W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi_92 wrote:Ostatnia małpa była 5.09 wiec jeśli wierzyć aplikacji będzie to 6+2. Mam problem z tym liczeniem tygodni 🙈 wg jednych danych to 7 tydzień, gdzieś indziej wyczytałam że tygodnie liczy się w tych skończonych czyli 6.
6+2 - leci siódmy09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy testy owu powinno robić się pod wieczór? W instrukcji jest 10:00-20:00 ja robiłam tak koło południa w trakcie przerwy w pracy.
I jeszcze pytanko kiedy zaczynają się wybarwiac mocniej? Na ten moment są bielutkie a owu teoretycznie w czwartek. -
Vivi00 wrote:Dziewczyny czy testy owu powinno robić się pod wieczór? W instrukcji jest 10:00-20:00 ja robiłam tak koło południa w trakcie przerwy w pracy.
I jeszcze pytanko kiedy zaczynają się wybarwiac mocniej? Na ten moment są bielutkie a owu teoretycznie w czwartek.
Przede wszystkim lepiej popołudniu i staraj się 2h mało pić żeby mocz nie był rozwodniony;)Vivi00 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
nick nieaktualny
-
Vivi00 wrote:Dziewczyny czy testy owu powinno robić się pod wieczór? W instrukcji jest 10:00-20:00 ja robiłam tak koło południa w trakcie przerwy w pracy.
I jeszcze pytanko kiedy zaczynają się wybarwiac mocniej? Na ten moment są bielutkie a owu teoretycznie w czwartek.
Ja robię około 16,17. Co do wybarwiania trudno powiedzieć. Zależy w jakim tempie rośnie LH. Musisz obserwować organizm, robić testy o stałej porze i najlepiej nie pić 2h przed zrobieniem testu.Vivi00 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Dziewczyny, dorwałam termin do mojej gin na dzisiaj żeby sprawdzić endometrium na początku cyklu. Zmieniłam lekarkę jakiś czas temu już, chodziłam do niej z 1.5 roku i zawsze super, szukała rozwiązań na wszystko. Ja ze staraniami to tak wiecie na luzie byłam cały czas, od maja zaczęłam tak na poważnie badać temat no bo tyle czasu i nic wiec coś raczej jest nie tak (4 lata bez zabezpieczeń). A dzisiaj pokazałam Pani wyniki hormonów żeby też zerknęła chociaż nie zalecała sprawdzac bo stwierdziła że po cyklach widać że nie jest z nimi dobrze a ona jest przeciwniczką brania hormonów. Ale słuchajcie zrobiła mi usg i wszystko w porządku z endometrium i wyleciała mi z takimi tekstami że nie wiem co jej się stało. Że może ja nie chce tej ciąży i tak mi się tylko wydaje, że może ktoś na mnie naciska, że partner może nie ten co trzeba, że czasy niespokojne i w ogóle że w klinice to tylko nafaszeruja mnie hormonami a i tak mój organizm jest mądrzejszy i dobrze wie kiedy w ciążę zachodzić a kiedy nie i co ma być to będzie. Żeby nie było 4 miesiące temu sama mi powiedziała że ona się nieplodnoscia nie zajmuje i jak już będę chciała iść dalej to zaleca wizyte w klinice.
Także chyba zostałam bez lekarza. Dobrze że wizyte w klinice mam już umówioną za 2 dni.
I całe szczęście że ja mam na tyle mocna psychikę, że po prostu wstałam podziękowałam i wyszłam. Ale kurcze dalej nie chce mi się wierzyć że takie pozytywne wrażenie przez tyle czasu na mnie robiła.Wojka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Co do facetów, to chyba każdy musi dojrzeć do tego. Z reguły facet potrzebuje więcej czasu. Mój mąż np. jak przyszedł taki moment to sam wyleciał, że może dieta że suple weźmie. Akurat łyka wszystko co daje i nie za bardzo wie co i na co ale mój mąż wszystkie kwestie medyczne to zawsze do mnie kieruje. Sam wyleciał z propozycją że on zrobi badania nasienia, wcześniej nie dało się go namówić, a przyszedł taki jeden dzień że się obudził że chce mieć dziecko i że za długo to trwa i trzeba coś z tym zrobić
Wojka, goska000, Chmurka21, Megi_92 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
ja robiłam 17.30
i kreska lekka blada pojawiła mi się dopiero 2 dni przed owu.Vivi00 lubi tę wiadomość
-
Bulbasek wrote:Dziewczyny, dorwałam termin do mojej gin na dzisiaj żeby sprawdzić endometrium na początku cyklu. Zmieniłam lekarkę jakiś czas temu już, chodziłam do niej z 1.5 roku i zawsze super, szukała rozwiązań na wszystko. Ja ze staraniami to tak wiecie na luzie byłam cały czas, od maja zaczęłam tak na poważnie badać temat no bo tyle czasu i nic wiec coś raczej jest nie tak (4 lata bez zabezpieczeń). A dzisiaj pokazałam Pani wyniki hormonów żeby też zerknęła chociaż nie zalecała sprawdzac bo stwierdziła że po cyklach widać że nie jest z nimi dobrze a ona jest przeciwniczką brania hormonów. Ale słuchajcie zrobiła mi usg i wszystko w porządku z endometrium i wyleciała mi z takimi tekstami że nie wiem co jej się stało. Że może ja nie chce tej ciąży i tak mi się tylko wydaje, że może ktoś na mnie naciska, że partner może nie ten co trzeba, że czasy niespokojne i w ogóle że w klinice to tylko nafaszeruja mnie hormonami a i tak mój organizm jest mądrzejszy i dobrze wie kiedy w ciążę zachodzić a kiedy nie i co ma być to będzie. Żeby nie było 4 miesiące temu sama mi powiedziała że ona się nieplodnoscia nie zajmuje i jak już będę chciała iść dalej to zaleca wizyte w klinice.
