X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
Odpowiedz

🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃

Oceń ten wątek:
  • MojaMałaBlondyneczko Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Mój mówi, żebym nic nie mówiła, bo nie podpiszą ze mną 😀 właśnie mówił czy nie mam kogo podpytać w pracy z koleżanek, ale tak naprawdę one wszystkie tam pracują z 20-25 lat i boje się jednej powiedzieć żeby dalej nie poszło 😖
    No nie nie,.mówić nic na pewno nie można nikomu, w takich miejscach nie ma.tajemnic😂
    Po stażu dostaniesz pewnie na czas określony, przedłuży się do dnia porodu... No ale po macierzyńskim pewnie już miejsca dla Ciebie nie będzie? Więc tak czy siak lepiej zaczekać i dostać tę umowę 🧐 przynajmniej nie zostaniesz bez kasy na czas ciąży...

Zuzlo , Gosiaczkova, Britta lubią tę wiadomość

09.2019 synek 😍

28.09.2021 beta 715 💙

UgcQp2.png[/url]
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Tylko teraz pytanie jaka umowę dostaniesz, na czas próbny, na określony, czy na stałe 🤔 ale jaka by nie była będziesz zabezpieczona chociaż na czas ciąży w najgorszym przypadku.

Jeju tego nie wiem właśnie, kiedyś kiedyś rozmawiałam z szefem i weszliśmy na ten temat to powiedział, że jeśli bym chciała pracować to byłabym już ma stałe 🤔 ale nie wiem jak to jest kurczę! Nie wiem jak to wyglada w tych instytucjach państwowych czy najpierw musi być na okres próbny mimo, że byłam na stażu 🤔

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    No właśnie państwowa instytucja baaardzo nie lubiana przez ludzi 😂😅 więc wszystko już wiecie chyba! W państwowej tak jest, że na zastępstwo dopiero mogą wziąć kogoś jak urodzę? Czy na moim chorobowym już?
    Ja tez w państwowej, nielubianej haha. Jeśli chcesz to napisz jaka to firma jeśli nie to nie pisz, ale może ta sama co moja to Ci może cos doradzę. U nas jest tak ze na macierzyńskim przychodzi ktoś na zastępstwo, ale tez nie zawsze bo centrala nie zawsze wyrazi zgodę. Wiec czasami jesteśmy dwa lata z obowiązkami tej osoby.

Zuzlo lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • MojaMałaBlondyneczko Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    No właśnie państwowa instytucja baaardzo nie lubiana przez ludzi 😂😅 więc wszystko już wiecie chyba! W państwowej tak jest, że na zastępstwo dopiero mogą wziąć kogoś jak urodzę? Czy na moim chorobowym już?
    Na chorobowym po 30 dniach chyba ... I najkorzystniej dla nich jakbyś już nie wracała bo im to zaburzy to zastępstwo😉 mi tak powiedzieli 🤪

Zuzlo lubi tę wiadomość

09.2019 synek 😍

28.09.2021 beta 715 💙

UgcQp2.png[/url]
  • Alicjaa18 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊
    Jeśli ktoś testuje to powodzonka 🤞
    Ja melduje przyjście @ wczoraj. Nie wiem czy to ten bromergon dziala ale doatalam dzień wcześniej. Czy to możliwe że on skraca cykl?

• Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Ja tez w państwowej, nielubianej haha. Jeśli chcesz to napisz jaka to firma jeśli nie to nie pisz, ale może ta sama co moja to Ci może cos doradzę. U nas jest tak ze na macierzyńskim przychodzi ktoś na zastępstwo, ale tez nie zawsze bo centrala nie zawsze wyrazi zgodę. Wiec czasami jesteśmy dwa lata z obowiązkami tej osoby.

Pozwoliłam sobie dodać Cię do przyjaciółek! Bo napisze na priv, jeśli mogę 😀

Gosiaczkova, Milkana lubią tę wiadomość

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Mój mówi, żebym nic nie mówiła, bo nie podpiszą ze mną 😀 właśnie mówił czy nie mam kogo podpytać w pracy z koleżanek, ale tak naprawdę one wszystkie tam pracują z 20-25 lat i boje się jednej powiedzieć żeby dalej nie poszło 😖

To widzę ma podobny tok myślenia do mnie :)
    Według mnie powinnaś go posłuchać - spróbować podpytać przy jakiejś okazji (np jakby rozmawiały o kimś kto ma dziecko itp, nie otwarcie w takim razie skoro nie ufasz im) a jeżeli by się nie udało to dobrze byłoby poczekać do umowy na stałe. Nie wiem jak to z umowami na czas określony - napewno jest przedłużana do porodu ale chyba później zus wypłaca zasiłek macierzyński. O ciąży zawsze możesz się późno dowiedzieć.. zdarzają się przecież przypadki, że do porodu kobieta nic nie wie (u mojej mamy w szpitalu był ostatnio taki ewenement).

