X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
Odpowiedz

🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃

Oceń ten wątek:
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w sobotę! 😜 kto dziś sika?!

Ja cierpię na bezsenność, budzę się codziennie w nocy i z 2-3 h nie śpię 😩 a rano jestem zombie!

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Kira Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety u mnie spadek, czyli jutro @. Co ja sobie wyobrażałam 🙄 W przyszłym cyklu przestaję mierzyć temp, bo zwariuję. Jadę z koleżanką na babski weekend dzisiaj to przynajmniej nie będę długo rozpaczać 😉

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sikłam dzisiaj i nie bede. Bolą mnie plecy i czuje skurcze macicy, tak mi sie skojarzyło z poronieniem chociaż nie boli tak teraz ale jest to nie przyjemne uczucie. W sumie to sie bardziej zaczęłam martwić, że coś sie tam złego dzieje. Niby lekarz nic nie widział niepokojącego ale mam dzisiaj dzień taki na wrrr😤

Ale kciuki trzymam za sikańce wasze😍✊🍀

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Ja nie sikłam dzisiaj i nie bede. Bolą mnie plecy i czuje skurcze macicy, tak mi sie skojarzyło z poronieniem chociaż nie boli tak teraz ale jest to nie przyjemne uczucie. W sumie to sie bardziej zaczęłam martwić, że coś sie tam złego dzieje. Niby lekarz nic nie widział niepokojącego ale mam dzisiaj dzień taki na wrrr😤

Ale kciuki trzymam za sikańce wasze😍✊🍀

"Dzień taki na wrr😤" idealne sformułowanie. 😂 Jak czytałam, to na razie większość z nas jest właśnie w takim humorze. 🤪 Masakra, idę sprzątać bo zaraz zdemoluje całe poddasze 😂 i włączy mi się tryb odświeżania strony a wyniki będą po 12. 😂

Trzymam kciuki, by nie było to nic poważnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 08:22

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Witam się z Wami w sobotę! 😜 kto dziś sika?!

Ja cierpię na bezsenność, budzę się codziennie w nocy i z 2-3 h nie śpię 😩 a rano jestem zombie!

oo to dokładnie jak ja ! :D

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja przez tę pracę nie myślę w ogóle racjonalnie ostatnio! Na niczym nie mogę się skupić 😖 ciągle myślę co tu zrobić! Wiem, że Was tym męczę, ale serio nikt nie umie mi pomóc, a wiem, że to powinna być moja decyzja! Wczoraj jeszcze bardziej o tym zaczęłam myśleć, bo mam mieć już rozmowę z szefem, bo będzie wystawiony konkurs na to stanowisko - żołądkiem mnie telepie 😖 Z jednej strony nie mówiłabym im nic, dostałabym prace i byłoby super - ale już bym się denerwowała kiedy im oznajmić po podpisaniu umowy o ciąży i już widzę te wzroki i obgadywanie za plecami! A z drugiej strony byłoby mi lżej na sercu jakbym im powiedziała przed, ale boje się, że oni na gwałt potrzebują pracownika i by się ze mnie wycofali - chyba, że się mylę.
    Wiem, że większość z Was myślałaby o sobie i dziecku, a nie o pracodawcy! Bo znam przypadek dziewczyny, która była na zastępstwo w sądzie i zaszła w ciąże w trakcie rekrutacji, w 20 którymś tc karetka wzięła ją z pracy i urodziła wcześniaka i potrafili jej dać wypowiedzenie 🤬

