🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
No i niestety u mnie spadek, czyli jutro @. Co ja sobie wyobrażałam 🙄 W przyszłym cyklu przestaję mierzyć temp, bo zwariuję. Jadę z koleżanką na babski weekend dzisiaj to przynajmniej nie będę długo rozpaczać 😉
-
Ja nie sikłam dzisiaj i nie bede. Bolą mnie plecy i czuje skurcze macicy, tak mi sie skojarzyło z poronieniem chociaż nie boli tak teraz ale jest to nie przyjemne uczucie. W sumie to sie bardziej zaczęłam martwić, że coś sie tam złego dzieje. Niby lekarz nic nie widział niepokojącego ale mam dzisiaj dzień taki na wrrr😤
Ale kciuki trzymam za sikańce wasze😍✊🍀24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Ja nie sikłam dzisiaj i nie bede. Bolą mnie plecy i czuje skurcze macicy, tak mi sie skojarzyło z poronieniem chociaż nie boli tak teraz ale jest to nie przyjemne uczucie. W sumie to sie bardziej zaczęłam martwić, że coś sie tam złego dzieje. Niby lekarz nic nie widział niepokojącego ale mam dzisiaj dzień taki na wrrr😤
Ale kciuki trzymam za sikańce wasze😍✊🍀
"Dzień taki na wrr😤" idealne sformułowanie. 😂 Jak czytałam, to na razie większość z nas jest właśnie w takim humorze. 🤪 Masakra, idę sprzątać bo zaraz zdemoluje całe poddasze 😂 i włączy mi się tryb odświeżania strony a wyniki będą po 12. 😂
Trzymam kciuki, by nie było to nic poważnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 08:22
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Zuzlo wrote:Witam się z Wami w sobotę! 😜 kto dziś sika?!
Ja cierpię na bezsenność, budzę się codziennie w nocy i z 2-3 h nie śpię 😩 a rano jestem zombie!
oo to dokładnie jak ja !Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Dziewczyny, ja przez tę pracę nie myślę w ogóle racjonalnie ostatnio! Na niczym nie mogę się skupić 😖 ciągle myślę co tu zrobić! Wiem, że Was tym męczę, ale serio nikt nie umie mi pomóc, a wiem, że to powinna być moja decyzja! Wczoraj jeszcze bardziej o tym zaczęłam myśleć, bo mam mieć już rozmowę z szefem, bo będzie wystawiony konkurs na to stanowisko - żołądkiem mnie telepie 😖 Z jednej strony nie mówiłabym im nic, dostałabym prace i byłoby super - ale już bym się denerwowała kiedy im oznajmić po podpisaniu umowy o ciąży i już widzę te wzroki i obgadywanie za plecami! A z drugiej strony byłoby mi lżej na sercu jakbym im powiedziała przed, ale boje się, że oni na gwałt potrzebują pracownika i by się ze mnie wycofali - chyba, że się mylę.
Wiem, że większość z Was myślałaby o sobie i dziecku, a nie o pracodawcy! Bo znam przypadek dziewczyny, która była na zastępstwo w sądzie i zaszła w ciąże w trakcie rekrutacji, w 20 którymś tc karetka wzięła ją z pracy i urodziła wcześniaka i potrafili jej dać wypowiedzenie 🤬córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Dziewczyny, ja przez tę pracę nie myślę w ogóle racjonalnie ostatnio! Na niczym nie mogę się skupić 😖 ciągle myślę co tu zrobić! Wiem, że Was tym męczę, ale serio nikt nie umie mi pomóc, a wiem, że to powinna być moja decyzja! Wczoraj jeszcze bardziej o tym zaczęłam myśleć, bo mam mieć już rozmowę z szefem, bo będzie wystawiony konkurs na to stanowisko - żołądkiem mnie telepie 😖 Z jednej strony nie mówiłabym im nic, dostałabym prace i byłoby super - ale już bym się denerwowała kiedy im oznajmić po podpisaniu umowy o ciąży i już widzę te wzroki i obgadywanie za plecami! A z drugiej strony byłoby mi lżej na sercu jakbym im powiedziała przed, ale boje się, że oni na gwałt potrzebują pracownika i by się ze mnie wycofali - chyba, że się mylę.