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 16:33

• Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaMałaBlondyneczko wrote:
    No nie nie,.mówić nic na pewno nie można nikomu, w takich miejscach nie ma.tajemnic😂
    Po stażu dostaniesz pewnie na czas określony, przedłuży się do dnia porodu... No ale po macierzyńskim pewnie już miejsca dla Ciebie nie będzie? Więc tak czy siak lepiej zaczekać i dostać tę umowę 🧐 przynajmniej nie zostaniesz bez kasy na czas ciąży...

Z tymi umowami na czas określony jest rożnie! Z tego co słyszałam u nas jedna osoba która przyszła dostała najpierw umowę na 1,5 roku, więc nie wiem jak to wyglada w przypadku ciąży? Jeśli kończyłaby się np na macierzyńskim?

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Pozwoliłam sobie dodać Cię do przyjaciółek! Bo napisze na priv, jeśli mogę 😀
    Oki ☺️

Zuzlo lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kira lubi tę wiadomość

• Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    To widzę ma podobny tok myślenia do mnie :)
    Według mnie powinnaś go posłuchać - spróbować podpytać przy jakiejś okazji (np jakby rozmawiały o kimś kto ma dziecko itp, nie otwarcie w takim razie skoro nie ufasz im) a jeżeli by się nie udało to dobrze byłoby poczekać do umowy na stałe. Nie wiem jak to z umowami na czas określony - napewno jest przedłużana do porodu ale chyba później zus wypłaca zasiłek macierzyński. O ciąży zawsze możesz się późno dowiedzieć.. zdarzają się przecież przypadki, że do porodu kobieta nic nie wie (u mojej mamy w szpitalu był ostatnio taki ewenement).

Umowę na okres stały nie na czas określony?

A wiecie może jak jest z chorobowym? Wyliczają na podstawie ostatnich 12 miesięcy?

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    U mnie dziś 12 dpo, temperatura bardzo wysoko a test negatywny, zero cienia. W tym cyklu 4 facellaki pięknie nie pokazują falszywych cieni, zero złudzeń 😭

O nie 😔 A wykres masz taki piękny 😭

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie dziś 5dpo i zaczyna mi się dłużyc czas do testowania 😁😅

age.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa18 wrote:
    Cześć wszystkim 😊
    Jeśli ktoś testuje to powodzonka 🤞
    Ja melduje przyjście @ wczoraj. Nie wiem czy to ten bromergon dziala ale doatalam dzień wcześniej. Czy to możliwe że on skraca cykl?
    Jeden dzień różnicy, to żadna różnica, w pelni w normie, więc tak naprawdę mógł to zrobić po prostu Twój organizm :)
    A bromergoj sam w sobie raczej na cykl nie wpływa, natomiast obniżenie prolaktyny już tak.

age.png
  • a.ky.ska Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! 😘
    U mnie dzisiaj temp. w dól, brzuch boli jak nie wiem więc pewnie dzisiaj albo jutro przyjdzie 🐵 nie wiem no co liczyłam.... 😔 ale cóż nie można miec wszystkiego od razu.
    Będę starać się wejść w nowy cykl że spokojem, na pewno chce się mniej stresować staraniami 🤞 dzisiaj mam imprezkę urodzinową dziadka więc spokojnie 🍷🍷
    W tygodniu zrobię brakujące badania, mąż skoczy na badanie nasienia 🤭 i zaczynam brać clo od 3 dnia 💪

Trzymam kluski za dzisiejsze sikanice!
    Postaram się Was po weekendzie nadrobić 😘🥰

💑+😺
    11 cs - 2cs z CLO.
    3.12 - 12 dpo ⏸
    5.01 Dwa maluszki 🥰
    👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
    07.07.2022 (34+4)
    💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkana wrote:
    Oki ☺️

Jeszcze nie mogę napisać do Ciebie wiadomości 😖

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Umowę na okres stały nie na czas określony?

A wiecie może jak jest z chorobowym? Wyliczają na podstawie ostatnich 12 miesięcy?

Najlepiej by było na stałe, ale jak dostaniesz na określony to też dużo lepiej niż nic :)

Normalnie wyliczają na podstawie 12 miesięcy, nie wiem jak w przypadku gdy ktoś pracuje krócej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 09:52

Zuzlo lubi tę wiadomość

Starania o 🤱👶 od maja 2021

Wcześniej 10 lat tabletek anty ❌

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖

Morfologia 👍
    TSH 👍
    Glukoza ❌😔 101,11
    HCV 👍
    HIV 👍
    Toksoplazmoza 👍
    Kiła 👍
    Różyczka👍

w57vdqk3zy4autzb.png
  • Edith 19 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo jeśli jesteś na stażu i masz dostać umowę i to jest państwowa instytucja to na pewno pierwsza umowa jest na czas określony.

JA 34 ON 35

Starania od 1/2020
    0 ciąż

Ja
    PCOS, Hashimoto
    badania hormonalne ok
    jajowody drożne
    I IUI 3/2023 - nieudana
    4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
    mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI

ON
    badania hormonalne ok
    morfologia 0% poprawiona suple -> 4%

Czekamy na NASZ CUD

"Wszystko wali się
    a ja nie mogę biec
    może ten deszcz udaje łzę
    minie ten sen i będzie ok..."
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