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Kira Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny, ja przez tę pracę nie myślę w ogóle racjonalnie ostatnio! Na niczym nie mogę się skupić 😖 ciągle myślę co tu zrobić! Wiem, że Was tym męczę, ale serio nikt nie umie mi pomóc, a wiem, że to powinna być moja decyzja! Wczoraj jeszcze bardziej o tym zaczęłam myśleć, bo mam mieć już rozmowę z szefem, bo będzie wystawiony konkurs na to stanowisko - żołądkiem mnie telepie 😖 Z jednej strony nie mówiłabym im nic, dostałabym prace i byłoby super - ale już bym się denerwowała kiedy im oznajmić po podpisaniu umowy o ciąży i już widzę te wzroki i obgadywanie za plecami! A z drugiej strony byłoby mi lżej na sercu jakbym im powiedziała przed, ale boje się, że oni na gwałt potrzebują pracownika i by się ze mnie wycofali - chyba, że się mylę.
    Wiem, że większość z Was myślałaby o sobie i dziecku, a nie o pracodawcy! Bo znam przypadek dziewczyny, która była na zastępstwo w sądzie i zaszła w ciąże w trakcie rekrutacji, w 20 którymś tc karetka wzięła ją z pracy i urodziła wcześniaka i potrafili jej dać wypowiedzenie 🤬

Moja kumpela w 8tc powiedziała, że powie swojemu pracodawcy w styczniu😂 Wtedy ma podpisać umowę na wyższe stanowisko. Śmiala się, że powie Oj nie wiedziałam 6 miesiąc 😂 I Ty chyba też powinnaś myśleć teraz przede wszystkim o sobie ☺️

Zuzlo lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Mel11 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczny sobotni poranek ☀️☀️☀️
    Mamy tu dzisiaj jakies sikaczki? 😁 życzę samych ⏸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 08:29

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

Starania od 03.2020

06.2021- CB 💔

2CS: lametta+ovitrelle+duphaston

💙04.10.2021 ⏸
    💚05.10.2021 beta: 142,99
    💛07.10.2021 beta: 426,14
    🧡12.10.2021 beta: 4422,36
    ❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
    💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
    💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
    🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
    💛25.02.2022 683g.
    💚18.03.2022 1kg bobasa
    🧡08.04.2022 1529g
    💙25.04.2022 1926g kluseczki
    💜13.05.2022 2369g
    ❤️27.05.2022 2800g
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U mnie też dzisiaj wrrr i biedny mąż obrywa bez powodu 😬

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:

Kochana, ja z kolei cały czas się zastanawiam kiedy iść na l4 bo praca kosztuje mnie dużo stresu, presja czasu, otoczenia, dużo noszenia segregatorów i ciągle nadgodziny. Koleżanka z zespołu poszła w tym miesiącu na l4 ciążowe i wiem, że moja ciąża jest niekorzystna dla pracodawcy.
    W związku z tym oraz z umową na czas nieokreślony już zgłosiłam szefowej, że prawdopodobnie jestem w ciąży. Załatwiłam zaświadczenie od lekarza i... nie wiem co dalej 🤷‍♀️ najchętniej bym już nie szła tam więcej bo i tak chciałam zmienić pracę, ale czuję się bardzo nie fair wobec koleżanek z zespołu i szefowej 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Też czułam się okropnie nie mówiąc.. jakbym wszystkich oszukiwała 😔
    Więc bardzo dobrze rozumiem Twoje rozterki.
    Niestety ja nie umiem być egoistką i myślę o wszystkich tylko nie sobie 😔 dodatkowo bardzo boję się rozmów z szefową 😅

Niestety teraz musisz podjąć trudną decyzję czy chcesz być sprawiedliwa wobec siebie i dziecka czy wobec pracodawcy.
    Najlepiej dla was by było gdybyś dała radę zachować dla siebie tą informację do czasu normalnej umowy. Szczerze wątpię by w obecnej sytuacji szef wiedząc o ciąży dałby ci umowę. Mało który by się na to zdecydował 🤷‍♀️
    Według mnie powinnaś myśleć o rodzinie a nie obcych ludziach, chociaż rozumiem, że to jest bardzo trudne.

