W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka32 wrote:O tym, że w czasie ciąży nie można to wiem doskonale ale o tym, że w czasie starań nie to pierwsze słyszę 😳
Możesz mi podlinkować źródło tych informacji? 😊
Nie podlinkuję Ci źródła, ponieważ nie czerpię takich informacji z sieci, tylko od mojego kosmetologa, tak jak napisałam wyżej ☺️ -
nick nieaktualnyNowa_Ola wrote:Nie jestem ekspertem, więc Ci tego nie wyjaśnię, ja słucham mojego kosmetologa, który uważa, że nie powinno się w trakcie starań stosować, ponieważ jakiś czas te substancje jednak są w naszym organizmie i mogą narobić szkód. Zakładam, że wszystko zależy też od dawki i formy - bo retinol to nie tylko kremik z rossmana, ale przybiera różne formy w kuracji.
Doczytałam jakby co 😁
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Myszkaaa20 wrote:@Madzialsm super przyrost, wiedziałam że kropek rośnie! ❤️
Dziewczyny mam pytanie w sumie do wszystkich te które dalej się starają ale też do tych co już zobaczyły swoje ⏸️ mi już się pokazała delikatna kreska na owulaku i podejrzewam że owulka będzie we wtorek i teraz pytanie, kiedy uwodzić chłopa? Jakbyście to rozegrały? Siedzę i myślę bo dzisiaj mam 7dc a ostatnio owulka była w 9dc 🤔
A teraz się udało nie wiem jak, bo przytulanki były dwa dni przed pikiem tylko i wyłącznie, potem dałam spokój. Więc teoretycznie 3 dni przed owu a może i nawet dłużej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 17:57
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
Dziewczyny mam pytanie w sumie do wszystkich te które dalej się starają ale też do tych co już zobaczyły swoje ⏸️ mi już się pokazała delikatna kreska na owulaku i podejrzewam że owulka będzie we wtorek i teraz pytanie, kiedy uwodzić chłopa? Jakbyście to rozegrały? Siedzę i myślę bo dzisiaj mam 7dc a ostatnio owulka była w 9dc 🤔Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie w sumie do wszystkich te które dalej się starają ale też do tych co już zobaczyły swoje ⏸️ mi już się pokazała delikatna kreska na owulaku i podejrzewam że owulka będzie we wtorek i teraz pytanie, kiedy uwodzić chłopa? Jakbyście to rozegrały? Siedzę i myślę bo dzisiaj mam 7dc a ostatnio owulka była w 9dc 🤔Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
KarolinaJ0702 wrote:Ja też mam dzisiaj 7dc😊
Dzięki za każdą odpowiedź ❤️
W takim razie spróbujemy co 2 dni od dzisiaj i niech się dzieje magia ❤️🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 18:22
stokrotka00, Hach lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyMy w poprzednim cyklu co dwa dni, Przy Piku trzy dni z rzędu i nie wyszło.
W tym mieliśmy przed pikiem 6 dni przerwy i serduszkowaliśmy jakieś 4-5 godzin po Piku.
Niby zalecane jest co 2-3 dni przy staraniach, ale różne opinie słyszałam na temat tego czy mężulek wystarczająco chłopaków naprodukuje.Myszkaaa20, Mikusek lubią tę wiadomość
-
koktajlowa wrote:Ja się właśnie zastanawiam czy mogę stosować maść z witaminą A... w tym cyklu stosowałam. Jako tako też słyszałam, że nie powinno się używać. A nie wiem czym lepiej nawilżać.
Możesz, sama witamina A nie przenika i taka maść działa tylko powierzchownie. Retinol jest bardziej agresywny i dlatego go nie można używaćkoktajlowa lubi tę wiadomość
👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran. -
nick nieaktualny
-
Co do częstotliwości przytulanek to ja też dbam żeby to było minimum co 2 dni w okolicach 7-15 dc, ale też staram się, żeby jak najbardziej naturalnie to wychodziło.. choć nie jest z tym łatwo po ponad roku starań 😅
@Madzialsm, super że jest przyrost ❤ Dużo zdrówka!
