W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuska94 wrote:Nie mam wywaliłam na zdjęciu by nie było widać.Oceniłam że właśnie taką kreska wyszła jak u Megi ale to nie była jakość aparatu tylko u mnie właśnie taka blada wyszła
To tak jak u mnie. Zrób jutro i potworz następnego dnia rano i obserwuj czy ciemnieje. A po niedzieli idź na bete. Który jestes dpo? -
Hach wrote:Od paru dni czułam się jak na okres. A okres powinnam miec 17.10. Doctego pobolewało mnie brzuch i miałam skurcze. Rano zrobił test. Nie wierzył mu. Popołudniu powtórzyłam go. Dziś mam 9dpo i popołudniowego sika, ale bladziol jest. Jutro rano powtarzam i w czwartek. Piątek będę robila betę i proga!
Nadal do mnie nie dociera. Kiedy to dotrze do mnie? To tak jakby... nic się nie stalo. Jakbyśmy się nie staraki 11 miesięcy.
https://ibb.co/CWJDyjB
Mam kijowy telefon i ledwo widać. Na żywo serio jest lepszej jakości 🤣
gratuluje!! tak miało być. Wy chyba z Beige ramię w ramię stałyście od miesięcy? Fajnie się złożÿło
Beige lubi tę wiadomość
-
Anuska94 wrote:Kurde zrobiłam test teraz z innej firmy z moczu tym razem i wyszła bardzo blada druga kreska nie wiem co myśleć.
pokaż to ocenimy -
Anuska94 wrote:DPO co to?
-
Bee90 wrote:gratuluje!! tak miało być. Wy chyba z Beige ramię w ramię stałyście od miesięcy? Fajnie się złożÿło
Na razie boję się, ze to będzie cb albo poronieniu. Okres za 7 dni. Czekamy.Beige lubi tę wiadomość
-
Proszę doradźcie, z racji dorocznego przeglądu poszłam do innej ginekolog ( nie mojej) korzystając z prywatnego pakietu firmowego na cytologie i po skierowanie na usg piersi. Powiedziałam o staraniach, o tym, że są pękajace pęcherzyki potwierdzone monitoringiem. Dowiedziałam się na wizycie, że na razie nie potrzebne mi są badania hormonalne (bo owulacje są ok) i raczej powinnam się skupić na badaniach" z grubej rury". Staramy sie od 5 miesiecy. Mam 38 lat oraz AMH 0,78 Dostałam skierowanie na proga, aby potwierdzić owulke, co na pewno zrobię, ale dostałam również skierowanie do szpitala na diagnostykę zabiegową połączona z drożnością jajowodow w celu potwierdzenia ewentualnej endometriozy. I teraz moje pytanie, bo co lekarz to inna opinia. Czy powinnam się poddawać takiemu zabiegowi? Czy powinnam iść prywatnie poprostu na hsg lub hyfosy bez laparoskopii. Moja lekarka od niepłodności twierdzi, że nie powinno się zabiegów robić przed ciążą, bo to może zaszkodzić bardziej niż pomóc. Niewiem czy się na to zdecydować, czy zgłębić temat i iść jeszcze do innego lekarza? 😔
Hach, Frutellka lubią tę wiadomość
-
Anulek84 wrote:Proszę doradźcie, z racji dorocznego przeglądu poszłam do innej ginekolog ( nie mojej) korzystając z prywatnego pakietu firmowego na cytologie i po skierowanie na usg piersi. Powiedziałam o staraniach, o tym, że są pękajace pęcherzyki potwierdzone monitoringiem. Dowiedziałam się na wizycie, że na razie nie potrzebne mi są badania hormonalne (bo owulacje są ok) i raczej powinnam się skupić na badaniach" z grubej rury". Staramy sie od 5 miesiecy. Mam 38 lat oraz AMH 0,78 Dostałam skierowanie na proga, aby potwierdzić owulke, co na pewno zrobię, ale dostałam również skierowanie do szpitala na diagnostykę zabiegową połączona z drożnością jajowodow w celu potwierdzenia ewentualnej endometriozy. I teraz moje pytanie, bo co lekarz to inna opinia. Czy powinnam się poddawać takiemu zabiegowi? Czy powinnam iść prywatnie poprostu na hsg lub hyfosy bez laparoskopii. Moja lekarka od niepłodności twierdzi, że nie powinno się zabiegów robić przed ciążą, bo to może zaszkodzić bardziej niż pomóc. Niewiem czy się na to zdecydować, czy zgłębić temat i iść jeszcze do innego lekarza? 😔
Polubienie przypadkiem.
W szpitalu tez mogą zrobić hsg, tylko pod kontrola rtg, bez laparoskopii. Po co masz mieć laparoskopie? Żeby potwierdzić enometrioze? Ja bym najpierw zrobiła tego proga i drożność. Choć ja drożność robiłam pod kontrola usg prywatnie. I pewnie lekarz dalby ci od razu jakies zastrzyki stymulujące, żeby podkręcić owulacje. -
Anuska94 wrote:Po owulacji jest 20 DPO a cykl już mam 33 dni co mi się jeszcze nie zdarzało
-
Anuska94 wrote:W 14 dniu we wrześniu jeszcze ale nie mam dalej okresu pewnie nic z tego w ciąży nie jestem
A owulacja potwierdzona monitoringiem, temperatura lub testem owulacyjnym?Hach lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Anuska94 wrote:W 14 dniu we wrześniu jeszcze ale nie mam dalej okresu pewnie nic z tego w ciąży nie jestem
Blada kreska, rozwa, qle blada, oznacza ciążę. Szara jest testowa. Jesli widzialas rozowy, nawet blady, to jest pozytywny. Trzeba powtorzyc jutro rano choć jeśli owu miałaś 20 dni temu, to powinna być lepiej widoczna. Chyba że nie jesteś pewna, kiedy byla owu.klaudia_23 lubi tę wiadomość
-
Hach wrote:A kiedy powinnaś dostać okres?
Blada kreska, rozwa, qle blada, oznacza ciążę. Szara jest testowa. Jesli widzialas rozowy, nawet blady, to jest pozytywny. Trzeba powtorzyc jutro rano choć jeśli owu miałaś 20 dni temu, to powinna być lepiej widoczna. Chyba że nie jesteś pewna, kiedy byla owu. -
Anuska94 wrote:W tym miesiącu nie potwierdziłam niczym wnioskuje z poprzednich miesięcy bo wtedy testy owulacyjne i zawsze ten sam dzień cyklu
Tak czy siak owulacja mogla sie przesunac, ta pierwsza faza cyklu bywa roznej dlugosci, natomiast ta druga (od owulacji do okresu) zazwyczaj co miesiac tyle samo. Ja na twoim miejscu zrobilabym jutro test z pierwszego moczu lub poszla na bete.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)