Wiem, że większość z Was myślałaby o sobie i dziecku, a nie o pracodawcy! Bo znam przypadek dziewczyny, która była na zastępstwo w sądzie i zaszła w ciąże w trakcie rekrutacji, w 20 którymś tc karetka wzięła ją z pracy i urodziła wcześniaka i potrafili jej dać wypowiedzenie 🤬
Moja kumpela w 8tc powiedziała, że powie swojemu pracodawcy w styczniu😂 Wtedy ma podpisać umowę na wyższe stanowisko. Śmiala się, że powie Oj nie wiedziałam 6 miesiąc 😂 I Ty chyba też powinnaś myśleć teraz przede wszystkim o sobie ☺️Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Witam w słoneczny sobotni poranek ☀️☀️☀️
Mamy tu dzisiaj jakies sikaczki? 😁 życzę samych ⏸Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 08:29
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
06.2021- CB 💔
2CS: lametta+ovitrelle+duphaston
💙04.10.2021 ⏸
💚05.10.2021 beta: 142,99
💛07.10.2021 beta: 426,14
🧡12.10.2021 beta: 4422,36
❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
💛25.02.2022 683g.
💚18.03.2022 1kg bobasa
🧡08.04.2022 1529g
💙25.04.2022 1926g kluseczki
💜13.05.2022 2369g
❤️27.05.2022 2800g -
Zuzlo wrote:Dziewczyny, ja przez tę pracę nie myślę w ogóle racjonalnie ostatnio! Na niczym nie mogę się skupić 😖 ciągle myślę co tu zrobić! Wiem, że Was tym męczę, ale serio nikt nie umie mi pomóc, a wiem, że to powinna być moja decyzja! Wczoraj jeszcze bardziej o tym zaczęłam myśleć, bo mam mieć już rozmowę z szefem, bo będzie wystawiony konkurs na to stanowisko - żołądkiem mnie telepie 😖 Z jednej strony nie mówiłabym im nic, dostałabym prace i byłoby super - ale już bym się denerwowała kiedy im oznajmić po podpisaniu umowy o ciąży i już widzę te wzroki i obgadywanie za plecami! A z drugiej strony byłoby mi lżej na sercu jakbym im powiedziała przed, ale boje się, że oni na gwałt potrzebują pracownika i by się ze mnie wycofali - chyba, że się mylę.
Wiem, że większość z Was myślałaby o sobie i dziecku, a nie o pracodawcy! Bo znam przypadek dziewczyny, która była na zastępstwo w sądzie i zaszła w ciąże w trakcie rekrutacji, w 20 którymś tc karetka wzięła ją z pracy i urodziła wcześniaka i potrafili jej dać wypowiedzenie 🤬
Kochana, ja z kolei cały czas się zastanawiam kiedy iść na l4 bo praca kosztuje mnie dużo stresu, presja czasu, otoczenia, dużo noszenia segregatorów i ciągle nadgodziny. Koleżanka z zespołu poszła w tym miesiącu na l4 ciążowe i wiem, że moja ciąża jest niekorzystna dla pracodawcy.
W związku z tym oraz z umową na czas nieokreślony już zgłosiłam szefowej, że prawdopodobnie jestem w ciąży. Załatwiłam zaświadczenie od lekarza i... nie wiem co dalej 🤷♀️ najchętniej bym już nie szła tam więcej bo i tak chciałam zmienić pracę, ale czuję się bardzo nie fair wobec koleżanek z zespołu i szefowej 🤷♀️🤦♀️
Też czułam się okropnie nie mówiąc.. jakbym wszystkich oszukiwała 😔
Więc bardzo dobrze rozumiem Twoje rozterki.
Niestety ja nie umiem być egoistką i myślę o wszystkich tylko nie sobie 😔 dodatkowo bardzo boję się rozmów z szefową 😅
Niestety teraz musisz podjąć trudną decyzję czy chcesz być sprawiedliwa wobec siebie i dziecka czy wobec pracodawcy.
Najlepiej dla was by było gdybyś dała radę zachować dla siebie tą informację do czasu normalnej umowy. Szczerze wątpię by w obecnej sytuacji szef wiedząc o ciąży dałby ci umowę. Mało który by się na to zdecydował 🤷♀️
Według mnie powinnaś myśleć o rodzinie a nie obcych ludziach, chociaż rozumiem, że to jest bardzo trudne.
