X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    Hej! Przyszłam po trochę wsparcia 🙈
    Jestem nowa na grupie własciwie od wczoraj przeglądam posty. Staramy się od początku roku i kilka razy miałam już nadzieję - spóźniający się okres mimo że jest dość regularny. 5 dni po terminie poszłam na bete z samego rana, a tego samego dnia przyszła @, podejrzewałam coś ponieważ wrzesień był bardzo nerwowy i niby się nie nastawiałam, ale jednak zabolało. Korzystałam z antykoncepcji hormonalnej przez 5 lat, głownie przez bolesne i obfite miesiączki - objawy powoli wracają po odstawieniu (w październiku rok temu). Na początku było wesoło, po pół roku nerwowo, powoli zaczynamy się badać. U mnie wykluczono endometrioze, przed nami badanie nasienia i sprawdzenie PCOS - chociaż boję się jak nie wien. Miło widzieć tutaj tyle wspracia ❤️
    Trzymam kciuki za Wasze upragnione dwie kreseczki.

Hej 🤗👋

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika, jak się czujesz?

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Przyszłe Mamusie! Dopadła mnie jesienna grypa 🤦‍♀️ w poniedziałek piękny pik na teście ovulacyjnym (prawie od razu krecha wyszła dużo mocniejsza - nie było wątpliwości) więc zabrałam męża na przytulanki, kolejnego dnia znowu serduszkowanie a dziś obudziłam się z grypą, gorączką i fatalnym samopoczuciem (nie na kontynuację starań bo nawet nie wiem czy mąż znalazłby mnie pod warstwą ubrań i kocy 🤣) także zobaczymy jak jutro ale obawiam się że serduszkowanie zakończone :( a teraz to już nie wiem czy nawet mogę brać jakieś leki na grypę na wszelki wypadek 😆 także... pozostaje mi pielęgnować w sobie akceptację na to, na co nie mam wpływu :) Powodzenia dla seruszkujących i testujących ❤️

Bluesky, Jagodecka lubią tę wiadomość

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beige rozumiem Cie bo mi się zawsze cały cykl dłuży. Najpierw oczekiwanie na owu, później oczekiwanie na @.😄Nie mogę się niczym zająć

Beige, bonassola, Chmurka21, Eniana lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Beige rozumiem Cie bo mi się zawsze cały cykl dłuży. Najpierw oczekiwanie na owu, później oczekiwanie na @.😄Nie mogę się niczym zająć

Mam tak samo, zwłaszcza teraz jak czekam aż minie 14 dpo żeby zatestować 🤣

• Beige Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Oooo tak dokładnie, najpierw wyczekiwanie owu czasem testy owulacyjne (kiedy skończyć pić kiedy sikać😅), później przepaść długo długo nic plus festiwal objawów ciążowych, okres i od nowa 😁 (to tak z przymrużeniem oka).
    Wiem, że często to wszystko otoczone jest płaczem i zawodem.

Chmurka21, Sarka94 lubią tę wiadomość

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi88 wrote:
    Hej Przyszłe Mamusie! Dopadła mnie jesienna grypa 🤦‍♀️ w poniedziałek piękny pik na teście ovulacyjnym (prawie od razu krecha wyszła dużo mocniejsza - nie było wątpliwości) więc zabrałam męża na przytulanki, kolejnego dnia znowu serduszkowanie a dziś obudziłam się z grypą, gorączką i fatalnym samopoczuciem (nie na kontynuację starań bo nawet nie wiem czy mąż znalazłby mnie pod warstwą ubrań i kocy 🤣) także zobaczymy jak jutro ale obawiam się że serduszkowanie zakończone :( a teraz to już nie wiem czy nawet mogę brać jakieś leki na grypę na wszelki wypadek 😆 także... pozostaje mi pielęgnować w sobie akceptację na to, na co nie mam wpływu :) Powodzenia dla seruszkujących i testujących ❤️

