W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
bonassola wrote:Ja jak się zwijałam z bólu to pomagało Solphadeine, tylko to miałam w domu , bo czasem miewam migreny. Wersja do rozpuszczania szybciej działa. Tych leków o których piszecie nie znam, więc nie wiem czy to co ja brałam by Wam pomogło 🤔
Brałam na migrenę, tylko potem zaćmienia dostaje i chodzę jak otępiała -
aśś wrote:Anulek, spróbuj sobie ten dextin, ja tez sie kiepsko czulam po ketonalu, a po dextinie jest ok bo nie ma tego drugiego enancjomeru ktory nie ma dzialania przeciwbolowego, a moze powodowac skutki uboczne
Kupie I przetestuje, mam nadzieję, że pomoże -
Cześć, cześć!
Po przekazaniu wczorajszego wyniku bety mam zalecenie od gina, żeby w przyszły czwartek powtórzyć betę i dać znać o wyniku w piątek.
I tak chyba zrobię. Co ma być to będzie.
Tylko zastanawiam się czy stwierdził, że do tego czasu pewnie beta spadnie, czy jeszcze za wcześnie na diagnozy i jest szansa na to, że wszystko będzie w porządku.
Co byście zrobiły na moim miejscu? -
Anulek84 wrote:Dziewczyny macie jakieś sposoby lub pomysły na mocny ból podczas okresu? Mnie pomaga tylko Aulin, zwykły ibuprofen nie działa😔 szukam skutecznego leku, do Aulinu chyba się już przyzwyczaiłam i nawet 2 x tabl. nie dają rady jak wcześniej...a tego za dużo nie wolno brać😔
goska000 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
goska000 wrote:Powiem Wam Dziewczyny, że mojemu Mężowi odwala na L4 🫣 Wczoraj upiekł swoje pierwsze ciasto - brownie. Dobre, nie powiem, ale lekki zakalec. Objadłam się i od wczorajszego wieczoru stoi mi żołądek i do teraz biegam do toalety 😓 Na wtorek planuje kurczaka teriyaki z warzywami i ryżem. Mam nadzieję, że zrobi wg mojego przepisu i mnie nie otruje 😅
Mój zrobił dziś na śniadanie pierwszy raz jajka po benedyktyńsku. Chodził pół ranka dumny jak paw 🤣😂goska000, Jagodecka lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
karola_b wrote:Cześć, cześć!
Po przekazaniu wczorajszego wyniku bety mam zalecenie od gina, żeby w przyszły czwartek powtórzyć betę i dać znać o wyniku w piątek.
I tak chyba zrobię. Co ma być to będzie.
Tylko zastanawiam się czy stwierdził, że do tego czasu pewnie beta spadnie, czy jeszcze za wcześnie na diagnozy i jest szansa na to, że wszystko będzie w porządku.
Co byście zrobiły na moim miejscu?
Powtorzyłabym betę jak zalecił I nie stresowała się na razie, chociaż pewnie łatwo się piszekarola_b lubi tę wiadomość
🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️ -
Viii wrote:Gośka ja widzę i trzymam kciuki żeby nie była to fabryczna 🤞 Masz testy innej firmy? Jedziesz z koksem 😁
Nie mam innych Może uda mi się dzisiaj kupić i jutro zrobię09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Myszkaaa20 wrote:Mi pomogło picie oleju z wiesiołka codziennie rano, odkąd się staramy piję do owulacji, plus codziennie jedna marchewką. Bóle miałam takie że lądowałam na pogotowiu albo pogotowie u mnie, teraz nawet nie potrzebuje przeciwbólowych 😁
W tym cyklu brałam wiesiołek po raz pierwszy od 9 lat. Byłoby miło gdyby pomógł z bólem okresowym 🙏Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
goska000 wrote:W tym cyklu brałam wiesiołek po raz pierwszy od 9 lat. Byłoby miło gdyby pomógł z bólem okresowym 🙏
Oby Ci pomogło 🙏goska000 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Effiii wrote:Znów nadrobiłam wczorajsze posty.
Nazbierało się.
@Alysa trzymam kciuki, nie taki diable straszny jak go malują
@madzialsm przykro mi, ale mi ginekolog kiedyś powiedział że plamienie na początku ciąży nie zawsze jest złym objawem.
Ja piję dodatkowo sok z kapusty kiszonej 😀 sok z jagód i szukam jakiś dobrych suplementów w szkle z dobrym folianem.
Dziewczyny my to musimy być mega silne, nie jedna z Nas ma takie przeżycia że jest to aż nie wiarygodne ile musimy znieść. Jak to mówią wstać , poprawić koronę i iść dalej.
A ja mam taką depresję w tym miesiącu, że chyba sama sobie będę winna jak w listopadzie nie wyjdzie, bo sama się dołuje a wiem, że jajeczku to nie pomaga, prolaktyna pewnie znów przez stres poszybowała w górę i będzie dupa, błędne koło...