Także chyba zostałam bez lekarza. Dobrze że wizyte w klinice mam już umówioną za 2 dni.
I całe szczęście że ja mam na tyle mocna psychikę, że po prostu wstałam podziękowałam i wyszłam. Ale kurcze dalej nie chce mi się wierzyć że takie pozytywne wrażenie przez tyle czasu na mnie robiła.
Mega dziwne podejście i jeszcze te teksty z kapelusza 😳09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Ściskam Was wszystkie za te 🐒
Czytam i nadrabiam wątek. Kurcze, jak trudno jest trafić na normalnego lekarza... Wczoraj też miałam wizytę u takiego, co mi się nie spodobal, na szczęście chodziło tylko o zastrzyk, nie jest moim prowadzącym. Najbardziej nie lubię jak lekarz się nie skupia i pyta parę razy o to samo 🤯🥴 albo bagatelizuje jakieś nasze wątpliwości... Ehh.
Wczoraj miałam drugi zastrzyk Ovitrelle. Okazało się, że drugi raz z rzędu dojrzały pęcherzyk jest z lewego jajnika, a na prawym jest sporo małych. Trochę mnie to niepokoi, że nie jest na zmianę, raz lewy raz prawy 🤔 no ale cóż, zobaczymy co będzie dalej.Chmurka21 lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
bonassola wrote:Ściskam Was wszystkie za te 🐒
Czytam i nadrabiam wątek. Kurcze, jak trudno jest trafić na normalnego lekarza... Wczoraj też miałam wizytę u takiego, co mi się nie spodobal, na szczęście chodziło tylko o zastrzyk, nie jest moim prowadzącym. Najbardziej nie lubię jak lekarz się nie skupia i pyta parę razy o to samo 🤯🥴 albo bagatelizuje jakieś nasze wątpliwości... Ehh.
Wczoraj miałam drugi zastrzyk Ovitrelle. Okazało się, że drugi raz z rzędu dojrzały pęcherzyk jest z lewego jajnika, a na prawym jest sporo małych. Trochę mnie to niepokoi, że nie jest na zmianę, raz lewy raz prawy 🤔 no ale cóż, zobaczymy co będzie dalej.bonassola lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Eh, pokłóciłam się z przyjaciółką. Potem zadzwoniłam do Siostry ale nie ma czasu rozmawiać bo ma gościa..
Człowiek myśli, że ma kogoś na kogo może liczyć a tu klops.
Tak się tylko chciałam wyżalić, nie komentujcie 🤣
Zawsze możesz jakiś pościg tutaj naskrobać Co tam się wydarzyło ? -
bonassola wrote:Ściskam Was wszystkie za te 🐒
Wczoraj miałam drugi zastrzyk Ovitrelle. Okazało się, że drugi raz z rzędu dojrzały pęcherzyk jest z lewego jajnika, a na prawym jest sporo małych. Trochę mnie to niepokoi, że nie jest na zmianę, raz lewy raz prawy 🤔 no ale cóż, zobaczymy co będzie dalej.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
A ja się muszę pożalić 😅 wszystko mnie dzisiaj wku*wia , 🐵 jeszcze nie ma 🤣 a powinna być 2 dni temu , żałuję że nie marzyłam temp ,ani nie robiłam testow owu bo czuję, że bardzo się owu osunęła 🙄 a ja już bym chciała zacząć nowy cykl 🥴 dodatkowo jutro się wyprowadzam , jestem w polu ze wszystkim 😅 mam normalnie ochotę usiąść i płakać 🙄13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
Strata w 9 TC 11.24 💔👼🏼
👩🏼28l
👨🏼34l -
nick nieaktualnyAlysa wrote:Ja mam najczęściej owulacje z prawego jajnika. W zeszłym roku z lewego miałam chyba tylko raz ( nie jestem pewna, ale mając z prawego zawsze czuje ból przy owu, przy lewym nic nie czuje) , w tym roku jak na razie dwa razy była owu z lewego.
Ja czytałam, ze ból potrafi promieniować co utrudnia rozróżnienie, w którym jest owulacja. U mnie nie ma reguły. W tym cyklu raz mnie bolał lewy, raz prawy. Dzień po piku ból promieniował na zmianę z prawej do lewej w odstępie pół godziny. -
Wojka wrote:Ja czytałam, ze ból potrafi promieniować co utrudnia rozróżnienie, w którym jest owulacja. U mnie nie ma reguły. W tym cyklu raz mnie bolał lewy, raz prawy. Dzień po piku ból promieniował na zmianę z prawej do lewej w odstępie pół godziny.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Siemka czy któraś miała jednorazową ogromną ilość śluzu bezbarwnego rozciągliwego jak białko kurze ( przypomina czop śluzowy) ?Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Mnie też bolał lewy jajnik od kilku dni, ale owulacji nie było, musiał być zastrzyk 😔♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...