Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Ona_39 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katanka wrote:
    Cześć dziewczyny!

Gratuluję wszystkim sukcesów!
    Przypadkowo trafiłam na to forum i odważyłam się tutaj napisać bo nie mam za bardzo z kim porozmawiać na ten temat, a też niestety trochę obawiam się robić sobie nadzieje.
    Po jakim czasie "spóźnienia" okresu polecacie wykonać ten ciążowy? Nie chcę zapeszać kolejny raz i kolejny raz się rozczarować, a boję się pomyśleć, że może akurat tym razem jest powód do radości.

Cześć!

Test jest wiarygodny już w dniu spodziewanej miesiączki, więc już w pierwszym dniu spóźnienia tym bardziej. Powodzenia!🤞🍀

P.S. W tym wątku w dobrym tonie jest testować w dniu "-5" 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 15:31

katanka, Kirby lubią tę wiadomość

• Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz26 wrote:
    Ja różnie. Miesiąc temu 3 dni, w tym miesiącu 5 dni!!! Mega rozciągliwy, przezroczysty. Ale przeważnie około trzech dni

No właśnie też pamiętam że miałam co najmniej kilka dni taki śluz, a tu dosłownie dwa dni i po robocie 🫣

Więc w zasadzie ❤️ były dwa razy rano i wieczorem w dniu piku, podobno wtedy nasienie jest gorszej jakości 😐

Kurde, ciężko nie rozmyślać 🫣😅

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 25 października, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Patrzcie 🥹😭 powiedzcie mi ,że nie mam omamów 😭🥹

IMG-20241025-135620449.jpg

Wyraźne krechy, nawet nie cienie cieni 😁 gratulacje!! 🌱

Maniaaa. lubi tę wiadomość

👫 29 & 29
    PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

- 1 cs -
    LUF
    - 2 cs -
    lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    - 3 cs -
    lametta + ovitrelle ❌
    - 4 cs- 🤞🏻

badania I etapu ✅ 🔜seminogram
    ferrytyna do podwyższenia

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • kitka_ Ekspertka

Wysłany: 25 października, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:

no super! widać wyraźnie dwie kreseczki.
    Gratuluje i nuuudnej ciąży życzę :*

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia❌️
    11.24 Badanie nasienia ❔🤞
  • Sanana Autorytet

Wysłany: 25 października, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabaB wrote:
    Hej to znowu ja😅 ostatnio pisałam o niskim przyroście beta hcg
    Dziś byłam u mojego gina, ale jak myślicie w 5t4d pęcherzyk ciążowy 3mm? Jest ok? Dodam że wczoraj jeszcze nic nie było widać, lekarz się martwił że cp więc oglądnął jeszcze dziś co i jak i na szczęście się pojawił w prawidłowym miejscu, tylko z tej euforii że to nie cp nie zapytałam czy nie za mała...
    Może któraś z Was tak miała i wszystko dobrze się skończyło.

Gratuluje pięknych kresek ❤️

Hmm czyli coś tam do przodu idzie ! Z ciekawości sprawdziłam i u mnie pęcherzyk 5 mm był na etapie 4+4 przy cyklach 26-27 dniowych. Sprawdzalas jeszcze przyrosty ?

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 października, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabaB wrote:
    Hej to znowu ja😅 ostatnio pisałam o niskim przyroście beta hcg
    Dziś byłam u mojego gina, ale jak myślicie w 5t4d pęcherzyk ciążowy 3mm? Jest ok? Dodam że wczoraj jeszcze nic nie było widać, lekarz się martwił że cp więc oglądnął jeszcze dziś co i jak i na szczęście się pojawił w prawidłowym miejscu, tylko z tej euforii że to nie cp nie zapytałam czy nie za mała...
    Może któraś z Was tak miała i wszystko dobrze się skończyło.

Gratuluje pięknych kresek ❤️

Pęcherzyk trochę mały, ja w 6+1 miałam zarodek z bijącym serduszkiem; pozostaje badać bety i za tydzień iść na wizytę

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 25 października, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Mania czekamy na foto🤭

A w międzyczasie taka myśl mi się nasunęła - przez ile dni macie taki intensywny śluz plodny? Ja u siebie zaobserwowalam w tym cyklu tylko 2 dni, dzień piku i dzień po, było go dużo, taki naprawdę konkretny śluz, dziś już nie jest rozciągliwy, tylko mokry mleczny, więc na pewno owu była wczoraj.

