W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
katanka wrote:Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkim sukcesów!
Przypadkowo trafiłam na to forum i odważyłam się tutaj napisać bo nie mam za bardzo z kim porozmawiać na ten temat, a też niestety trochę obawiam się robić sobie nadzieje.
Po jakim czasie "spóźnienia" okresu polecacie wykonać ten ciążowy? Nie chcę zapeszać kolejny raz i kolejny raz się rozczarować, a boję się pomyśleć, że może akurat tym razem jest powód do radości.
Cześć!
Test jest wiarygodny już w dniu spodziewanej miesiączki, więc już w pierwszym dniu spóźnienia tym bardziej. Powodzenia!🤞🍀
P.S. W tym wątku w dobrym tonie jest testować w dniu "-5" 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 15:31
katanka, Kirby lubią tę wiadomość
-
Pokahontaz26 wrote:Ja różnie. Miesiąc temu 3 dni, w tym miesiącu 5 dni!!! Mega rozciągliwy, przezroczysty. Ale przeważnie około trzech dni
No właśnie też pamiętam że miałam co najmniej kilka dni taki śluz, a tu dosłownie dwa dni i po robocie 🫣
Więc w zasadzie ❤️ były dwa razy rano i wieczorem w dniu piku, podobno wtedy nasienie jest gorszej jakości 😐
Kurde, ciężko nie rozmyślać 🫣😅👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Wyraźne krechy, nawet nie cienie cieni 😁 gratulacje!! 🌱Maniaaa. lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
no super! widać wyraźnie dwie kreseczki.
Gratuluje i nuuudnej ciąży życzę :*Maniaaa. lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia❌️
11.24 Badanie nasienia ❔🤞 -
GabaB wrote:Hej to znowu ja😅 ostatnio pisałam o niskim przyroście beta hcg
Dziś byłam u mojego gina, ale jak myślicie w 5t4d pęcherzyk ciążowy 3mm? Jest ok? Dodam że wczoraj jeszcze nic nie było widać, lekarz się martwił że cp więc oglądnął jeszcze dziś co i jak i na szczęście się pojawił w prawidłowym miejscu, tylko z tej euforii że to nie cp nie zapytałam czy nie za mała...
Może któraś z Was tak miała i wszystko dobrze się skończyło.
Gratuluje pięknych kresek ❤️
Hmm czyli coś tam do przodu idzie ! Z ciekawości sprawdziłam i u mnie pęcherzyk 5 mm był na etapie 4+4 przy cyklach 26-27 dniowych. Sprawdzalas jeszcze przyrosty ?
-
GabaB wrote:Hej to znowu ja😅 ostatnio pisałam o niskim przyroście beta hcg
Dziś byłam u mojego gina, ale jak myślicie w 5t4d pęcherzyk ciążowy 3mm? Jest ok? Dodam że wczoraj jeszcze nic nie było widać, lekarz się martwił że cp więc oglądnął jeszcze dziś co i jak i na szczęście się pojawił w prawidłowym miejscu, tylko z tej euforii że to nie cp nie zapytałam czy nie za mała...
Może któraś z Was tak miała i wszystko dobrze się skończyło.
Gratuluje pięknych kresek ❤️
Pęcherzyk trochę mały, ja w 6+1 miałam zarodek z bijącym serduszkiem; pozostaje badać bety i za tydzień iść na wizytę
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Nadziejka26 wrote:Mania czekamy na foto🤭
A w międzyczasie taka myśl mi się nasunęła - przez ile dni macie taki intensywny śluz plodny? Ja u siebie zaobserwowalam w tym cyklu tylko 2 dni, dzień piku i dzień po, było go dużo, taki naprawdę konkretny śluz, dziś już nie jest rozciągliwy, tylko mokry mleczny, więc na pewno owu była wczoraj.
Można zwariować przy tych obserwacjach 🫣
To fakt..w ogóle objawy owu bywają mylące,myślimy że śluz i ból jajnika to już albo najdalej następnego dnia a okazuje się,że owu jest 2/3dni później więc myślę,że od czasu do czasu warto sprawdzić na monitoringu jak objawy pokrywają się z owulka🙂
-
Dziewczyny dzisiaj powtórka bety i proga: 11dpo beta 50,63 prog 26,29 ❤️😍 Rośniemy 🍀🌱❤️
cysterka95, Mimi🌸, 3erin, Suzie, Julia24, Frutellka , Vergeet, Darrika, Letynia, Pokahontaz26, Lauraa, Ilka96, Kinia92, Płotka, Nadziejka26, ConteBis, Ona_39, Missi, Cavarathiel, Maniaaa., Lusia90, Siasi, Kłębuszek, ellevv, Olisska, DreamBee, Pacynka, Revolutionary , Deyansu, Sarka94 lubią tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
A ja mam takie pytanie - czy badała któraś z was poziom miedzi (ceruloplazminy)? Trafiłam dzisiaj na IG na post, w którym było wyjaśnione że jest ona ważna w gospodarce żelazowej i jej niedobór może prowadzić do stanów zapalnych + utrudnionego wzrostu ferrytyny i tak się zastanawiam czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Gratuluję 🥳💕 Dwie kreseczki widać na pierwszy rzut oka 👀 Druga wcale nie jest blada, tylko całkiem dorodna 😃🤞🏻🍀Maniaaa. lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
Elena20 wrote:Dziewczyny dzisiaj powtórka bety i proga: 11dpo beta 50,63 prog 26,29 ❤️😍 Rośniemy 🍀🌱❤️
Pięknie 🥰❤ Gratuluję i trzymam kciuki za dalsze przyrosty 🤞🏻💚🍀Elena20 lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
ConteBis wrote:Nie jest to jakiś oszałamiający wynik ale...
