Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów przebrnęłam jakoś 😂

1. Przeczytałam te wszystkie negatywne opinie o poście Dąbrowskiej, ale fakt, Andziaks zaszła od razu. Do tego mam znajoma, która po tym poście w kolejnym miesiącu była w ciąży, wiec sama nie wiem :p (przyznam, ze ostatnio przypomniałam sobie o tej znajomej i pomyślałam, ze w sumie może tez spróbuje :p) może w porę wywiązał się ten wątek, żebym nie popełniła błędu :p

2. Gratuluje wszystkich rosnących bet i dwóch kresek 😘

3. Tulę za małpy, niedługo pewnie do nich dołączę 🫣

@Wojka, a propos robienia bety itp. Wydaje mi się, ze jak się wejdzie w to „bycie staraczka na cały etat”, to już ciężko zrobić krok w tył i nagle na luzaku być w ciąży. Jak opowiedziałam raz kolezance, ze martwię się, bo coś mam za szybko skok temperatury to mnie wyśmiała, ze nie mogę tak rozkminiac, bo oszaleje. Tylko ona zaszła w planowana ciąże w 1cs, u mnie niby „dopiero” 5cs (bezskutecznych) ale każda z nas dobrze wie, jak to się dłuży… Mysle, ze jeśli Ci to pomaga, to robienie bety to nic złego. Jeśli Cię to meczy, to może spróbuj zająć czymś głowę (choć zdaje sobie sprawę ze jest ciężko), może nawet kilka dni bez forum. Nie wiem sama, nie są to łatwe sprawy. Ale na pewno się nie zadręczaj. :)

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 23 października 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Znów przebrnęłam jakoś 😂

1. Przeczytałam te wszystkie negatywne opinie o poście Dąbrowskiej, ale fakt, Andziaks zaszła od razu. Do tego mam znajoma, która po tym poście w kolejnym miesiącu była w ciąży, wiec sama nie wiem :p (przyznam, ze ostatnio przypomniałam sobie o tej znajomej i pomyślałam, ze w sumie może tez spróbuje :p) może w porę wywiązał się ten wątek, żebym nie popełniła błędu :p

2. Gratuluje wszystkich rosnących bet i dwóch kresek 😘

3. Tulę za małpy, niedługo pewnie do nich dołączę 🫣

@Wojka, a propos robienia bety itp. Wydaje mi się, ze jak się wejdzie w to „bycie staraczka na cały etat”, to już ciężko zrobić krok w tył i nagle na luzaku być w ciąży. Jak opowiedziałam raz kolezance, ze martwię się, bo coś mam za szybko skok temperatury to mnie wyśmiała, ze nie mogę tak rozkminiac, bo oszaleje. Tylko ona zaszła w planowana ciąże w 1cs, u mnie niby „dopiero” 5cs (bezskutecznych) ale każda z nas dobrze wie, jak to się dłuży… Mysle, ze jeśli Ci to pomaga, to robienie bety to nic złego. Jeśli Cię to meczy, to może spróbuj zająć czymś głowę (choć zdaje sobie sprawę ze jest ciężko), może nawet kilka dni bez forum. Nie wiem sama, nie są to łatwe sprawy. Ale na pewno się nie zadręczaj. :)

Andziaks robiła sobie milion różnych postów, detoxów i diet, a tak naprawdę bardzo często nie była w tym dokładna. Nie brałabym też na poważnie wszystkiego co mówi na filmikach, mogła równie dobrze starać się o dziecko dłużej (2-3 m-ce), ale nie chciała poruszać tej tematyki. To tylko filmiki na yt, nigdy nie wiemy jak było naprawdę. Post Dąbrowskiej to wyniszczająca dieta podobna w mojej ocenie do diet cud 1000 kcal, które sieją tylko spustoszenie w organizmie. Mówię to jako osoba, która schudła ponad 30 kg aby zobaczyć dwie kreski na teście ;)

Chmurka21, Nietypowa30, Emimo, Bulbasek, Pusshka, domi88 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, trzymam kciuki żeby Wasze cudne fasolki rosły zdrowe i duże 🤞🥰🥰🥰

Manka27, Lani lubią tę wiadomość

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest środek nocy, nie mogę spać bo strasznie boli mnie gardło. Jestem już tak zdesperowana żeby wziąść silniejsze leki że zdecydowałam się zrobić test żeby mieć pewność że mogę. I tak o to o godzinie 2.15 mam dwie kreski !!!!!!!!!♥️♥️♥️♥️♥️♥️ rano przed pracą jeszcze powtórzę test. Ale kreski piękne wyraźne. Dzisiaj mój 30 dzień cyklu 16 dni po owulacji.
    Niby czuje radość, bo czekałam na to ponad rok, ale teraz ten ostry ból gardła który nie daje mi spać i jutrzejszy wyjazd na wakacje trochę mnie martwią.
    Będę dziś dzwonić do mojego lekarza, opowiem mu jak wygląda sytuacja, niech mi powie co mogę stosowac żeby się bardziej nie pochorować i umowie się na wizytę za jakieś 2-3 tygodnie.
    Uff chyba się uda tym razem. 😄😄😄😄

Nietypowa30, Azjak, Manka27, Anka32, Wojka, czaranna, Bluesky, Lani, goska000, bonassola, Emimo, Myszkaaa20, Megi_92, KarolinaJ0702, Bulbasek, Pusshka, Mysza_Polna, domi88, Marikamb, stokrotka00, MadziaIsm, Fiszerka, Jagodecka lubią tę wiadomość

• Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106

Gratulacje 🥳🥰😍

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Natka9106🎉🎊🍀
    To ja poproszę o twoje wiruski, ale TYLKO te ciążowe 🥰

Zdrówka.

