W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Jestem tutaj nowa, nie wiem czy w dobrym wątku piszę, ale chciałabym dołączyć do Was- staraczek! Dzisiaj mam 11 dzień cyklu i dwa piękne pęcherzyki- 17 i 18mm Cieszę się, bo jest to dla mnie jakaś nadzieja. Staramy się od 10 cykli!
A i pytanko! 😂 nie wiem jak dodać te informacje, które macie podpięte pod swoje posty/komentarze. Może mi ktoś pomoc? Będę wdzięczna! -
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:Hej! Jestem tutaj nowa, nie wiem czy w dobrym wątku piszę, ale chciałabym dołączyć do Was- staraczek! Dzisiaj mam 11 dzień cyklu i dwa piękne pęcherzyki- 17 i 18mm Cieszę się, bo jest to dla mnie jakaś nadzieja. Staramy się od 10 cykli!
A i pytanko! 😂 nie wiem jak dodać te informacje, które macie podpięte pod swoje posty/komentarze. Może mi ktoś pomoc? Będę wdzięczna!
Witaj 🤗
W kwestii podpisu wejdź w menu na samej górze z prawej strony, następnie Ustawienia i tam pokażę Ci się jmikonka jednej osóbki z lewej strony i dwóch osóbek z prawej. Kliknij w te dwie i tam ustawiasz co chcesz 😁 -
Gratuluję pięknych przyrostów bet i życzę nudnej ciąży Dziewczyny!
Mam nadzieję, że jakoś dotrwam do środy, później do piątku i u mnie będzie podobnie 😊
Z jednej strony się martwię czy wszystko ok, z drugiej jednak mam zamiar cieszyć się tym stanem od początku.
Wracając z pracy wstąpiłam do Rossmana jeszcze po test i kupiłam malutkie skarpetki 😍 Zrobiłam jeszcze test, dla pewności że to na pewno się dzieje i popołudniu też jest druga kreska🙂 Spakowałam test z rana i te skarpetki do pudełka i dałam Staremu. Najpierw się zdziwił, bo imieniny przecież ma dopiero za tydzień 😂 a jak otworzył pudełko, zapytał czy to na prawdę się dzieje i oboje uroniliśmy po łezce 😊
Wahałam się czy nie poczekać do tych imienin, ale chyba bym nie wytrzymała 😁goska000, Pauli1995, Bee90, Anka32, Bulbasek, Myszkaaa20, karola_b, Pusshka, Azjak, Marikamb, MadziaIsm, Mysza_Polna, Lani, domi88, Emimo, stokrotka00, Adirella, Chmurka21, czaranna, aśś, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Bluesky wrote:Gratuluję pięknych przyrostów bet i życzę nudnej ciąży Dziewczyny!
Mam nadzieję, że jakoś dotrwam do środy, później do piątku i u mnie będzie podobnie 😊
Z jednej strony się martwię czy wszystko ok, z drugiej jednak mam zamiar cieszyć się tym stanem od początku.
Wracając z pracy wstąpiłam do Rossmana jeszcze po test i kupiłam malutkie skarpetki 😍 Zrobiłam jeszcze test, dla pewności że to na pewno się dzieje i popołudniu też jest druga kreska🙂 Spakowałam test z rana i te skarpetki do pudełka i dałam Staremu. Najpierw się zdziwił, bo imieniny przecież ma dopiero za tydzień 😂 a jak otworzył pudełko, zapytał czy to na prawdę się dzieje i oboje uroniliśmy po łezce 😊
Wahałam się czy nie poczekać do tych imienin, ale chyba bym nie wytrzymała 😁
A tam imieniny, najważniejsze to cieszyć się wspólnie z takich wiadomości !09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Wojka, z jednej strony rozumiem. Nie jesteśmy z pierwszej łapanki, jakby nie patrzeć mamy sporą wiedzę jeśli chodzi o starania i nasze organizmy. Mocno angażujemy się we wszystko co związane ze staraniami więc mimo dobrych wieści trudno uwierzyć, że to się dzieje i zwyczajnie cieszyć się nową rzeczywistością.
Z drugiej strony takie podejście nie jest dobre, ciągłe napięcie, zastanawianie się, bieganie na badania. Jeśli nie odpoczywa psychika to cierpi całe ciało. Spróbuj trochę odciążyć głowę 🤗09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Dziewczyny u których pojawiły się okresowe objawy ciepło przytulam 😘09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Zaczarowan wrote:Hej! Jestem tutaj nowa, nie wiem czy w dobrym wątku piszę, ale chciałabym dołączyć do Was- staraczek! Dzisiaj mam 11 dzień cyklu i dwa piękne pęcherzyki- 17 i 18mm Cieszę się, bo jest to dla mnie jakaś nadzieja. Staramy się od 10 cykli!