Można zwariować przy tych obserwacjach 🫣

To fakt..w ogóle objawy owu bywają mylące,myślimy że śluz i ból jajnika to już albo najdalej następnego dnia a okazuje się,że owu jest 2/3dni później więc myślę,że od czasu do czasu warto sprawdzić na monitoringu jak objawy pokrywają się z owulka🙂

• Elena20 Autorytet

Wysłany: 25 października, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj powtórka bety i proga: 11dpo beta 50,63 prog 26,29 ❤️😍 Rośniemy 🍀🌱❤️

cysterka95, Mimi🌸, 3erin, Suzie, Julia24, Frutellka , Vergeet, Darrika, Letynia, Pokahontaz26, Lauraa, Ilka96, Kinia92, Płotka, Nadziejka26, ConteBis, Ona_39, Missi, Cavarathiel, Maniaaa., Lusia90, Siasi, Kłębuszek, ellevv, Olisska, DreamBee, Pacynka, Revolutionary , Deyansu, Sarka94 lubią tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 25 października, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie - czy badała któraś z was poziom miedzi (ceruloplazminy)? Trafiłam dzisiaj na IG na post, w którym było wyjaśnione że jest ona ważna w gospodarce żelazowej i jej niedobór może prowadzić do stanów zapalnych + utrudnionego wzrostu ferrytyny i tak się zastanawiam czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?

👫 29 & 29
    PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

- 1 cs -
    LUF
    - 2 cs -
    lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    - 3 cs -
    lametta + ovitrelle ❌
    - 4 cs- 🤞🏻

badania I etapu ✅ 🔜seminogram
    ferrytyna do podwyższenia

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:

Gratuluję 🥳💕 Dwie kreseczki widać na pierwszy rzut oka 👀 Druga wcale nie jest blada, tylko całkiem dorodna 😃🤞🏻🍀

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj powtórka bety i proga: 11dpo beta 50,63 prog 26,29 ❤️😍 Rośniemy 🍀🌱❤️

Pięknie 🥰❤ Gratuluję i trzymam kciuki za dalsze przyrosty 🤞🏻💚🍀

Elena20 lubi tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Nie jest to jakiś oszałamiający wynik ale...
    Moja beta wynosi 32,32 mlU/mL 🥳 co raz bardziej zaczynam wierzyć, że się udało 😁

😍 Gratulacje 🥳🎉 Niech beta szybuje wysoko! 🎉💕🍀🤞🏻

ConteBis lubi tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

• GabaB Koleżanka

Wysłany: 25 października, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Nie wiem, czy to dobry wymiar, ale cieszę się, że to nie cp!!! Myślałam wczoraj o Tobie, ale ten wątek tak pędzi, a nawet nie pamiętałam Twojego nicku....
    Nie puszczam kciuków, informuj nas 🤞🤞🤞

Edit: źródło internetowe mówi, że prawidłowy wymiar w 5t4d to 2-5mm, więc wygląda to dobrze!!! 🙌 A lekarz raczej powinien powiedzieć, jeśli byłoby inaczej 🤔
    Bardzo mi miło 🥰 właśnie też wyczytałam w internecie ze wymiar okej, dzisiaj mnie oglądał mój lekarz i jeszcze jego znajomy co pracują razem 🤣❤️ ten drugi mówi ze powinno być dobrze a z moim jeszcze się widzimy w poniedziałek więc dam znać co i jak jeszcze będzie. Mam nadzieję że teraz już ruszy dobrze,może poprostu po leniuszkach plemniczkach męża (tak wyszły na badaniu) to tak wolno ruszało❤️
    Teraz przynajmniej jestem już pozytywnie nastawiona ważne że nie cp
    A i lekarz mówi ze beta hcg nie robić więcej bo to nie potrzebny stres i juz kolejny lekarz mówi że to nie ważne jak idzie - ufam im ❤️
    Też trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 16:11

Julia24, Ona_39 lubią tę wiadomość

• kitka_ Ekspertka

Wysłany: 25 października, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:

Super! Cieszymy się :*

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia❌️
    11.24 Badanie nasienia ❔🤞
  • Ania Nowa tu Debiutantka

Wysłany: 25 października, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wyniki bety , i niestety nie ten miesiąc - może za rok.
    Chociaż mimo wszystko mamą jakaś tam jeszcze nadzieję bo do @ jeszcze kilka dni ale beta dziś 2.3 więc raczej zbędne nadzieję sobie robię.

Gratulacje dla wszystkich , które już ujrzały w ostatnim czasie dwie kreski i za piękne przyrosty bety 🥰

• Letynia Koleżanka

Wysłany: 25 października, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Cześć!

