Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    A jak u Ciebie z temperaturą ? 😊 spada ?

Ja nie mierze, zgubiłam termometr, poza tym i tak budzę się o różnych godzinach sama z siebie często więc odpuściłam temat.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety biel dziś razi po oczach, no bardziej białe te testy nie mogą być a zrobiłam aż 3 żeby mieć różne firmy do porównania 🥴 więc ten wczorajszy cień to musiała być jakaś kreska fabryczna albo jeszcze pozostałości po zastrzyku jakimś cudem..

Temperatura też już dziś zjechała, od wczoraj wieczorem mocne skurcze okresowe. Pozamiatane 🙄 Dziękuję wam za wszystkie kciuki i trzymam mocno za pozostałe testujące 🤞🏻😊

Siasi, NinaB lubią tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs (sierpień'24) - LUF
    🔹2 cs (wrzesień) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹3 cs (październik) - lametta + ovitrelle ❌
    🔹listopad - przerwa na badania i dla głowy

📆 plan listopad/grudzień:
    ▪️MUCHa - czekam na wyniki ⏳
    ▪️badania męża - hormony
    ▪️androlog/urolog
    ▪️drożność jajowodów

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Valie05, Rudka tulę 🫂

Darrika czekaj jeszcze nie wszystko stracone, może to wcale nie okres się zapowiada 😎 a podbarwiony masz na różowo?

Koktajlowa ja widzę cień, wcale nie trzeba się dopatrywać 🤩
    Podbijam pytanien Rudki, jaki masz dpo?

Podbarwiony mam tak różowo brązowo lekko, ale to już 14 dpo, 35 dc więc no co to może być jak nie @ 😅

Miamonia lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜04.12 wizyta u gina
  • Płotka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    6aabdd372f32a.jpghttps://zapodaj.net/plik-rXx9QQ6O5N

Na żywo widzę, na zdjęciu ciężko uchwycić. Jestem zestresowana. Boję się, że znowu stracę 😭

Jest ☀️🌱 jak na ten dzień po - ładny cień :) masz teraz chwilę, by zbadać też progesteron i obstawić się u ginekologa lekami, trzymam bardzo kciuki! 💕

koktajlowa, Pani Lis lubią tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
    ❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok
  • Slava Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika implantacja prokreacja 😅 nie no, znasz najlepiej swój organizm, będę trzymać teraz kciuki żeby @ jak najmniej dokuczała i żeby ten następny cykl był udany 🤞

Cysterka95 tulę, bardzo mi przykro 🫂 oby ten nowy cykl był udany 🤗

cysterka95, Darrika lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 9 października, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O rety, tulam 🫂 ech no i co zrobić, faktycznie ten cykl masz dziwny jakiś. Mi wiem, że owu się przesunęła pewnie przez te wakajki w Grecji no i też jutro @ planowo ale jak mam ten śluz podbarwiony to pozamiatane, na bank już odzie @ pytanie czy dzisiaj czy jutro.

Ale ciekawe, że temperatura Ci się trzyma, a nie czujesz się jakaś przeziębiona albo coś?

Nie nic a nic nie czuje oprócz kłucia czasem lewego jajnika. Jestem już zdrowa na 100% też z tego covida zresztą przy nim i tak nie miałam gorączki. Przed wczoraj miałam lekki spadek od wczoraj lekko rośnie a dziś podskoczyła mi o 0,45 🫣 bądź tu mądry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 08:17

• Rudka Ekspertka

Wysłany: 9 października, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dzień dobry, witam się z pracy 🫠

Nadrobię w wolniejszej chwili.

Krew spuszczona na proga i estradiol, ciekawe o której będą wyniki, jakie macie doświadczenia z diagnostyką? :)

Miłej środy!! 😉

Ja jestem bardzo zadowolona z diagnostyki zawsze badania mam w około 3h dostępne na stronie

Revolutionary lubi tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 9 października, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    U mnie niestety biel dziś razi po oczach, no bardziej białe te testy nie mogą być a zrobiłam aż 3 żeby mieć różne firmy do porównania 🥴 więc ten wczorajszy cień to musiała być jakaś kreska fabryczna albo jeszcze pozostałości po zastrzyku jakimś cudem..