Nati94, anka, Zuzlo lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z gosiaczkowa

Gosiaczkova, Zuzlo lubią tę wiadomość

• Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Kochana, ja z kolei cały czas się zastanawiam kiedy iść na l4 bo praca kosztuje mnie dużo stresu, presja czasu, otoczenia, dużo noszenia segregatorów i ciągle nadgodziny. Koleżanka z zespołu poszła w tym miesiącu na l4 ciążowe i wiem, że moja ciąża jest niekorzystna dla pracodawcy.
    W związku z tym oraz z umową na czas nieokreślony już zgłosiłam szefowej, że prawdopodobnie jestem w ciąży. Załatwiłam zaświadczenie od lekarza i... nie wiem co dalej 🤷‍♀️ najchętniej bym już nie szła tam więcej bo i tak chciałam zmienić pracę, ale czuję się bardzo nie fair wobec koleżanek z zespołu i szefowej 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Też czułam się okropnie nie mówiąc.. jakbym wszystkich oszukiwała 😔
    Więc bardzo dobrze rozumiem Twoje rozterki.
    Niestety ja nie umiem być egoistką i myślę o wszystkich tylko nie sobie 😔 dodatkowo bardzo boję się rozmów z szefową 😅

Niestety teraz musisz podjąć trudną decyzję czy chcesz być sprawiedliwa wobec siebie i dziecka czy wobec pracodawcy.
    Najlepiej dla was by było gdybyś dała radę zachować dla siebie tą informację do czasu normalnej umowy. Szczerze wątpię by w obecnej sytuacji szef wiedząc o ciąży dałby ci umowę. Mało który by się na to zdecydował 🤷‍♀️
    Według mnie powinnaś myśleć o rodzinie a nie obcych ludziach, chociaż rozumiem, że to jest bardzo trudne.

Kochana! Mam podobnie do Ciebie, że człowiek myśli o innych, a nie o sobie! Mi też szkoda moich dziewczyn z zespołu bo są dwie i naprawdę im ciężko iść nawet na 1 dzień urlopu! Nie mówiąc o chorobowym! Jak zostaje jedna to nie ma czasu nawet na przerwę 😖 i są szczęśliwe, że coraz bliżej do mojej umowy 😂 i z tego względu też mi źle, że zrobię ich trochę w jajo? Nie mówię, moja praca dla mnie też jest mega stresująca! Kontakt z ludźmi, którym nigdy nic nie pasuje! Brak wiedzy takiej jakiej bym chciała na tym stanowisku! Ale wiem, że na to potrzebuje też czas, bo zakres wiedzy w tej dziedzinie jest meeeega wielki!
    Ale może macie racje, że trzeba myślec o sobie i dziecku? Z jednej strony teraz tak mówię, a jutro znowu będę rozmyślać i tak codziennie…
    Stresuje się też tym, że dostając umowę, nie chciałabym zbytnio długo pracować tzn to praca non stop 8 h przy kompie, stres, stres i jeszcze raz stres! Więc co popracuje miesiąc i pójdę na chorobowe? 😩

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • MojaMałaBlondyneczko Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Kochana! Mam podobnie do Ciebie, że człowiek myśli o innych, a nie o sobie! Mi też szkoda moich dziewczyn z zespołu bo są dwie i naprawdę im ciężko iść nawet na 1 dzień urlopu! Nie mówiąc o chorobowym! Jak zostaje jedna to nie ma czasu nawet na przerwę 😖 i są szczęśliwe, że coraz bliżej do mojej umowy 😂 i z tego względu też mi źle, że zrobię ich trochę w jajo? Nie mówię, moja praca dla mnie też jest mega stresująca! Kontakt z ludźmi, którym nigdy nic nie pasuje! Brak wiedzy takiej jakiej bym chciała na tym stanowisku! Ale wiem, że na to potrzebuje też czas, bo zakres wiedzy w tej dziedzinie jest meeeega wielki!
    Ale może macie racje, że trzeba myślec o sobie i dziecku? Z jednej strony teraz tak mówię, a jutro znowu będę rozmyślać i tak codziennie…
    Stresuje się też tym, że dostając umowę, nie chciałabym zbytnio długo pracować tzn to praca non stop 8 h przy kompie, stres, stres i jeszcze raz stres! Więc co popracuje miesiąc i pójdę na chorobowe? 😩
    No ciężka to sytuacja, wiem jak się czujesz bo też źle się czułam na moim stanowisku i zanim zaszłam w ciaze chciałam się przenieść. Ale ja na szczęście mam umowę na stałe... A ty jesteś pewna że jak nie powiesz o ciąży to dostaniesz umowę na stałe na 100%? I kiedy to będzie? Przepraszam bo pewnie już nieraz mówiłaś ale za dużo informacji na tym forum 🙈😉

