X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Od paru dni czułam się jak na okres. A okres powinnam miec 17.10. Doctego pobolewało mnie brzuch i miałam skurcze. Rano zrobił test. Nie wierzył mu. Popołudniu powtórzyłam go. Dziś mam 9dpo i popołudniowego sika, ale bladziol jest. Jutro rano powtarzam i w czwartek. Piątek będę robila betę i proga!
    Nadal do mnie nie dociera. Kiedy to dotrze do mnie? To tak jakby... nic się nie stalo. Jakbyśmy się nie staraki 11 miesięcy.

https://ibb.co/CWJDyjB

Mam kijowy telefon i ledwo widać. Na żywo serio jest lepszej jakości 🤣

Faktycznie ledwo widać ale jeszcze masz czas do okresu 😀
    Informuj o kolejnych testach i piątkowej becie 🥰🍀

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Od paru dni czułam się jak na okres. A okres powinnam miec 17.10. Doctego pobolewało mnie brzuch i miałam skurcze. Rano zrobił test. Nie wierzył mu. Popołudniu powtórzyłam go. Dziś mam 9dpo i popołudniowego sika, ale bladziol jest. Jutro rano powtarzam i w czwartek. Piątek będę robila betę i proga!
    Nadal do mnie nie dociera. Kiedy to dotrze do mnie? To tak jakby... nic się nie stalo. Jakbyśmy się nie staraki 11 miesięcy.

Piękny bladzioch, miałam identyczne w tym samym czasie! 🥹🥹🥹 bardzo, ale to bardzo się cieszę, Kochana! Najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia 🍀 ❤️

Hach lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:

Super, gratulacje!!! Co do bety i proga to ja bym na twoim miejscu nie robila w piatek, bo nalezy powtorzyc po 48h, a w niedziele raczej bedzie ciezko. Wiec jak masz mozliwosc to zrob w czwartek lub sobote i po 48h powtorz :)

Hach lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:

Subtelny, ale przepiękny!
    Dawaj znać po kolejnych ❤️

Hach lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Super, gratulacje!!! Co do bety i proga to ja bym na twoim miejscu nie robila w piatek, bo nalezy powtorzyc po 48h, a w niedziele raczej bedzie ciezko. Wiec jak masz mozliwosc to zrob w czwartek lub sobote i po 48h powtorz :)

Betę równie dobrze można powtórzyć po 72 godzinach i sprawdzić prawidłowość przyrostu. :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Betę równie dobrze można powtórzyć po 72 godzinach i sprawdzić prawidłowość przyrostu. :)

Aaa to nie wiedzialam, dobrze wiedziec na przyszlosc 🙈

11.12 ⏸️
  • Hach Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Nie chce robić za wcześnie. Pragnę zobaczyć większy przyrost po prostu. W sensie w piąteczek, a potem powtórzę w poniedziałek. Myślę że bez spiny, jeśli wszystko będzie okej, to beta będzie prawidłowa i w 3 dzień. Poza tym w sobotę jest zamknięte tam, gdzie mam swoją zaufana pielegniarke 😁 a ona zawsze mi tak delikatnie pobiera.

klaudia_23, Beige, Pusshka lubią tę wiadomość

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Nie chce robić za wcześnie. Pragnę zobaczyć większy przyrost po prostu. W sensie w piąteczek, a potem powtórzę w poniedziałek. Myślę że bez spiny, jeśli wszystko będzie okej, to beta będzie prawidłowa i w 3 dzień. Poza tym w sobotę jest zamknięte tam, gdzie mam swoją zaufana pielegniarke 😁 a ona zawsze mi tak delikatnie pobiera.

Jasne, rozumiem :) juz tez dziewczyny wyjasnily, ze mozna powtorzyc po 72 godzinach, wiec super :)
    A widze ze masz w stopce ze masz niski progesteron i wysoki estradiol, czy robilas te badania w 7dpo? i jakie to byly wyniki? Czy cos na to bralas?

Hach lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Hach Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Jasne, rozumiem :) juz tez dziewczyny wyjasnily, ze mozna powtorzyc po 72 godzinach, wiec super :)
    A widze ze masz w stopce ze masz niski progesteron i wysoki estradiol, czy robilas te badania w 7dpo? i jakie to byly wyniki? Czy cos na to bralas?