Dajcie znać czy można pić zakwas jak nie zna się poziomu ferrytyny, czy może to zaszkodzić ? A po za tym jak go pijecie ? -
Wrzucisz foto ?
goska000 wrote:Sikacz zrobiony, cień cienia dużo wyraźniejszy niż wczoraj, ale bez szału. Nadal podchodzę na chłodno, tzn walczę ze sobą. Szybko i boleśnie spada się z wierzchołka góry... -
Troche nienadążam z odpisywaniem, ale cały czas czytam i trzymam kciuki dziewczyny 🤞🏼 za wszystkie podójne kreseczki, za bety i by badania wychodziły dobrze 💪🏼
Tulę też za wszystkie małpy 🐒 by szybko i bezboleśnie mjneły!goska000 lubi tę wiadomość
10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
@goska000 ja widzę! Trzymam kciuki, żeby ciemnialo z każdym dniem!
@alysa za ciebie tez kciuki zaciśnięte, daj nam znać jak będziesz po.
@madzialsm nie wiem co napisać 😞 bardzo mi przykro.
Ja tez dzisiaj dalej z ogromnym bólem egzystencjalnym. Dodatkowo pierwszy dzień w pracy po 3 tygodniach i tak mi się nie chce, że sobie nie wyobrażacie. Z drugiej strony przywitało mnie ponad 300 maili, wiec można trochę zająć głowę.
Zaczynam się oczywiście zastanawiać, czy nie zrobić jeszcze jednego usg u innego gina, żeby powiedział mi co się dzieje na lewym jajniku, bo mój wczoraj jak zobaczył torbiel, to powiedział ze na lewy nawet nie ma co patrzeć a u mnie się ten śluz płodny zaczyna, wiec może jednak coś się tam rusza. Co myślicie? Z drugiej strony im później zacznę brać tabletki tym później będzie okres i kolejna szansa. Idzie zbzikować. -
U mnie dzis lekki stan podgoraczkowy, niewiem czy to od owulacji czy cos sie przyplatalo, czy od szczepienie na grype kilka dni temu. Testy pokazuja ze owulacja bedzie na dniach, a wczoraj czulam lewy jajnik. Za to wykres temperatury juz pokazuje jakby bylo po owulacji, ale to chyba przez ten stan10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
Ja widzę 😍 trzymam kciuki 😀goska000 wrote:https://zapodaj.net/plik-wujbzjQL92
https://zapodaj.net/plik-3Eg3vhDQkg
Nie wiem czy cokolwiek widzicie. @ ma się pojawić za jakiś tydzień. Jeśli na dniach piersi zaczną boleć to już będę wiedziała, że zbliża się franca 😈goska000 lubi tę wiadomość
-
Czy któraś miewa skrzepy podczas okresu? Ja używam tamponów i zawsze w cyklu mam jeden duży skrzep, to normalne? Cykle normalne, regularne, miesiączka do 4/5dni.
Nie wiem czy to tak z braku żelaza czy co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 11:36
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Effiii wrote:Znów nadrobiłam wczorajsze posty.
Nazbierało się.
@Alysa trzymam kciuki, nie taki diable straszny jak go malują
@madzialsm przykro mi, ale mi ginekolog kiedyś powiedział że plamienie na początku ciąży nie zawsze jest złym objawem.
Dziewczyny my to musimy być mega silne, nie jedna z Nas ma takie przeżycia że jest to aż nie wiarygodne ile musimy znieść. Jak to mówią wstać , poprawić koronę i iść dalej.
A ja mam taką depresję w tym miesiącu, że chyba sama sobie będę winna jak w listopadzie nie wyjdzie, bo sama się dołuje a wiem, że jajeczku to nie pomaga, prolaktyna pewnie znów przez stres poszybowała w górę i będzie dupa, błędne koło...
Dajcie znać czy można pić zakwas jak nie zna się poziomu ferrytyny, czy może to zaszkodzić ? A po za tym jak go pijecie ?
Można zakwas aż tak nie podniesie Ci ferrytyny, więc na spokojnie;)Effiii lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 -wizyta⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Ja też polecam Solpadeine – ten do rozpuszczenia w wodzie 😊 Biorę, gdy mam bolesne miesiączki, ale ostatnio rzadko się to zdarza.
Też słyszałam o marchewce (od Kasia Więcej niż Hormony) - pomaga w tym, żeby miesiączka była mniej bolesna i obfita.
@Marikamb, to prawda – ta ankieta do kliniki jest bardzo długa i szczegółowa, też mnie to zaskoczyło we wrześniu
@karola_b, hmm gin nie zalecił Ci żadnych leków dzisiaj jak dzwoniłaś? Progesteronu?Bee90 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g