W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jvvliett wrote:A jak u Ciebie z temperaturą ? 😊 spada ?
Ja nie mierze, zgubiłam termometr, poza tym i tak budzę się o różnych godzinach sama z siebie często więc odpuściłam temat.34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
U mnie niestety biel dziś razi po oczach, no bardziej białe te testy nie mogą być a zrobiłam aż 3 żeby mieć różne firmy do porównania 🥴 więc ten wczorajszy cień to musiała być jakaś kreska fabryczna albo jeszcze pozostałości po zastrzyku jakimś cudem..
Temperatura też już dziś zjechała, od wczoraj wieczorem mocne skurcze okresowe. Pozamiatane 🙄 Dziękuję wam za wszystkie kciuki i trzymam mocno za pozostałe testujące 🤞🏻😊
Siasi, NinaB lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram pooperacyjny 08.'25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🪱
➡️ kolejna kontrola grudzień 🤞🏻
▪️cytologia + MUCHa ➡️ histeroskopia
▪️kariotypy
▪️konsultacja ginekolog-onkolog -
Slava wrote:Valie05, Rudka tulę 🫂
Darrika czekaj jeszcze nie wszystko stracone, może to wcale nie okres się zapowiada 😎 a podbarwiony masz na różowo?
Koktajlowa ja widzę cień, wcale nie trzeba się dopatrywać 🤩
Podbijam pytanien Rudki, jaki masz dpo?
Podbarwiony mam tak różowo brązowo lekko, ale to już 14 dpo, 35 dc więc no co to może być jak nie @ 😅
Miamonia lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
koktajlowa wrote:
https://zapodaj.net/plik-rXx9QQ6O5N
Na żywo widzę, na zdjęciu ciężko uchwycić. Jestem zestresowana. Boję się, że znowu stracę 😭
Jest ☀️🌱 jak na ten dzień po - ładny cień
masz teraz chwilę, by zbadać też progesteron i obstawić się u ginekologa lekami, trzymam bardzo kciuki! 💕
koktajlowa, Pani Lis lubią tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
✅️CD138
❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok
▶️ IVF, start 02.2025
❄️ I procedura - 5 blastek na zimowisku
❌ 1. FET 5BB 08.04.2025, beta HCG <2,3 mlU/ml
🪴 2. FET 5BB 10.06.2025, beta HCG:
🫛10 dpt - 457,
🫛13 dpt - 2473,
❤️8.07 - 28 dpt - USG serduszkowe 🤞 -
Darrika implantacja prokreacja 😅 nie no, znasz najlepiej swój organizm, będę trzymać teraz kciuki żeby @ jak najmniej dokuczała i żeby ten następny cykl był udany 🤞
Cysterka95 tulę, bardzo mi przykro 🫂 oby ten nowy cykl był udany 🤗
cysterka95, Darrika lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:O rety, tulam 🫂 ech no i co zrobić, faktycznie ten cykl masz dziwny jakiś. Mi wiem, że owu się przesunęła pewnie przez te wakajki w Grecji no i też jutro @ planowo ale jak mam ten śluz podbarwiony to pozamiatane, na bank już odzie @ pytanie czy dzisiaj czy jutro.
Ale ciekawe, że temperatura Ci się trzyma, a nie czujesz się jakaś przeziębiona albo coś?
Nie nic a nic nie czuje oprócz kłucia czasem lewego jajnika. Jestem już zdrowa na 100% też z tego covida zresztą przy nim i tak nie miałam gorączki. Przed wczoraj miałam lekki spadek od wczoraj lekko rośnie a dziś podskoczyła mi o 0,45 🫣 bądź tu mądryWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2024, 08:17
-
Revolutionary wrote:Dzień dobry, witam się z pracy 🫠
Nadrobię w wolniejszej chwili.
Krew spuszczona na proga i estradiol, ciekawe o której będą wyniki, jakie macie doświadczenia z diagnostyką?
