W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHach wrote:Od paru dni czułam się jak na okres. A okres powinnam miec 17.10. Doctego pobolewało mnie brzuch i miałam skurcze. Rano zrobił test. Nie wierzył mu. Popołudniu powtórzyłam go. Dziś mam 9dpo i popołudniowego sika, ale bladziol jest. Jutro rano powtarzam i w czwartek. Piątek będę robila betę i proga!
Nadal do mnie nie dociera. Kiedy to dotrze do mnie? To tak jakby... nic się nie stalo. Jakbyśmy się nie staraki 11 miesięcy.
https://ibb.co/CWJDyjB
Mam kijowy telefon i ledwo widać. Na żywo serio jest lepszej jakości 🤣
Faktycznie ledwo widać ale jeszcze masz czas do okresu 😀
Informuj o kolejnych testach i piątkowej becie 🥰🍀 -
Hach wrote:Od paru dni czułam się jak na okres. A okres powinnam miec 17.10. Doctego pobolewało mnie brzuch i miałam skurcze. Rano zrobił test. Nie wierzył mu. Popołudniu powtórzyłam go. Dziś mam 9dpo i popołudniowego sika, ale bladziol jest. Jutro rano powtarzam i w czwartek. Piątek będę robila betę i proga!
Nadal do mnie nie dociera. Kiedy to dotrze do mnie? To tak jakby... nic się nie stalo. Jakbyśmy się nie staraki 11 miesięcy.
Piękny bladzioch, miałam identyczne w tym samym czasie! 🥹🥹🥹 bardzo, ale to bardzo się cieszę, Kochana! Najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia 🍀 ❤️
Hach lubi tę wiadomość
-
Hach wrote:Od paru dni czułam się jak na okres. A okres powinnam miec 17.10. Doctego pobolewało mnie brzuch i miałam skurcze. Rano zrobił test. Nie wierzył mu. Popołudniu powtórzyłam go. Dziś mam 9dpo i popołudniowego sika, ale bladziol jest. Jutro rano powtarzam i w czwartek. Piątek będę robila betę i proga!
Super, gratulacje!!! Co do bety i proga to ja bym na twoim miejscu nie robila w piatek, bo nalezy powtorzyc po 48h, a w niedziele raczej bedzie ciezko. Wiec jak masz mozliwosc to zrob w czwartek lub sobote i po 48h powtorzHach lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualnyHach wrote:Od paru dni czułam się jak na okres. A okres powinnam miec 17.10. Doctego pobolewało mnie brzuch i miałam skurcze. Rano zrobił test. Nie wierzył mu. Popołudniu powtórzyłam go. Dziś mam 9dpo i popołudniowego sika, ale bladziol jest. Jutro rano powtarzam i w czwartek. Piątek będę robila betę i proga!
Subtelny, ale przepiękny!
Dawaj znać po kolejnych ❤️Hach lubi tę wiadomość
-
klaudia_23 wrote:Super, gratulacje!!! Co do bety i proga to ja bym na twoim miejscu nie robila w piatek, bo nalezy powtorzyc po 48h, a w niedziele raczej bedzie ciezko. Wiec jak masz mozliwosc to zrob w czwartek lub sobote i po 48h powtorz
Betę równie dobrze można powtórzyć po 72 godzinach i sprawdzić prawidłowość przyrostu. -
klaudia_23 wrote:Super, gratulacje!!! Co do bety i proga to ja bym na twoim miejscu nie robila w piatek, bo nalezy powtorzyc po 48h, a w niedziele raczej bedzie ciezko. Wiec jak masz mozliwosc to zrob w czwartek lub sobote i po 48h powtorz
klaudia_23, Beige, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Hach wrote:Nie chce robić za wcześnie. Pragnę zobaczyć większy przyrost po prostu. W sensie w piąteczek, a potem powtórzę w poniedziałek. Myślę że bez spiny, jeśli wszystko będzie okej, to beta będzie prawidłowa i w 3 dzień. Poza tym w sobotę jest zamknięte tam, gdzie mam swoją zaufana pielegniarke 😁 a ona zawsze mi tak delikatnie pobiera.