Moja beta wynosi 32,32 mlU/mL 🥳 co raz bardziej zaczynam wierzyć, że się udało 😁
😍 Gratulacje 🥳🎉 Niech beta szybuje wysoko! 🎉💕🍀🤞🏻ConteBis lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
Julia24 wrote:Nie wiem, czy to dobry wymiar, ale cieszę się, że to nie cp!!! Myślałam wczoraj o Tobie, ale ten wątek tak pędzi, a nawet nie pamiętałam Twojego nicku....
Nie puszczam kciuków, informuj nas 🤞🤞🤞
Edit: źródło internetowe mówi, że prawidłowy wymiar w 5t4d to 2-5mm, więc wygląda to dobrze!!! 🙌 A lekarz raczej powinien powiedzieć, jeśli byłoby inaczej 🤔
Teraz przynajmniej jestem już pozytywnie nastawiona ważne że nie cp
A i lekarz mówi ze beta hcg nie robić więcej bo to nie potrzebny stres i juz kolejny lekarz mówi że to nie ważne jak idzie - ufam im ❤️
Też trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 16:11
Julia24, Ona_39 lubią tę wiadomość
-
Elena20 wrote:Dziewczyny dzisiaj powtórka bety i proga: 11dpo beta 50,63 prog 26,29 ❤️😍 Rośniemy 🍀🌱❤️
Super! Cieszymy się :*Elena20 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia❌️
11.24 Badanie nasienia ❔🤞 -
Ja odebrałam wyniki bety , i niestety nie ten miesiąc - może za rok.
Chociaż mimo wszystko mamą jakaś tam jeszcze nadzieję bo do @ jeszcze kilka dni ale beta dziś 2.3 więc raczej zbędne nadzieję sobie robię.
Gratulacje dla wszystkich , które już ujrzały w ostatnim czasie dwie kreski i za piękne przyrosty bety 🥰Elena20 lubi tę wiadomość
-
Ona_39 wrote:Cześć!
Test jest wiarygodny już w dniu spodziewanej miesiączki, więc już w pierwszym dniu spóźnienia tym bardziej. Powodzenia!🤞🍀
P.S. W tym wątku w dobrym tonie jest testować w dniu "-5" 😉
Chociaż ja osobiście nie mam już gorączki szybkiego testowania, to z tego co czytałam implantacja musi się zacząć 5-8 dpo , wynika to z przemian w endometrium, i wtedy startuje bHCG. 10 dpo to wg tego co czytałam taki max na początek zagnieżdżania w naturalnym cyklu i zdarza się rzadziej.
Więc w 11 dpo, a nawet jak na przykładach dziewczyn widac wcześniej juz, odpowiednio czułym testem można wyłapać cienie i pozytywy. I czasem to jest właśnie dzień -4/-5 🤔 jak ktoś chce zrobić test i jest na tyle silny, że bieli a więc jeszcze niejednoznacznego wyniku nie odchoruje - to czemu nie. Ja już tak nie robię testów, bo źle znosiłam 😓
Elena bardzo szybko wyłapała bo chyba 8dpo wieczorem tak? A teraz piękne przyrosty, gratulacje raz jeszcze 💓 Elena jakiej długości miałaś fazę lutealną?Pokahontaz26, Elena20 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Nadziejka26 wrote:No właśnie też pamiętam że miałam co najmniej kilka dni taki śluz, a tu dosłownie dwa dni i po robocie 🫣
Więc w zasadzie ❤️ były dwa razy rano i wieczorem w dniu piku, podobno wtedy nasienie jest gorszej jakości 😐
Kurde, ciężko nie rozmyślać 🫣😅
Hmm ciężko powiedzieć, ale wiem o co chodzi. Miałam jeden cykl gdzie było mniej śluzu niż zwykle, a owulacja była potwierdzona u gina, także to chyba nie ma znaczenia, ale w ciążę nie zaszłam 🤣 ja jak na prawdę im więcej wiem tym wiem mniej 🙈 -
Letynia wrote:Chociaż ja osobiście nie mam już gorączki szybkiego testowania, to z tego co czytałam implantacja musi się zacząć 5-8 dpo , wynika to z przemian w endometrium, i wtedy startuje bHCG. 10 dpo to wg tego co czytałam taki max na początek zagnieżdżania w naturalnym cyklu i zdarza się rzadziej.
Więc w 11 dpo, a nawet jak na przykładach dziewczyn widac wcześniej juz, odpowiednio czułym testem można wyłapać cienie i pozytywy. I czasem to jest właśnie dzień -4/-5 🤔 jak ktoś chce zrobić test i jest na tyle silny, że bieli a więc jeszcze niejednoznacznego wyniku nie odchoruje - to czemu nie. Ja już tak nie robię testów, bo źle znosiłam 😓
Elena bardzo szybko wyłapała bo chyba 8dpo wieczorem tak? A teraz piękne przyrosty, gratulacje raz jeszcze 💓 Elena jakiej długości miałaś fazę lutealną?Letynia, Elena20, Vergeet, Ona_39, Julixxx, Revolutionary lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
siesiepy wrote:Implantacja następuje 5-12 dpo (są nawet jakieś badania że i 14dpo w skrajnych przypadkach), do tego ta beta też musi mieć czas żeby wystartować, więc 11dpo nie musi jeszcze nic wyjść, nawet żadne cienie.
O no to jeszcze lepiej. Siesiepy, dziękuję za dodanie tej informacji. Mogłam czytać pojedyncze badania lub jakiś mniej aktualny przegląd.
W każdym razie chodzi mi też o statystyczne szanse - te skrajne, bardzo wczesne implantacje 5 dpo lub bardzo późne 11-12 i max 14 dpo są mniej częste, ciągle możliwe tylko mniej prawdopodobne.Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34