Proga miałam jakos około 6 jednostek. Lekarz mówił że nie jest najgorzej, ale mogłoby być lepiej. Nic mi nie dawał w związku z tym. Endometrium na usg 30.09 miałam całkiem ładne. Leki brałam na estradiol, to była raczej stymulacja Aromkiem, żeby zbic estradiol, a zwiększyć lh.

Najbardziej się boję, że na usg miałam 3 jajeczka 😅 zastanawiam się, ile pękło i ile się zapłodniło 😅🤣

Nowa_Ola, Bee90, Chmurka21, Jagodecka, Beige lubią tę wiadomość

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Dziewczyny, dorwałam termin do mojej gin na dzisiaj żeby sprawdzić endometrium na początku cyklu. Zmieniłam lekarkę jakiś czas temu już, chodziłam do niej z 1.5 roku i zawsze super, szukała rozwiązań na wszystko. Ja ze staraniami to tak wiecie na luzie byłam cały czas, od maja zaczęłam tak na poważnie badać temat no bo tyle czasu i nic wiec coś raczej jest nie tak (4 lata bez zabezpieczeń). A dzisiaj pokazałam Pani wyniki hormonów żeby też zerknęła chociaż nie zalecała sprawdzac bo stwierdziła że po cyklach widać że nie jest z nimi dobrze a ona jest przeciwniczką brania hormonów. Ale słuchajcie zrobiła mi usg i wszystko w porządku z endometrium i wyleciała mi z takimi tekstami że nie wiem co jej się stało. Że może ja nie chce tej ciąży i tak mi się tylko wydaje, że może ktoś na mnie naciska, że partner może nie ten co trzeba, że czasy niespokojne i w ogóle że w klinice to tylko nafaszeruja mnie hormonami a i tak mój organizm jest mądrzejszy i dobrze wie kiedy w ciążę zachodzić a kiedy nie i co ma być to będzie. Żeby nie było 4 miesiące temu sama mi powiedziała że ona się nieplodnoscia nie zajmuje i jak już będę chciała iść dalej to zaleca wizyte w klinice.
    Także chyba zostałam bez lekarza. Dobrze że wizyte w klinice mam już umówioną za 2 dni.
    I całe szczęście że ja mam na tyle mocna psychikę, że po prostu wstałam podziękowałam i wyszłam. Ale kurcze dalej nie chce mi się wierzyć że takie pozytywne wrażenie przez tyle czasu na mnie robiła.

Aż strach myśleć, że mamy takich lekarzy! Okropnie współczuję i polecam nie wracać do niej tak jak piszesz. Lekarz jest od leczenia a nie filozofowania...

Bulbasek lubi tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Megi_92 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:

Witamy w gronie mamusiek 😀🥰

Hach lubi tę wiadomość

👧🏼31👦30

04.2023 CB

02.10.2023 ⏸️
    18.10.2023 ❤️
    15.11.2023 CRL 3,83cm

Następna wizyta: 27/28.11 (prenatalne)

preg.png
  • Hach Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_92 wrote:
    Witamy w gronie mamusiek 😀🥰
    Haha! Dziękuję ❤

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, ze się kreski jeszcze posypią bo mamy początek miesiąca i proszę 😀😎

Bluesky, Wojka, Bulbasek, Beige lubią tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach, gratuluję 🥰❤️

Hach lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    A jaka to praca? Dźwigasz coś?
    Tak praca na produkcji

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zrobiłam test teraz z innej firmy z moczu tym razem i wyszła bardzo blada druga kreska nie wiem co myśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Kurde zrobiłam test teraz z innej firmy z moczu tym razem i wyszła bardzo blada druga kreska nie wiem co myśleć.

Chyba beta byłaby najbardziej wiarygodna 🧐

• Hach Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Mówiłam, ze się kreski jeszcze posypią bo mamy początek miesiąca i proszę 😀😎
    Ciekawe co nam jeszcze ten miesiąc przyniesie. Nie mogę się doczekać jutrzejszego sika. Czy bedzie okej i będzie powoli ciemnieć. Q nie np. CB...

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Chyba beta byłaby najbardziej wiarygodna 🧐
    Jeszcze mam parę testów będę robić co dwa dni hehe potem się zobaczy

Hach lubi tę wiadomość

• Hach Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Pokaz!

Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