W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
koktajlowa wrote:Hejka, można dołączyć?
Wracam do starań po kilku latach. Nie wiem na kiedy się wpisać. Owulacja najpóźniej była 08.10. Jak dobrze pamiętam testowanie 14dpo?
Witaj 😘 zapisac cie na testowanie 22.10?🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
nick nieaktualny
-
aśś wrote:Jest dopiero poniedziałek, nie możesz sie skontaktowac z lekarzem, zeby Ci przypisał?
Duphaston mam, bo bralam raz na wchloniecie torbieli, a co do plamien to lekarz nie chcial mi w ciemno przypisac i najpierw mam zrobic 7dpo progesteron i jak bedzie niski to dopiero mi przypisze.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Marikamb wrote:Doskonale Ci rozumiem, tez się tego boje.
Boje się bólu, ale boje się co tez pokaże to badanie.
Niedrożne i co wtedy?
Drożne, to w czym jest problem?
Ale obiecuje mocno trzymać w czwartek za Ciebie kciuki 🌸
Edit: właśnie dostałam wiadomość od lekarza HyFoSy mam jutro o 19 wiec wcześniej dam znać jak było☺️ to tez poproszę o kciuki!
Zazdroszczę. Szybciej będziesz miała z głowy. Na pewno dasz radę, może nie taki diabeł straszny Czekam na wieści i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 💕Marikamb lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Jagodecka wrote:Witaj 😘 zapisac cie na testowanie 22.10?
Jagodecka lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Tulę za wredne @, które się pojawiły.🫂
Widzę, że rozmawiacie o HyFoSy. I tak się zastanawiam czy to jest to samo co HyCoSy?
Moja gin zaleciła właśnie HyCoSy, tylko nie mogę się zebrać licząc że w końcu się uda 🙈 No ale jak za bardzo to zacznę przeciągać, to się w tym roku nie wyrobię, bo od 20 listopada mam parę wyjazdów z pracy. Także jutro szukam jakiś termin z luxmedu na cytologię, bo ostatnia ponad rok temu plus biocenozę pochwy i pora się umówić na wizytę konsultacyjną i ustalić termin.. -
Dziewczyny my w drodze na lotnisko, wiec tylko na szybko ogromne dzięki za życzenia. To był najpiękniejszy dzień w naszym życiu i najlepsza impreza. I może nie powinnam tego mówić, ale jednak trochę cieszę się, że nam się przed ślubem nie udało zajść, bo mogłam się w pełni wyszaleć, nawet zapomniałam o torbieli ☺️ Co prawda dzisiaj już sobie przypomniałam, bo byłam u gina i to 💩 urosło… ale powiedział żeby dobrać duphaston i powinno w dwa tygodnie zniknąć. Jak nie to kolejny cykl z duphastonem, jak dalej nie zniknie to antykoncepcja, laparoskopia jako ostateczność. Oczywiście zalecenia żeby uważać, nie szaleć, nie tańczyć, nie skakać, nie dźwigać, ostrożnie współżyć (co to znaczy? 😜) ale już się wyskakalam na tym weselichu.
Jak się wchłonie to jest jeszcze dla nas szansa na testowanie w październiku, jeśli @ przyjdzie zaraz po odstawieniu dupka.
trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach! Tule za małpy i biele.Beige, Bluesky, Sarka94, Chmurka21, Myszkaaa20, goska000, Bee90, klaudia_23, Maniaaa., MadziaIsm, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBee90 wrote:ja to bym wolała sprawdzić żeby móc się upić :p
Super że juz dopięte na odstatni guzik
Ja całe życie działam na ostatnią chwilę i tak samo było ze ślubem. Spóźniłam się, ale tylko 10min.
Ja wole nie bo boje się popsuć sobie dzień/wieczór. Mimo, że staram się mieć luźne podejście to nie lubię jak się nie udaje. A pić za bardzo i tak nie lubię. Troszkę wina wypije pewnie i tyle. Dużo rodziny jest AA, więc nie będzie dużo alkoholu.
Beige, Pusshka, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Bluesky wrote:Tulę za wredne @, które się pojawiły.🫂
Widzę, że rozmawiacie o HyFoSy. I tak się zastanawiam czy to jest to samo co HyCoSy?