Jasne, rozumiem juz tez dziewczyny wyjasnily, ze mozna powtorzyc po 72 godzinach, wiec super
A widze ze masz w stopce ze masz niski progesteron i wysoki estradiol, czy robilas te badania w 7dpo? i jakie to byly wyniki? Czy cos na to bralas?Hach lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
klaudia_23 wrote:Jasne, rozumiem juz tez dziewczyny wyjasnily, ze mozna powtorzyc po 72 godzinach, wiec super
A widze ze masz w stopce ze masz niski progesteron i wysoki estradiol, czy robilas te badania w 7dpo? i jakie to byly wyniki? Czy cos na to bralas?
Proga miałam jakos około 6 jednostek. Lekarz mówił że nie jest najgorzej, ale mogłoby być lepiej. Nic mi nie dawał w związku z tym. Endometrium na usg 30.09 miałam całkiem ładne. Leki brałam na estradiol, to była raczej stymulacja Aromkiem, żeby zbic estradiol, a zwiększyć lh.
Najbardziej się boję, że na usg miałam 3 jajeczka 😅 zastanawiam się, ile pękło i ile się zapłodniło 😅🤣Nowa_Ola, Bee90, Chmurka21, Jagodecka, Beige lubią tę wiadomość
-
Bulbasek wrote:Dziewczyny, dorwałam termin do mojej gin na dzisiaj żeby sprawdzić endometrium na początku cyklu. Zmieniłam lekarkę jakiś czas temu już, chodziłam do niej z 1.5 roku i zawsze super, szukała rozwiązań na wszystko. Ja ze staraniami to tak wiecie na luzie byłam cały czas, od maja zaczęłam tak na poważnie badać temat no bo tyle czasu i nic wiec coś raczej jest nie tak (4 lata bez zabezpieczeń). A dzisiaj pokazałam Pani wyniki hormonów żeby też zerknęła chociaż nie zalecała sprawdzac bo stwierdziła że po cyklach widać że nie jest z nimi dobrze a ona jest przeciwniczką brania hormonów. Ale słuchajcie zrobiła mi usg i wszystko w porządku z endometrium i wyleciała mi z takimi tekstami że nie wiem co jej się stało. Że może ja nie chce tej ciąży i tak mi się tylko wydaje, że może ktoś na mnie naciska, że partner może nie ten co trzeba, że czasy niespokojne i w ogóle że w klinice to tylko nafaszeruja mnie hormonami a i tak mój organizm jest mądrzejszy i dobrze wie kiedy w ciążę zachodzić a kiedy nie i co ma być to będzie. Żeby nie było 4 miesiące temu sama mi powiedziała że ona się nieplodnoscia nie zajmuje i jak już będę chciała iść dalej to zaleca wizyte w klinice.
Także chyba zostałam bez lekarza. Dobrze że wizyte w klinice mam już umówioną za 2 dni.
I całe szczęście że ja mam na tyle mocna psychikę, że po prostu wstałam podziękowałam i wyszłam. Ale kurcze dalej nie chce mi się wierzyć że takie pozytywne wrażenie przez tyle czasu na mnie robiła.
Aż strach myśleć, że mamy takich lekarzy! Okropnie współczuję i polecam nie wracać do niej tak jak piszesz. Lekarz jest od leczenia a nie filozofowania...Bulbasek lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Witamy w gronie mamusiek 😀🥰Hach lubi tę wiadomość
-
Megi_92 wrote:Witamy w gronie mamusiek 😀🥰
-
nick nieaktualny
-
Hach, gratuluję 🥰❤️
Hach lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Mówiłam, ze się kreski jeszcze posypią bo mamy początek miesiąca i proszę 😀😎
-
Anuska94 wrote:Kurde zrobiłam test teraz z innej firmy z moczu tym razem i wyszła bardzo blada druga kreska nie wiem co myśleć.