W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pazdzienik jest dla mnie szczególnie ważny 8 października mamy 1 rocznice ślubu i szczerze - nie wiem kiedy to minęło. Strasznie szybko.
Mimo że wiem, że raczej nic z tego nie będzie bo owulacja będzie wtedy kiedy męża nie będzie, ale jakaś tam nadzieja jest 😊Cicha_gaduła, Jagodecka lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Jagodecka wrote:Ja niestety jestem za leniwa 😅 Dlatego pozostaje mi podziwianie dziewczyn. ktore potrafia sie zmobilizowac.
A starego od razu z wejscia do łóżka musisz zaciagnac i 🔥 On bedzie zadowolony i ty bedziesz wiedziala ze zrobilas wszystko co mozliwe w obecnym cyklu 😈
@Nomeolvides Chetnie poekscytujemy sie razem z toba 🤩 Ja osobiscie uwielbiam wszystko co slubne i weselne. Twoje wyniki wydaje sie ok, z tego co ja sie orientuje. Fajnie, ze macie plan - oby wszystko poszlo zgodnie z nim!
@Beige Pamietam cie 🤗 Testowalysmy, na watku juz dosc dawno temu razem. Trzymam kciuki za ciebie, chociaz lekarz to ci sie jakis niepowazny przydazyl... Moze pokaz sie u niego zeby poprawil dokumentacje. A jesli chodzi o ceny to niestety znam z autopsji... 15 minut monitoring i 700 zl z kieszeni😥
@Kania_czubajka moze jeszcze zarazasz wiruskami 😂 Jak Filipkowi podoba sie na swiecie?
@Nowa_Ola A ty jak sie miewasz? Jesli masz ochotwe to my wszystkie wiruski chetnie przyjmiemy! 😍
Dziękuję, że pytasz ❤️ jest w porządku, czuję podbrzusze, taki trochę ból okresowy, ale nie do końca. Jestem obstawiona progiem - biorę 400 mg dziennie Progesterone Besins, a wczorajszy prog (gdy brałam jeszcze 200mg) wyniósł 23,8 😍 jestem spokojna, czekam na wizytę 12.10 ☺️
I oczywiście przesyłam nieśmiałe wiruski, proszę się częstować 😘🦠🦠🦠🦠🦠
Wojka, Marikamb, Cicha_gaduła, Jagodecka, Hach lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Paula29 wrote:Dostałam wyniki.
https://ibb.co/g7nzSfW
https://ibb.co/5KcTVZR
https://ibb.co/rf1nbbP
Martwią mnie FSH i progesteron 🤔
Co sądzicie ?
Jeśli chodzi o Tsh, powinno być niżej, okolice 1,5, a nawet 1.Paula29 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Cukruś wrote:Pazdzienik jest dla mnie szczególnie ważny 8 października mamy 1 rocznice ślubu i szczerze - nie wiem kiedy to minęło. Strasznie szybko.
Mimo że wiem, że raczej nic z tego nie będzie bo owulacja będzie wtedy kiedy męża nie będzie, ale jakaś tam nadzieja jest 😊
To lubię to na rocznice! Wszystkiego dobrego w takim cudownym dniu 🧡🥰
Cukruś lubi tę wiadomość
👩🏻27l.
🧔🏻♂️29l.
Starania od 01.11.2022 -
Wojka wrote:Ooo jak się czujesz?
Bardzo dobrze, dzięki ☺️Wojka lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ja oficjalnie zgłaszam, że zaczęłam cykl. W połowie dnia w końcu przyszła 🐒 30 dc, gdzie zwykle była wcześniej. Cóż, Ważne, że zaczynam nowy cykl, bogatsza o wiedzę z forum i pełna nadziei ☺️
Łapie wiruski i trzymam za nas wszystkie kciuki. To będzie owocny październik 🍁
Jagodecka lubi tę wiadomość
👩🏻27l.
🧔🏻♂️29l.
Starania od 01.11.2022 -
Dziewczyny, gdyby któraś jeszcze chciała to mam do oddania pelne opakowanie fertisimu 😊 jest tylko otwarte, widocznie z marszu otworzyłam ale nie zdążyłam wziac 😅👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Cześć dziewczyny,
od jakiegoś czasu podczytuję różne fora staraczkowe, i przyszedł czas i na mnie na dołączenie do tej społeczności 😊
Po krótce nasza historia.. Przed chwilą skończyłam 29 lat Mąż 33. W czerwcu 2022 odstawiłam antykoncepcję(po 10 latach!), 'starać' zaczęliśmy się od września zeszłego roku. Póki co bez powodzenia. Początkowo lekarze nie chcieli wnikać, wyniki hormonków według nich 'w normie' to i problemu nie ma, jeden cykl sprawdzony, owulacja była. Jednak ja od zawsze czuję, że coś jest nie tak.
W 18 rż wylał mi się wyrostek i przeszłam zapalenie otrzewnej i długą rekowalescencję.
Zawsze miałam skłonność do powstawania torbieli, jednak z uwagi na moje długotrwałe stosowanie antykoncepcji hormonalnej nigdy nie udało im się za mocno rozwinąć skrzydeł.
W poprzednim cyklu jednak pojawiła się torbiel krwotoczna. Od razu dostałam duphaston 10 dni, i zalecenie w kolejnym cykli od 16 dnia też 10 dni, z uwagi na to że starania trwają już rok skierowanie na HSG.