@stokrotka00, co do prawidłowości zmiany temperatury podczas cyklu nie podpowiem, bo sama zacznę dopiero od przyszłego zaprzyjaźniać się z termometrem 😊 A co do namawiania facetów na wizytę do lekarza to ech, niestety tak jest u większości.. Trzymam kciuki, żeby infekcja się nie rozwinęła!
@goska000, wysyłam Ci dużo siły na te ciężkie dni! Powtarzałaś test?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 19:31
stokrotka00, MadziaIsm, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
-
nick nieaktualnygoska000 wrote:Przede mną koszmarny tydzień. Pogrzeb, Wszystkich Świętych i 4 cmentarze do 'obskoczenia' ( nie przepadam za 1 listopada ), na budowie roboty od groma, a w tym wszystkim jeszcze dom, dziecko, zaplanowanie wszystkiego na przyszły miesiąc odnośnie starań, no i okres pewnie w piątek. Słabo mi na samą myśl, ale jakoś trzeba przetrwać.
Miłego wieczoru Dziewczyny 🫂🩷
Kochana, trzymam kciuki żeby okres się nie pojawił ❤️
I tulę na cały nadchodzący tydzień 🫂goska000 lubi tę wiadomość
-
Hej w niedzielę.
Odnośnie oleju z czarnuszki to my piejemy z mężem razem z olejem lnianym, a ja do tego jeszcze olej z wiesiołka, z sokiem z cytryny i sokiem malinowym.
Jest znośne, ale smakuje jak ropa, a jak się odbije czasem to … 🤢.
Powiem Wam, że robiłam testy tak jak pisałyście, ale nie miałam jak ich podpisać (byliśmy na wyjeździe) i jeden był jeszcze ciemniejszy 🙈. Dopadłam męża dwukrotnie, udostępniony mam chyba wykres jak coś 🙈.
We wtorek mam usg, jestem bardzo ciekawa co na nim wyjdzie 🙈. Pierwszy raz będę weryfikować owulację na usg na NFZ.
Jak wasze nastroje przed nowym tygodniem? -
Dziękuję Dziewczyny 💕
Nie testowałam już, nie mam siły na to chyba. Może jutro dla pewności.Emimo lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Dobry wieczór ☺️
Udało mi się trochę nadrobić wątek
@MamaGai
@oli23
Super wieści! Gratuluję Wam ⏸️
@Nomeolvides dzięki za info dot. Luxmedu!
@Jagodecka, czyli plan jest
@Stokrotka można zapytać gdzie teraz mieszkasz? My jak tylko wszystko się uspokoi z moją ciążą wcielamy znów w życie plan przeprowadzki do Niemiec. Mam nadzieję,że święta będą już w Berlinie
@bee90 jasne,mogę się podzielić paroma przepisami! Jutro podeślę 😊
Ja jestem dużo spokojniejsza, beta jeszcze będzie we wtorek i czwartek, a w piątek USG i gin. Tym się stresuję najbardziej, czy jest zarodek w pęcherzyku, czy jest serduszko, jak zobaczę to w końcu będę mogła się zacząć cieszyć ta ciążą bez stresu. Na szczęście już nie plamię, żadnych skurczów nie ma. Są bardzo duże mdłości, ale to uważam za dobry znak 😊
Proszę trzymajcie kciuki do piątku!
Powiem Wam, że jak myślę o tej lekarce, że mi powiedziała, że trzeba zakończyć tą ciążę, a ja mam cały czas przyrosty bety, to mam ochotę ja spoliczkować.
Uciekam do męża, bo dziś znów wieczór filmowy mamy.