Miłej środy!! 😉
Ja jestem bardzo zadowolona z diagnostyki zawsze badania mam w około 3h dostępne na stronie
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Ściskam mocno 😘cysterka95 wrote:U mnie niestety biel dziś razi po oczach, no bardziej białe te testy nie mogą być a zrobiłam aż 3 żeby mieć różne firmy do porównania 🥴 więc ten wczorajszy cień to musiała być jakaś kreska fabryczna albo jeszcze pozostałości po zastrzyku jakimś cudem..
Temperatura też już dziś zjechała, od wczoraj wieczorem mocne skurcze okresowe. Pozamiatane 🙄 Dziękuję wam za wszystkie kciuki i trzymam mocno za pozostałe testujące 🤞🏻😊
Na szczęście już niedługo nowy cykl i nowa okazja do starań, każdej z nas musi się udać ! ♥️
cysterka95, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Dostałam zjebkę od pielęgniarki że za mało wody dzisiaj wypiłam i ciężko krew leciała
normalnie z 60 sekund miałam aż wbite, zazwyczaj max 5-10 wiecie o co chodzi, chwila moment. A całą szklankę wody rano wypiłam także nie wiem czy ten prog krew zagęszcza? Opieprzają was o to też na badaniach?
-
cysterka95 wrote:U mnie niestety biel dziś razi po oczach, no bardziej białe te testy nie mogą być a zrobiłam aż 3 żeby mieć różne firmy do porównania 🥴 więc ten wczorajszy cień to musiała być jakaś kreska fabryczna albo jeszcze pozostałości po zastrzyku jakimś cudem..
🫂🫂🫂 testy oszukańcze są najgorsze, co możemy zrobić, mieć nadzieję, że kolejny cykl będzie w końcu nasz 🤞❤️
cysterka95 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Slava wrote:Dostałam zjebkę od pielęgniarki że za mało wody dzisiaj wypiłam i ciężko krew leciała
normalnie z 60 sekund miałam aż wbite, zazwyczaj max 5-10 wiecie o co chodzi, chwila moment. A całą szklankę wody rano wypiłam także nie wiem czy ten prog krew zagęszcza? Opieprzają was o to też na badaniach?
Jenyyy ja mam zawsze straszne jazdy z pobieraniem przez to że w ogóle mi żył nie widać, mam to po ojcu, on też ma tak głęboko pochowane. A do tego gęsta krew. Już mnie pielęgniarki nauczyły żeby dzień wcześniej wypić 1 litr wody więcej niż zwykle + przed pobraniem przynajmniej pół litra wody i trochę się poruszać. Wtedy czasem się uda znaleźć jedną żyłkę w zgięciu łokcia 😂 ale często po 20 minutach szukania mi po prostu pobierają z dłoni... Ja nie wiem jak to będzie w ciąży wyglądać jak co chwilę pobrania 🤦🏻♀️👫 30 & 30
▪️kariotypy
Rudka wrote:Nie nic a nic nie czuje oprócz kłucia czasem lewego jajnika. Jestem już zdrowa na 100% też z tego covida zresztą przy nim i tak nie miałam gorączki. Przed wczoraj miałam lekki spadek od wczoraj lekko rośnie a dziś podskoczyła mi o 0,45 🫣 bądź tu mądry
No ciekawie tam u Ciebie, może jeszcze nas zaskoczysz 😁🤞
Rudka lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Darrika wrote:🫂🫂🫂 testy oszukańcze są najgorsze, co możemy zrobić, mieć nadzieję, że kolejny cykl będzie w końcu nasz 🤞❤️
Dokładnie, chwila smutku i zaraz od nowa działamy w nowym cyklu
Darrika lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
▪️kariotypy
Wszystkim dziewczynom, które poplamiaja przed okresem, chcę powiedzieć, że ja też zawsze tak mialam przed 🐒🐒 i w tym cyklu tez plamiłam przed okresem i nadal plamie chociaz beta rosnie jak szalona. Mialam brudzenia i bole podbrzusza prawie odkad dowiedzialam się o ciąży a było to 5 dni przed 🐒. W nocy w którą powinnam dostać okres (czyli sytuacja z wczoraj) złapał mnie mocny skurcz brzucha i miałam kilka plam świeżej krwi na papierze. Gdybym nie wiedziała już, że jestem w ciąży, od razu po tym incydencie wzięłabym końską dawkę ibuprofenu i wróciłabym do spania z termoforem na brzuchu bo bylabym pewna, ze rozkreca mi sie miesiaczka. Boję się pomyśleć, co by to zrobiło mojemu kropkowi 🥺
Cały dzień planowej miesiaczki mialam mocne miesiaczkowe bóle a dzisiaj obudzilam się i jak ręką odjął❤️
W przyszlosci, jeśli przyjdzie mi się starać o kolejne dziecko, będę testować nawet jeśli wszystkie znaki na niebie i na ziemi beda wskazywac na 🐒🐒🐒Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2024, 08:30
Darrika, Slava, Galaxis, Kinia92, koktajlowa, DreamBee, Rudka, xSmerfetkax, Revolutionary , Mimi🌸, Olisska, Siasi, Vergeet, Kasiekkk, Nadziejka26, Lauraa, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
-
Hejka. Koktajlowa piękna krecha ! Lec na betę i daj znać.