Moja gin zaleciła właśnie HyCoSy, tylko nie mogę się zebrać licząc że w końcu się uda 🙈 No ale jak za bardzo to zacznę przeciągać, to się w tym roku nie wyrobię, bo od 20 listopada mam parę wyjazdów z pracy. Także jutro szukam jakiś termin z luxmedu na cytologię, bo ostatnia ponad rok temu plus biocenozę pochwy i pora się umówić na wizytę konsultacyjną i ustalić termin..
Ja mam skierowanie do szpitala na endokrynologie i tez ten miesiąc odpuściłam, bo pomyślałam, ze może się samo uda xd chyba się stresuje co mi wyjdzie, wiec trochę podobnie jak u Was z ta niedrożnością. Ech..Bluesky lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Bluesky wrote:Tulę za wredne @, które się pojawiły.🫂
Moja gin zaleciła właśnie HyCoSy, tylko nie mogę się zebrać licząc że w końcu się uda 🙈 No ale jak za bardzo to zacznę przeciągać, to się w tym roku nie wyrobię, bo od 20 listopada mam parę wyjazdów z pracy. Także jutro szukam jakiś termin z luxmedu na cytologię, bo ostatnia ponad rok temu plus biocenozę pochwy i pora się umówić na wizytę konsultacyjną i ustalić termin..
HFS - pianka delikatna z mikrobąbelkami. Podobno daje lepszy obraz i badanie jest pod kontrolą USG. Mniej bolesne i nie wymaga znieczulenia, chociaż moja Pani Doktor mówi,że jeśli chcę to znieczuli macicę tak, jak przy histeroskopii.
HCG - kontrast, jego przepływ jest pod kontrolą RTG. Zalecane znieczulenie opioidami ( najczęściej leki na ich bazie podają w szpitalu, ja wzięłam ketonal domięśniowo bo chciałam jeszcze tego dnia funkcjonować i pamiętać zabieg ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 23:05
siesiepy lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Nomeolvides wrote:Dziewczyny my w drodze na lotnisko, wiec tylko na szybko ogromne dzięki za życzenia. To był najpiękniejszy dzień w naszym życiu i najlepsza impreza. I może nie powinnam tego mówić, ale jednak trochę cieszę się, że nam się przed ślubem nie udało zajść, bo mogłam się w pełni wyszaleć, nawet zapomniałam o torbieli ☺️ Co prawda dzisiaj już sobie przypomniałam, bo byłam u gina i to 💩 urosło… ale powiedział żeby dobrać duphaston i powinno w dwa tygodnie zniknąć. Jak nie to kolejny cykl z duphastonem, jak dalej nie zniknie to antykoncepcja, laparoskopia jako ostateczność. Oczywiście zalecenia żeby uważać, nie szaleć, nie tańczyć, nie skakać, nie dźwigać, ostrożnie współżyć (co to znaczy? 😜) ale już się wyskakalam na tym weselichu.
Jak się wchłonie to jest jeszcze dla nas szansa na testowanie w październiku, jeśli @ przyjdzie zaraz po odstawieniu dupka.
trzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach! Tule za małpy i biele.
Tak, jak pisałam wcześniej, moim zdaniem wchłonie się i szybko o niej zapomnisz. Bawcie się dobrze i grzecznie 😅😈09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Jagoda19 wrote:Ja wole nie bo boje się popsuć sobie dzień/wieczór. Mimo, że staram się mieć luźne podejście to nie lubię jak się nie udaje. A pić za bardzo i tak nie lubię. Troszkę wina wypije pewnie i tyle. Dużo rodziny jest AA, więc nie będzie dużo alkoholu.
A no wiadomo. Jeden taki wieczór powinien być idealny. Na pewno tak będzie.
Na weselach zauważyłam ogólnie że odchodzi się od takiego chlania jak kiedyś. Przelicznik 0.5l na głowę jest stanowczo za duży.
@Nomeolvides cieszę się że było pięknie. Życzę udanych wakacji. Chociaż Kenia nie może być nieudana. Obyś zobaczyła jak najwiecej dzikich zwierzaków w swoim naturalnym środowisku.
Dziewczyny mam pytanie co do zmiany czasu
Jak mierzycie temperature o 6 a czas się zmienia to mierzycie o 5? Czy przesuwacie godziny?
-
@Bee90 ja robię korektę. Jeżeli mierzysz tak jakby godzinę później to odejmujesz 0.1 a jak godzinę wcześniej to dodajesz 0.1. Zależności tej można stosować ma do 3 godzin w przód i w tył. Ja dziś wstałam dwie godziny wcześniej niż zawsze. Przez ostatnie dwa dni miałam temp 36.55-56. Dziś po przebudzeniu temp 36.35, czyli po dodaniu 0.2 idealnie ta sama temp 😄
Jagodecka lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:@Bee90 ja robię korektę. Jeżeli mierzysz tak jakby godzinę później to odejmujesz 0.1 a jak godzinę wcześniej to dodajesz 0.1. Zależności tej można stosować ma do 3 godzin w przód i w tył. Ja dziś wstałam dwie godziny wcześniej niż zawsze. Przez ostatnie dwa dni miałam temp 36.55-56. Dziś po przebudzeniu temp 36.35, czyli po dodaniu 0.2 idealnie ta sama temp 😄
Ze ja na to nie wpadłam 🙈🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Marikamb wrote:Ze ja na to nie wpadłam 🙈
A mnie w dalszym ciągu bolą cycki, od samej owulacji. Wiem że to nic nie znaczy i o niczym nie przesadza, ale jak tak będzie przez najbliższe dwa tygodnie to chyba zacznę chodzić bez stanika 🙄23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Miłego dnia dziewczyny 💐
My dzisiaj świętujemy rocznicę ślubu, po pracy Mąż zabiera mnie na romantyczną kolację, liczę też na miły wieczór 🥰
Szanse na cokolwiek w tym miesiącu są minimalne tak szybka owulacja mnie zaskoczyła, jakoś się to rozjechało, ale cóż trzeba walczyć dalej 💪Anka32, Beige, MadziaIsm, Chmurka21, Jagodecka, Fiszerka lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Hejo! Dokładnie rok temu zobaczyłam na swoim teście dwie kreski. Jest to dla mnie szczególny dzień, bo dziś tule swojego synka.
Mocno życzę Wam doświadczenia tego uczucia i trzymam mocno kciuki✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
Październik to szczególny miesiąc 🙃klaudia_23, Myszkaaa20, Beige, Mysza_Polna, Sarka94, Bluesky, MadziaIsm, bonassola, Chmurka21, Jagodecka, Cicha_gaduła lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszkaaa20 wrote:Miłego dnia dziewczyny 💐
My dzisiaj świętujemy rocznicę ślubu, po pracy Mąż zabiera mnie na romantyczną kolację, liczę też na miły wieczór 🥰
Szanse na cokolwiek w tym miesiącu są minimalne tak szybka owulacja mnie zaskoczyła, jakoś się to rozjechało, ale cóż trzeba walczyć dalej 💪
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 😍Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
@Fiszerka, wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
@Myszkaaa20, udanej kolacji rocznicowej 😊
@Nomeolvides, super, że wszystko udało się po waszej myśli Udanej podróży! I mooocne kciuki za to, żeby torbiel się wchłonęła - bo na pewno tak będzie, o.
@Marikamb, trzymamy dziś mocno kciuki o 19:00!Marikamb, Myszkaaa20, Fiszerka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
A ja się pożalę dziś trochę 😁 Oboje z mężem zdecydowaliśmy się na drugie dziecko i zaczęliśmy starania, ale ostatnio mam wrażenie, że tylko ja się staram 🤔 Ja wiem, że facet nie jest na zawołanie i to, że mam dni płodne nie znaczy, że zmęczony po pracy odrzuci sen i będzie z radością serduszkował 😁 Jednakże mam takie odczucia, że nie zależy mu w takim stopniu jak mi, żadnych witamin, suplementów diety nawet nie próbuj mu sugerować 🤷 Ja wiem, że to dopiero początki starań, ale nawet zasugerowanie, że taki zestaw witamin i tak jest dobrym pomysłem w okresie jesienno-zimowym kończy się zanim rozpocznie się rozmowa. Ja wspomagam się dietą, staram się ruszać więcej, piję fertistim, olej z wiesiołka, mama dha, w tym cyklu zaczynam przygodę z testami owulacyjnym i pytanie tylko czy ma to sens, jeśli nie trafię z jego "chęciami". Powiedzcie mi proszę czy ja przesadzam za bardzo? Sama już nie wiem co mam myśleć 😛🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️