W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNomeolvides wrote:Jakoś zadziwiająco spokojna jestem jak na siebie, aż sie boje ze dopadnie mnie dopiero w dniu ślubu 😜
Dziewczyny mam wyniki z 3dc
Lh do fsh 0,81 więc chyba nie jest najgorzej, No i teoretycznie wyklucza PCOS, wiec nie wiem o co kaman z tym moim AMH 🤦🏼♀️
Estradiol, progesteron, prolaktyna w normie.
Testosteron 2,01 a norma 1,99 więc odchylenie jest, ale minimalne. Czekam jeszcze na wyniki SHBG, DHEAS i androstendionu - może to więcej powie.
Potem jeszcze wizyta u gina przed samym ślubem i jak dobrze pójdzie to owulacja na urlopie ☺️
Idealnie wakacyjny bobas -
Z rozpędu chciałam wejść i rozsiać Wam trochę wirusów, ale... przecież ja już zwolniłam brzuszek! 🥰🥰🥰 czeka na którąś z Was 🤞🤞🤞
Trzymamy za Was kciuki, dziewczynki!Paula29, Erdene, Wojka, Marikamb, Pusshka, Jagodecka, Bee90, Aśka, Cicha_gaduła, Eniana, Emimo lubią tę wiadomość
-
Jagoda19 wrote:Ja jestem w 11dc, robię pierwszy raz owulacyjne i jest to nasz 4 cykl starań. A 14 października wychodzę za mąż, myśleliśmy że wszystko będzie takie piękne, że będziemy szli do ślubu we trójkę - młodzi, głupi. Jeszcze ta głupia torbiel na którą muszę brać duphaston, mam złe przeczucia co do tego cyklu. Czy któraś z Was zaszła biorąc duphaston przez 10 dni po owulacji?
Będziesz mieć robiony monitoring? Albo chociaż mieżysz sobie temperaturę albo robisz testy owulacyjne, żeby wiedzieć kiedy na pewno masz owulację?
A, no i życzę powodzenia na ślubie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2023, 15:11
-
Nomeolvides wrote:Jakoś zadziwiająco spokojna jestem jak na siebie, aż sie boje ze dopadnie mnie dopiero w dniu ślubu 😜
Dziewczyny mam wyniki z 3dc
Lh do fsh 0,81 więc chyba nie jest najgorzej, No i teoretycznie wyklucza PCOS, wiec nie wiem o co kaman z tym moim AMH 🤦🏼♀️
Estradiol, progesteron, prolaktyna w normie.
Testosteron 2,01 a norma 1,99 więc odchylenie jest, ale minimalne. Czekam jeszcze na wyniki SHBG, DHEAS i androstendionu - może to więcej powie.
Potem jeszcze wizyta u gina przed samym ślubem i jak dobrze pójdzie to owulacja na urlopie ☺️
Kochana a obraz jajników z USG stosunek LH do FSH to nie wszystko ?“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Dziewczyny, powodzenia! 🍀
Trzymam kciuki i wysyłam wiruski! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠Wojka, Pusshka, Jagodecka, Olalee, MimiM29, Marikamb, Aśka, Cicha_gaduła, Emimo lubią tę wiadomość
-
Jagoda19 wrote:Ja jestem w 11dc, robię pierwszy raz owulacyjne i jest to nasz 4 cykl starań. A 14 października wychodzę za mąż, myśleliśmy że wszystko będzie takie piękne, że będziemy szli do ślubu we trójkę - młodzi, głupi. Jeszcze ta głupia torbiel na którą muszę brać duphaston, mam złe przeczucia co do tego cyklu. Czy któraś z Was zaszła biorąc duphaston przez 10 dni po owulacji?
Jeśli będziesz brać po owulacji z pewnością nie zaszkodzi“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Jeśli masz potwierdzone pęknięcie pęcherzyka monitoringiem, to możesz śmiało brać dupka. Może jedynie pomóc. Jeśli jednak nie byłaś na monitoringu, to możesz sobie zablokować owulację.
Trzymam kciuki za wszystkie testujące w październiku 🤞☺️Erdene lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
nick nieaktualnyErdene wrote:Ja co prawda nigdy nie zaszłam w ciążę ani nie brałam duphastonu, ale z tego, co wiem, to duphaston się czasem bierze na utrzymanie ciąży . Nie powinien zaszkodzić w zajściu w ciążę, tylko ważne jest, żeby brać go po owulacji. To bardzo istotne, bo duphaston brany przed owulacją może ją hamować... To jest taki syntetyczny progesteron.
Będziesz mieć robiony monitoring? Albo chociaż mieżysz sobie temperaturę albo robisz testy owulacyjne, żeby wiedzieć kiedy na pewno masz owulację?
A, no i życzę powodzenia na ślubie .
Dziękuje Będę robić owulacyjne, pierwszy zrobiłam dwa dni temu ale wyszedł bardzo blady. Dziś zrobię kolejny. Planuje wziąć dupka dopiero po piku, mimo że gin niby zaleciła bezwzględnie od 14 dc.
-
nick nieaktualny
-
Jagoda19 wrote:Jak robicie owulacyjne to bardo surowo trzymacie się tego zalecenia by nie jeść ani nie pić 2h przed siku? Gdzieś tak przeczytałam. A w innym miejscu by po prostu nie robić z porannego.👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Erdene wrote:@Jagodecka
Z temperaturami to ja mam tak, że bardzo lubię oglądać swoje wykresy i porównywać do innych. Jestem regularną wizytatorką Galerii wykresow 😅. To mnie motywuje do mierzenia temperatur.
