Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 października, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Beta 72,5 i progesteron 18,70 😊
    No Piękny wynik wow! 🤩

Pani Lis lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 5 października, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    W tygodniu jak wracam z pracy to
    Mam mnóstwo czytania a w sobotę wracam o tej samej godzinie a tu prawie pusto 🙈gratuluję wszystkim przyrostów, oby tak dalej 💪🏻💪🏻

czy wiesiołek wpływa tylko na śluz płodny?
    Bo odkąd biorę mam wrażenie wilgotności zwiększonej a do owulacji jeszcze parę dni 🤔

Też kojarzyłam wiesiołek tylko ze śluzem ale ChatGPT mówił że więcej :D

Choć wiesiołek jest najczęściej kojarzony z poprawą śluzu płodnego, jego właściwości są znacznie szersze i mogą obejmować regulację cyklu miesiączkowego, działanie przeciwzapalne, poprawę stanu skóry i łagodzenie objawów PMS. Stosowanie wiesiołka może być pomocne dla kobiet starających się o ciążę, ale warto skonsultować jego użycie z lekarzem, aby upewnić się, że jest odpowiedni dla danej osoby.
    Kc1234 wrote:
    Czy można sprawdzić jakimś badaniem jakość komórek jajowych?
    Progesteron po owulacji zbadany mówi nam czy owulacja była i jakiej jakości a co z komórkami?

Niestety nie ma takiego badania :( w sumie wychodzi to raczej w procedurze invitro jak uzyskujesz sporo zarodków to znaczy że komórki fajnej jakości

Kc1234 lubi tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 października, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejny miesiąc czuje ze nici z tego cyklu. Co miesiąc coś. Tym razem kiepsko u nas ze staraniami w okresie owu. Owu mam dzisiaj lub jutro, ostatni ♥️ był 3 dni temu no i może dzisiaj powtórka (🤞) więc to tak bez szału 🥴 szansa oczywiście jest ale jeśli owu się opóźni to też słabo bo ja jutro lecę do polski na jeden dzień więc dzisiaj ostatnia szansa na świeżą dostawę plemników :P

Siasi lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 5 października, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Zdecydowanie za wcześnie. Beta wydziela się dopiero po zagnieżdżeniu zarodka a ono jest dopiero w 6-12 dniu po owulacji
    5 dni Po zapłodnieniu betę można wykryc. Nie po zagnieżdżeniu. Ale zapłodnienie nie równa się ciąża.

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 5 października, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, są tu kobietki , które miały krwawienie wywołane Duphastonem? Jak to u was wyglądało? U mnie ostatnia tabletka 2.10 w środę , a dziś 5.10 a tylko brązowe plamienie mam, żadnego bólu typowego przed.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 20:44

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 5 października, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    5 dni Po zapłodnieniu betę można wykryc. Nie po zagnieżdżeniu. Ale zapłodnienie nie równa się ciąża.

Hm to ciekawe co piszesz bo czytałam że beta zaczyna się dopiero wydzielać podczas implantacji zarodka a to jest dopiero około tydzień po owu

Kc1234, NinaB, 3erin lubią tę wiadomość

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Hm to ciekawe co piszesz bo czytałam że beta zaczyna się dopiero wydzielać podczas implantacji zarodka a to jest dopiero około tydzień po owu
    Też tak czytałam , mamy jakieś źródła żeby to sprawdzic? Jakiś artykuł naukowy np
    W poradnikach klinik nieplodnosci (sprawdziłam dwie ) jest informacja o wydzielaniu bety po zagnieżdżeniu się

Bo tak naprawdę jeśli jest tak jak pisze cintabsi to mogłybyśmy sprawdzać z krwi już 5 dnia po lub robić test sikany ?
    Jest ktoś komu tak wcześnie wyszedł pozytywny albo beta z krwi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 21:10

Rudka lubi tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 5 października, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej girls! Witam się z wami w moim 16dc.
    Przeprosiłam się dziś z testami owu 😂 wczoraj nie robiłam, bo źle się psychicznie czułam i chciałam się poddać.
    Po wczorajszym kryzysie humor wrócił. Spędziłam super dzień i odpoczęłam 😊
    Dzisiaj troche się odzywa prawy jajnik. Śluzu płodnego dalej sporo, ale już mniej jak w ostatnich 3 dniach. Ale mam PIK i checi do życia i ❤️ wróciły. Śluz jest, pik jest więc i wielkie nadzieje na udany cykl.
    Także życzę Wam miłego wieczoru i trzymajcie kciuki za nasze dzisiejsze dzialania ❤️ Stary już się szykuje 😂
    Ja trzymam niezmiennie za nas wszystkie.

Pokahontaz26, Pani Lis, Rudka, Kc1234, Kłębuszek, Vergeet, Nadziejka26, Darrika, Belia lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Nie, to zupełnie nie tak. Beta wydziela się dopiero po zagnieżdżeniu, wcześniej organizm nie wie że jest w ciąży, bo nie ma żadnego połączenia między zarodkiem a organizmem matki. Więc nic się nie będzie wydzielać.
    Beta jest wydzielana po zagnieżdżeniu, po prostu. A do zagnieżdżenia dochodzi 5-12(lub nawet 14) dni po zapłodnieniu.