Nati94, anka, Zuzlo lubią tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
nick nieaktualny
-
Gosiaczkova wrote:Kochana, ja z kolei cały czas się zastanawiam kiedy iść na l4 bo praca kosztuje mnie dużo stresu, presja czasu, otoczenia, dużo noszenia segregatorów i ciągle nadgodziny. Koleżanka z zespołu poszła w tym miesiącu na l4 ciążowe i wiem, że moja ciąża jest niekorzystna dla pracodawcy.
W związku z tym oraz z umową na czas nieokreślony już zgłosiłam szefowej, że prawdopodobnie jestem w ciąży. Załatwiłam zaświadczenie od lekarza i... nie wiem co dalej 🤷♀️ najchętniej bym już nie szła tam więcej bo i tak chciałam zmienić pracę, ale czuję się bardzo nie fair wobec koleżanek z zespołu i szefowej 🤷♀️🤦♀️
Też czułam się okropnie nie mówiąc.. jakbym wszystkich oszukiwała 😔
Więc bardzo dobrze rozumiem Twoje rozterki.
Niestety ja nie umiem być egoistką i myślę o wszystkich tylko nie sobie 😔 dodatkowo bardzo boję się rozmów z szefową 😅
Niestety teraz musisz podjąć trudną decyzję czy chcesz być sprawiedliwa wobec siebie i dziecka czy wobec pracodawcy.
Najlepiej dla was by było gdybyś dała radę zachować dla siebie tą informację do czasu normalnej umowy. Szczerze wątpię by w obecnej sytuacji szef wiedząc o ciąży dałby ci umowę. Mało który by się na to zdecydował 🤷♀️
Według mnie powinnaś myśleć o rodzinie a nie obcych ludziach, chociaż rozumiem, że to jest bardzo trudne.
Kochana! Mam podobnie do Ciebie, że człowiek myśli o innych, a nie o sobie! Mi też szkoda moich dziewczyn z zespołu bo są dwie i naprawdę im ciężko iść nawet na 1 dzień urlopu! Nie mówiąc o chorobowym! Jak zostaje jedna to nie ma czasu nawet na przerwę 😖 i są szczęśliwe, że coraz bliżej do mojej umowy 😂 i z tego względu też mi źle, że zrobię ich trochę w jajo? Nie mówię, moja praca dla mnie też jest mega stresująca! Kontakt z ludźmi, którym nigdy nic nie pasuje! Brak wiedzy takiej jakiej bym chciała na tym stanowisku! Ale wiem, że na to potrzebuje też czas, bo zakres wiedzy w tej dziedzinie jest meeeega wielki!
Ale może macie racje, że trzeba myślec o sobie i dziecku? Z jednej strony teraz tak mówię, a jutro znowu będę rozmyślać i tak codziennie…
Stresuje się też tym, że dostając umowę, nie chciałabym zbytnio długo pracować tzn to praca non stop 8 h przy kompie, stres, stres i jeszcze raz stres! Więc co popracuje miesiąc i pójdę na chorobowe? 😩córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Kochana! Mam podobnie do Ciebie, że człowiek myśli o innych, a nie o sobie! Mi też szkoda moich dziewczyn z zespołu bo są dwie i naprawdę im ciężko iść nawet na 1 dzień urlopu! Nie mówiąc o chorobowym! Jak zostaje jedna to nie ma czasu nawet na przerwę 😖 i są szczęśliwe, że coraz bliżej do mojej umowy 😂 i z tego względu też mi źle, że zrobię ich trochę w jajo? Nie mówię, moja praca dla mnie też jest mega stresująca! Kontakt z ludźmi, którym nigdy nic nie pasuje! Brak wiedzy takiej jakiej bym chciała na tym stanowisku! Ale wiem, że na to potrzebuje też czas, bo zakres wiedzy w tej dziedzinie jest meeeega wielki!
