🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzlo wrote:Mój mówi, żebym nic nie mówiła, bo nie podpiszą ze mną 😀 właśnie mówił czy nie mam kogo podpytać w pracy z koleżanek, ale tak naprawdę one wszystkie tam pracują z 20-25 lat i boje się jednej powiedzieć żeby dalej nie poszło 😖
Po stażu dostaniesz pewnie na czas określony, przedłuży się do dnia porodu... No ale po macierzyńskim pewnie już miejsca dla Ciebie nie będzie? Więc tak czy siak lepiej zaczekać i dostać tę umowę 🧐 przynajmniej nie zostaniesz bez kasy na czas ciąży...Zuzlo , Gosiaczkova, Britta lubią tę wiadomość
09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
Milkana wrote:Tylko teraz pytanie jaka umowę dostaniesz, na czas próbny, na określony, czy na stałe 🤔 ale jaka by nie była będziesz zabezpieczona chociaż na czas ciąży w najgorszym przypadku.
Jeju tego nie wiem właśnie, kiedyś kiedyś rozmawiałam z szefem i weszliśmy na ten temat to powiedział, że jeśli bym chciała pracować to byłabym już ma stałe 🤔 ale nie wiem jak to jest kurczę! Nie wiem jak to wyglada w tych instytucjach państwowych czy najpierw musi być na okres próbny mimo, że byłam na stażu 🤔córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:No właśnie państwowa instytucja baaardzo nie lubiana przez ludzi 😂😅 więc wszystko już wiecie chyba! W państwowej tak jest, że na zastępstwo dopiero mogą wziąć kogoś jak urodzę? Czy na moim chorobowym już?
Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Zuzlo wrote:No właśnie państwowa instytucja baaardzo nie lubiana przez ludzi 😂😅 więc wszystko już wiecie chyba! W państwowej tak jest, że na zastępstwo dopiero mogą wziąć kogoś jak urodzę? Czy na moim chorobowym już?
Zuzlo lubi tę wiadomość
09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
Milkana wrote:Ja tez w państwowej, nielubianej haha. Jeśli chcesz to napisz jaka to firma jeśli nie to nie pisz, ale może ta sama co moja to Ci może cos doradzę. U nas jest tak ze na macierzyńskim przychodzi ktoś na zastępstwo, ale tez nie zawsze bo centrala nie zawsze wyrazi zgodę. Wiec czasami jesteśmy dwa lata z obowiązkami tej osoby.
Pozwoliłam sobie dodać Cię do przyjaciółek! Bo napisze na priv, jeśli mogę 😀Gosiaczkova, Milkana lubią tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Mój mówi, żebym nic nie mówiła, bo nie podpiszą ze mną 😀 właśnie mówił czy nie mam kogo podpytać w pracy z koleżanek, ale tak naprawdę one wszystkie tam pracują z 20-25 lat i boje się jednej powiedzieć żeby dalej nie poszło 😖
To widzę ma podobny tok myślenia do mnie
Według mnie powinnaś go posłuchać - spróbować podpytać przy jakiejś okazji (np jakby rozmawiały o kimś kto ma dziecko itp, nie otwarcie w takim razie skoro nie ufasz im) a jeżeli by się nie udało to dobrze byłoby poczekać do umowy na stałe. Nie wiem jak to z umowami na czas określony - napewno jest przedłużana do porodu ale chyba później zus wypłaca zasiłek macierzyński. O ciąży zawsze możesz się późno dowiedzieć.. zdarzają się przecież przypadki, że do porodu kobieta nic nie wie (u mojej mamy w szpitalu był ostatnio taki ewenement).Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
MojaMałaBlondyneczko wrote:No nie nie,.mówić nic na pewno nie można nikomu, w takich miejscach nie ma.tajemnic😂
Po stażu dostaniesz pewnie na czas określony, przedłuży się do dnia porodu... No ale po macierzyńskim pewnie już miejsca dla Ciebie nie będzie? Więc tak czy siak lepiej zaczekać i dostać tę umowę 🧐 przynajmniej nie zostaniesz bez kasy na czas ciąży...
