W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniaaa. wrote:Cześć dziewczyny 🙂 w oczekiwaniu na testowanie postanowiłam do Was dołączyć 🙂 mam 27 lat i 3 letnią córkę , teraz staramy się o rodzeństwo dla niej 🥹 🐵 powinna być 9.10 choć mam ogromną nadzieję że się franca nie zjawi 😁
Witaj 💗
Trzymamy kciuki zeby wstretna 🐵 sie nie pojawila! 👍
Wpisac cie na testowanie na 9.10 czy nie wytrzymasz? 😁
@Marikamb 🙋♀️🙈 Kazda wizyta w toalecie moze zaprzepascic cala nadzieje z cyklu... ja tez sie zawsze boje.
Ja wczoraj do pozna na imprezie u znajomych, wiec dopiero teraz zaktualizowalam kalendarium. Sprawdzcie sobie czy gdzies, kogos nie pominelam🙈
Dzisiaj Dzień Chłopaka to rozpieszczajcie swoich chłopczyków ile sie da 🥳Maniaaa., Cicha_gaduła lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Ponadto, musze sie z wami podzielic newsem.
Nie wiem czy wiedzialyscie, ale istnieja testy ciazowe ktore wykonuje sie ze... sliny 😅 wtf?
Dostalam maila, ze sklep internetowy, w ktorym zawsze kupuje suplementy zaczyna ich sprzedaz i od razu zamowilam 🙈 Oczywiscie pozniej doczytalam, ze jego slaba strona jest to ze wykrywa ciaze dopiero 3-4 tygodnie po zaplodnieniu. Dla nas staraczek wiec sie nie nadaje, bo bysmy jajko zniosly czekajac na test...😉 Ale z ciekawosci przetestuje.Ksandra lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Jagoda19 wrote:Naszło mnie jeszcze jedno pytanie do dziewczyn, które przyjmowały duphaston. Czy wasz @ też był inny po? U mnie bardziej obfity, dłuższy i jakiś dziwny. Normalnie 3-5 dni a po dupku 7 dni, wieczorem się niby skończył, rano czysto a popołudniu w pracy dostałam jeszcze brązowego plamienia - to był już 8 dc. To tak jest czy zgłosić to ginekolog przy wizycie? 🤔
Jagodecka, wow! Ale w sumie.. czego to ludzie nie wymyślą 😅 Faktycznie 3-4 tyg do zapłodnienia to jak wieczność dla nas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2023, 12:59
Jagodecka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Cześć dziewczyny ❤️ dawno mnie tu nie było ponieważ po wielu próbach się poddałam ale zbieram się już do kupy i dołączam do was ❤️ Jestem już 15 dni po owulacji, przewidywana miesiączka dzisiaj ale testuje jutro 🤞🏻
Szczerze to boje się robić tego testu 😂 macie tez tak ze jak robicie test i w ten sam dzień przychodzi? 🐒😂
Totalnie w tym miesiącu olałam temperaturę bo nie spodziewałam się cudów ale czuje się inaczej niż zawsze. Wczoraj z ciekawości mierzylam i było ponad 37, 5 dni temu miałam lekkie brzoskwiniowe plamienie, wczoraj jak mąż robił jajecznicę to myslalm ze się porzygam 😂 może po prostu wyolbrzymiam i dzisiaj przyjdzie 🐒 ale zobaczymy 🤞🏻🤞🏻
Powodzenia dla wszystkich ! ❤️❤️❤️Jagodecka, MimiM29, Marciak1988, Cicha_gaduła, Rosalia_ lubią tę wiadomość
👩🏻31 - AMH ✅ Hiperprolaktynemia ❌ niedobór żelaza ❌
🧔🏼♂️37 - Kariotyp ✅ test HBA wynik nieprawidłowy ❌
Starania od 2021
🍀 IVF 2024 🍀
TFP Fertility Macierzyństwo
02.01.2024 - pierwsza wizyta w klinice
17.02.2024 - Rozpoczęcie stymulacji 💉
27.02.2024 - Punkcja -> 10 🐣 -> 6 zaplodnionych
04.03.2024 - Mamy 3 ❄️
❄️5.2.1 💔
❄️5.3.1 💔
❄️6.2.2 - ostatni 🤞🏻
FET I - cykl sztuczny
06.06.2024 - transfer ❄️5.2.1, 9dpt beta 0.6 💔
FET II - cykl naturalny
16.08.2024 - transfer ❄️5.3.1, 7dpt beta 2.07, 10dpt beta 5.93, 12dpt beta 4.63 💔
FET III - ❓ -
Ksandra wrote:Cześć dziewczyny ❤️ dawno mnie tu nie było ponieważ po wielu próbach się poddałam ale zbieram się już do kupy i dołączam do was ❤️ Jestem już 15 dni po owulacji, przewidywana miesiączka dzisiaj ale testuje jutro 🤞🏻