Ja już po usg piersi. Nic tam nie ma uff. Zgarnęłam tylko opierdziel bo ostatni raz byłam 7 lat temu… człowiek taki głupi.
Pani Lis, Darrika, Lauraa, Slava, Galaxis, Kinia92, DreamBee, awokado 🥑, Revolutionary , Sarka94, Mimi🌸, Kasiekkk, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
16cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-32dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia, homocysteina ✅
MUCH, biocenoza, cytologia ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 kariotypy, rozszerzone badanie nasienia -
Pani Lis wrote:Wszystkim dziewczynom, które poplamiaja przed okresem, chcę powiedzieć, że ja też zawsze tak mialam przed 🐒🐒 i w tym cyklu tez plamiłam przed okresem i nadal plamie chociaz beta rosnie jak szalona. Mialam brudzenia i bole podbrzusza prawie odkad dowiedzialam się o ciąży a było to 5 dni przed 🐒. W nocy w którą powinnam dostać okres (czyli sytuacja z wczoraj) złapał mnie mocny skurcz brzucha i miałam kilka plam świeżej krwi na papierze. Gdybym nie wiedziała już, że jestem w ciąży, od razu po tym incydencie wzięłabym końską dawkę ibuprofenu i wróciłabym do spania z termoforem na brzuchu bo bylabym pewna, ze rozkreca mi sie miesiaczka. Boję się pomyśleć, co by to zrobiło mojemu kropkowi 🥺
Cały dzień planowej miesiaczki mialam mocne miesiaczkowe bóle a dzisiaj obudzilam się i jak ręką odjął❤️
W przyszlosci, jeśli przyjdzie mi się starać o kolejne dziecko, będę testować nawet jeśli wszystkie znaki na niebie i na ziemi beda wskazywac na 🐒🐒🐒
Jejku, dajesz tym mega nadzieję ❤️ jak mi się malpiszon nie rozkręci, to jutro jednak zatestuje 😁
Pani Lis, DreamBee, Rudka, Revolutionary , Mimi🌸, Vergeet, Kasiekkk lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Koktajlowa, ja widzę jakiś cien
Kciuki
koktajlowa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Slava wrote:Dostałam zjebkę od pielęgniarki że za mało wody dzisiaj wypiłam i ciężko krew leciała
Szklanka wody to według mnie zdecydowanie za mało. Ja piję tak z 1 litr. Ale raz miałam taką sytuację, że wypiłam chyba całą butelkę 1,5 l, a i tak było ciężko pobrać, a jak piłam mniej to bez problemu 🤣
Slava, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 = 242 g
🩺 01.12 - połówkowe
🩺 01.12 - wizyta

-
Gratulacje dla wszystkich nowych ⏸ Pięknie nam się zieleni ta pierwsza strona! Niech nas będzie więcej! 🍀
Trzymam kciuki za resztę i przytulam z biele. Jak nie ten cykl to następny!
Mam pytanie o suplementacje kwasu foliowego u mężczyzn. Dajecie im też wersję metylowaną czy zwykłą? Bo ja biorę metylowaną i teraz się zastanawiam czy dać mojemu te same tabsy czy kupić mu osobne.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 = 242 g