W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Pokahontaz26 wrote:https://zapodaj.net/plik-wg9pulhQZh
Dziewczyny u mnie taka sytuacja jakieś 12dpo🤔 cień jest? Czy to testowa? Jest to facelle.
Teraz dopiero to siedzę i myślę, że wczoraj byłam na imprezie i wypiłam hektorlitry wody o 22-23, może teraz nie będę piła 3h i powtórzę? Czy jednak lepiej rano?
Pokahontaz piękna ta kreska, taka różowiutka na pewno nie cień cienia 😁 gratki i czekamy na betę 🤞🏻Pokahontaz26, Vergeet lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Wrzucam trzy tytuły na listopad.
W listopadzie ciemno wszędzie 🌌 latem po tym bobas będzie. 🍼
Listopadowa plucha, ziąb i długie noce 🍁 latem naszej miłości pojawią się owoce. 👶🏻
W listopadzie wicher wieje 🌬️ pod kocykiem niech się dzieje 🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 11:59
Julia24, cysterka95, Suzie, Płotka, SupiOli, Ragazza, DreamBee, Sanana, Mimi🌸, aszin, Ona_39, Darrika, Vergeet, hakorośl, Ilka96, Galaxis, Maniaaa., Kinia92, Miś, NinaB, Revolutionary , almost.there, Kłębuszek, Nayeli, Fasolowa_zupa, Sarka94 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Mimi🌸 wrote:Mnie i mężowi lekarz zalecił NOW FOODS Ultra Omega-3 500 EPA 250 DHA i rzeczywiście bardzo szybko podnoszą poziom omega 3 w organizmie 👍🏻 Tabletka jest bardzo duża, ale żelowa, więc łatwo ją połknąć.
O, to ja też chętnie przytulę tą polecajkę 😊 teraz mam olej z Eqology i ogólnie jakościowo jest świetny, zaleciła mi go dietetyczka. Ale kurde przełykanie oleju to dla mnie jest katorga 🙄 odruch wymiotny prawie za każdym razem. Piję go dla efektów, ale muszę się przerzucić na tabletki bo ciemno widzę systematyczność jak tak na niego reaguję 🫣Mimi🌸 lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
💊 Euthyrox + Glucophage
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Julixxx wrote:Hejo dziewczyny w niedzielke ❤️
Gratki Pokahontaz i Nieprzejrzysta 🥰🥰
I przytulam za wszystkie biele i małpy 🫂🫂🫂 oby to ostatni raz!
Ja powiem Wam nadrabialam sobie Was i czytałam i trochę zaczęłam się nad swoim śluzem zastanawiać, tak go rzadko widzę w tym cyklu może coś tam na początku dni płodnych troszkę, po tym cyklu chyba pomyślę nad żelem conceive.
Dodatkowo chciałam Was podpytać bo idę do Endo 20.11 na NFZ, bardzo fajnego młodego doktorka tam mam- czy komuś lekarz na NFZ zlecał badanie AMH?
Bo jeśli byłaby opcja to poczekam, a jak nie to chyba zrobię przed wizytą jeszcze… ja AMH nie badałam jeszcze bo mój dr twierdzi że nie ma co się tym stresować i nie widzi powodów do niepokoju.Julixxx lubi tę wiadomość
-
Cysterka95, ja właśnie słyszałam że ten eqology jest najlepszy ale dziwnie się go zamawia, że trzeba mieć jakiegoś opiekuna czy coś🤔
Swoją drogą, za 9 dni mam dostać @, chyba powoli wariuje i rzeczywiście to czekanie na testowanie jest okropne. Najchętniej już teraz bym poszła zrobić, ale łudzę się, że tym razem się udało bo mam wrażenie że trafiliśmy pięknie w owulkę. Wyłapałam rano po 10 pik, a przed 7 były przytulanki.
Czy to jest możliwe i któraś z Was miała jakieś objawy przed testowaniem w ciągu tych 2 tygodni? Bo wiele się czyta na internecie ale czy to prawda?🤔
Mnie pobolewa prawa pierś (zawsze gdzieś bolały obie), dzisiaj zaczęły plecy w odcinku lędźwiowym i od wczoraj po zobaczeniu jakiś filmików z pieskami płaczę. Obawiam się, że znowu zrobiłam sobie nadzieję i to okropny PMS przed @ 😠😔Vergeet lubi tę wiadomość
-
SupiOli wrote:Cysterka95, ja właśnie słyszałam że ten eqology jest najlepszy ale dziwnie się go zamawia, że trzeba mieć jakiegoś opiekuna czy coś🤔
Swoją drogą, za 9 dni mam dostać @, chyba powoli wariuje i rzeczywiście to czekanie na testowanie jest okropne. Najchętniej już teraz bym poszła zrobić, ale łudzę się, że tym razem się udało bo mam wrażenie że trafiliśmy pięknie w owulkę. Wyłapałam rano po 10 pik, a przed 7 były przytulanki.