Temperatura też już dziś zjechała, od wczoraj wieczorem mocne skurcze okresowe. Pozamiatane 🙄 Dziękuję wam za wszystkie kciuki i trzymam mocno za pozostałe testujące 🤞🏻😊
    Ściskam mocno 😘
    Na szczęście już niedługo nowy cykl i nowa okazja do starań, każdej z nas musi się udać ! ♥️

cysterka95, Vergeet lubią tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 9 października, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Podbarwiony mam tak różowo brązowo lekko, ale to już 14 dpo, 35 dc więc no co to może być jak nie @ 😅
    No dopóki nie ma solidnej @ to może być wszystko 😘

Darrika lubi tę wiadomość

• Slava Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zjebkę od pielęgniarki że za mało wody dzisiaj wypiłam i ciężko krew leciała :/ normalnie z 60 sekund miałam aż wbite, zazwyczaj max 5-10 wiecie o co chodzi, chwila moment. A całą szklankę wody rano wypiłam także nie wiem czy ten prog krew zagęszcza? Opieprzają was o to też na badaniach?

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

🫂🫂🫂 testy oszukańcze są najgorsze, co możemy zrobić, mieć nadzieję, że kolejny cykl będzie w końcu nasz 🤞❤️

cysterka95 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔜04.12 wizyta u gina
  • cysterka95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Dostałam zjebkę od pielęgniarki że za mało wody dzisiaj wypiłam i ciężko krew leciała :/ normalnie z 60 sekund miałam aż wbite, zazwyczaj max 5-10 wiecie o co chodzi, chwila moment. A całą szklankę wody rano wypiłam także nie wiem czy ten prog krew zagęszcza? Opieprzają was o to też na badaniach?

Jenyyy ja mam zawsze straszne jazdy z pobieraniem przez to że w ogóle mi żył nie widać, mam to po ojcu, on też ma tak głęboko pochowane. A do tego gęsta krew. Już mnie pielęgniarki nauczyły żeby dzień wcześniej wypić 1 litr wody więcej niż zwykle + przed pobraniem przynajmniej pół litra wody i trochę się poruszać. Wtedy czasem się uda znaleźć jedną żyłkę w zgięciu łokcia 😂 ale często po 20 minutach szukania mi po prostu pobierają z dłoni... Ja nie wiem jak to będzie w ciąży wyglądać jak co chwilę pobrania 🤦🏻‍♀️

👫 29 & 29

- morfologia 0% 😑

▪️badania męża - hormony
    ▪️androlog/urolog
    ▪️drożność jajowodów

suple:
  • Darrika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Nie nic a nic nie czuje oprócz kłucia czasem lewego jajnika. Jestem już zdrowa na 100% też z tego covida zresztą przy nim i tak nie miałam gorączki. Przed wczoraj miałam lekki spadek od wczoraj lekko rośnie a dziś podskoczyła mi o 0,45 🫣 bądź tu mądry

No ciekawie tam u Ciebie, może jeszcze nas zaskoczysz 😁🤞

Rudka lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔜04.12 wizyta u gina
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    🫂🫂🫂 testy oszukańcze są najgorsze, co możemy zrobić, mieć nadzieję, że kolejny cykl będzie w końcu nasz 🤞❤️

Dokładnie, chwila smutku i zaraz od nowa działamy w nowym cyklu ;)