A i pytanko! 😂 nie wiem jak dodać te informacje, które macie podpięte pod swoje posty/komentarze. Może mi ktoś pomoc? Będę wdzięczna!
Cześć09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyBluesky wrote:Wracając z pracy wstąpiłam do Rossmana jeszcze po test i kupiłam malutkie skarpetki 😍
🥹❤️
Eh, też bym już chciała takie kupować.
Czasem mnie takie czarne myśli nachodzą, że mam jedno dziecko I w drugą ciążę nie zajdę nigdy 🙄
Mam wrażenie, że pewne osoby które uważałam za bliskie wręcz mi tego życzą. I chociaż kontakt z "przyjaciółką" ucięłam mimo, że jest chrzestną matką mojej córki to jakoś nie mogę się uwolnić od myślenia w ten sposób.
-
Bluesky wrote:Gratuluję pięknych przyrostów bet i życzę nudnej ciąży Dziewczyny!
Wahałam się czy nie poczekać do tych imienin, ale chyba bym nie wytrzymała 😁
@Wojka rozumiem Cię doskonale ale stres w niczym nie pomoże, są kreseczki jest przyrost, więc ze spokojem czekałabym na wizytę na pewno wszystko będzie dobrze ! 🍀Wojka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
@Wojka, spokojnie kochana, wszystko jest w porządku- przyrosty się zgadzają, piękne krechy! Nie dokładaj sobie stresu (totalnie niepotrzebnego) ❤ Może przy następnej becie zrobić progesteron, jeśli Cię to uspokoi, na pewno nie zaszkodzi. Wysyłam Ci ciepłe myśli!
@Bluesky, ojej... cudowny wieczór u was dziś 🥺❤
@Zaczarowan, cześć 😊Wojka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Gratuluję ♥️♥️♥️ ale mamy dziewczyny poniedziałek 🙌Lani wrote:Ja będę mieć nowego gina. Na pewno jeśli beta wyjdzie pozytywna to za 14dni się umówię prywatnie na taką konsultację, bo ważne jest dla mnie zrobić świeże badanie w związku z tarczycą. Zdaję sobie sprawę, że może być widać tylko pęcherzyk np wtedy, ale to już będę wiedzieć, że jest w dobrym miejscu. Popytam jeszcze na innym wątku nt. luxmedu itd, bo prywatnie to nie kłopot dla mnie iść, ale żeby koszty badań mnie nie zabiły. Jeśli jednak zdecydowałabym się na NFZ to umówiłabym się na za 3tygodnie od dziś. Chciałabym po 7tygodniu na taką konkretną wizytę przyjść.
-
Anka32 wrote:🥹❤️
Eh, też bym już chciała takie kupować.
Czasem mnie takie czarne myśli nachodzą, że mam jedno dziecko I w drugą ciążę nie zajdę nigdy 🙄
Mam wrażenie, że pewne osoby które uważałam za bliskie wręcz mi tego życzą. I chociaż kontakt z "przyjaciółką" ucięłam mimo, że jest chrzestną matką mojej córki to jakoś nie mogę się uwolnić od myślenia w ten sposób.
Heh... Ja za to czułam się gorsza od innych kobiet, które były w ciąży.
Zadawałam sobie pytanie... co ze mną jest nie tak. Co robię źle... Czemu mi nie wychodzi, itp. i wiesz co - przestałam się obarczać 'winą'.
Nie nękam się już tymi pytaniami... Zawsze można znaleźć jakieś wyjście... Zawsze można adoptować...KarolinaJ0702, Bluesky lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II.2020 - Clo I cykl 😥
III.2020 - Clo II cykl 😥
X.2020 - Aromek I cykl 😥
XI.2020 - Aromek II cykl 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI.2024 - Aromek I cykl 😥
VII.2024 - Aromek II cykl 😥
VIII.2024 - Aromek III cykl 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X.2024 - Aromek V cykl 😥
XI.2024 - 2 IUI❓️ -
nick nieaktualnyAzjak wrote:Heh... Ja za to czułam się gorsza od innych kobiet, które były w ciąży.
Zadawałam sobie pytanie... co ze mną jest nie tak. Co robię źle... Czemu mi nie wychodzi, itp. i wiesz co - przestałam się obarczać 'winą'.