Czy to jest możliwe i któraś z Was miała jakieś objawy przed testowaniem w ciągu tych 2 tygodni? Bo wiele się czyta na internecie ale czy to prawda?🤔
Mnie pobolewa prawa pierś (zawsze gdzieś bolały obie), dzisiaj zaczęły plecy w odcinku lędźwiowym i od wczoraj po zobaczeniu jakiś filmików z pieskami płaczę. Obawiam się, że znowu zrobiłam sobie nadzieję i to okropny PMS przed @ 😠😔siesiepy, Suzie, Pokahontaz26, SupiOli lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Hej dziewczyny dzisiaj miałam wizytę u mojej Pani ginekolog w szpitalu na wizycie mialam zrobioną betę która wyniosła 14,6 🥹
Pokahontaz26, Sanana, Mimi🌸, kitka_, cysterka95, ellevv, Elena20, Ona_39, Darrika, Płotka, Vergeet, Pacynka, hakorośl, Ilka96, Galaxis, Maniaaa., Kinia92, CelinaJan, Nadziejka26, ConteBis, rolka355, Revolutionary , Olisska, Rudka, Julixxx, Nava, Nayeli, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Iiiiii00 wrote:Hej dziewczyny dzisiaj miałam wizytę u mojej Pani ginekolog w szpitalu na wizycie mialam zrobioną betę która wyniosła 14,6 🥹
Świetnie! 😍 Niech beta rośnie wysoko! 🎉💕 Trzymam kciuki za kolejne przyrosty 🤞🏻🍀Iiiiii00 lubi tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
SupiOli wrote:Cysterka95, ja właśnie słyszałam że ten eqology jest najlepszy ale dziwnie się go zamawia, że trzeba mieć jakiegoś opiekuna czy coś🤔
Mnie pobolewa prawa pierś (zawsze gdzieś bolały obie), dzisiaj zaczęły plecy w odcinku lędźwiowym i od wczoraj po zobaczeniu jakiś filmików z pieskami płaczę. Obawiam się, że znowu zrobiłam sobie nadzieję i to okropny PMS przed @ 😠😔
Tak, to zamawianie jest dziwne mi się też to wydawało podejrzane 😛 trzeba mieć właśnie ten kod opiekuna i jak się go wklei to już proces wygląda standardowo jak w innych sklepach. A kod udostępnia kilka dietetyczek i lekarek na Instagramie, np. dietetyka.hormonalnaSupiOli lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
💊 Euthyrox + Glucophage
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
suple:
siesiepy wrote:Wrzucam trzy tytuły na listopad.
W listopadzie ciemno wszędzie 🌌 latem po tym bobas będzie. 🍼
Listopadowa plucha, ziąb i długie noce 🍁 latem naszej miłości pojawią się owoce. 👶🏻
W listopadzie wicher wieje 🌬️ pod kocykiem niech się dzieje 🔥
Genialne 1 i 3 🥰 -
Majlen wrote:Nie udzielam się, ale co jakiś czas podczytuje i to mnie zaciekawiło, jakie tam masz podane jednostki?
🤷🏻♀️ f. Lutealna: zakres 4.11-14.5 ng/ml
I trymestr zakres: 11-44.3 ng/ml
Co myślisz o tym Majlen?
Jutro testuję, dziś mąż mi wynajduje rozrywki i staram się nie myśleć, boję się rozczarowania 😢
Pokahontaz, Nieorzejrzysta i dziewczyny z 🌱, ogromne gratulacje 🙌 💚☺️
Przytulam też za @@ i białe testy 😞🫂🫂
Vergeet, Pokahontaz26, Revolutionary , Sarka94 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Julia24 wrote:No właśnie też słyszałam, że powinno być niższe, ale już dwóch endokrynologów olało moje 2,40/2,47... 😓 Zrobię dodatkowe wyniki i idę do jeszcze innego...