Szczerze to boje się robić tego testu 😂 macie tez tak ze jak robicie test i w ten sam dzień przychodzi? 🐒😂
Totalnie w tym miesiącu olałam temperaturę bo nie spodziewałam się cudów ale czuje się inaczej niż zawsze. Wczoraj z ciekawości mierzylam i było ponad 37, 5 dni temu miałam lekkie brzoskwiniowe plamienie, wczoraj jak mąż robił jajecznicę to myslalm ze się porzygam 😂 może po prostu wyolbrzymiam i dzisiaj przyjdzie 🐒 ale zobaczymy 🤞🏻🤞🏻
Powodzenia dla wszystkich ! ❤️❤️❤️
Witaj ponownie 🤩 Cieszymy sie, ze postanowilas do nas wrocic i trzymamy kciuki zebys otworzyla watek pazdziernikowy z przytupem 😉
Jesli chodzi o testowanie to mam czasto tak ze testuje rano i jest biel, a w ciagu tego dnia przychodzi wstretny🐒🤦♀️
Twoje symptomy zapowiadaja sie dobrze wiec trzymamy kciuki, zeby to bylo TO🤞 I jutro czekamy pod kibelkiem na wiesci.Ksandra lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Frutellka wrote:A robiłaś piątkę tarczycowa bo samo TSH też niewiele mówi o tarczycy;) Skoro twoje hormony są w górnych granicach to faktycznie może być PCOS , wybacz ale nie zarejestrowałam owulację masz swoje czy potrzebujesz stymulacji? Tak jak mówisz najlepiej do gina i to dobrego specjalisty nie przypadkowej osoby która nie ma pojęcia o niepłodności;)
Tak, tarczyca badana regularnie, przeciwciała, ft3/4 itp i tu jest okej.
Jeśli chodzi o owulki to nie wiem, od czerwca nie biorę anty, okres przez 50 dni nie wrócił, dostałam duphaston, potem lekarka mówiła ze pęcherzyk za mały (niecałe 10mm w 11dc) i nic z niego nie będzie znowu duphaston i ona zaleciła lamette i ovitrelle w kolejnym cyklu. Byłam kontrolnie u innego gina, specjalizuje sie w niepłodności, pracował w klinice i u niego w 24dc pęcherzyk miał 29mm, kazał odstawić dupka od razu (po 8 dniach brania), okres przyszedł po tygodniu. W tym cyklu nic nie biorę poza suplami i zobaczymy co z tego będzie. -
Dziewczyny, mam wyniki proga - 18 dc, z moich obserwacji 6 dni po owu.
10,86 ng/ml - chyba oznacza, że była owu, prawda? 🥺Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Alysa wrote:Ja miałam taka punktualna, zawsze 14 dni po owulacji. A ostatnio zaczęło się to wydłużać na minimum 16 dni. Akurat jak się staramy, taka złośliwość.
U mnie zawsze punktualnie, nawet przed staraniami. Czy to naturalnie czy ze wspomaganiem. Sama już niewiem co myśleć. Przed okresem poskładało mnie równo, chciało mi się płakać, nie mogłam słuchać i patrzeć na dzieci innych🤷♀️ kompletny szał hormonów... -
U mnie tydzień od owulki 🌞 więc poszłam do Rossmana i kupiłam test oczywiście biały 😅 ale nic mnie nie powstrzymało żeby 7dpo zatestowac 😅😅🥴
Wiem, wiem... nie ma nawet szansy żeby wykryło, ale dawno nie testowałam 😂 taki sport xddJagodecka, Ksandra, Maniaaa. lubią tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
Nomeolvides wrote:Tak, tarczyca badana regularnie, przeciwciała, ft3/4 itp i tu jest okej.
Jeśli chodzi o owulki to nie wiem, od czerwca nie biorę anty, okres przez 50 dni nie wrócił, dostałam duphaston, potem lekarka mówiła ze pęcherzyk za mały (niecałe 10mm w 11dc) i nic z niego nie będzie znowu duphaston i ona zaleciła lamette i ovitrelle w kolejnym cyklu. Byłam kontrolnie u innego gina, specjalizuje sie w niepłodności, pracował w klinice i u niego w 24dc pęcherzyk miał 29mm, kazał odstawić dupka od razu (po 8 dniach brania), okres przyszedł po tygodniu. W tym cyklu nic nie biorę poza suplami i zobaczymy co z tego będzie.
Może wybierz się na pełny monitoring cyklu to wiele daje w naszej diagnostyce 🙂“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
A ja mam pytanie do dziewczyn które robią testy owulacyjne 🤔
Jak rozkładacie te starania ? Kiedy najlepiej działać, w dzień PIK-u ? Na następny dzień? U Nas nie ma opcji żeby poprawiać np. Rano bo oboje pracujemy na ranne zmiany, poza tym wieczorem i rano to już dla Nas za dużo...🙄
Cały czas o tym myślę jak to najlepiej rozwiązać ☺️👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Muszę się wygadać bo może wyolbrzymiam... Jestem w 6dc. Wczoraj zaczął mnie kłóć lewy jajnik i to tak z przerwami. Dzisiaj z kolejki zaczął mnie boleć prawy. Normalnie jakieś cuda się że mną dzieją. Coś przeczuwa że moja wizyta u ginekologa 17.10 skończy się lekami a nie skierowaniem na badania...23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Myszkaaa20 wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn które robią testy owulacyjne 🤔
Jak rozkładacie te starania ? Kiedy najlepiej działać, w dzień PIK-u ? Na następny dzień? U Nas nie ma opcji żeby poprawiać np. Rano bo oboje pracujemy na ranne zmiany, poza tym wieczorem i rano to już dla Nas za dużo...🙄
Cały czas o tym myślę jak to najlepiej rozwiązać ☺️
U nas w szczęśliwym cyklu było co drugi dzień przez tydzień i ostatni raz wypadał w owulację lub dzień po niej, nie wiem dokładnie kiedy byłaMyszkaaa20 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
MimiM29 wrote:U mnie tydzień od owulki 🌞 więc poszłam do Rossmana i kupiłam test oczywiście biały 😅 ale nic mnie nie powstrzymało żeby 7dpo zatestowac 😅😅🥴
Wiem, wiem... nie ma nawet szansy żeby wykryło, ale dawno nie testowałam 😂 taki sport xdd
Rozumiemy i nie oceniamy😁😁😁
Ale nie spisuj jeszcze cyklu na straty.
U mnie 5 dp, ale ovitrelle zostaje mi dlugo we krwi wiec dopiero 13 dp moze dac miarodajny wynik😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2023, 15:38
MimiM29 lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Jagodecka wrote:Witaj 💗
Trzymamy kciuki zeby wstretna 🐵 sie nie pojawila! 👍
Wpisac cie na testowanie na 9.10 czy nie wytrzymasz? 😁
@Marikamb 🙋♀️🙈 Kazda wizyta w toalecie moze zaprzepascic cala nadzieje z cyklu... ja tez sie zawsze boje.
Ja wczoraj do pozna na imprezie u znajomych, wiec dopiero teraz zaktualizowalam kalendarium. Sprawdzcie sobie czy gdzies, kogos nie pominelam🙈
Dzisiaj Dzień Chłopaka to rozpieszczajcie swoich chłopczyków ile sie da 🥳
Pewnie nie wytrzymam 🤣🤣 ale możesz mnie wpisać 🙂Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Mam małą prośbę.
Jeżeli ktoras się udzielała na wrześniowym wątku to proszona jest o usuniecie wszystkich swoich postów z pierwszych 3 stron żeby nasza brzuszkowa prowadzącą KarolinaK była na pierwszej stronie 💟
Na razie jej 1 post jest na 3 stronie 😊
Z góry dzięki dziewczyny 💟Wojka lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
nick nieaktualnyHej 😊
Mam na imię Anka i proszę o przygarnięcie 😁
Jestem z mężem na etapie starania się o drugie dziecko, za nami 3 cykle starań i liczę, że ten październikowy będzie udany 🤭
Jeśli nie to chętnie poplotkuję z innymi staraczkami 🥰Jagodecka, Maniaaa., Ksandra lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Może wybierz się na pełny monitoring cyklu to wiele daje w naszej diagnostyce 🙂
To zdecydowanie! W tym cyklu odpada, bo przez dwa tygodnie nas nie będzie, ale jeśli się nie uda to robimy monitoring.
Powiedzcie byla któraś z Was może w Kenii / Meksyku / na Sri Lance? Szukamy czegoś dla siebie trochę na ostatnia chwile 🤦🏼♀️ -
Nomeolvides wrote:To zdecydowanie! W tym cyklu odpada, bo przez dwa tygodnie nas nie będzie, ale jeśli się nie uda to robimy monitoring.
Powiedzcie byla któraś z Was może w Kenii / Meksyku / na Sri Lance? Szukamy czegoś dla siebie trochę na ostatnia chwile 🤦🏼♀️
Ja byłam rok temu w podobnym terminie w swojej podróży poślubnej w Meksyku. Polecam! Piękne miejsce, i wcale nie jest tam niebezpiecznie czy coś. Zjeździliśmy sporo na półwyspie Yucatan, wszystko we własnym zakresie bo uwielbiam planować wycieczki i nie nadaję się na leżenie plackiem na allinclusiveStarania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Anka32 wrote:Hej 😊
Mam na imię Anka i proszę o przygarnięcie 😁
Jestem z mężem na etapie starania się o drugie dziecko, za nami 3 cykle starań i liczę, że ten październikowy będzie udany 🤭
Jeśli nie to chętnie poplotkuję z innymi staraczkami 🥰
Przygarniamy 💗
I zostan z nami na 9 miesiecy albo i dluzej. Kiedy zamierzasz testowac?🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."