Polubiłam przez przypadek - chciałam zacytować 🙂

Mnie chwilę przed dniami płodnymi też rozłożyło przeziębienie, do tego stopnia że poszłam do lekarza (a ostatnio z przeziębieniem to byłam dobre kilka lat temu 😁)- pytałam lekarki czy w tym cyklu lepiej odpuścić starania, bo leki, bo organizm osłabiony itd. Powiedziała, że o ile tylko się będę czuła na siłach to nie ma przeciwwskazań i jak to stwierdziła, czasami nawet takie "odwrócenie" uwagi organizmu pomaga- skupia się na walce z infekcją, a w tle dzieje się magią.

Jakoś wielkich nadziei może nie mam, bo rok minął i powinnam zrobić badanie drożności,ale poserduszkowaliśmy duuużo, bo nawet było kilka razy dziennie 😉 Także teraz czekamy czy coś się zadziało. Póki co 4 dzień mam śluz taki rozciągliwy, co zazwyczaj u mnie tylko 1 dzień się zdarza i jakąś iskierka nadziei się pojawia, a z drugiej wiem że to może nic nie znaczyć i może wpłynęła na to choroba/ leki).

domi88 lubi tę wiadomość

age.png
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    Hej! Przyszłam po trochę wsparcia 🙈
    Jestem nowa na grupie własciwie od wczoraj przeglądam posty. Staramy się od początku roku i kilka razy miałam już nadzieję - spóźniający się okres mimo że jest dość regularny. 5 dni po terminie poszłam na bete z samego rana, a tego samego dnia przyszła @, podejrzewałam coś ponieważ wrzesień był bardzo nerwowy i niby się nie nastawiałam, ale jednak zabolało. Korzystałam z antykoncepcji hormonalnej przez 5 lat, głownie przez bolesne i obfite miesiączki - objawy powoli wracają po odstawieniu (w październiku rok temu). Na początku było wesoło, po pół roku nerwowo, powoli zaczynamy się badać. U mnie wykluczono endometrioze, przed nami badanie nasienia i sprawdzenie PCOS - chociaż boję się jak nie wien. Miło widzieć tutaj tyle wspracia ❤️
    Trzymam kciuki za Wasze upragnione dwie kreseczki.

Cześć 😊 też przez wiele lat ( z przerwami) brałam antykoncepcję hormonalną, w sumie myślę że jakieś 6 lat. Też mam bolesne miesiączki. W poprzednich latach bywało tak, że pierwszego dnia musiałam brać ibuprom na zmianę z nospa co 2 godziny by jakoś funkcjonować. Teraz mam półtora roku od odstawienia i mysle ze dopiero po wprowadzeniu diety od dietetyka ostatnia miesiączka była jako pierwsza od 10 lat w ogóle bez leków :)

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Marika, jak się czujesz?

Dziękuje, ze pytasz ❤️

Fizycznie całkiem ok, chociaż nie byłabym w stanie dziś pracować, bo brzuch mnie pobolewa.

Psychicznie średnio.
    Mam mętlik w głowie i nie do końca wiem co robić. Chyba faktycznie tak jak pisała Siesiepy lekarz proponuje mi zabieg nie dla mojego dobra, a dla kasy. Zastanawiam sie nad konsultacja u innego lekarza, bądź czy może iść już do kliniki..

O której jutro trzymać za Ciebie kciuki?

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    II transfer ⏳
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba dopada PMS :/ wszystko w pracy mnie dziś wkurzało a na koniec mi facet podniósł ciśnienie. Walczę ze sobą czy robić ten test przed ślubem czy nie…

• Viii Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakiej podstawie lekarz kwalifikuje do zrobienia drożności?

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wskazaniem do drożności jest rok bezowocnych starań przy regularnych cyklach, swoich owulacjach i nie najgorszych wynikach starego (lekko poniżej normy ruch postępowy szybki, reszta ok, morfologia 4%).