Ale może macie racje, że trzeba myślec o sobie i dziecku? Z jednej strony teraz tak mówię, a jutro znowu będę rozmyślać i tak codziennie…
Stresuje się też tym, że dostając umowę, nie chciałabym zbytnio długo pracować tzn to praca non stop 8 h przy kompie, stres, stres i jeszcze raz stres! Więc co popracuje miesiąc i pójdę na chorobowe? 😩09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
Zuzlo wrote:Kochana! Mam podobnie do Ciebie, że człowiek myśli o innych, a nie o sobie! Mi też szkoda moich dziewczyn z zespołu bo są dwie i naprawdę im ciężko iść nawet na 1 dzień urlopu! Nie mówiąc o chorobowym! Jak zostaje jedna to nie ma czasu nawet na przerwę 😖 i są szczęśliwe, że coraz bliżej do mojej umowy 😂 i z tego względu też mi źle, że zrobię ich trochę w jajo? Nie mówię, moja praca dla mnie też jest mega stresująca! Kontakt z ludźmi, którym nigdy nic nie pasuje! Brak wiedzy takiej jakiej bym chciała na tym stanowisku! Ale wiem, że na to potrzebuje też czas, bo zakres wiedzy w tej dziedzinie jest meeeega wielki!
Stresuje się też tym, że dostając umowę, nie chciałabym zbytnio długo pracować tzn to praca non stop 8 h przy kompie, stres, stres i jeszcze raz stres! Więc co popracuje miesiąc i pójdę na chorobowe? 😩
Też poza mną w zespole są 2 dziewczyny i szefowa 😅 z tym, że szefowa jak szefowa ma zupełnie inny zakres obowiązków 🤷♀️
A co mówi twój mąż/partner na tą sytuację?
Twoje najgorsze opcje to: zostać bez wypłat na 1,5 roku albo przestać być lubiana.
Wiadomo inny priorytet będzie dla osoby, która utrzymuje sama całą rodzinę a inny dla osoby, której partner zarabia 20 tyś 😅
Ja nie mogłabym pozwolić sobie na stratę tych pieniędzy więc musiałabym się przemęczyć z tą tajemnicą 🤷♀️ ale twój przypadek może być zupełnie inny.
Nie wiem jakie są Twoje koleżanki z grupy, ale jeżeli można im zaufać to pewnie bym im powiedziała i podpytała czy kiedyś nie było podobnej sytuacji w firmie i jak szef zareagował. Jeżeli nie są fair to w sumie pomyśl czemu ty miałabyś być wobec nichStarania o 🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
MojaMałaBlondyneczko wrote:No ciężka to sytuacja, wiem jak się czujesz bo też źle się czułam na moim stanowisku i zanim zaszłam w ciaze chciałam się przenieść. Ale ja na szczęście mam umowę na stałe... A ty jesteś pewna że jak nie powiesz o ciąży to dostaniesz umowę na stałe na 100%? I kiedy to będzie? Przepraszam bo pewnie już nieraz mówiłaś ale za dużo informacji na tym forum 🙈😉
Kurczę powiem Ci tak czy na stałe to nie wiem właśnie. Nie wiem jak to jest z 1 umową? Chyba, że będzie na czas określony najpierw 🤔 umowę mam mieć od grudnia, bo do końca listopada mam staż, chyba, że się coś zmieni i szybciej mi zaproponują 🤔córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo a co to za firma? Państwowa prywatna? W państwowej jak będą wiedzieć to nie dadzą Ci umowy, No chyba ze masz super kontakt z szefem, ale wątpię bo oni potem długo znowu nie dostaną zgody na zatrudnienie kogoś na Twoje zastępstwo, ich sytuacja się nie zmieni a będą mieli stara załogę, im chodzi o zrobiona prace, nie o Ciebie. Jeśli prywatna to hmm tu zależy dużo od sytuacji, jakie masz układy również i czy się dogadasz ze np będziesz przychodzić na dwie trzy godzinki żeby odciążyć koleżanki. Ja bym na Twoim miejscu patrzyła na siebie, tez w pierwszej ciąży byłam w sytuacji ze dopiero co umowę na stałe dostałam i dosłownie na drugi dzień test wyszedł pozytywny, stresowałam się ze umowa a ja już ciąża, ale powiedziałam szefowej ta oczywiście głupie teksty, ja wyrzuty sumienia i pracowałam jeszcze pół roku, i co mi z tego? Jak mnie nie było zrobili nieoczekiwanie reorganizacje, jak wróciłam miałam inna szefowa, tamtej nigdy już nie widziałam na oczy, inne koleżanki, i nikt w ogóle nie pamiętał mojej sytuacji, teraz patrząc z perspektywy czasu to mogłam od razu iść na zwolnienie i mieć w dupie co inni pomyślą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 09:19
Zuzlo , Gosiaczkova lubią tę wiadomość
-
Gosiaczkova wrote:Też poza mną w zespole są 2 dziewczyny i szefowa 😅 z tym, że szefowa jak szefowa ma zupełnie inny zakres obowiązków 🤷♀️
A co mówi twój mąż/partner na tą sytuację?