Nie nękam się już tymi pytaniami... Zawsze można znaleźć jakieś wyjście... Zawsze można adoptować...
Heh... Temat adopcji przerabiałam kilka lat temu próbując adoptować moją siostrzenicę. I nie planuję podejmować kolejnych prób na dzień dzisiejszy.
Wiem ile kosztowało mnie kilka lat temu to, że się nie udało i nie chcę tego przeżywać po raz kolejny.
Podziwiam wszystkie osoby które myślą o adopcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 21:40
Effiii lubi tę wiadomość
-
Wojka wszystko rób jak Ci serce podpowiada, żebyś Ty się czuła komfortowo. To jest najważniejsze.
Ja po sobie wiem, że na pewno jeśli będzie ciąża będę bardzo uważnie badać betę, bo po prostu mam ciężkie doświadczenie. Miałam dwie pierwsze wzorcowe ciążę więc jak zaszłam w trzecią nie miałam żadnych powodów żeby się martwić i wynikami przejmować na zapas, do czasu aż dosłownie umarłam w środku jak zobaczyłam że druga beta nieznacznie spadła, gdzie pierwsza wyszła od razu mocna, bo 490 i nic, absolutnie nic po dwóch zdrowych ciążach mi nie podpowiadało, że będzie źle. To był koszmar, szok i niedowierzanie, że jak to jest możliwe w ogóle. Ale to samo życie, po prostu...Wojka lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Dziewczyny gratuluję przyrostów bety i naprawdę mocno i szczerze trzymam za Was kciuki i otaczam modlitwą ❤️
Bee90, Rosalia_, MadziaIsm lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Ja również gratuluję bet 🧡
Wojka byłaś dla mnie główną inspiracją do zrobienia dziś tego testu dlatego, że podobne kreski miałyśmy na podobnym etapie i mam dobre przeczucie co do Ciebie 🫶🏻 wierzę, że będzie dobrze.
Zdaję sobie sprawę, że się martwisz i nie ma jakby idealnej porady tutaj na to każdy musi znaleźć swoje poczucie bezpieczeństwa.
Ja po moich przejściach powiem Ci nie martwię się. Chcę cieszyć się każdym dniem i żadnego nie stracić i chcę wierzyć, że będzie dobrze i, że będzie wszystko dobrze do końca 🧡Wojka, Bluesky, goska000, Manka27, domi88 lubią tę wiadomość
👩 29l.
👧 Lena 2014r
👦 Aleksander 2015r
👦Kajtuś 2017r
👼 Dawidek 2022r
7CS🍀🌈
23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
-
Ja byłam 4 razy w ciąży i na becie byłam pierwszy raz dwa miesiące temu bo okres mi się spóźniał a na tezie biel vizira
Wojka wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki. Wiecie, że cała masa moich znajomych będąc w ciąży i to wcale nie tak dawno, nie badała nawet bety.
Ja chyba za dużo sobie wmówiłam (jestem podatna na sugestie) i ubzdurałam, że może być tysiąc czarnych scenariuszy.
Byłam na dwóch betach. Jedna żeby potwierdzić cień druga żeby sprawdzić…
jutro już chcę lecieć na kolejną i w czwartek żeby kontrolować przyrost.
Nie potrafię cieszyć się z dwóch kreseczek, które kontrolnie dziś sprawdziłam czy dalej są (kolejne fiśniecie) i są bardzo ładne
https://zapodaj.net/plik-pRjAfvYPbt
W mojej głowie już nawet urodziła się myśl czy testowa kreska jak na ten dzień (15dpo) nie jest za jasna…
Nie czuję się z tym wszystkim najlepiej …Wojka lubi tę wiadomość
-
wow Emimo i Lani, kurcze podjęcie decyzji o kolejnym dzieciaczku, ale fajnie.
Nie czujecie się hmmm samotne, że Wasze życie opiera się tylko na macierzyństwie? Tj nie chce źle zabrzmieć, ale trudno mi ogarnąć harmonogram dnia tylu maluchów. Chociaż kiedyś taka kobieta co miała 9 dzieci (8córek i syna) powiedziała że lepiej taką zgraję ogarnąć niż dwójkę :p bo u niej jak w wojsku każdy stał w kolejce i każdy miał obowiązku bo inaczej się nie dało, jak jest u Was z radosną gromadką?
Ja mam siostrę 9 i brata 15 lat starszego i uwielbiam to że jest aż taka różnica wieku. Chciałabym podobną dla swoich dzieci ale cóż już się tak nie będzie dało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 23:06
Lani, Emimo lubią tę wiadomość