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - nicość...
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak wrote:
    Gratulacje Natka9106🎉🎊🍀
    To ja poproszę o twoje wiruski, ale TYLKO te ciążowe 🥰

Zdrówka.
    Dziękuję ♥️ zrobię jeszcze kilka testów bo nie wierzę. Już miałam umawiać mojego partnera na badania w przyszłym miesiącu.
    Bety przed wyjazdem nie zdążę zrobić, dopiero za tydzień w czwartek.
    Martwię się tym bólem gardła, macie jakieś rady?

• Manka27 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2023, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani wrote:
    Dziewczyny jest :)
    Pytanie kiedy polecacie powtórzyć? Czy jest sens po 48h (mam ewentualny biochem tutaj na myśli) czy lepiej poczekać i zrobić jak już powinna być wyższa? A progesteron jest szansa, że startuje i dlatego taki?
    IMG-0435.png

Co 48 h sprawdzac przyrost. Trzymam kciuki ! 🤞✊️

Lani lubi tę wiadomość

Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
    Kwiecień 2016 - strata 5 tydzień 👼
    Maj 2016 - test pozytywny 💕
    13.02.2017 - urodził się nasz synek 🥰
    Sierpień 2018 - rozpoczęcie starań o drugi nasz cud 💓
    Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
    16.10.2023 - pozytywny test... czekamy co dalej, pełni nadziei 🤞😶‍🌫️
  • Manka27 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2023, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dziewczyny jest środek nocy, nie mogę spać bo strasznie boli mnie gardło. Jestem już tak zdesperowana żeby wziąść silniejsze leki że zdecydowałam się zrobić test żeby mieć pewność że mogę. I tak o to o godzinie 2.15 mam dwie kreski !!!!!!!!!♥️♥️♥️♥️♥️♥️ rano przed pracą jeszcze powtórzę test. Ale kreski piękne wyraźne. Dzisiaj mój 30 dzień cyklu 16 dni po owulacji.
    Niby czuje radość, bo czekałam na to ponad rok, ale teraz ten ostry ból gardła który nie daje mi spać i jutrzejszy wyjazd na wakacje trochę mnie martwią.
    Będę dziś dzwonić do mojego lekarza, opowiem mu jak wygląda sytuacja, niech mi powie co mogę stosowac żeby się bardziej nie pochorować i umowie się na wizytę za jakieś 2-3 tygodnie.

Super ! Gratulacje ‼️🥰 trzymam kciuki, niech fasolka rośnie 🫘

Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
  • Manka27 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2023, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki. Wiecie, że cała masa moich znajomych będąc w ciąży i to wcale nie tak dawno, nie badała nawet bety.
    Ja chyba za dużo sobie wmówiłam (jestem podatna na sugestie) i ubzdurałam, że może być tysiąc czarnych scenariuszy.
    Byłam na dwóch betach. Jedna żeby potwierdzić cień druga żeby sprawdzić…
    jutro już chcę lecieć na kolejną i w czwartek żeby kontrolować przyrost.
    Nie potrafię cieszyć się z dwóch kreseczek, które kontrolnie dziś sprawdziłam czy dalej są (kolejne fiśniecie) i są bardzo ładne
    https://zapodaj.net/plik-pRjAfvYPbt

W mojej głowie już nawet urodziła się myśl czy testowa kreska jak na ten dzień (15dpo) nie jest za jasna…
    Nie czuję się z tym wszystkim najlepiej …

Uważam, że głównie nie stresują się te mamy, którym szybko udało się zobaczyć 2 kreski i które nie straciły fasolki...
    Wiele z nas ma podobnie (tak mi się wydaje)
    To jest trochę trudny temat, wiem po sobie. Betę od ponad tygodnia robię co drugi dzień i codziennie sprawdzam moje ciało ( jak wyglądają moje piersi, czy nie zabardzo boli mnie podbrzusze, czy jeszcze w ogóle te objawy są.... w toalecie sprawdzam papier czy nie ma krwi 🫣
    Staram się myśleć pozytywnie i nie stresować się ale czasami nie potrafię
    Tule mocno, trzymam kciuki I staramy się nie stresować kochana 🥰

• Effiii Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Ale noc, gratuluję ;)

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Kolejne dobre wieści z rana 🥹🥹
    Gratulacje!

