W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Slava wrote:Cześć poniedziałkowo!
Darrika, Elena20, no to tak jest.. Na luzie to tylko w teorii, bo seksy w dni płodne to też się wiąże, że wiesz kiedy są dni płodne czyli to śledzisz, więc się interesujesz i rośnie presja i już nagle luzu brak, a tu badania, tam pamiętać o 6353 tabletkach, śledzić cykl... A na koniec ktoś powie, weź wyluzuj to zajdziesz. Ciekawe dokąd, może do psychiatry, bo chyba nie w ciążę.
Hahaha bardzo mnie rozbawiłaś tym ostatnim zdaniem
Ja właśnie miałam w tym cyklu wyluzować, ale robiłam codziennie testy owu i zdziwiłam się, że mam owu wcześniej niż zazwyczaj myślałam. Ale pierwszy raz przyłożyliśmy sie porządnie do pracy nad nowym członkiem rodziny zgodnie z testami i teraz ten czas do @ najgorszy. Miałam nie szukać symptomów a znowu się przejmuję, że sutki bolą, że może to ciąża, może to znak. Najgorszy ten czas pomiędzy owu a @. Wierzycie w ogóle, że można mieć przeczucie, że jest się w ciaży? Ja tak miałam w 1 cyklu i już sobie nie ufampupuś, pelnawiary lubią tę wiadomość
👩32l
💊 PregnaStart
starania o pierwsze 🍼 od 07.2024 -
Hej Dziewczynki. Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Mam 35 lat, mój parner jest starszy ode mnie o 19 lat. I tak się boksuje pragnienie dzidziusia z rozumem, że w tym wieku, to już nie, że za pozno że za duże ryzyko. Partner zgodził się spróbować jeden jedyny raz ze względu na mnie. Także u mnie sytuacja, że teraz albo nigdy! Więcej na pewno nie spróbujemy. Jutro, pojutrze będę testować.
Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki !pupuś, Darrika, Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
Cebulka35 -
Cebulka35 wrote:Hej Dziewczynki. Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Mam 35 lat, mój parner jest starszy ode mnie o 19 lat. I tak się boksuje pragnienie dzidziusia z rozumem, że w tym wieku, to już nie, że za pozno że za duże ryzyko. Partner zgodził się spróbować jeden jedyny raz ze względu na mnie. Także u mnie sytuacja, że teraz albo nigdy! Więcej na pewno nie spróbujemy. Jutro, pojutrze będę testować.
Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki !
Cześć! 35 lat to wcale nie jest za późno. Co to znaczy zgodził się jeden jedyny raz? W sensie, że jeden cykl?pupuś lubi tę wiadomość
👩32l
💊 PregnaStart
Kirby wrote:Hahaha bardzo mnie rozbawiłaś tym ostatnim zdaniem
Ja właśnie miałam w tym cyklu wyluzować, ale robiłam codziennie testy owu i zdziwiłam się, że mam owu wcześniej niż zazwyczaj myślałam. Ale pierwszy raz przyłożyliśmy sie porządnie do pracy nad nowym członkiem rodziny zgodnie z testami i teraz ten czas do @ najgorszy. Miałam nie szukać symptomów a znowu się przejmuję, że sutki bolą, że może to ciąża, może to znak. Najgorszy ten czas pomiędzy owu a @. Wierzycie w ogóle, że można mieć przeczucie, że jest się w ciaży? Ja tak miałam w 1 cyklu i już sobie nie ufam
Ja w coś takiego wierzę Mama mi opowiadała, że takie miała przeczucia w ciąży ze mną. Ja tylko jeden raz zobaczyłam dwie kreski ale ,,przeczucie" dopadło mnie dopiero jak 🐒nie przyszła ale za to śluzu miałam tyle, że nie mogłam sobie poradzić.