Niaha, Rudka, Kc1234, NinaB, cysterka95, Darrika, Płotka, Majlen, Namisa, Slava, Sarka94 lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem na weekend u przyjaciół, dlatego mniej się odzywam. Jutro dzień przewidywanej 🐒, a mnie dzisiaj strasznie rozpala temperatura, rano miałam 37, a teraz 37,6 do tego kłucie w podbrzuszu, ból jajników, ale też bóle typowo miesiączkowe, więc trochę znowu zaczynam się nakręcać 🫣 powiedzcie mi - temperatura na dzień przed miesiączka raczej powinna powoli maleć? Chora nie jestem, nic prócz podbrzusza mnie nie boli

NinaB, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Mi tak dwóch lekarzy mowilo podczas poprzednich starań i nawet ostatnio na wizycie jak byłam to dr kazał mi zrobić betę a nie czekać 40 dni do końca cyklu mówiąc, że ganotropine można wykryc w organizmie już 5 dni po zapłodnieniu i lepiej wiedzieć czy nie zaliczam biochemow żeby wdrożyć ewentualnie leki.

24.10.2024 <3
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Też tak czytałam , mamy jakieś źródła żeby to sprawdzic? Jakiś artykuł naukowy np
    W poradnikach klinik nieplodnosci (sprawdziłam dwie ) jest informacja o wydzielaniu bety po zagnieżdżeniu się

Bo tak naprawdę jeśli jest tak jak pisze cintabsi to mogłybyśmy sprawdzać z krwi już 5 dnia po lub robić test sikany ?
    Jest ktoś komu tak wcześnie wyszedł pozytywny albo beta z krwi?
    Ale zapłodnienie nie musi być stricte w dniu owulacji🤔

24.10.2024 <3
    preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Nie, to zupełnie nie tak. Beta wydziela się dopiero po zagnieżdżeniu, wcześniej organizm nie wie że jest w ciąży, bo nie ma żadnego połączenia między zarodkiem a organizmem matki. Więc nic się nie będzie wydzielać.
    Beta jest wydzielana po zagnieżdżeniu, po prostu. A do zagnieżdżenia dochodzi 5-12(lub nawet 14) dni po zapłodnieniu.
    No to mnie lekarz w bambuko zrobił 🙈
    A ta różnica nie jest zależna od rodzaju testu? Chodzi mi o to, że w krwi wcześniej a w moczu później.

24.10.2024 <3
    preg.png
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 5 października, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dziewczyny, ja jestem na weekend u przyjaciół, dlatego mniej się odzywam. Jutro dzień przewidywanej 🐒, a mnie dzisiaj strasznie rozpala temperatura, rano miałam 37, a teraz 37,6 do tego kłucie w podbrzuszu, ból jajników, ale też bóle typowo miesiączkowe, więc trochę znowu zaczynam się nakręcać 🫣 powiedzcie mi - temperatura na dzień przed miesiączka raczej powinna powoli maleć? Chora nie jestem, nic prócz podbrzusza mnie nie boli
    Jakbym słyszała siebie.. 😅 z tą temperaturą to jest różnie u mnie jak na wieczór spadnie to rano jest 🐒
    Ale na razie nie zapowiada się i niech tak zostanie..

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Ale zapłodnienie nie musi być stricte w dniu owulacji🤔
    Maksymalnie dzień po bo komórka jajowa przecież żyje 24h

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    A ta różnica nie jest zależna od rodzaju testu? Chodzi mi o to, że w krwi wcześniej a w moczu później.
    Może lekarz użył takiego sformułowania bardziej kolokwialnego ? I chodziło mu w słowie zapłodnienie o właśnie zagnieżdżenie już właściwe
    Bo przecież nie każdy człowiek wie czym się różni zapłodnienie od zagnieżdżenia, ja dopiero dowiedziałam się jak zaczęłam się starać XD mój chłop to chyba do tej pory nie wie XD

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    AMH 2,0

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

• ConteBis Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Maksymalnie dzień po bo komórka jajowa przecież żyje 24h
    No okej tu się zgadzam ale wszystkie źródła jakie znam ja, mówią, że beta wydzielana jest od momentu zapłodnienia a nie zagnieżdżenia 🤔 a to dwa różne terminy. Przyjmując, że komórka jajowa żyje 24 godz czyli dobę i w jej trakcje dochodzi do zapłodnienia to po 5 dniach można ganotropine wykryc ale nie jest to równoznaczne z zagnieżdżeniem się zarodka. Jeśli ciałko żółte będzie niewydolne, progesteron będzie niski to nie dojdzie do zagniezdzenia i dojdzie do samoistnego poronienia tj. ciąża biochemiczna. I wydaje mi się, że dlatego lekarz kazał mi robić betę a nie czekać do wystąpienia miesiączki, żeby wiedzieć czy problem jest z zapłodnieniem/wystąpieniem owulacji, czy z "utrzymaniem" ciąży.

24.10.2024 <3
    preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja ogólnie zawsze słyszałam, żeby robić test najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Czy robicie testy wcześniej bo już nie możecie wytrzymać czy są jakieś inne powody? :)

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Dziewczyny, są tu kobietki , które miały krwawienie wywołane Duphastonem? Jak to u was wyglądało? U mnie ostatnia tabletka 2.10 w środę , a dziś 5.10 a tylko brązowe plamienie mam, żadnego bólu typowego przed.

Hej, ja miałam 3 cykle temu. Po trzech dniach od odstawienia duphastonu zaczęły mi plamienia tak jak piszesz i trwały jakieś 2 dni, dopiero po tym czasie rozkręciła się normalna miesiączka.

Ale miałam tak tylko w pierwszym cyklu z duphastonem, w kolejnych @ przychodziła już normalnie po 1-2 dniach

Lusia90 lubi tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 października, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Tak, krew szybciej wykryje bo te z moczu w teorii są od bety 10, a w krwi wystarczy powyżej 5. I najpierw musi być w krwi żeby nerki przefiltrowany to do moczu (to już moja teoria ale wydaje mi się logiczna przez wzgląd na to jak działa układ moczowy).

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