Swoją drogą miałam w tym tygodniu ogarnąć cytologię i umówić się na konsultację do kliniki gdzie planuje zrobić, ale mam tak męczący tydzień w pracy, że odpuściłam 🙈 a może tylko szukam wymówki, bo boje się co usłyszę i bólu 🤔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam małe dochodzenie.
    Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę.
    Dotyczyło ono testów z domowego laboratorium.
    Mam świadomość, że nie będą to testy dla każdego i widziałam na pierwszej stronie każdego wątku, że są one zalecane osobom z niskim stężeniem LH.
    Zastanawia mnie tylko ile dziewczyn wprowadziły one w błąd! Są to bardzo łatwo dostępne testy (rossman, gdzie ich testów zawsze na witrynie brak i praktycznie każda drogeria internetowa- ja mam z e zebry) wiec wiele starczek od nich zaczyna.
    W moim przypadku testy z tej firmy w tym miesiącu pokazały „szczyt” według aplikacji premom i mojego oka kilka razy.
    Przejrzałam wykresy dziewczyn wrzucane na galerie i wiele… wiele… wygląda bardzo podobnie do moich…
    Początek okresu bardzo słabe kreseczki
    9dc ciemniej
    13 ciemniutko
    14dc testowa już ciemniejsza, a że kolejne ciut jaśniejsze to… Okey czyli mam PIK
    wychodząc z założenia ze robimy do PIKU na takim teście poprzestajemy,
    a jest Np dopiero 12dc.
    U mnie robiąc dalej kreski i tak były względnie „ciemne” ale 19 dc testowa znowu była ciemniejsza od kontrolnej a 20 już Burgundowa (najciemniejszą z całego cyklu). Dziś mam 23dc a „czerwoność” niecały odcień jaśniejsza od tego co wstawiłam z linku.
    Zastanawiam się tylko ile zmęczonych szaraczek po tym Piku czekało na badanie proga i testowanie…

Tak wiem, że testy nie dają 100% skuteczności, ale prędzej sięgamy po to przy 3 lub 4 cyklu niepowodzeń niż wybieramy się na monitory…
    To tylko moje rozmyślenia, potrzebowałam się wygadać po wnioskach jakie wysnułam.
    Powiem wam szczerze, że mniej mnie dobijały @, gdy bez nastawiania nie widziałam nadziei, niż ta jeśli nadejdzie…

Załączam mój „PIK” który nie był PIKIem 🥲🥲
    https://zapodaj.net/plik-MCmMs92uWm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 20:55

• MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja złapałam jakiegoś doła, bardzo się boję, że w tym cyklu się nie udało. A dla mnie każdy cykl jest na wagę złota, bo w mam już 43 lata ( i 8 miesięcy) i szanse maleją z każdym miesiącem. Ja mam już dwoje dzieci, mąż też syna z pierwszego małżeństwa, ale bardzo chcemy mieć nasze wspólne dziecko.
    Moje poprzednie ciąże, pierwsza w wieku 19 lat, oczywiście bezproblemowa, druga w wieku 29 i tu już ciąża z komplikacjami. Ale nigdy nie zwracałam uwagi na dni płodne, czy wsłuchiwanie się we własny organizm. Nie było miesiączki, robiłam test i były dwie kreski
    Teraz gdybym była młodsza, pewnie też bym tak na luzie do tego podeszła, ale niestety czas jest nieubłagany...
    Wiem, że była owulacja, bo miałam monitoring i to był 10 dc
    Trochę mnie ciągnie prawy jajnik, lekko promieniuje w pachwinę nie wiem czy to dobrze, tzn czy zwiastuje ciążę czy 🐒. Fakt, że nigdy przed 🐒 nie miałam takich objawów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 20:56