• czaranna Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Natka9106 gratuluję i ściskam ❤️❤️❤️

Cudowne wieści 😍

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu gardła, myślę że miód nie zaszkodzi po prostu wziąć łyżeczkę i sobie ją powoli porozpuszczac w buzi, mi zawsze łagodzi ból :) chyba też w Rossmanie są takie specjalne tabletki dla kobiet w ciąży :)
    No i czosnek, mleko, cebula i te sprawy ;)

Natka9106, Beige, stokrotka00 lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Beige Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Gratulacje! 😊 mało może my mamy w chorobie 😅 ale mnie też coś rozkładało i ból gardła okropny! Płukanie solą polecam! Na noc do skarpet cebulą! Serio! Pomogło i to bardzo! 😊😊

Emimo lubi tę wiadomość

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Co do bólu gardła, myślę że miód nie zaszkodzi po prostu wziąć łyżeczkę i sobie ją powoli porozpuszczac w buzi, mi zawsze łagodzi ból :) chyba też w Rossmanie są takie specjalne tabletki dla kobiet w ciąży :)
    No i czosnek, mleko, cebula i te sprawy ;)

Dzisiaj przedzwonie do swojego lekarza może mi podpowie co mogę a czego nie, bo chyba oszaleje z bólu. Najlepsze z tego wszystkimi jest że nic innego mnie nie boli tylko gardło piecze żywym ogniem. A jutro wyjazd na wyczekane wakacje. 🥲🥲

• Lani Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    wow Emimo i Lani, kurcze podjęcie decyzji o kolejnym dzieciaczku, ale fajnie.
    Nie czujecie się hmmm samotne, że Wasze życie opiera się tylko na macierzyństwie? Tj nie chce źle zabrzmieć, ale trudno mi ogarnąć harmonogram dnia tylu maluchów. Chociaż kiedyś taka kobieta co miała 9 dzieci (8córek i syna) powiedziała że lepiej taką zgraję ogarnąć niż dwójkę :p bo u niej jak w wojsku każdy stał w kolejce i każdy miał obowiązku bo inaczej się nie dało, jak jest u Was z radosną gromadką?
    Ja mam siostrę 9 i brata 15 lat starszego i uwielbiam to że jest aż taka różnica wieku. Chciałabym podobną dla swoich dzieci ale cóż :D już się tak nie będzie dało.
    Kochana nie czuję się kompletnie samotnie. Najważniejsze w moim życiu jest być mamą :), a pozostałe ambicje spokojnie idą sobie zgodnie z planem obok. Jestem też taką osobą, że nie potrzebuję miliona koleżanek, tak wyszło też, że po szkole moje znajome poszły w swoją stronę, ja wyprowadziłam się dalej i te nasze związki znajomości się rozbiegły. Na bieżąco gdzie jestem znajome mam nowe, ale jak i one tak i ja na rozwój pod kątem znajomości mamy czasu mało. Dlatego zwykle to są koleżanki z pracy z którymi spędza się ten czas. Sama pochodzę z rodziny z jeszcze 3 siostrami, więc pewne wzorce mam z domu po prostu. Mama wychowala nas na samodzielne, odważne kobiety i każda jest ambitna i bardzo sobie radzi w życiu. Ja poza dziećmi i ich sprawami ogarniam jeszcze dwie działalności :) i to wszystko bez niani. Harmonogram ich życia idzie wspólnie z moim, zawsze jakoś to spinam wszystko. Jestem też optymistką i zawsze patrzę pozytywnie na wszystko. Zdaję sobie sprawę, że sama jestem odpowiedzialna za swoje życie i tylko ode mnie zależy co będę mieć i dokąd dojdę. Dzieci moje- tak mają obowiązki zawsze dostosowane do ich wieku. Uczę je odpowiedzialności i samodzielności. Są grzeczne, wspierające siebie i co też ważne w miarę spokojne po mnie hehe. Jakbym chciała to mogę je nawet zabrać do pracy i zawsze dziewczyny pytają mnie jak to robię, że są takie spokojne :) dużo osób mi mówi „ja to mam ciężko poradzić sobie z jednym”. Myślę, że to w znacznej mierze też zależy jakie jest dziecko, ale moje są na tyle grzeczne i grzeczne do siebie, że mogę sobie pozwolić mieć przy nich maluszka 👶🏼 :) no i w domu czy gdzieś jedziemy zawsze są zasady. Wojsko to nie jest, ale wiedzą, że zasady są ważne, wiedzą jak ten plan dnia wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 07:04

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dzisiaj przedzwonie do swojego lekarza może mi podpowie co mogę a czego nie, bo chyba oszaleje z bólu. Najlepsze z tego wszystkimi jest że nic innego mnie nie boli tylko gardło piecze żywym ogniem. A jutro wyjazd na wyczekane wakacje. 🥲🥲

Tak będzie najlepiej, przynajmniej będziesz spokojna :)

Poki co ratuj się domowymi sposobami, troszkę Ci ulży przynajmniej i zniweluje stan zapalny żeby nie poszedł sobie gdzieś dalej.

Natka9106 lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Bardzo się cieszę!!

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka gratuluję :)!

Masz serię prenalen, płukanki wody z solą, gałganek Aliny.

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