Mnie też olali i endo i dwóch ginekologów, że moje tsh jest ok🤷♀️ mam 2,03Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 13:15
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Mnie pobolewa prawa pierś (zawsze gdzieś bolały obie), dzisiaj zaczęły plecy w odcinku lędźwiowym i od wczoraj po zobaczeniu jakiś filmików z pieskami płaczę. Obawiam się, że znowu zrobiłam sobie nadzieję i to okropny PMS przed @ 😠😔
Prawda jest taka, mimo, że nasze głowy nam robią psikusa, że każdy objaw przed okresem może być i na ciążę i na @ 🤷♀️ ja już przerobiłam przed okresem i wkręciłam sobie, że ciąża wszystkie możliwe objawy, które miałam również w ciąży, albo nigdy wczesniej, w tym zgage, bóle krzyża, swędzenie sutków i mogę tak wymienić do jutra 😅 każda anomalią już mi się wydawało, że może się udało a tu cyk biel, małpa w twarz i witaj kolejny cyklu.
Lepiej o tym wcale nie myśleć, nie doszukiwać się, zająć czymś innym głowę i czekać na dzień @Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 13:18
Vergeet, SupiOli, Mimi🌸, cysterka95 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika, kurde to najgorsze jest naprawdę. Mnie też pobolewa po prawej stronie , z której mialam owulację (tak czułam i wyliczyłam) ale myślę że to bardziej jakieś niestrawności bo jajnik pobolewa czaaaasem.
Choć mam nadzieję, że nie zobaczę bieli, tak mój mąż mówi żebym się nie nakręcała, bo później może być bardziej przykro niż zazwyczaj. No i ma chłop rację😅 ale skąd w nich tyle cierpliwości do tego wszystkiego😆
Czasem sobie myślę (nie obrażając nikogo) tyle młodych dziewczyn co piją, palą i nie wiadomo co biorą mają dzieci i to nawet zdrowe, tyle filmików co mi przeleciało na tiktoku że babeczka zrobiła test i załamana pozytywnym....a tyle z nas by się ucieszyło. Przykre, ale przeczytałam ostatnio, że "najbardziej sprawiedliwa na świecie jest niesprawiedliwość" i coś w tym jest..Lusia90, 3erin, Darrika, Vergeet, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
🌀Listopad, Zaduszki, zimno i mgła, latem na porodówkę będę biegła.
☔ Plucha, błotko w listopadzie, latem będę w porodowym rozpadzie 🙃
🍂 Jesienią stary kłuje igiełką, latem będę rodzić pod pachnącą jodełką 😅
🍀Hokus pokus czary mary, w lato swym brzuszkiem odstraszę komary 🦟
Mój faworyt to chyba z komarami 😅Mimi🌸, Darrika, Vergeet, Revolutionary lubią tę wiadomość
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
To ode mnie tak z przymrużeniem oka 🤪😁
W listopadzie deszczu 🌧️ co nie miara, objawów 7 dpo nie będę szukała 🧐siesiepy, Julia24, Płotka, Kinia92, Ona_39, Lusia90, 3erin, Suzie, Mimi🌸, Nadziejka26, Darrika, cysterka95, Vergeet, Sarka94 lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Domel98 wrote:Hejo, w którym dniu cyklu?
Gratulacje ♥️Pokahontaz26 lubi tę wiadomość
-
Julia24 wrote:Dziękuję za te słowa! Pocieszyłaś mnie. Zamówiłam od poniedziałku na miesiąc dietę pudełkowa niski IG, bo coś czuję, że ciężko byłoby mi tak szybko przyswoić potrzebną wiedzę i nie grzeszyć wchodząc do sklepu 🫣. Może po miesiącu nabiorę sama dobrych nawyków. Aktywność też jest, ale zamierzam zintensyfikować, ile będę mogła.
@Kinia92 Twój wynik rzeczywiście był wysoki, szybko udało się zlecieć. A ile glukozy przy tym? 🤔
@Cel95 dziękuję też za podzielenie się. Mam nadzieję, że uda mi się to sprawnie unormować. A co do TSH to wiem, że niby norma dla starających się jest 2,5, ale kilka miesięcy temu miałam 2,47, a teraz 2,40, więc miałam nadzieję, że coś mi na to poradzą... Mam skierowania na ft4, anty TG, anty TPO, wapń i USG tarczycy, więc idąc z wynikami jeszcze będę dyskutować z endokrynolog 🫣. Dołożę jeszcze ft3, bo chyba powinna mi dać też.
@Cel95 super, że się trzymasz dalej tej diety. Ja z moim ADHD to będę miała ciężko 🫣, ale zrobię co mogę.
Kiedy masz wizytę serduszkową? ☺️
A dieta z niskim IG wcale nie jest taka trudna najważniejsze poznać zasady zbilansowania posiłkow i zamienników glukozy miałam 8312 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli