W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Lis wrote:Beta 72,5 i progesteron 18,70 😊
Pani Lis lubi tę wiadomość
-
Kc1234 wrote:W tygodniu jak wracam z pracy to
Mam mnóstwo czytania a w sobotę wracam o tej samej godzinie a tu prawie pusto 🙈gratuluję wszystkim przyrostów, oby tak dalej 💪🏻💪🏻
czy wiesiołek wpływa tylko na śluz płodny?
Bo odkąd biorę mam wrażenie wilgotności zwiększonej a do owulacji jeszcze parę dni 🤔
Też kojarzyłam wiesiołek tylko ze śluzem ale ChatGPT mówił że więcej
Choć wiesiołek jest najczęściej kojarzony z poprawą śluzu płodnego, jego właściwości są znacznie szersze i mogą obejmować regulację cyklu miesiączkowego, działanie przeciwzapalne, poprawę stanu skóry i łagodzenie objawów PMS. Stosowanie wiesiołka może być pomocne dla kobiet starających się o ciążę, ale warto skonsultować jego użycie z lekarzem, aby upewnić się, że jest odpowiedni dla danej osoby.
Kc1234 wrote:Czy można sprawdzić jakimś badaniem jakość komórek jajowych?
Progesteron po owulacji zbadany mówi nam czy owulacja była i jakiej jakości a co z komórkami?
Niestety nie ma takiego badania w sumie wychodzi to raczej w procedurze invitro jak uzyskujesz sporo zarodków to znaczy że komórki fajnej jakościKc1234 lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Ja kolejny miesiąc czuje ze nici z tego cyklu. Co miesiąc coś. Tym razem kiepsko u nas ze staraniami w okresie owu. Owu mam dzisiaj lub jutro, ostatni ♥️ był 3 dni temu no i może dzisiaj powtórka (🤞) więc to tak bez szału 🥴 szansa oczywiście jest ale jeśli owu się opóźni to też słabo bo ja jutro lecę do polski na jeden dzień więc dzisiaj ostatnia szansa na świeżą dostawę plemników
Siasi lubi tę wiadomość
-
Rudka wrote:Zdecydowanie za wcześnie. Beta wydziela się dopiero po zagnieżdżeniu zarodka a ono jest dopiero w 6-12 dniu po owulacji
-
Dziewczyny, są tu kobietki , które miały krwawienie wywołane Duphastonem? Jak to u was wyglądało? U mnie ostatnia tabletka 2.10 w środę , a dziś 5.10 a tylko brązowe plamienie mam, żadnego bólu typowego przed.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 20:44
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
ConteBis wrote:5 dni Po zapłodnieniu betę można wykryc. Nie po zagnieżdżeniu. Ale zapłodnienie nie równa się ciąża.
Hm to ciekawe co piszesz bo czytałam że beta zaczyna się dopiero wydzielać podczas implantacji zarodka a to jest dopiero około tydzień po owuKc1234, NinaB, 3erin lubią tę wiadomość
-
Rudka wrote:Hm to ciekawe co piszesz bo czytałam że beta zaczyna się dopiero wydzielać podczas implantacji zarodka a to jest dopiero około tydzień po owu
W poradnikach klinik nieplodnosci (sprawdziłam dwie ) jest informacja o wydzielaniu bety po zagnieżdżeniu się
Bo tak naprawdę jeśli jest tak jak pisze cintabsi to mogłybyśmy sprawdzać z krwi już 5 dnia po lub robić test sikany ?
Jest ktoś komu tak wcześnie wyszedł pozytywny albo beta z krwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października, 21:10
Rudka lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Hej girls! Witam się z wami w moim 16dc.
Przeprosiłam się dziś z testami owu 😂 wczoraj nie robiłam, bo źle się psychicznie czułam i chciałam się poddać.
Po wczorajszym kryzysie humor wrócił. Spędziłam super dzień i odpoczęłam 😊
Dzisiaj troche się odzywa prawy jajnik. Śluzu płodnego dalej sporo, ale już mniej jak w ostatnich 3 dniach. Ale mam PIK i checi do życia i ❤️ wróciły. Śluz jest, pik jest więc i wielkie nadzieje na udany cykl.
Także życzę Wam miłego wieczoru i trzymajcie kciuki za nasze dzisiejsze dzialania ❤️ Stary już się szykuje 😂
Ja trzymam niezmiennie za nas wszystkie.
Pokahontaz26, Pani Lis, Rudka, Kc1234, Kłębuszek, Vergeet, Nadziejka26, Darrika, Belia lubią tę wiadomość
🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
ConteBis wrote:5 dni Po zapłodnieniu betę można wykryc. Nie po zagnieżdżeniu. Ale zapłodnienie nie równa się ciąża.
