🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy91 wrote:Ja jestem po 4 nieudanych inseminacjach . Tez nie było wiadomo o co u nas chodzi bo oboje jesteśmy zdrowi. Teraz jestem w 2 ciazy , całkowicie naturalnej.
Nie wiadomo co się "przestawiło" .
Doskonale Cie rozumiem... ten stan jest okropny ....
Cię ogromna, pozytywna wiadomość 💚 Myślę, że to też dla innych jest nadzieją, że im się uda! 🥺✊
Ale każda ma prawo mieć zle godziny, zle dni, zły humor, dołki... Starania bywają bardzo wyczerpujaceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 20:36
-
910608 wrote:
Nie znam szczegółów Twojej historii, ale wiem jedno - jak lekarz nie ma pomysłu, czas szukać innego, który nie rozłoży rąk i nie wpisze nas w statystyki "niepłodności idiopatycznej".
Której według wielu lekarzy nie ma. Jest zawsze coś, co to powoduje, tylko trzeba drążyć i szukać, czasem na własną rękę...Puszka09 lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Ja już mam swoje wyniki. Morfologia ok, żelazo po wlewach dobrze się trzyma (110), ale za to w ciąży ewidentnie urosło mi tsh, bo jest 3,28 czyli muszę zwiększyć dawkę z 88 na 100 chociaż. Zaraz spróbuję złapać termin do endo z luxmedu, bo do mojej Endo to się dodzwonić do rejestracji najszybciej we wt, zanik dostanę termin to kolejny tydzień minie (przyspieszony ciąża).
Beta hcg 16492 ❤️ także tutaj wszystko dobrze, mam nadzieję 🙏 w kazdym razie nadal duże przyrosty.
Puszka09, 910608, Lolita, Miisia94, paula876, Moniquue, MałaMi*, Koteczka82, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam jeszcze taka jedna zabawę. Przygotowuje się do świąt z rodziną mojego M. Potrzebuje tekstu roku, który zamknie buzię ciociom i wujkom w odpowiedzi na pytanie "kiedy dziecko".
Myślałam o:
⏺️"jestem dziewicą, czekam z seksem do ślubu"
⏺️"jestem bezpłodna, mam wycięta macicę"
⏺️"czy naprawdę będziemy rozmawiać o wystrzeliwanych plemnikach M w stronę mojej macicy?"
Ale może macie coś lepszego, czekam na propozycje 😛Kate1811, Wojcinka, Gwiazdeczka 93, MałaMi*, Zagadka919 lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:Dziewczyny, mam jeszcze taka jedna zabawę. Przygotowuje się do świąt z rodziną mojego M. Potrzebuje tekstu roku, który zamknie buzię ciociom i wujkom w odpowiedzi na pytanie "kiedy dziecko".
Myślałam o:
⏺️"czy naprawdę będziemy rozmawiać o wystrzeliwanych plemnikach M w stronę mojej macicy?"
Ale może macie coś lepszego, czekam na propozycje 😛Puszka09, Lolita, Gosiaczkova, Mgdra, Moniquue, MałaMi*, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:a czym byłaś stymulowana wcześniej? I zakładam, że nasienie partnera 100% ok?
A sprawdzane było czy nie masz przeciwciał przeciwplemnikowych?
Nie robiłam, ale chyba zrobię sama na własną rękę.20 cs
👩🦳31
👨36 -
910608 wrote:Puszka, okrutnie mi przykro doskonale wiemy wszystkie co ta bezradność z nami robi, jakie sieje spustoszenie....
Inseminacje nie mają szokująco wysokich wyników jeśli chodzi o skuteczność, niestety. Ale może za drugim razem się uda? 🍀 w każdym razie rozumiem i wiem, że ciężko się nie załamywać.
Ja osobiście zrezygnowałam z leczenia w klinice niepłodności, bo tam nie diagnozowali, traktowali mnie jak kolejną pacjentkę na taśmie w fabryce in vitro. Teraz znalazłam kompetentnego lekarza, zwykłego gin-endo, który poszukał jeszcze raz, w inny sposób. Mam zupełnie inne nastawianie, bo czuję, że jestem w dobrych rękach.
Nie znam szczegółów Twojej historii, ale wiem jedno - jak lekarz nie ma pomysłu, czas szukać innego, który nie rozłoży rąk i nie wpisze nas w statystyki "niepłodności idiopatycznej".
Dziękuję za dobre słowo.
Dr Wyroba (klinika KrakOvi) na początku wlał we mnie nadzieje, a teraz mi się posypało wszystko.20 cs
👩🦳31
👨36 -
Kremówka wrote:Mocno łącze się w bólu. Mam nadzieję, ze już nie płaczesz? Masz porobione badania jakie trzeba? Diagnostyki jest na prawdę cała masa, może poszukać czegoś jeszcxe?
Już się uspokoiłam, ale siedzę w pracy i ludzie widzą, że coś jest nie tak (z reguły ti mi się buźka śmieje od ucha do ucha i jestem raczej rozgadana, a dzisiaj wyciszenie level maks) i chwilami mam wrazenie, ze znowu pęknę.
Mamy trochę badan, ale jeszcze kilku nie robiłam. Ale postanowiłam, że je zrobię. Choćbym sama miała je ogarnąć.