Twoje najgorsze opcje to: zostać bez wypłat na 1,5 roku albo przestać być lubiana.
Wiadomo inny priorytet będzie dla osoby, która utrzymuje sama całą rodzinę a inny dla osoby, której partner zarabia 20 tyś 😅
Ja nie mogłabym pozwolić sobie na stratę tych pieniędzy więc musiałabym się przemęczyć z tą tajemnicą 🤷♀️ ale twój przypadek może być zupełnie inny.
Nie wiem jakie są Twoje koleżanki z grupy, ale jeżeli można im zaufać to pewnie bym im powiedziała i podpytała czy kiedyś nie było podobnej sytuacji w firmie i jak szef zareagował. Jeżeli nie są fair to w sumie pomyśl czemu ty miałabyś być wobec nich
Mój mówi, żebym nic nie mówiła, bo nie podpiszą ze mną 😀 właśnie mówił czy nie mam kogo podpytać w pracy z koleżanek, ale tak naprawdę one wszystkie tam pracują z 20-25 lat i boje się jednej powiedzieć żeby dalej nie poszło 😖córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Milkana wrote:Zuzlo a co to za firma? Państwowa prywatna? W państwowej jak będą wiedzieć to nie dadzą Ci umowy, No chyba ze masz super kontakt z szefem, ale wątpię bo oni potem długo znowu nie dostaną zgody na zatrudnienie kogoś na Twoje zastępstwo, ich sytuacja się nie zmieni a będą mieli stara zapełniony, im chodzi o zrobiona prace, nie o Ciebie. Jeśli prywatna to hmm tu zależy dużo od sytuacji, jakie masz układy również i czy się dogadasz ze np będziesz przychodzić na dwie trzy godzinki żeby odciążyć koleżanki. Ja bym na Twoim miejscu patrzyła na siebie, tez w pierwszej ciąży byłam w sytuacji ze dopiero co umowę na stałe dostałam i dosłownie na drugi dzień test wyszedł pozytywny, stresowałam się ze umowa a ja już ciąża, ale powiedziałam szefowej ta oczywiście głupie teksty, ja wyrzuty sumienia i pracowałam jeszcze pół roku, i co mi z tego? Jak mnie nie było zrobili nieoczekiwanie reorganizacje, jak wróciłam miałam inna szefowa, tamtej nigdy już nie widziałam na oczy, inne koleżanki, i nikt w ogóle nie pamiętał mojej sytuacji, teraz patrząc z perspektywy czasu to mogłam od razu iść na zwolnienie i mieć w dupie co inni pomyślą.
No właśnie państwowa instytucja baaardzo nie lubiana przez ludzi 😂😅 więc wszystko już wiecie chyba! W państwowej tak jest, że na zastępstwo dopiero mogą wziąć kogoś jak urodzę? Czy na moim chorobowym już?córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Ja dzisiaj wygoniłam mojego do piekarni prawie z awanturą, że jestem głodna i muszę zjeść JUŻ, a nie jak jaśniepan raczy wstać 🤦♀️ to chyba po prostu piździernik i dlatego tak się dzieje. Jakieś apogeum wszystkiego
BuBu90, Ultra-Dżasta, Namisa lubią tę wiadomość
-
Tylko teraz pytanie jaka umowę dostaniesz, na czas próbny, na określony, czy na stałe 🤔 ale jaka by nie była będziesz zabezpieczona chociaż na czas ciąży w najgorszym przypadku.