temacie 🙃
Dokładnie!!! A można było powiedzieć szczerze, że mamy braki kadrowe, ALE jeśli jest dostępny anestezjolog, to wtedy ZZO jest zawsze dostępne. Po prostu powiedzieć prawdę....Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Domi_naturelover wrote:Mamy Antosia!
21:52 04.12.22
4010g 55cm ❤️ 10/10 pkt
Siłami natury, bez znieczulenia (a miało być tak pięknie 😛 ).
Opowiem coś więcej jak troszkę wróci mi sił 🙈 Póki co od soboty rana spałam może łącznie godzinę i na więcej się nie zapowiada 😆
Domiiiiiii ♥️♥️♥️
Gratulacje ♥️♥️♥️
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
My po wizycie, Staś waży 2930, do porodu szykuje się max 3.5 kg, dla mnie maluszek🙂 27.12 mam termin wywoływania, ale możliwe, że coś zadzieje się szybciej, bo szyjka się skróciła i mały jest niziutko, co mocno odczuwam od jakiegoś czasu;) teraz ktg co tydzień i USG za 2 tyg, ale już takie szybkie, bez wizytowania;) mój lekarz ma rację, szybko minęły nam te 2 donoszone ciąże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2022, 22:18
Blondyna.B, cslza, Grażyna1820, Angelaaaa, Milixx, Mgdra, Poziomka9204, conte, Chrupka , Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Już niedługo będzie brakować takich zdjęć na grupie 🥺
Angelaaaa, Mgdra, Poziomka9204, cslza, Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Przypuszczam, że kilka z Was zacznie drugą rundę, ja wysiadam już na dobre, wystarczy, mam wszystko dosłownie ♥️ nawet wymarzonego synka, w co nie wierzyłam, że może się udać
Oj jak ja bym chciała trzecie dziecko 🥹 i tak jak u ciebie marzy mi się synek 🥹
Nadal się nie mogę pogodzić z tym że w szpitalu odradzili mi kolejną ciążę i za bardzo nie wiem czemu co by mogło iść nie tak.. ale na wizycie chce pogadać z moją lekarką.. liczę na cud 🙏Poziomka9204, Nati94, Chrupka , Kalli95, cslza, Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Jejku dziewczyny, uwielbiam czytać ten wątek i Wasze historie ❤️ może to dziwnie zabrzmi, ale to bardzo budujące, ze jesteście takie dzielne, mimo nieraz ciężkich porodów i ze finalnie zawsze wszystko kończy sie dobrze❤️
Domi - serdeczne gratulacje! Byłaś mega dzielna!Angelaaaa, Poziomka9204, Nati94, Domi_naturelover, cslza, Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Oj też bym chciała po 2 córkach synka, ale jakby była córka to też ok. Jednak 3 dziecko chyba nie wchodzi w grę... Chociaż teraz po SN nie musiałabym tyle czekać, co byłoby akurat dobre, bo robimy się już z mężem wiekowi 😜 No ale w 5 na mieszkaniu 44m2??? 😢 w 4 jest już nam ciasno 🥺 ciężka decyzja 😢💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:U mnie dzisiaj była położna i Ala przybiera 24g na dzień i waży 3270g ale mówi że wszystko w normie ☺️ 5 stycznia ma szczepienie i będą jeszcze raz sprawdzać czy wędzidełko do podcięcia czy nie 🤷♀️
W sobotę jedziemy do fizjo bo już ma stwierdzoną asymetrię 😔 mam nadzieję że szybko to wyleczymy -
Domi_naturelover wrote:I to jest straszne, że kobiety świadomie wybierają poważną operację, bo ktoś im zapewnił w przeszłości takie przeżycia…👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Śliczności 🥰
To jeszcze tylko chwilka i Staś będzie z Wami 😃
Angela, tego cudu Wam życzę ♥️
Mgdra, nie wiem, co doradzić, musicie to przemyśleć. Czasami nie warto odkładać marzeń na później, może macie perspektywę na większe mieszkanie w przyszłości 🤔
Angela, im szybciej rozpoznana asymetria i wdrożone ćwiczenia, tym lepiej dla małej. Głowa do góry! To prawda z nawykami, nawet podnoszenie ma znaczenie, myślę, że dość fajnie mówi o tym wszystkim mama fizjoterapeuta. Zagłębiając temat widzę, ile błędów popełniłam przy pierwszym dziecku, przy drugim już wiedziałam co z czym i nawet pani doktor, która olala moje przypuszczenia mnie nie przekonała, ćwiczyliśmy i chodziliśmy do fizjo, wyrównała się.Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Taak 🥺♥️ mam nadzieję, że może w ciągu 2 tygodni poznam tego królewicza, co mnie do zawału doprowadził na prenatalnych. Marzę, żeby tylko się upewnić, że jest zdrowy, chociaż wciąż wszystko na to wskazuje 🥰
Angela, tego cudu Wam życzę ♥️
Mgdra, nie wiem, co doradzić, musicie to przemyśleć. Czasami nie warto odkładać marzeń na później, może macie perspektywę na większe mieszkanie w przyszłości 🤔
Angela, im szybciej rozpoznana asymetria i wdrożone ćwiczenia, tym lepiej dla małej. Głowa do góry! To prawda z nawykami, nawet podnoszenie ma znaczenie, myślę, że dość fajnie mówi o tym wszystkim mama fizjoterapeuta. Zagłębiając temat widzę, ile błędów popełniłam przy pierwszym dziecku, przy drugim już wiedziałam co z czym i nawet pani doktor, która olala moje przypuszczenia mnie nie przekonała, ćwiczyliśmy i chodziliśmy do fizjo, wyrównała się.
Mojemu mężowi dzisiaj się śniło, że Olek się urodził 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2022, 11:00
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