Dziękuję.20 cs
👩🦳31
👨36 -
Lucy91 wrote:Ja jestem po 4 nieudanych inseminacjach . Tez nie było wiadomo o co u nas chodzi bo oboje jesteśmy zdrowi. Teraz jestem w 2 ciazy , całkowicie naturalnej.
Nie wiadomo co się "przestawiło" .
Doskonale Cie rozumiem... ten stan jest okropny ....
No właśnie, u mnie też nikt nie wie. Do owulacji wszystko pięknie, pięknie pękam, a potem ciach. Koniec.
Tak, ta niewiedza to jest jakaś masakra.20 cs
👩🦳31
👨36 -
mamma-mia wrote:A co do wieści - mi jako osobie starającej się często ciężko było czytać samą fale złych wieści, bo to powodowalo, że wmawiałam sobie, że mi też nie wyjdzie skoro tak... Czasami czyjś dobry wynik, to i dla nas iskierka nadziei 😊
Słuszna uwaga! To chyba to pozytywne nastawienie, zachęcanie do sikania no i wysyp II na początku miesiąca mnie podbudowało w tym szczęśliwym cyklu
Tobie również gratuluję pięknej bety! Niech rośnie
celina550 wrote:Której według wielu lekarzy nie ma. Jest zawsze coś, co to powoduje, tylko trzeba drążyć i szukać, czasem na własną rękę...
Szczerze? Ja też niezbyt jestem przekonana do tej niepłodności idiopatycznej. Bo kurcze, jak ludzie z podstawowymi wynikami starają się po kilka lat to jest coś niehalo. I nie sądzę, żeby to było szczęście. Brakuje mi takiej opieki kompleksowej w leczeniu niepłodności. Marzy mi się, żeby kiedyś było tak, że idziesz z problemem do ginekologa, ale on konsultuje wszystko z dietetykiem i psychologiem i endokrynologiem, andrologiem. Żeby była współpraca między lekarzami, a nie chodzenie do każdego osobno.
Co do przygotowań świątecznych mi BARDZO podoba się odpowiedź nr 3 "czy naprawdę będziemy rozmawiać o wystrzeliwanych plemnikach M w stronę mojej macicy?" prychłam tak głośno, że kot ode mnie uciekł
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
karm3lka wrote:
U mnie sprawdziły się bardzo dobrze te z OneStep, kupowałam na Allegro. Owulacyjne pierwsza klasa, pięknie się wybarwiają No i kosztują niewieleWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 19:23
karm3lka lubi tę wiadomość
-
celina550 wrote:Dziewczyny, mam jeszcze taka jedna zabawę. Przygotowuje się do świąt z rodziną mojego M. Potrzebuje tekstu roku, który zamknie buzię ciociom i wujkom w odpowiedzi na pytanie "kiedy dziecko".
Myślałam o:
Ale może macie coś lepszego, czekam na propozycje 😛
jak porywacz nie nawali to za kilka dniPaulina1106 lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
myszajda wrote:jak porywacz nie nawali to za kilka dni
Nie ubliżając nikomu - mogą nie zrozumieć... 🤦👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
celina550 wrote:Dużo ich przejrzałam i wzięłam to co spoko firmy i co wyszło najtaniej, czyli B12 w dawca 500 firmy Jarrow - takie wiśniowe do ssania mam 🙈 jak dziecko 😛
Ooo super, to wypróbuje , dzięki Celina!!♥️
Dziewczyny, które używały testów owu z one step, wam tez ta kredka kontrolna się tak słabo wybarwiala?
https://ibb.co/Nnzrzry
W ogóle to u mnie dziś 7dc i wydaje mi się ze sluz płodny się zaczyna, nie wiem co jest grane, bo zawsze owulka koło 20dc dlatego robię owulaki już🙉😊
Starania od 06.2021
07.2021- cb💔 -
Dziewczyny, wpadam tylko na chwilę z wynikami bety - 529,9 i spadam do łóżka. Męczący dzień za mną i coś mnie dreszcze wzięły na wieczór, więc uciekam się wygrzać.
Powoli do mnie dociera, że to się dzieje naprawdę. JESTEM W CIĄŻY !!!Blondyna.B, myszajda, Ultra-Dżasta, Mgdra, Blond27, milam, karm3lka, Miisia94, abrakadabra, a.ky.ska, 910608, Mamma-mia, Wojcinka, paula876, MMimi, Moniquue, Gwiazdeczka 93, Paulina1106, Sparky, MałaMi*, Marti1984, biedronk@, ada.d, Koteczka82, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
celina550 wrote:Nie ubliżając nikomu - mogą nie zrozumieć... 🤦💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Myślałam o:
Hahahah🤣🤣🤣 3 wygrywa jak dla mnie😜🤣
Starania od 06.2021
07.2021- cb💔 -
Myślałam o:
😂😂😂
Wybieram 3, zdecydowanie, choć wydaje mi się, że to może być troszkę chamskie xD 1 też jest okej. 😉 Starsze pokolenie będzie przeszczęśliwe.
Edit. Ech, właśnie dotarło do mnie, że za 2 miesiące święta 😳 a zarówno rodzice jak i teściowie chcieliby usłyszeć dobrą nowinę. 😌 Z ciotkami nie będę mieć problemu, bo u nas się na takie tematy przy stole nie rozmawia, uff.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2021, 20:07
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki