W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
goska000 wrote:Suplementujesz coś? Ja od tego cyklu wiesiołek. Wcześniej po 3,4 litry wody z nadzieją, że coś to da
Eee nic a nic, jedynie te podstawowe PregnaStaranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Megipta wrote:Dziewczyny jutro testowanie z rana jak @ nie przyjdzie ale nastawiłam się, że ten cykl spisze na straty i kupiłam zestaw 10 testow Pink superczułych. Dla beki popołudniu przedwczoraj "siknełam", zamknęłam i odstawiłam i zapomniałam spojrzeć. Dzisiaj robiłam porządek w łazience i spadł mi rozłupując test. Wiem, że wynik nie ważny ale to kreska fabryczna Waszym zdaniem ?
https://ibb.co/wQQy1Pz
Nie ma co kombinować, musisz nasikaćMegipta lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
aśś wrote:Mówią zawsze 7dni +-1, wiec ja bym szla 8 dnia
aaa nie ma sensu HCG robić tak wcześnie?
Pytam bo nie lubię się kłuć gdyby coś wyszło a tak to za jednym razem by poszlo
Mam to w pakiecie z firmy dlatego tak chce szaleć. -
@Cicha_gaduła, takie spontaniczne są właśnie najlepsze moim zdaniem Ale dziś, jutro byłoby super powtórzyć - tak jak mówisz, miłości nigdy za wiele! Trzymam kciuki
Cicha_gaduła lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Bee90 wrote:aaa nie ma sensu HCG robić tak wcześnie?
Pytam bo nie lubię się kłuć gdyby coś wyszło a tak to za jednym razem by poszlo
Mam to w pakiecie z firmy dlatego tak chce szaleć.
Najwczesniej pewnie cos pokaze kolo 9 dnia po, ale to wszystko zalezy kiedy nastapilo zagnieżdżenie.Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Robiłam przed chwilą test ( nie wytrzymałam 😁) i mam cień cienia cienia
Kolejny zrobię w sobotę, chyba że 🐒 przyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 14:26
Beige, Chmurka21, Hach, Bee90, Wojka, Rosalia_, Bulbasek, Jagodecka lubią tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
MadziaIsm wrote:Robiłam przed chwilą test ( nie wytrzymałam 😁) i mam cień cienia cienia
Kolejny zrobię w sobotę, chyba że 🐒 przyjdzie
Nie przyjdzie! 😃♥️♥️MadziaIsm, Rosalia_ lubią tę wiadomość
👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
MadziaIsm wrote:Robiłam przed chwilą test ( nie wytrzymałam 😁) i mam cień cienia cienia
Kolejny zrobię w sobotę, chyba że 🐒 przyjdzie
Pokaz!!! 😁 i ktory to dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 14:29
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
siesiepy wrote:Anuska gratuluję kolejnych kreseczek na wątku. Trzymam kciuki za betę! 🍀🤞
Beige to już za 9 dni 🔥
Strasznie mi się dłuży 😊🫣 chciałabym już widzieć serduszko i wiedzieć, że wszystko jest dobrze 🙂👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
Marikamb wrote:Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za wsparcie i ciepłe słowa ❤️
Wiem, ze to Wy najlepiej rozumiecie przez co moja głowa teraz przechodzi.
Podłamałam się.
Jest plus, bo prawy jajowod udrożniony, to super informacja.
Natomiast nie wiem zbytnio co dalej.
Lekarz zachęca do zabiegu usunięcia zrostów z drugiego jajowodu ( u niego, w prywatnym szpitalu 5 tys🤦♀️) nie wiem czy się na to decydować czy próbować z tym jednym.
Wyników nasienia nie mamy jakiś super zawrotnych, ale najgorszych tez nie.
Znacie jakieś historie z happy endem z jednym, dobrym jajowodem?
Czy może decydować się na zabieg?
Czuje straszny zal, ze nie dość, ze straciłam ciąże to jeszcze przy lyzeczkowaniu mnie pouszkadzali i półtorej roku frustracji, gdzie jak się okazuje nie mieliśmy żadnych szans.
Boli mnie serduszko😥
Bardzo ściskam. Ja znam dwie osoby, które zaszły w ciąże z jednym jajnikiem (u jednej był genetycznie złe wykształcony, a u drugiej usunięty), wiec myśle ze szanse są i to duze!!!
Marikamb, goska000 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Megipta wrote:Dziewczyny jutro testowanie z rana jak @ nie przyjdzie ale nastawiłam się, że ten cykl spisze na straty i kupiłam zestaw 10 testow Pink superczułych. Dla beki popołudniu przedwczoraj "siknełam", zamknęłam i odstawiłam i zapomniałam spojrzeć. Dzisiaj robiłam porządek w łazience i spadł mi rozłupując test. Wiem, że wynik nie ważny ale to kreska fabryczna Waszym zdaniem ?
Nie patrz na test który robiłaś ileś czasu temu. One się napowietrzają i może wyjść wyjsc fałszywie dodatni. Jeśli masz tyle testów, to zrob po prostu jeszcze. 2 godziny wcześniej postaraj się nic nie pić, żeby mocz nie był rozcieńczony.Anka32, Lani lubią tę wiadomość
-
aśś wrote:Wiesz co, ja sie wyleczyłam z latania na beta jak powalona, bo to tylko mnie stresuje, czekam 13 dni od owulacji (bo biore ovitrelle) i robie test, jak cos wyjdzie to robie test dzień pozniej i rwentualnie na bete, a jak nie to czekam na okres.
Najwczesniej pewnie cos pokaze kolo 9 dnia po, ale to wszystko zalezy kiedy nastapilo zagnieżdżenie.
ja staraczka od 2 miesięcy ale ze słabymi wynikami. Dlatego mam jeszcze takie parcie. Ale masz racje. Będe cierpliwa. -
nick nieaktualnyMegipta wrote:Dziewczyny jutro testowanie z rana jak @ nie przyjdzie ale nastawiłam się, że ten cykl spisze na straty i kupiłam zestaw 10 testow Pink superczułych. Dla beki popołudniu przedwczoraj "siknełam", zamknęłam i odstawiłam i zapomniałam spojrzeć. Dzisiaj robiłam porządek w łazience i spadł mi rozłupując test. Wiem, że wynik nie ważny ale to kreska fabryczna Waszym zdaniem ?
Na ulotce zawsze jest napisane po ilu minutach testu już się nie odczytuje więc osobiście po prostu powtórzyłabym test 🙂 powodzenia 🍀 -
Hej! Przyszłam po trochę wsparcia 🙈
Jestem nowa na grupie własciwie od wczoraj przeglądam posty. Staramy się od początku roku i kilka razy miałam już nadzieję - spóźniający się okres mimo że jest dość regularny. 5 dni po terminie poszłam na bete z samego rana, a tego samego dnia przyszła @, podejrzewałam coś ponieważ wrzesień był bardzo nerwowy i niby się nie nastawiałam, ale jednak zabolało. Korzystałam z antykoncepcji hormonalnej przez 5 lat, głownie przez bolesne i obfite miesiączki - objawy powoli wracają po odstawieniu (w październiku rok temu). Na początku było wesoło, po pół roku nerwowo, powoli zaczynamy się badać. U mnie wykluczono endometrioze, przed nami badanie nasienia i sprawdzenie PCOS - chociaż boję się jak nie wien. Miło widzieć tutaj tyle wspracia ❤️
Trzymam kciuki za Wasze upragnione dwie kreseczki.Chmurka21, Wojka, Myszkaaa20, bonassola, Bulbasek, Jagodecka lubią tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Adirella wrote:Hej! Przyszłam po trochę wsparcia 🙈
Jestem nowa na grupie własciwie od wczoraj przeglądam posty. Staramy się od początku roku i kilka razy miałam już nadzieję - spóźniający się okres mimo że jest dość regularny. 5 dni po terminie poszłam na bete z samego rana, a tego samego dnia przyszła @, podejrzewałam coś ponieważ wrzesień był bardzo nerwowy i niby się nie nastawiałam, ale jednak zabolało. Korzystałam z antykoncepcji hormonalnej przez 5 lat, głownie przez bolesne i obfite miesiączki - objawy powoli wracają po odstawieniu (w październiku rok temu). Na początku było wesoło, po pół roku nerwowo, powoli zaczynamy się badać. U mnie wykluczono endometrioze, przed nami badanie nasienia i sprawdzenie PCOS - chociaż boję się jak nie wien. Miło widzieć tutaj tyle wspracia ❤️
Trzymam kciuki za Wasze upragnione dwie kreseczki.
Hej Adirella 😘 ja tez jestem po odstawieniu antykoncepcji, ale brałam 8 lat… a nie biorę pół. Ogółem cykle wyglądają spoko, ale i tak jestem rozczarowana. Dużo koleżanek po odstawieniu od razu było w ciąży, nawet lekarka mi coś takiego rzuciła, ze 3 pierwsze miesiące po odstawieniu są najlepiej płodne. A tu dupa…
Dobrze słyszeć, ze po roku sytuacja się stabilizuje. Mi mega wypadają teraz włosy oraz mam wysyp pryszczy, gdzie dotąd nie miałam ich w tych miejscach- broda, plecy i dekolt o zgrozo.
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
nick nieaktualnyAdirella wrote:Hej! Przyszłam po trochę wsparcia 🙈
Cześć ❤️ -
Beige wrote:Strasznie mi się dłuży 😊🫣 chciałabym już widzieć serduszko i wiedzieć, że wszystko jest dobrze 🙂
Bluesky, Beige lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Adirella wrote:Hej! Przyszłam po trochę wsparcia 🙈
Cześć ❤️
Ja odstawiłam rok temu po 8 latach od razu piłam olej z wiesiołka także ekstremalne bóle nie wróciły całe szczęście 🙏👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020