Beta jest wydzielana po zagnieżdżeniu, po prostu. A do zagnieżdżenia dochodzi 5-12(lub nawet 14) dni po zapłodnieniu.Niaha, Rudka, Kc1234, NinaB, cysterka95, Darrika, Płotka, Majlen, Namisa, Slava, Sarka94 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Dziewczyny, ja jestem na weekend u przyjaciół, dlatego mniej się odzywam. Jutro dzień przewidywanej 🐒, a mnie dzisiaj strasznie rozpala temperatura, rano miałam 37, a teraz 37,6 do tego kłucie w podbrzuszu, ból jajników, ale też bóle typowo miesiączkowe, więc trochę znowu zaczynam się nakręcać 🫣 powiedzcie mi - temperatura na dzień przed miesiączka raczej powinna powoli maleć? Chora nie jestem, nic prócz podbrzusza mnie nie boli
NinaB, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Rudka wrote:Hm to ciekawe co piszesz bo czytałam że beta zaczyna się dopiero wydzielać podczas implantacji zarodka a to jest dopiero około tydzień po owu
-
Kc1234 wrote:Też tak czytałam , mamy jakieś źródła żeby to sprawdzic? Jakiś artykuł naukowy np
W poradnikach klinik nieplodnosci (sprawdziłam dwie ) jest informacja o wydzielaniu bety po zagnieżdżeniu się
Bo tak naprawdę jeśli jest tak jak pisze cintabsi to mogłybyśmy sprawdzać z krwi już 5 dnia po lub robić test sikany ?
Jest ktoś komu tak wcześnie wyszedł pozytywny albo beta z krwi? -
siesiepy wrote:Nie, to zupełnie nie tak. Beta wydziela się dopiero po zagnieżdżeniu, wcześniej organizm nie wie że jest w ciąży, bo nie ma żadnego połączenia między zarodkiem a organizmem matki. Więc nic się nie będzie wydzielać.
Beta jest wydzielana po zagnieżdżeniu, po prostu. A do zagnieżdżenia dochodzi 5-12(lub nawet 14) dni po zapłodnieniu.
A ta różnica nie jest zależna od rodzaju testu? Chodzi mi o to, że w krwi wcześniej a w moczu później. -
awokado 🥑 wrote:Dziewczyny, ja jestem na weekend u przyjaciół, dlatego mniej się odzywam. Jutro dzień przewidywanej 🐒, a mnie dzisiaj strasznie rozpala temperatura, rano miałam 37, a teraz 37,6 do tego kłucie w podbrzuszu, ból jajników, ale też bóle typowo miesiączkowe, więc trochę znowu zaczynam się nakręcać 🫣 powiedzcie mi - temperatura na dzień przed miesiączka raczej powinna powoli maleć? Chora nie jestem, nic prócz podbrzusza mnie nie boli
Ale na razie nie zapowiada się i niech tak zostanie..awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Ale zapłodnienie nie musi być stricte w dniu owulacji🤔🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
ConteBis wrote:No to mnie lekarz w bambuko zrobił 🙈
A ta różnica nie jest zależna od rodzaju testu? Chodzi mi o to, że w krwi wcześniej a w moczu później.
Bo przecież nie każdy człowiek wie czym się różni zapłodnienie od zagnieżdżenia, ja dopiero dowiedziałam się jak zaczęłam się starać mój chłop to chyba do tej pory nie wie
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
AMH 2,0
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
Kc1234 wrote:Maksymalnie dzień po bo komórka jajowa przecież żyje 24h
-
Kurczę ja ogólnie zawsze słyszałam, żeby robić test najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Czy robicie testy wcześniej bo już nie możecie wytrzymać czy są jakieś inne powody?🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Lusia90 wrote:Dziewczyny, są tu kobietki , które miały krwawienie wywołane Duphastonem? Jak to u was wyglądało? U mnie ostatnia tabletka 2.10 w środę , a dziś 5.10 a tylko brązowe plamienie mam, żadnego bólu typowego przed.
Hej, ja miałam 3 cykle temu. Po trzech dniach od odstawienia duphastonu zaczęły mi plamienia tak jak piszesz i trwały jakieś 2 dni, dopiero po tym czasie rozkręciła się normalna miesiączka.
Ale miałam tak tylko w pierwszym cyklu z duphastonem, w kolejnych @ przychodziła już normalnie po 1-2 dniachLusia90 lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
ConteBis wrote:No to mnie lekarz w bambuko zrobił 🙈
A ta różnica nie jest zależna od rodzaju testu? Chodzi mi o to, że w krwi wcześniej a w moczu później.♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