To pragnienie jest takie silne, że pewnie podpowiada nam więcej niż faktycznie dałoby się zauważyć przy braku starań😉Elena20 lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Cebulka35 wrote:Hej Dziewczynki. Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Mam 35 lat, mój parner jest starszy ode mnie o 19 lat. I tak się boksuje pragnienie dzidziusia z rozumem, że w tym wieku, to już nie, że za pozno że za duże ryzyko. Partner zgodził się spróbować jeden jedyny raz ze względu na mnie. Także u mnie sytuacja, że teraz albo nigdy! Więcej na pewno nie spróbujemy. Jutro, pojutrze będę testować.
Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 13:15
Nayeli lubi tę wiadomość
👩 33 👨 55
Starania od 09/2024 -
Darrika wrote:Bo pulsoksymetr wtedy może nie działać, albo dawać fałszywe wyniki, plus kiedyś słyszałam też, że przy niedotlenieniu sinieja paznokcie właśnie i jak lekarz to widzi to może szybko działać, a tak jak jest lakier czy hybryda to nie zobaczy
Darrika lubi tę wiadomość
👩 33 👨 55
Starania od 09/2024 -
Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki !
Ty jesteś jeszcze młoda, 35 lat to nie jest późny wiek na posiadanie dziecka. Rozumiem że partner jest dużo starszy ale potomstwo to jest też coś co na pewno musiał brać pod uwagę wiazac się z dużo młodsza kobietą. Skoro się staracie z Twojej inicjatywy to znaczy że ty tego pragniesz, dziecko w końcu to nie zachcianka, tak że uważam że taka "jednorazowa zgoda" jest po prostu nie fair
Wybacz szczerośćgrazka0022, Kirby, Julia24, Treaclynat, pupuś, Jabłkowesny, Płotka, cysterka95, Nayeli, Olisska, eta176 lubią tę wiadomość
-
pupuś wrote:Trzymam kciuki bardzo mocno, ale porozmawiajcie jeszcze... Z tego, co wiem, ryzyko nie jest duże. Jest większe, niż gdybyście byli oboje młodzi, ale co do wartości bezwzględnej to wciąż są niskie prawdopodobieństwa nieprawidłowości. Jak widzisz, jesteśmy w podobnym wieku co Wy, mamy teraz dopiero drugi cykl starań, więc w ogóle bardzo podobny etap. Będziemy się starać aż do momentu albo sukcesu albo sytuacji, w której te starania byłyby już bardzo kosztowne, stresujące i musielibyśmy podporządkować im znaczną część życia i "mocy obliczeniowej" naszych mózgów. Lub też w innych słowach: tak długo, jak nie będzie się to odbijać negatywnie na naszej relacji.
O faktycznie teraz spojrzałam na wiek. Cudownie ❤️ W takim razie nie odpuszczę ❤️pupuś lubi tę wiadomość
Cebulka35 -
Cześć dziewczyny w ten (u mnie) słoneczny poniedziałek 🌸
Ten tydzień będzie dla mnie decydujący, bo najprawdopodobniej będzie owulacja.
Teraz robię codziennie testy owu, ale póki co blaaaaadziutko, nie mierzę temperatury, bo nie mam do tego odpowiedniego termometru 🫣
Zaczęłam mierzyć w uchu, ale wychodzą jakieś kwiatki, typu 34.5 😅
Więc albo odwiedzę aptekę po odpowiedni termometr, albo zostają mi jedynie testy owu. Mam te facelle, więc powinny być miarodajne. Póki co żadnych objawów nie mam, więc czekamy czekamy 🤭
@Belia, czekam na Twoją betę 🍀🍀🍀Elena20, Pokahontaz26, Nayeli lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Mam już wyniki, ale beznadzieja 😞
Tsh pomimo euthyroxu urosło mi z 1.9 do 3.6...
Prog 10...
Cykl zapewne stracony. Pewnie muszę zwiększyć dawkę euthyroxu, udało mi się dopiero za 2 tygodnie umówić wizytę...31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024 -
@Belia, @Cel95 @Vilka Kciuki za wyniki!
