🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma-mia wrote:Ja bym jeszcze zrobiła mutacje genowe. Z tego, co piszesz trochę wygląda to tak, jakby problem był gdzieś w tym zagnieżdżeniu jakby...
Czy podpowiesz jakie badania zrobić na te mutacje?
Wstyd się przyznać, ale nie wiem.. 😥20 cs
👩🦳31
👨36 -
celina550 wrote:Eeeejjj, ja wierzę w kalendarz księżycowy i w owulację zsynchronizowana z faza księżyca w której się urodziłam 😆
Ps. A że obecnie się jeszcze nie zgrywa, to jeszcze nie zaszłam w ciążę 😃
Jeśli mówisz serio to j trochę też zaczynam w tym „siedzieć” 🤭🤣20 cs
👩🦳31
👨36 -
Puszka09 wrote:Czy podpowiesz jakie badania zrobić na te mutacje?
Wstyd się przyznać, ale nie wiem.. 😥
Też chciałabym się czegoś wieciej na ten temat dowiedzieć bo podejrzewam to u siebie, że może przy pierwszej ciąży wytworzyły się jakieś przeciwciała albo wtedy miałam bardzo dużo szczęścia.Puszka09 lubi tę wiadomość
⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
celina550 wrote:Dziewczyny, mam jeszcze taka jedna zabawę. Przygotowuje się do świąt z rodziną mojego M. Potrzebuje tekstu roku, który zamknie buzię ciociom i wujkom w odpowiedzi na pytanie "kiedy dziecko".
Myślałam o:
⏺️"jestem dziewicą, czekam z seksem do ślubu"
⏺️"jestem bezpłodna, mam wycięta macicę"
⏺️"czy naprawdę będziemy rozmawiać o wystrzeliwanych plemnikach M w stronę mojej macicy?"
Ale może macie coś lepszego, czekam na propozycje 😛
Przez dłuugooo nie chciałam mieć dzieci.Pytania były na początku.Mój tekst:Bo nie będę uprawiać rzeźby w gównie. -
Paulina1106 wrote:Mi się miało zgrać 15 sierpnia i się napaliłam i robiłam testy i jak widać nie pykło😂
A w sumie możesz jeszcze cioci powiedzieć „ale ja nie umiem- może ciocia wytłumaczy jak się to robi”😂
Mój bratanek jak dowiedział się ze planujemy ślub był obrażony ze nic o tym nie wie i ze pewnie o POCZĘCIU też się nie dowie- obiecałam mu ze o tym to na pewno się nie dowie, niektórzy to mają pomysły.
I jeszcze z takich dennych sytuacji, babcia moja jest dość bezpośrednia w pytaniach- jeżdżę do niej ogarnąć jej pedicure bo niestety już sobie z tym nie radzi- i ona jak obcinam jej te pazury się mnie pyta czy w ciąży może nie jestem- Boże myślałam ze umrę, No na pewno gdybym była w ciąży to przekazałaby jej tą informację wąchając jej stopy😂 No ale to babcia więc nie mogę się na nią gniewać.
Spoko, moja babcia w czasach mojej świetności prawie anorektycznej za każdym razem witała mnie z tekstem "oo, coś się poprawilas na buzi, chyba przytylas" 🙈Mara92 lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Puszka09 wrote:Czy podpowiesz jakie badania zrobić na te mutacje?
Wstyd się przyznać, ale nie wiem.. 😥
Na stronie testdna.pl jest "pakiet po poronieniu". Zawiera w sobie badanie 5 mutacji genów. Zamawiasz, przywozi kurier/InPost, maziasz po policzkach patyczkiem, odsylasz, czekasz na wyniki.
Sprawdza się:
⏺️dwa geny odpowiedzialne za metylowanie witamin (te słynne MTHFR)
⏺️trzy geny związane z trombofilia - v leiden, r2 i PAI. One mówią że możesz potrzebować acardu lub heparyny - od owulacji/pozytywnego testu - zależy od wyników.👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Just91 wrote:Też chciałabym się czegoś wieciej na ten temat dowiedzieć bo podejrzewam to u siebie, że może przy pierwszej ciąży wytworzyły się jakieś przeciwciała albo wtedy miałam bardzo dużo szczęścia.
A robiłaś po ciąży hsg? Niestety nie pamiętam co już zbadalas ani ile się starasz, przepraszam, ale was tu za dużo 😔👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:Na stronie testdna.pl jest "pakiet po poronieniu". Zawiera w sobie badanie 5 mutacji genów. Zamawiasz, przywozi kurier/InPost, maziasz po policzkach patyczkiem, odsylasz, czekasz na wyniki.
Sprawdza się:
⏺️trzy geny związane z trombofilia - v leiden, r2 i PAI. One mówią że możesz potrzebować acardu lub heparyny - od owulacji/pozytywnego testu - zależy od wyników.
A długo się czeka na wyniki?20 cs
👩🦳31
👨36 -
Hej😊
Rzadko się tu pojawiam ale ciągle śledzę wasze starania.
Mam pytanie, dzisiaj 23 dc, ile po owulacji nie wiem bo albo przegapilqm albo testy nie wylapaly. Jakie badania z krwi mogłabym zrobić, bo mam w końcu szansę pojechać do lab. Musze sprawdzić czy prolaktynq spadnie a trochę za późno ją robić. Czy wynik może wyjść przekłamany czy zrobić? -
Puszka09 wrote:Dziękuję Celinko )
A długo się czeka na wyniki?Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
celina550 wrote:Na stronie testdna.pl jest "pakiet po poronieniu". Zawiera w sobie badanie 5 mutacji genów. Zamawiasz, przywozi kurier/InPost, maziasz po policzkach patyczkiem, odsylasz, czekasz na wyniki.