09.2019 synek 😍

28.09.2021 beta 715 💙

UgcQp2.png[/url]
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:

Też poza mną w zespole są 2 dziewczyny i szefowa 😅 z tym, że szefowa jak szefowa ma zupełnie inny zakres obowiązków 🤷‍♀️
    A co mówi twój mąż/partner na tą sytuację?
    Twoje najgorsze opcje to: zostać bez wypłat na 1,5 roku albo przestać być lubiana.
    Wiadomo inny priorytet będzie dla osoby, która utrzymuje sama całą rodzinę a inny dla osoby, której partner zarabia 20 tyś 😅
    Ja nie mogłabym pozwolić sobie na stratę tych pieniędzy więc musiałabym się przemęczyć z tą tajemnicą 🤷‍♀️ ale twój przypadek może być zupełnie inny.

Nie wiem jakie są Twoje koleżanki z grupy, ale jeżeli można im zaufać to pewnie bym im powiedziała i podpytała czy kiedyś nie było podobnej sytuacji w firmie i jak szef zareagował. Jeżeli nie są fair to w sumie pomyśl czemu ty miałabyś być wobec nich

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaMałaBlondyneczko wrote:
    No ciężka to sytuacja, wiem jak się czujesz bo też źle się czułam na moim stanowisku i zanim zaszłam w ciaze chciałam się przenieść. Ale ja na szczęście mam umowę na stałe... A ty jesteś pewna że jak nie powiesz o ciąży to dostaniesz umowę na stałe na 100%? I kiedy to będzie? Przepraszam bo pewnie już nieraz mówiłaś ale za dużo informacji na tym forum 🙈😉

Kurczę powiem Ci tak czy na stałe to nie wiem właśnie. Nie wiem jak to jest z 1 umową? Chyba, że będzie na czas określony najpierw 🤔 umowę mam mieć od grudnia, bo do końca listopada mam staż, chyba, że się coś zmieni i szybciej mi zaproponują 🤔

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo a co to za firma? Państwowa prywatna? W państwowej jak będą wiedzieć to nie dadzą Ci umowy, No chyba ze masz super kontakt z szefem, ale wątpię bo oni potem długo znowu nie dostaną zgody na zatrudnienie kogoś na Twoje zastępstwo, ich sytuacja się nie zmieni a będą mieli stara załogę, im chodzi o zrobiona prace, nie o Ciebie. Jeśli prywatna to hmm tu zależy dużo od sytuacji, jakie masz układy również i czy się dogadasz ze np będziesz przychodzić na dwie trzy godzinki żeby odciążyć koleżanki. Ja bym na Twoim miejscu patrzyła na siebie, tez w pierwszej ciąży byłam w sytuacji ze dopiero co umowę na stałe dostałam i dosłownie na drugi dzień test wyszedł pozytywny, stresowałam się ze umowa a ja już ciąża, ale powiedziałam szefowej ta oczywiście głupie teksty, ja wyrzuty sumienia i pracowałam jeszcze pół roku, i co mi z tego? Jak mnie nie było zrobili nieoczekiwanie reorganizacje, jak wróciłam miałam inna szefowa, tamtej nigdy już nie widziałam na oczy, inne koleżanki, i nikt w ogóle nie pamiętał mojej sytuacji, teraz patrząc z perspektywy czasu to mogłam od razu iść na zwolnienie i mieć w dupie co inni pomyślą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 09:19

Zuzlo , Gosiaczkova lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Też poza mną w zespole są 2 dziewczyny i szefowa 😅 z tym, że szefowa jak szefowa ma zupełnie inny zakres obowiązków 🤷‍♀️
    A co mówi twój mąż/partner na tą sytuację?
    Twoje najgorsze opcje to: zostać bez wypłat na 1,5 roku albo przestać być lubiana.
    Wiadomo inny priorytet będzie dla osoby, która utrzymuje sama całą rodzinę a inny dla osoby, której partner zarabia 20 tyś 😅
    Ja nie mogłabym pozwolić sobie na stratę tych pieniędzy więc musiałabym się przemęczyć z tą tajemnicą 🤷‍♀️ ale twój przypadek może być zupełnie inny.

Nie wiem jakie są Twoje koleżanki z grupy, ale jeżeli można im zaufać to pewnie bym im powiedziała i podpytała czy kiedyś nie było podobnej sytuacji w firmie i jak szef zareagował. Jeżeli nie są fair to w sumie pomyśl czemu ty miałabyś być wobec nich

Mój mówi, żebym nic nie mówiła, bo nie podpiszą ze mną 😀 właśnie mówił czy nie mam kogo podpytać w pracy z koleżanek, ale tak naprawdę one wszystkie tam pracują z 20-25 lat i boje się jednej powiedzieć żeby dalej nie poszło 😖

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Zuzlo a co to za firma? Państwowa prywatna? W państwowej jak będą wiedzieć to nie dadzą Ci umowy, No chyba ze masz super kontakt z szefem, ale wątpię bo oni potem długo znowu nie dostaną zgody na zatrudnienie kogoś na Twoje zastępstwo, ich sytuacja się nie zmieni a będą mieli stara zapełniony, im chodzi o zrobiona prace, nie o Ciebie. Jeśli prywatna to hmm tu zależy dużo od sytuacji, jakie masz układy również i czy się dogadasz ze np będziesz przychodzić na dwie trzy godzinki żeby odciążyć koleżanki. Ja bym na Twoim miejscu patrzyła na siebie, tez w pierwszej ciąży byłam w sytuacji ze dopiero co umowę na stałe dostałam i dosłownie na drugi dzień test wyszedł pozytywny, stresowałam się ze umowa a ja już ciąża, ale powiedziałam szefowej ta oczywiście głupie teksty, ja wyrzuty sumienia i pracowałam jeszcze pół roku, i co mi z tego? Jak mnie nie było zrobili nieoczekiwanie reorganizacje, jak wróciłam miałam inna szefowa, tamtej nigdy już nie widziałam na oczy, inne koleżanki, i nikt w ogóle nie pamiętał mojej sytuacji, teraz patrząc z perspektywy czasu to mogłam od razu iść na zwolnienie i mieć w dupie co inni pomyślą.

No właśnie państwowa instytucja baaardzo nie lubiana przez ludzi 😂😅 więc wszystko już wiecie chyba! W państwowej tak jest, że na zastępstwo dopiero mogą wziąć kogoś jak urodzę? Czy na moim chorobowym już?

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wygoniłam mojego do piekarni prawie z awanturą, że jestem głodna i muszę zjeść JUŻ, a nie jak jaśniepan raczy wstać 🤦‍♀️ to chyba po prostu piździernik i dlatego tak się dzieje. Jakieś apogeum wszystkiego

BuBu90, Ultra-Dżasta, Namisa lubią tę wiadomość

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko teraz pytanie jaka umowę dostaniesz, na czas próbny, na określony, czy na stałe 🤔 ale jaka by nie była będziesz zabezpieczona chociaż na czas ciąży w najgorszym przypadku.

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