Całej reszcie badającej również dobrych wyników 😊Cel95, Elena20 lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Cebulka35 wrote:Ja nie. Ale Partner ma 54 😉
Wiesz Karol Strasburger został ojcem w wieku 72 lat więc to chyba kwestia tego na ile lat się czujesz i na ile zdrowie pozwalaElena20, pupuś lubią tę wiadomość
👩32l
💊 PregnaStart
Nayeli wrote:Ja w coś takiego wierzę Mama mi opowiadała, że takie miała przeczucia w ciąży ze mną. Ja tylko jeden raz zobaczyłam dwie kreski ale ,,przeczucie" dopadło mnie dopiero jak 🐒nie przyszła ale za to śluzu miałam tyle, że nie mogłam sobie poradzić.
To pragnienie jest takie silne, że pewnie podpowiada nam więcej niż faktycznie dałoby się zauważyć przy braku starań😉
Ehhh, ja mam przeczucie co do innych ludzi, np. czasem widzę kogoś i wiem, że ktoś jest w ciąży ale co do własnego ciała to kiepsko mi idzieElena20 lubi tę wiadomość
👩32l
💊 PregnaStart
Wracam po wspaniałym weekendzie, jakoś dołka złapałam tylko na chwilę w piątek na wieczór (na 10 minut) i w sobotę rano sobie poryczałam chwilę zanim wstałam do gości, mój M. to złoto jeżeli chodzi o te starania więc mi szybko wybił smutki z głowy.
Dzisiaj pierwszy dzień @. Także zabawa od nowa, zaraz zaczynam monitoring i nową symulację.
Postaram się nadrobić co pisałyście, tak na szybko to:
Belia jeszcze raz wielkie gratulacje 🍾 ❤️
Wojcinka, tulę za @, damy radę w następnym cyklu ❤️ Wgl. zamówiłam tę glukozową rewolucję, będzie jutro już u mnie także dzięki za polecajkę jeszcze raz. Btw. moja przyjaciółka ma hipoglikemię i jej ta książka mega pomogła, także nastawiam się, że mi otworzy oczy na wiele kwestii.
Darrika, Elena20, no to tak jest.. Na luzie to tylko w teorii, bo seksy w dni płodne to też się wiąże, że wiesz kiedy są dni płodne czyli to śledzisz, więc się interesujesz i rośnie presja i już nagle luzu brak, a tu badania, tam pamiętać o 6353 tabletkach, śledzić cykl... A na koniec ktoś powie, weź wyluzuj to zajdziesz. Ciekawe dokąd, może do psychiatry, bo chyba nie w ciążę.
Dokładnie tak. Za 3 dni testuję, już tyle razy się sparzyłam, że nie czuję żadnej ekscytacji. Ale z pewnością nie są to starania na żadnym luzie. Tak mówią Ci, którzy albo się nie starali nie mają dzieci, albo Ci którym się udało za 1 lub 2 razem. Raczej chcenie/nie chcenie nie ma znaczenia.
Jedyne czego sobie już nie robię to nie doszukuje się na siłę symptomów ciąży. Na tak wczesnym etapie naprawdę ciężko jest wyłapać, często jest tak, że to są zwykłe objawy nadchodzącej @.
Przy pierwszej ciąży czułam dosłownie implantację- takie kłucie a la igłą w macicy. Akurat jak zasypiałam. Ale równie dobrze może to się wydarzyć w trakcie snu, albo w ogóle nic nie będziemy czuły.
Każde doszukiwanie się objawów to większe rozczarowanie na teście. A na tak wczesnym etapie zazwyczaj nie ma żadnych objawów ciąży. Tego się trzymam.
Zastanawiam się czy w nowym cyklu umawiać się na badania z 3 etapu. Na razie zatrzymałam się na USG i tych z 1 i 2 etapu.
Kiedy robiłyście badania z 3 etapu?