Z tymi umowami na czas określony jest rożnie! Z tego co słyszałam u nas jedna osoba która przyszła dostała najpierw umowę na 1,5 roku, więc nie wiem jak to wyglada w przypadku ciąży? Jeśli kończyłaby się np na macierzyńskim?córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Pozwoliłam sobie dodać Cię do przyjaciółek! Bo napisze na priv, jeśli mogę 😀
Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Gosiaczkova wrote:To widzę ma podobny tok myślenia do mnie
Według mnie powinnaś go posłuchać - spróbować podpytać przy jakiejś okazji (np jakby rozmawiały o kimś kto ma dziecko itp, nie otwarcie w takim razie skoro nie ufasz im) a jeżeli by się nie udało to dobrze byłoby poczekać do umowy na stałe. Nie wiem jak to z umowami na czas określony - napewno jest przedłużana do porodu ale chyba później zus wypłaca zasiłek macierzyński. O ciąży zawsze możesz się późno dowiedzieć.. zdarzają się przecież przypadki, że do porodu kobieta nic nie wie (u mojej mamy w szpitalu był ostatnio taki ewenement).
Umowę na okres stały nie na czas określony?
A wiecie może jak jest z chorobowym? Wyliczają na podstawie ostatnich 12 miesięcy?córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Pani Miśka wrote:U mnie dziś 12 dpo, temperatura bardzo wysoko a test negatywny, zero cienia. W tym cyklu 4 facellaki pięknie nie pokazują falszywych cieni, zero złudzeń 😭
O nie 😔 A wykres masz taki piękny 😭 -
Alicjaa18 wrote:Cześć wszystkim 😊
Jeśli ktoś testuje to powodzonka 🤞
Ja melduje przyjście @ wczoraj. Nie wiem czy to ten bromergon dziala ale doatalam dzień wcześniej. Czy to możliwe że on skraca cykl?
A bromergoj sam w sobie raczej na cykl nie wpływa, natomiast obniżenie prolaktyny już tak. -
Cześć Dziewczyny! 😘
U mnie dzisiaj temp. w dól, brzuch boli jak nie wiem więc pewnie dzisiaj albo jutro przyjdzie 🐵 nie wiem no co liczyłam.... 😔 ale cóż nie można miec wszystkiego od razu.
Będę starać się wejść w nowy cykl że spokojem, na pewno chce się mniej stresować staraniami 🤞 dzisiaj mam imprezkę urodzinową dziadka więc spokojnie 🍷🍷
W tygodniu zrobię brakujące badania, mąż skoczy na badanie nasienia 🤭 i zaczynam brać clo od 3 dnia 💪
Trzymam kluski za dzisiejsze sikanice!
Postaram się Was po weekendzie nadrobić 😘🥰💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
Zuzlo wrote:Umowę na okres stały nie na czas określony?
A wiecie może jak jest z chorobowym? Wyliczają na podstawie ostatnich 12 miesięcy?
Najlepiej by było na stałe, ale jak dostaniesz na określony to też dużo lepiej niż nic
Normalnie wyliczają na podstawie 12 miesięcy, nie wiem jak w przypadku gdy ktoś pracuje krócej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 09:52
Zuzlo lubi tę wiadomość
Starania o 🤱👶 od maja 2021
Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
Morfologia 👍
TSH 👍
Glukoza ❌😔 101,11
HCV 👍
HIV 👍
Toksoplazmoza 👍
Kiła 👍
Różyczka👍
-
Zuzlo jeśli jesteś na stażu i masz dostać umowę i to jest państwowa instytucja to na pewno pierwsza umowa jest na czas określony.JA 34 ON 35
Starania od 1/2020
0 ciąż
Ja
PCOS, Hashimoto
badania hormonalne ok
jajowody drożne
I IUI 3/2023 - nieudana
4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI
ON
badania hormonalne ok
morfologia 0% poprawiona suple -> 4%