Pierwsze podejście miałam w liceum, kiedy przeczytałam książeczkę od fizjologii kobiet. Wtedy nie byłam aktywna seksualnie, więc nie wykorzystywałam tych wykresów do unikania ciąży lub dążenia do niej, ale podobało mi się, że na podstawie temperatur wiem, którego dokładnie dnia będę mieć okres.
Dzisiaj na przykład spadła mi temperatura i obawiam się, że to zapowiedź owulki (a stary wraca za dwa dni 😡).
Swoją drogą wtedy w liceum miałam jakieś wyższe temperatury i bardziej regularne cykle. Szkoda, że tak późno poznałam starego 😅
Ja niestety jestem za leniwa 😅 Dlatego pozostaje mi podziwianie dziewczyn. ktore potrafia sie zmobilizowac.
A starego od razu z wejscia do łóżka musisz zaciagnac i 🔥 On bedzie zadowolony i ty bedziesz wiedziala ze zrobilas wszystko co mozliwe w obecnym cyklu 😈
@Nomeolvides Chetnie poekscytujemy sie razem z toba 🤩 Ja osobiscie uwielbiam wszystko co slubne i weselne. Twoje wyniki wydaje sie ok, z tego co ja sie orientuje. Fajnie, ze macie plan - oby wszystko poszlo zgodnie z nim!
@Beige Pamietam cie 🤗 Testowalysmy, na watku juz dosc dawno temu razem. Trzymam kciuki za ciebie, chociaz lekarz to ci sie jakis niepowazny przydazyl... Moze pokaz sie u niego zeby poprawil dokumentacje. A jesli chodzi o ceny to niestety znam z autopsji... 15 minut monitoring i 700 zl z kieszeni😥
@Kania_czubajka moze jeszcze zarazasz wiruskami 😂 Jak Filipkowi podoba sie na swiecie?
@Nowa_Ola A ty jak sie miewasz? Jesli masz ochotwe to my wszystkie wiruski chetnie przyjmiemy! 😍Beige lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
nick nieaktualny
-
Olalee wrote:Witajcie Dziewczyny. Proszę o wolnego strzelca. 18 października mamy 15 rocznicę ślubu- może dostaniemy piękny prezrnt🥰
Wszystko zapisane. Piekna rocznica 😍Olalee, Jagoda19 lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
nick nieaktualnyMUSZka wrote:Dzień dobry
To mój czwarty cykl starań, wchodzę w lekką panikę...
Proszę o wpisanie na 28 października
Spokojnie nie panikuj 😊
Tylko spokój nas uratuje… tak mówią…
Tez chwile już tu jestem i powiem szczerze, ze spotkałam tu się z takim wachlarzem szczerych emocji jak nigdzie indziej.
Jak widzę po dziewczynach, to każda szybciej lub później znajdzie swoje szczęście.
Widać tez, ze regułą jest to, ze im więcej luzu sobie dajemy tym łatwiej nam pewnie rzeczy przychodzą.
Trzymam mocniutko kciuki! Może jesieniarski klimat zrobi swoje 🤍🤍🤍MUSZka, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Wojka wrote:Spokojnie nie panikuj 😊
Tylko spokój nas uratuje… tak mówią…
Tez chwile już tu jestem i powiem szczerze, ze spotkałam tu się z takim wachlarzem szczerych emocji jak nigdzie indziej.
Jak widzę po dziewczynach, to każda szybciej lub później znajdzie swoje szczęście.
Widać tez, ze regułą jest to, ze im więcej luzu sobie dajemy tym łatwiej nam pewnie rzeczy przychodzą.
Trzymam mocniutko kciuki! Może jesieniarski klimat zrobi swoje 🤍🤍🤍
Dzięki
No tak, cały czas słyszę trzy rady: wyluzuj, wakacje, wino :p
Ale jak tu wyluzować, zwłaszcza jak pracuję z dziećmi...Wojka lubi tę wiadomość
ONA: 32
ON: 33
5cs:
19.11.2023 - ⏸️
21.11 - beta 162,50
23.11 - beta 439,90 -
MUSZka ja bardzo długo zastanawiałam się czy w końcu napisać, ale w końcu stwierdziłam że wszystkie jesteśmy tu w jednym celu, a wiadomo fajnie czasem kogoś się poradzić i pogadać właśnie o staraniach (ale nie tylko😉). Ja np. nikomu o tym że się staramy nie mówiłam więc jedyną osoba z którą mogę o tym rozmawiać to Mąż ☺️👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:MUSZka ja bardzo długo zastanawiałam się czy w końcu napisać, ale w końcu stwierdziłam że wszystkie jesteśmy tu w jednym celu, a wiadomo fajnie czasem kogoś się poradzić i pogadać właśnie o staraniach (ale nie tylko😉). Ja np. nikomu o tym że się staramy nie mówiłam więc jedyną osoba z którą mogę o tym rozmawiać to Mąż ☺️
Heh mam dokładnie tak samo nikomu w najbliższym otoczeniu o tym nie mówimy żeby nie potrzebnie nie wywierać presji chociaż przyznam szczerze lekko się denerwuje 😅 a tak naprawdę nie mam jeszcze czym.