Darrika lubi tę wiadomość

👫 29 & 29

- morfologia 0% 😑

▪️badania męża - hormony
    ▪️androlog/urolog
    ▪️drożność jajowodów

suple:
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 9 października, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dziewczynom, które poplamiaja przed okresem, chcę powiedzieć, że ja też zawsze tak mialam przed 🐒🐒 i w tym cyklu tez plamiłam przed okresem i nadal plamie chociaz beta rosnie jak szalona. Mialam brudzenia i bole podbrzusza prawie odkad dowiedzialam się o ciąży a było to 5 dni przed 🐒. W nocy w którą powinnam dostać okres (czyli sytuacja z wczoraj) złapał mnie mocny skurcz brzucha i miałam kilka plam świeżej krwi na papierze. Gdybym nie wiedziała już, że jestem w ciąży, od razu po tym incydencie wzięłabym końską dawkę ibuprofenu i wróciłabym do spania z termoforem na brzuchu bo bylabym pewna, ze rozkreca mi sie miesiaczka. Boję się pomyśleć, co by to zrobiło mojemu kropkowi 🥺
    Cały dzień planowej miesiaczki mialam mocne miesiaczkowe bóle a dzisiaj obudzilam się i jak ręką odjął❤️
    W przyszlosci, jeśli przyjdzie mi się starać o kolejne dziecko, będę testować nawet jeśli wszystkie znaki na niebie i na ziemi beda wskazywac na 🐒🐒🐒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października, 08:30

Darrika, Slava, Galaxis, Kinia92, koktajlowa, DreamBee, Rudka, xSmerfetkax, Revolutionary , Mimi🌸, Olisska, Siasi, Vergeet, Kasiekkk, Nadziejka26, Lauraa, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Koktajlowa piękna krecha ! Lec na betę i daj znać.
    Ja już po usg piersi. Nic tam nie ma uff. Zgarnęłam tylko opierdziel bo ostatni raz byłam 7 lat temu… człowiek taki głupi.

Pani Lis, Darrika, Lauraa, Slava, Galaxis, Kinia92, DreamBee, awokado 🥑, Revolutionary , Sarka94, Mimi🌸, Kasiekkk, Nadziejka26 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Wszystkim dziewczynom, które poplamiaja przed okresem, chcę powiedzieć, że ja też zawsze tak mialam przed 🐒🐒 i w tym cyklu tez plamiłam przed okresem i nadal plamie chociaz beta rosnie jak szalona. Mialam brudzenia i bole podbrzusza prawie odkad dowiedzialam się o ciąży a było to 5 dni przed 🐒. W nocy w którą powinnam dostać okres (czyli sytuacja z wczoraj) złapał mnie mocny skurcz brzucha i miałam kilka plam świeżej krwi na papierze. Gdybym nie wiedziała już, że jestem w ciąży, od razu po tym incydencie wzięłabym końską dawkę ibuprofenu i wróciłabym do spania z termoforem na brzuchu bo bylabym pewna, ze rozkreca mi sie miesiaczka. Boję się pomyśleć, co by to zrobiło mojemu kropkowi 🥺
    Cały dzień planowej miesiaczki mialam mocne miesiaczkowe bóle a dzisiaj obudzilam się i jak ręką odjął❤️
    W przyszlosci, jeśli przyjdzie mi się starać o kolejne dziecko, będę testować nawet jeśli wszystkie znaki na niebie i na ziemi beda wskazywac na 🐒🐒🐒

Jejku, dajesz tym mega nadzieję ❤️ jak mi się malpiszon nie rozkręci, to jutro jednak zatestuje 😁

Pani Lis, DreamBee, Rudka, Revolutionary , Mimi🌸, Vergeet, Kasiekkk lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔜04.12 wizyta u gina
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 9 października, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa, ja widzę jakiś cien <3 Kciuki

koktajlowa lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 9 października, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:

Szklanka wody to według mnie zdecydowanie za mało. Ja piję tak z 1 litr. Ale raz miałam taką sytuację, że wypiłam chyba całą butelkę 1,5 l, a i tak było ciężko pobrać, a jak piłam mniej to bez problemu 🤣

Slava, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 9 października, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych ⏸ Pięknie nam się zieleni ta pierwsza strona! Niech nas będzie więcej! 🍀
    Trzymam kciuki za resztę i przytulam z biele. Jak nie ten cykl to następny!

Mam pytanie o suplementacje kwasu foliowego u mężczyzn. Dajecie im też wersję metylowaną czy zwykłą? Bo ja biorę metylowaną i teraz się zastanawiam czy dać mojemu te same tabsy czy kupić mu osobne.

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