21.09.2023 HSG w szpitalu w Kościerzynie (przemili lekarze i położne), zero problemów ze znalezieniem terminu. Jednak samo badanie ja źle zniosłam, na szczęście ból był krótki - no i mamy oba drożne jajowody, z czym wg lekarza w prawym kontrast przepłynął z lekkim opóźnieniem.
W poniedziałek kolejna wizyta u gin - leczę się w Invicta w Bydgoszczy. BTW trafiłam tam z aplikacji Ovufriend Ciekawe jakie teraz plany.
Żaden z lekarzy nie zdiagnozował PCOS bo jajniki ładne (AMH 9,15, LH/FSH prawie 2, testosteron lekko przekracza górną granicę normy, wskaźnik IO 1,78 - nie wiem czy to takie ładne wyniki). Jak tak podczytywałam Wasze wypowiedzi, zauważyłam, że wszystkie badania hormonalne miałam w II fazie cyklu, przedyskutuję z gin badania w 3dc, nigdy nie miałam robionych.
Do tego wskaźnik IO zbiłam dietą niskowęglowodanową, wiecznie muszę się pilnować bo zaraz idzie w górę - tutaj z dumą bo w 2021 roku ten wskaźnik wyszedł u mnie 7,66. Nie przyjmuję jednak żadnych leków, ani nie jestem pod opieką endo, nigdy nikt mnie nie skierował. Dodam, że w rodzinie mama i babcia z cukrzycą typu 2. Glukoza na czczo w normie i insulina też. Mierzę się też ze sporą nadwagą, której za nic nie mogę się pozbyć. Udaje mi się unormować insulinę, ale nie kilogramy
To tak krótko - długo o mnie, a raczej bardziej mojej historii medycznej
Chyba po prostu potrzebuję już wygadania się u dziewczyn, które mają podobne problemy. Jak się pewnie domyślacie, przez ten rok spotkałam się z różnymi reakcjami. W bliskiej rodzinie mam wielkie wsparcie, w mężu także, jednak spotkania z dalszą rodziną to dla mnie zawsze strach. Ostatnio Kuzyn jak skarżyłam się na gorszy okres w pracy skwitował "To zróbcie sobie dziecko w końcu", odpowiedż "Gdyby to było takie łatwe" była przez niego tak długo przetwarzana, że zwątpiłam w to, że jegomość posiada sprawne zwoje w mózgu;D
Podsumowując, jeszcze raz witam się z wszystkimi. Będę trzymała za Was tak samo kciuki jak trzymam za siebie❤️ W tej chwili 19 dc, proszę o wpisanie na testing na 08.10 🤞🏼
Jagodecka, Wojka, Paula29, Cicha_gaduła lubią tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
nick nieaktualnyNaszło mnie jeszcze jedno pytanie do dziewczyn, które przyjmowały duphaston. Czy wasz @ też był inny po? U mnie bardziej obfity, dłuższy i jakiś dziwny. Normalnie 3-5 dni a po dupku 7 dni, wieczorem się niby skończył, rano czysto a popołudniu w pracy dostałam jeszcze brązowego plamienia - to był już 8 dc. To tak jest czy zgłosić to ginekolog przy wizycie? 🤔
-
Mój jedyny @ po duphastonie był bardziej obfity, ale ja to raczej potraktowałam jako pozytyw. Moje @ raczej skąpe i duża ilością skrzepów, w cyklu po dupku bardziej intensywne i mniejsza ilość skrzepów.Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Hej Wskakuję i ja z września na październik. Nadal czekam na @. Piersi bolą niemiłosiernie więc mam nadzieję, że najpóźniej jutro będzie.
Pozdrawiam ciepło wszystkie Dziewczyny 🤗Jagodecka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Frutellka wrote:Kochana a obraz jajników z USG stosunek LH do FSH to nie wszystko ?
No właśnie ten obraz *może* wskazywać na pco wg dwóch lekarzy, ale nie jest typowy / nie jest zaawansowany. Mam też dodatkowe wyniki:
Androstendion podwyższony wg labu (chociaż na necie są różne normy i raczej mieści się w tych granicach), DHEAS w normie, SHBG podwyższone, co może wskazywać np na niedoczynność tarczycy, a moje ostatnie tsh to 0,5 - endo mówił że w porządku. Niby przy pcos SHBG wychodzi poniżej normy.
Także ja wiem, że nic nie wiem, ale nie chce się już doktoryzować sama, bo zaraz jeszcze na medycynę pójdę, żeby te wyniki interpretować. Ginekolog w czwartek, więc liczę że on powie coś mądrego i złączy te wyniki w cały obraz. -
Jagoda19 wrote:Naszło mnie jeszcze jedno pytanie do dziewczyn, które przyjmowały duphaston. Czy wasz @ też był inny po? U mnie bardziej obfity, dłuższy i jakiś dziwny. Normalnie 3-5 dni a po dupku 7 dni, wieczorem się niby skończył, rano czysto a popołudniu w pracy dostałam jeszcze brązowego plamienia - to był już 8 dc. To tak jest czy zgłosić to ginekolog przy wizycie? 🤔
Ja nie zauważyłam zmian po duphastonie chyba. Ale po odstawieniu antykoncepcji widzę, że miesiączka inaczej wyglada, jest w niej dużo śluzu i jest taka ciągnąca.