👱♀️35🧑40
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
25.11. 8+0 dzidziuś pięknie się rozwija, mierzy 1.76cm CRL, wg USG 8+2
12.12. kolejna wizyta 🩺
14.12. badania prenatalne genetyczne Veracity
17.12. oraz 19.12. badania prenatalne USG+pappa 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Dziewczyny, ściskam każdą z Was, z którą spotkam się w listopadowym wątku, bo wredna @ przyszła - oby listopad był nasz!
Mi w tym cyklu ginekolog zalecił brać NAC między 3 a 5 dniem cyklu, ale nie mam dużych nadziei, bo owulacja będzie szła z prawej strony. Moje jajniki pracują na zmianę. Mam jednak nadzieję, że może chociaż trochę skróci mi sie cykl i owulacja będzie ciutkę szybciej.
Elena20, Siasi, Nadziejka26, Nayeli, DreamBee lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 05.2023
08.2023 👼
feel, heal, and know you're not alone. -
Co do przeczucia - to wydaje mi się że jest ta ciąża.
Tyle różańców co w , tym miesiącu odmówiłam za tą ciążę to wierzę w to , że już coś tam w brzuchu rośnie 😁
Mnie już teraz stresuje ew pierwsza wizyta , żeby zobaczyć to serduszko bijące prawidłowo .
MartiMarti lubi tę wiadomość
-
Ragazza wrote:Mam już wyniki, ale beznadzieja 😞
Tsh pomimo euthyroxu urosło mi z 1.9 do 3.6...
Prog 10...
Cykl zapewne stracony. Pewnie muszę zwiększyć dawkę euthyroxu, udało mi się dopiero za 2 tygodnie umówić wizytę...12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024, dwa zarodki z ❤️❤️ 124ud/min🥺🤞
13.12.2024 wizyta 🤞
Duphaston 2x1, acard 75
-
Wracam po wspaniałym weekendzie, jakoś dołka złapałam tylko na chwilę w piątek na wieczór (na 10 minut) i w sobotę rano sobie poryczałam chwilę zanim wstałam do gości, mój M. to złoto jeżeli chodzi o te starania więc mi szybko wybił smutki z głowy.
Dzisiaj pierwszy dzień @. Także zabawa od nowa, zaraz zaczynam monitoring i nową symulację.
Postaram się nadrobić co pisałyście, tak na szybko to:
Belia jeszcze raz wielkie gratulacje 🍾 ❤️
Wojcinka, tulę za @, damy radę w następnym cyklu ❤️ Wgl. zamówiłam tę glukozową rewolucję, będzie jutro już u mnie także dzięki za polecajkę jeszcze raz. Btw. moja przyjaciółka ma hipoglikemię i jej ta książka mega pomogła, także nastawiam się, że mi otworzy oczy na wiele kwestii.
Święte słowa☺️od momentu podjęcia decyzji nie ma czegoś takiego jak starania na luzie,praktycznie non stop jest się w tym temacie chociażby właśnie ze względu na obserwacje cyklu albo łykanie suplementów,dokupowanie czegoś bo właśnie się skończyło itp itd
Pozostaje nauczyć się z tym funkcjonować i to by było na tyle bo już nigdy nie będzie tak,że zapomnimy i będzie na luzie.Elena20, Siasi lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Nie wiem czy mogę się tutaj was dziewczyny poradzić. Jeżeli to nie ten wątek to przepraszam 😘
Jestem w 7 tc (skończony) i moja pani doktor podejrzewa puste jajo.. niestety na USG nic nie widać, nie wiem czy sprzęt jest dobry czy też nie. Nie znam się na tym, a to moja pierwsza ciąża. Staramy się z mężem już 2 lata i tylko chwilę mogliśmy się cieszyć, że w końcu się udało.
Wstawiam link do USG https://zapodaj.net/plik-j46A8oQSF2
Czy któraś miała kiedyś taki przypadek? Naczytałam się też bardzo dużo odnośnie pojawienia się zarodka i wciąż mam jakąś nadzieję.. dzisiaj zrobiłam też betę, w środę ide powtórzyć