Test jest wiarygodny już w dniu spodziewanej miesiączki, więc już w pierwszym dniu spóźnienia tym bardziej. Powodzenia!🤞🍀

P.S. W tym wątku w dobrym tonie jest testować w dniu "-5" 😉

Chociaż ja osobiście nie mam już gorączki szybkiego testowania, to z tego co czytałam implantacja musi się zacząć 5-8 dpo , wynika to z przemian w endometrium, i wtedy startuje bHCG. 10 dpo to wg tego co czytałam taki max na początek zagnieżdżania w naturalnym cyklu i zdarza się rzadziej.
    Więc w 11 dpo, a nawet jak na przykładach dziewczyn widac wcześniej juz, odpowiednio czułym testem można wyłapać cienie i pozytywy. I czasem to jest właśnie dzień -4/-5 🤔 jak ktoś chce zrobić test i jest na tyle silny, że bieli a więc jeszcze niejednoznacznego wyniku nie odchoruje - to czemu nie. Ja już tak nie robię testów, bo źle znosiłam 😓
    Elena bardzo szybko wyłapała bo chyba 8dpo wieczorem tak? A teraz piękne przyrosty, gratulacje raz jeszcze 💓 Elena jakiej długości miałaś fazę lutealną?

Pokahontaz26, Elena20 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👩🏻‍🍼
    Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 25 października, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    No właśnie też pamiętam że miałam co najmniej kilka dni taki śluz, a tu dosłownie dwa dni i po robocie 🫣

Więc w zasadzie ❤️ były dwa razy rano i wieczorem w dniu piku, podobno wtedy nasienie jest gorszej jakości 😐

Kurde, ciężko nie rozmyślać 🫣😅

Hmm ciężko powiedzieć, ale wiem o co chodzi. Miałam jeden cykl gdzie było mniej śluzu niż zwykle, a owulacja była potwierdzona u gina, także to chyba nie ma znaczenia, ale w ciążę nie zaszłam 🤣 ja jak na prawdę im więcej wiem tym wiem mniej 🙈

• Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 25 października, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Pęcherzyk trochę mały, ja w 6+1 miałam zarodek z bijącym serduszkiem; pozostaje badać bety i za tydzień iść na wizytę
    Ja to samo, w 6.0 już było serduszko i ładny zarodek. Aż byłam w szoku, bo się nie spodziewałam że tak szybko

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 października, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Chociaż ja osobiście nie mam już gorączki szybkiego testowania, to z tego co czytałam implantacja musi się zacząć 5-8 dpo , wynika to z przemian w endometrium, i wtedy startuje bHCG. 10 dpo to wg tego co czytałam taki max na początek zagnieżdżania w naturalnym cyklu i zdarza się rzadziej.
    Więc w 11 dpo, a nawet jak na przykładach dziewczyn widac wcześniej juz, odpowiednio czułym testem można wyłapać cienie i pozytywy. I czasem to jest właśnie dzień -4/-5 🤔 jak ktoś chce zrobić test i jest na tyle silny, że bieli a więc jeszcze niejednoznacznego wyniku nie odchoruje - to czemu nie. Ja już tak nie robię testów, bo źle znosiłam 😓
    Elena bardzo szybko wyłapała bo chyba 8dpo wieczorem tak? A teraz piękne przyrosty, gratulacje raz jeszcze 💓 Elena jakiej długości miałaś fazę lutealną?
    Implantacja następuje 5-12 dpo (są nawet jakieś badania że i 14dpo w skrajnych przypadkach), do tego ta beta też musi mieć czas żeby wystartować, więc 11dpo nie musi jeszcze nic wyjść, nawet żadne cienie.

Letynia, Elena20, Vergeet, Ona_39, Julixxx, Revolutionary lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Letynia Koleżanka

Wysłany: 25 października, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Implantacja następuje 5-12 dpo (są nawet jakieś badania że i 14dpo w skrajnych przypadkach), do tego ta beta też musi mieć czas żeby wystartować, więc 11dpo nie musi jeszcze nic wyjść, nawet żadne cienie.

O no to jeszcze lepiej. Siesiepy, dziękuję za dodanie tej informacji. Mogłam czytać pojedyncze badania lub jakiś mniej aktualny przegląd.

W każdym razie chodzi mi też o statystyczne szanse - te skrajne, bardzo wczesne implantacje 5 dpo lub bardzo późne 11-12 i max 14 dpo są mniej częste, ciągle możliwe tylko mniej prawdopodobne.

Starania o pierwsze 👩🏻‍🍼
    Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