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Ja złapałam jakiegoś doła, bardzo się boję, że w tym cyklu się nie udało. A dla mnie każdy cykl jest na wagę złota, bo w mam już 43 lata ( i 8 miesięcy) i szanse maleją z każdym miesiącem. Ja mam już dwoje dzieci, mąż też syna z pierwszego małżeństwa, ale bardzo chcemy mieć nasze wspólne dziecko.
    Moje poprzednie ciąże, pierwsza w wieku 19 lat, oczywiście bezproblemowa, druga w wieku 29 i tu już ciąża z komplikacjami. Ale nigdy nie zwracałam uwagi na dni płodne, czy wsłuchiwanie się we własny organizm. Nie było miesiączki, robiłam test i były dwie kreski
    Teraz gdybym była młodsza, pewnie też bym tak na luzie do tego podeszła, ale niestety czas jest nieubłagany...
    Wiem, że była owulacja, bo miałam monitoring i to był 10 dc
    Trochę mnie ciągnie prawy jajnik, lekko promieniuje w pachwinę nie wiem czy to dobrze, tzn czy zwiastuje ciążę czy 🐒. Fakt, że nigdy przed 🐒 nie miałam takich objawów
    A w którym dniu cyklu jesteś? Za ile wypada @? Takie objawy to może być wszystko i nic. Ja zazwyczaj mam silny PMS zaczynający się już 4-5 dni po owu. Podczas starań przechodziłam już przez cykle gdzie tydzień po owu czułam kłucie jajnika, również takie gdzie do samej miesiączki nie miałam żadnych objawów PMS oraz takie gdzie piersi a szczególnie sutki były mega wrażliwe (jak nigdy) i nie mogłam nosić stanika. Niestety boleśnie się przekonałam że to nigdy nie była ciąża. W tym cyklu piersi zaczęły mnie boleć dzień po owu, a moja głowa po takich przygodach jest już spokojna, wiem ze to nie przesądza o niczym. Ty też dojdziesz do takiego etapu prędzej czy później

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikamb wrote:
    Dziękuje, ze pytasz ❤️

Fizycznie całkiem ok, chociaż nie byłabym w stanie dziś pracować, bo brzuch mnie pobolewa.

Psychicznie średnio.
    Mam mętlik w głowie i nie do końca wiem co robić. Chyba faktycznie tak jak pisała Siesiepy lekarz proponuje mi zabieg nie dla mojego dobra, a dla kasy. Zastanawiam sie nad konsultacja u innego lekarza, bądź czy może iść już do kliniki..

O której jutro trzymać za Ciebie kciuki?

Myślę,że konsultacja z innym lekarzem to dobry pomysł :) Poproszę o kciuki od 18. Chciałabym być już po... 😬

Marikamb lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • MUSZka Koleżanka

Wysłany: 11 października 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie testy z Domowego Laboratorium się pokrywają z tym co widzi ginekolog i z pomiarami temperatury. Dodatkowo porównałam je z tymi tanimi testami z allegro i wychodzą tak samo. Mam kilka zdjęć pików i porównanie testów, jak ktoś chce, to mogę pokazać :)

Wojka lubi tę wiadomość

ONA: 32
    ON: 33

5cs:
    19.11.2023 - ⏸️
    21.11 - beta 162,50
    23.11 - beta 439,90
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam 7dpo i ide zbadac progesteron i estradiol. Czy musze byc na czczo? W internecie jak zwykle rozne informacje

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Myślę,że konsultacja z innym lekarzem to dobry pomysł :) Poproszę o kciuki od 18. Chciałabym być już po... 😬

Obiecuje trzymać mocno kciuki! I koniecznie daj znać po ❤️

goska000 lubi tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    II transfer ⏳
  • Hach Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Jutro mam 7dpo i ide zbadac progesteron i estradiol. Czy musze byc na czczo? W internecie jak zwykle rozne informacje
    Szczerze to nie wiem czy trzeba, qle ja byłam 🤣 lepiej być na czczo - z takiego założenia wyszłam po prostu

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