Sprawdza się:
⏺️trzy geny związane z trombofilia - v leiden, r2 i PAI. One mówią że możesz potrzebować acardu lub heparyny - od owulacji/pozytywnego testu - zależy od wyników. -
celina550 wrote:A robiłaś po ciąży hsg? Niestety nie pamiętam co już zbadalas ani ile się starasz, przepraszam, ale was tu za dużo 😔
Lekarz stwierdził, że już ostatni cykl monitorujemy. Wszystkie badania mam dobre anty tg i tsh zbilam, prolaktyna estradiol czy progesteron na dane cyklu są w normie. Jak byłam w 3 dniu cyklu na monitoringu to jajniki już zaczynały się budzić. Więc z owulacja jest wszystko dobrze.
Od dzisiaj zaczynam dni płodne 10 dc i o 15 mam monitoring. Może teraz się uda. Jeśli nie to zostaje już tylko sono HSG bo to chce mi zrobić i badania męża. W sumie zaraz minie rok od takich normalnych staran w tym 4 cykle miałam potwierdzone monitoringiem. Mam wrażenie, że proboje dojść do zapłodnienia, a nie może bo mam duże boleści z tego jajnika tak tydzień po owulacji, a miesiączke mam potem bardzo obfita, ale krótka. Teraz w tym cyklu brałam duphaston to czułam się jeszcze gorzej, brzuch bolał mnie prawie już do końca cyklu ale czytałam że to podobno normalne.
Od chyba już ponad pół roku biorę
metafolin solgar 2 tab dziennie,
Metylokobalamina co 2 dzien
Witamina D 2000
Magnez cytrynian 2 x dziennie
Letrox 50
Femibion 0
Teraz dodatkowo zapisał ubichinol 100 i
Glitanion zredukowany 500 mg dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2021, 09:37
⛪️2015
👶Synek 2017 r. 1cs urodzony w 34 tc niewydolność szyjki.
Starania o rodzeństwo od 05.2021,
Wstrzymane ⛔️ Ureaplasma
07.2021 działamy dalej z wsparciem II fazy cyklu
10.2021 ovitrelle test II - (5tc) cb💔
11.2021 drożność jajowodów - ok
12.2021 Covid
02.2021 ovitrelle w 10 dc prawdopodobnie przerastające pęcherzyki
dalszy późniejszy plan inseminacja
👱♀️91
✅ Hashimoto - ustabilizowane od 08.2021 Letrox 50/75
✅AMH - 3,32
✅Prog,Estradiol, LH, Ferytyna, żelazo,Wit - d, Wit B12, homocysteina - OK, owulacje naturalne
Wsparcie:
Medargin, Claxene, duphaston, luteina, Acard, metylokobalamina, wit. D, cytrynian magnezu, Olejek z Wiesiołka, femibion 0, Dieta bezglutenowa i ograniczenie laktozy w celu obniżenia p/ciał anty TG
👦 90
Badania 02.2022
Morfologia 4%, ruchliwość - słaba, posiew- bakterie. Według lekarza wyniki na 3+ zalecenia antybiotyk i witaminy. -
Hej dziewczyny. Ja dzień zaczęłam od wymiotów. Ledwo do łazienki poleciałam. To mógłby być pierwszy objaw, gdyby nie to, że cały czas mam w głowie ten czarny scenariusz.
Udanego i pięknego dnia Wam życzę, ruszam zaraz do rodziców. Muszę sobie monco czas zorganizować do wtorku i kolejnej bety, żeby nie siedzieć w domu i nie zadręczać się . -
Witajcie w sobotę!
910608 piękna beta!❤️🍀niech fasolinka zdrowo rośnie 🤞🤞🤞
U mnie wczoraj 8dc i pierwszy monitoring po lamecie pokazał 3 pecherzyki: 10, 14 i 16. Kolejna wizyta we wtorek, wiec zobaczymy czy wszystkie dalej bedą rosły🤔 Przede mną była dziewczyna której udało się w 2 cs po lamecie, wiec mocno mnie to podbudowało i dało jakąś nadzieję, że może i nam się uda…
Martwi mnie tylko endo, bo ma tylko 4,3😞
Zakupiłam kilogramy orzechów brazylijskich i chyba przez cały weekend będę jadła tylko to😂
Co do badań DNA, to super szybko się je robi, ja robiła w ubiegłym tygodniu, a po weekendzie mam mieć wynik, więc działają ekspresowo😉
Ps. Przyszedł Bolek, więc szanse wzrosły (mam nadzieje)😉starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
Powiedzcie mi jeszcze proszę, jeśli to plamienie jest spowodowane za niskim poziomem progesteronu to po jakim czasie od rozpoczęcia przyjmowania luteiny powinno ustać? Piore od czwartku 3 dziennie po 2 tab. 50 mg, a plamienie jak jest tak było
-
nick nieaktualny
-
910608 wrote:Ale masz pamięć 😀
Zrobiłam! Ale nie chciałam wkraczać z pozytywną betą, kiedy pozostałe dziewczyny przeżywały katusze.
Ale beta jest zadowalająca, powtórka 4.11 https://ibb.co/GJCPdB3 😊910608 lubi tę wiadomość
-
ada.d wrote:Powiedzcie mi jeszcze proszę, jeśli to plamienie jest spowodowane za niskim poziomem progesteronu to po jakim czasie od rozpoczęcia przyjmowania luteiny powinno ustać? Piore od czwartku 3 dziennie po 2 tab. 50 mg, a plamienie jak jest tak było
Może to za mała dawka? Zbadaj sobie proga może i zobaczysz na jakim jest poziomie po tej dawce.ada.d lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️