Dobrej nocy!oli23, Pusshka, karola_b, MamaGai, Małgosiagosia, Emimo, stokrotka00, Jagodecka lubią tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
Dziewczyny mam pytanie w sumie do wszystkich te które dalej się starają ale też do tych co już zobaczyły swoje ⏸️ mi już się pokazała delikatna kreska na owulaku i podejrzewam że owulka będzie we wtorek i teraz pytanie, kiedy uwodzić chłopa? Jakbyście to rozegrały? Siedzę i myślę bo dzisiaj mam 7dc a ostatnio owulka była w 9dc 🤔
U nas było dość sporo przerwy, bo chcieliśmy spróbować większy odstęp, aby się naprodukowało jak najwięcej plemniorów. Było to chyba 4 dni abstynencji i serduszkowanie w nocy, 2-3 dni przed owulacja ( tu mąż mnie zbudził bo bał się że nie wytrzyma i samo się mu zdarzy w nocy przez sen🤣) i jakoś dzień przed. Też uważam, że lepiej jak plemniki poczekają na jajeczko, a gdzieś kiedyś wyczytałam że większe szanse są przed, niż w dniu owu i zaraz po - ale tu nie podam źródła, bo już nie pamiętam, więc nie jestem pewna tej informacji.Myszkaaa20, Pusshka lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️26 - ✅
🙋🏼28 - morfologia 0%❌ /4% ✅🥺
12.2022-10.2023 -przerwa w staraniach
29.10 13 dpo ⏸️🍀
30.10 14 dpo beta 237.73 mlU/mL
02.11 17 dpo beta 811.97 mlU/mL prog 35.3 ng/mL
17.11 3,5 mm Fasolki z bijącym ❤️
02.01 I prenatalne - 7,3 cm brykającego szkraba, ryzyka niskie 🎉
15.02 276g, mamy dziewczynkę 💞
27.02 II prenatalne, 362g wstydnisi 🌷
9.05 III prenatalne, 1480g zdrowej Kruszynki - 8 percentyl 🥺🙏
6.06 2400g Uparciuszki, waga już w normie 🥰
25.06 - planowane CC??🍀🤯🤞🫶
Razem od 2016 ❤️ 09.2020👰🏻♀️🤵🏼
-
Astereae wrote:Kurde ja też co cykl rozplanowuje jak współżyć
W październiku było co dwa dni od zakończenia miesiączki do ovitrelle. A potem codziennie i nie poszło , więc teraz zmiana taktyki 🫣
My też mamy technikę technikę okresu co do dwa, a po owu, to już jak nas ochota najdzie.
Niestety październik nie poszedł chyba po naszej myśli i będziemy mieć stracony cykl. Mam 10 dc, jestem na zastrzykach Fostimonu 9 dzień i czuje, że owu byla wczoraj/dziś. Może być że nawet w piatek. Ech, a mężowi zmienily się zmiany w pracy i się milalismy, wiec mogliśmy ❤ dopiero wczoraj i dziś. A plemniki na pewno będą słabej jakości, bo od jakiegoś czasu nie było ❤
Tak wiec wkłucia i bol zastrzyków pójdą na marne.
W ogóle wkrecilam sobie, że przy takich zastrzykach, pecherzyk sam nie pęknie. Naczytałam się wiele tutaj, że każda dostaje później po usg zastrzyk na pekniecie. No ale ja z pękaniem nie mam problemu. A już jajniki nie bolą, śluzu płodnego nie ma. W ogóle w tym cyklu miałam piękny śluz ❤❤ taki, jak miałam zawsze nim zaczęliśmy się starać 🤣
Wizyta we wtorek, zobaczymy co powie doktorek. -
Nowanna wrote:Hej w niedzielę.
Odnośnie oleju z czarnuszki to my piejemy z mężem razem z olejem lnianym, a ja do tego jeszcze olej z wiesiołka, z sokiem z cytryny i sokiem malinowym.
Jest znośne, ale smakuje jak ropa, a jak się odbije czasem to … 🤢.
Powiem Wam, że robiłam testy tak jak pisałyście, ale nie miałam jak ich podpisać (byliśmy na wyjeździe) i jeden był jeszcze ciemniejszy 🙈. Dopadłam męża dwukrotnie, udostępniony mam chyba wykres jak coś 🙈.
We wtorek mam usg, jestem bardzo ciekawa co na nim wyjdzie 🙈. Pierwszy raz będę weryfikować owulację na usg na NFZ.
Jak wasze nastroje przed nowym tygodniem?
@Nowanna, Hach, dajcie znać jak po wtorkowych wizytachHach, Nowanna lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
-
nick nieaktualny